Danıştay Katsayı Farkını Durdurmuş
-
Bir insanın 14 yaşında vermiş olduğu yanlış bir kararı,düzeltme şansı verilmeden hayatı boyunca taşımaya zorlanmasını iyi olmuş güzel olmuş olarak görenler,yarın o adamların sokaklarda karınızı kızınızı oğlunuzu ve sizi yatırıp kör kasaturyla anırta anırta gırtlağınızı keserek paranızı gasp edişine de sesinizi çıkarmıyacaksınız.!
-
Blackjack bunu yazdı:
-----------------------------
Bir insanın 14 yaşında vermiş olduğu yanlış bir kararı,düzeltme şansı verilmeden hayatı boyunca taşımaya zorlanmasını iyi olmuş güzel olmuş olarak görenler,yarın o adamların sokaklarda karınızı kızınızı oğlunuzu ve sizi yatırıp kör kasaturyla anırta anırta gırtlağınızı keserek paranızı gasp edişine de sesinizi çıkarmıyacaksınız.!
hiç bir şey olmaz zamanında 10 yaşında köyünü terketik ırgatlığa gelen çocuklar oldu istanbula o kadar abartılacak bir şey yok kimse kimseyi doğramaz asıl bu cahillikte çok kişi birbirini doğrayacak
T-Bag bunu yazdı:
Şimdi soruyorum size milyonlarca kişinin seçmiş olduğu meclisin iradesi mi güçlü, yoksa danıştayın yada yargıtayın mı ???
bizim milletimizin bir kısmının nasıl kömür makarnaya koyun gibi oyunu sattığını gördükten sonra tabi ki hukukun üstünlüğü diyeceğim senin meclisin iradesi dediğin şey dikta rejimine dönüşmüştür artık son günlerdem de bu bariz belli olmuştur -
SeRDaR bunu yazdı:
Blackjack bunu yazdı:
hiç bir şey olmaz zamanında 10 yaşında köyünü terketik ırgatlığa gelen çocuklar oldu istanbula o kadar abartılacak bir şey yok kimse kimseyi doğramaz asıl bu cahillikte çok kişi birbirini doğrayacakHiçbir şeyin olup olmyacağını karşıma çıktığın zaman görüceksin.
-
HAXION bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
Katsayı kararını Atatürk'mü koydu ki kutsal bir kuralmış gibi iptal edilmesine seviniyorsunuz.
O zaman Tıp bölümüne mühendisliklere sadece fen liselerine gidenler girsin.Anadolu liselerine gidenler kaldırım mühendisi olsun.Düz liselerde sokakta sürtsün.
Bu mudur kurtuluş ?
Edit : YÖK ün itiraz kararı varmış henüz kesinleşen bi durum yok sanırım.Hala bi ümit var :)
-----------------------------Kararın ne olduğu bizim çokta şeyimizdedir sanki.
Asıl olay meslek lisesinin ne olduğudur. Meslek Lisesi ilgili sektörde çalışabilecek nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlıyorsa, gidip o elemanın alakasız bir bölüm okuması saçmalıktan başka bir şey değildir.
İlla üniversite okuyacaksan git alanınla ilgili yüksekokula geç dgs ile üniversitene. Öss'ye harcayacağın enerjiyi ona harcasan en kralını yaparsın.
Böylece en azından alanınla ilgili bir yere devam etmiş olursun
-----------------------------Ben ticaret meslek lisesi mezunuyum.
Kredili sistem denen deneyin ilk kobayıyım.
Ben 3 yıllık liseyi fazla fazla kredi alarak 2,5 yılda bitirdim.
Sonraki 4 ay ne mi oldu?
Staj gördüğüm için haftanın 1 günü okula, 4 günü staja gittim..
Geldik üniversite sınavına..
Ticaret lisesinde fen yok, fizik yok, biyoloji yok, kimya yok..
Matematik yok..
Ama bol bol kredin var..
Gir sınava.. Karşına türev çıksın, integral çıksın.. fizik kimya sorusu çıksın..
Sınavda bir güzel tosla..
Ama okuldan mezun olduktan hemen sonra yine okul sistemi değişsin, krediler de hiç bir işe yaramadıktan sonra bir yerlerine girsin..
Ha bu arada BANKACILIK BÖLÜMÜ Mezunuyum..
Üniversitelerin 2 yıllık Bankacılık bölümü var..
Ama bankalar İŞLETME - İKTİSAT Mezunu eleman alıyorlar..
Bana ise 2 yıllık bölüm için ek puan veriliyor ama
ek puan aldığım 4 yıllık HİÇ BİR BÖLÜM bulunmamakta..
Şimdi ben ne poh yiyecem ?
Buradaki bazı arkadaşlar diyor ki, madem ticaret lisesi okudun, bankacılık okudun,
senin mesleğin var, ve kendi mesleğin ile ilgili bölüme kayıt ol..
Ama benim kayıt olacağım 4 yıllık bölüm yok ki..
2 yıllıkları da zaten hiç kimse adamdan saymıyor..
Bir de bu ticaret lisesi seçimi benim tercihim değildi..
Hasbelkader annem ile babam, biz fakiriz oğlumuzu okutamayız, bari liseyi okusun da mesleği olsun demişler,
beni buraya yazdırmışlar..
Benim matematik ve fiziğe yeteneğim var, ama okulda öğretilmiyor..
Dışarı kursa gitsem bile bu sefer okul nedeniyle katsayı engeli çıkarılıyor ve istediğim bölüme gitmem engelleniyor..
Ne yani insan hayatı boyunca 1 mesleğe mi bağımlı kalacak..
Artık günümüz insanı hayatı boyunca 3 - 5 meslek değiştiriyor..
Meslek seçimini lise tercihi ile kısıtlayan ve lise den sonra da başka mesleklere yönelmeyi katsayı gibi bahanelerle engelleyen
b.ktan bir sistem gibi daha b.k sistem bilmiyorum ben..
Dur hayat hikayem bitmedi..
Ticaret lisesi bitti, üniversiteye giremedik.. Bizim mühendis olma hayallerim suya düştü..
Biz de gittik ne bankacılıkla ne de ticaretle ilgisi olmayan bir mesleği icra etmeye başladık..
ticaret lisesi mezunu arkadaş noktayı koymuş diyecek bişey yok bu msjın üstüne isteyen istediği mesleğe geçebilir kararını değiştirebilir ama alanına gidersede pekiştireç verilerek okuduğu alana yönlendirilebilir... danıştayın özerk bi kurum olan yökün işine karışması çok yanış.. erdoğan teziç zamanlarında hiç bi olaya karışmazdı açılan davaları reddederdi şimdi götlerine ne kaçtı acaba -
SeRDaR bunu yazdı:
Blackjack bunu yazdı:
Bir insanın 14 yaşında vermiş olduğu yanlış bir kararı,düzeltme şansı verilmeden hayatı boyunca taşımaya zorlanmasını iyi olmuş güzel olmuş olarak görenler,yarın o adamların so < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> kaklarda karınızı kızınızı oğlunuzu ve sizi yatırıp kör kasaturyla anırta anırta gırtlağınızı keserek paranızı gasp edişine de sesinizi çıkarmıyacaksınız.!
hiç bir şey olmaz zamanında 10 yaşında köyünü terketik ırgatlığa gelen çocuklar oldu istanbula o kadar abartılacak bir şey yok kimse kimseyi doğramaz asıl bu cahillikte çok kişi birbirini doğrayacak
T-Bag bunu yazdı:
Şimdi soruyorum size milyonlarca kişinin seçmiş olduğu meclisin iradesi mi güçlü, yoksa danıştayın yada yargıtayın mı ???
bizim milletimizin bir kısmının nasıl kömür makarnaya koyun gibi oyunu sattığını gördükten sonra tabi ki hukukun üstünlüğü diyeceğim senin meclisin iradesi dediğin şey dikta rejimine dönüşmüştür artık son günlerdem de bu bariz belli olmuştur
-----------------------------%47 den mi bahsediyorsun ?
-
zamanında oks vardı girdik ildeki tüm okulları yazdık anadolu lisesi geldi başladık okumaya tm-mf? ne istiyon dediler tm dedik ayvayı yedik sınavda alan yokmuş ee mfciler avukat olacakmış hasss gelde sokma kafanı biriyerlere tnet misali
-
oyunu kömür ve makarna karşılığı oyuyla birlikte onurunuda satan kaç kişi varsa onlara diyorum artık yüzdesini sen hesapla ;)
-
işimize geldiğinde adaletin işine karışılmaz, işimize gelmediğinde adalet yanılır
iddianame hazırlanmadan içeri alınınca adalate karışmayın derler
karar bozan yine adalettir ama bu defa meclis var adalet kim derler
velhasıl
garip bir üllkede yaşıyoruz
hem de çok garip
ama unutmayın
adalet gün gelir, size bile! lazım olabilir
-
T-Bag bunu yazdı:
-----------------------------meşhur bir çin atasözü der ki:
"bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.."
yök-meclis ne alaka
hani yök özerkti
değil miydi yoksa?
-
SeRDaR bunu yazdı:
oyunu kömür ve makarna karşılığı oyuyla birlikte onurunuda satan kaç kişi varsa onlara diyorum artık yüzdesini sen hesapla ;)
-----------------------------oy kullanmak onurunu satmak mıdır ?
milletin devleti yönetsin diye seçtiği insanlardır meclistekiler.Dağdan inen teröristler değil.Biraz empati yapmanı tavsiye ederim.Eğer toplumda ciddi sorunlar olmasaydı o kadar oyu nasıl alacaktı hükümet ? Ayrıca muhalefetin anası oy için din istismarı yapmadı mı çarşaf açılımıyla.Buna ne demek lazım ?
Bi çarşaf için oylarını sattılar denmez mi ?
Karşılıklı düşünmek lazım.Tek taraflı olmaz bu işler.Hükümetteki insanların da ayrıca toplumun her kesimine kulak vermesi lazım.Münkün olduğunca ortak noktada birleşmek lazım.Ayrışmak değil.