Danıştay Katsayı Farkını Durdurmuş
-
Meslek liselilerin de kendine göre avantajları var..madem ki meslek lisesinde motor bölümü okuyorsun ardından yanlış olmuş eczacı olacaktım demeyeceksin..İnsanın kaderini değiştirecek kararlar hayatın her anında var..Bu bahsedilen bir tanesi sadece..
-
Şimdi soruyorum size milyonlarca kişinin seçmiş olduğu meclisin iradesi mi güçlü, yoksa danıştayın yada yargıtayın mı ???
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------
Meslek liselilerin de kendine göre avantajları var..madem ki meslek lisesinde motor bölümü okuyorsun ardından yanlış olmuş eczacı olacaktım demeyeceksin..İnsanın kaderini değiştirecek kararlar hayatın her anında var..Bu bahsedilen bir tanesi sadece..
-----------------------------tamam haklısında motor bölümü okuyan adam 4 yıllık bi üniye girmeye çalıştıında öss de çıkan hiç bi soruyu görmüolar ona ne dicen ? bende meslek lisesi bilg. prog. dan mezun oldum öss de full çeksem anca 4 yıllık bi yere girebiliorum meslek lisesinde fen yok mat yok sen neyle giriosun 4 yıllık üniye ? ayrıca 4 yıllığa girince sadece öğretmenlik mühendislik falan yok şimdi bunda bizim suçumuz ne ? katsayılarla oynayacaklarına sistemi deiştirseler g.tlerine bişeyler girio dmi şerefsizler işte
-
SilenC3 bunu yazdı:
ZyreX bunu yazdı:
Meslek liselilerin de kendine göre avantajları var..madem ki meslek lisesinde motor bölümü okuyorsun ardından yanlış olmuş eczacı olacaktım demeyeceksin..İnsanın kaderini değiştirece < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> k kararlar hayatın her anında var..Bu bahsedilen bir tanesi sadece..
-----------------------------tamam haklısında motor bölümü okuyan adam 4 yıllık bi üniye girmeye çalıştıında öss de çıkan hiç bi soruyu görmüolar ona ne dicen ? bende meslek lisesi bilg. prog. dan mezun oldum öss de full çeksem anca 4 yıllık bi yere girebiliorum meslek lisesinde fen yok mat yok sen neyle giriosun 4 yıllık üniye ? ayrıca 4 yıllığa girince sadece öğretmenlik mühendislik falan yok şimdi bunda bizim suçumuz ne ? katsayılarla oynayacaklarına sistemi deiştirseler g.tlerine bişeyler girio dmi şerefsizler işte
-----------------------------eğer iptal kararı iptal edilirse zaten müfredat değişecek sanırım dersleri koyacaklar diye tahmin ediyorum.Bazı dersleri zaten görüyorlar.
-
Yök neyi doğru yapmış ki zaten..
Amk bu karar çıkarsa bende yökü dava edeceğim ve kararlıyım.. Ben de genel lise mezunuyum ve teknik eğitimde okuyorum.. bende bu bölüme girerken okul puanım 0,3 ile çarpıldı ama ben bunu biliyordum bilerek ve kendi isteğim bu bölümü seçtim çünkü merakım vardı, okumak istedim.. Ayrıca o zamanki puanımla Fen edebiyata gitseydim şimdi nerde çalışacam diye düşünüyodum..
Analar babalar bilinçli olsun, gençler bilinçli olsun.. İstemeyen meslek okulu okumak zorunda değil.. madem doktor olacaklardı genel lise düzeyindeki okulları neden seçmediler o zaman.. madem istiyolar katsayı olayına katlanacaklar.. burda yapılan yanlış birşey yok danıştayı canı gönülden kutluyorum..
kendi hayatımdan örnek vereyim Fen edebiyata gidip 400 - 500 liraya dershanede sürünecektim.. Ama şimdi sektörde gayet iyi para kazanacağım yok öyle üç takla beş köfte.. Çok başarılı gençler olabilir ama yapılacak bişey yok herkesin tercihi bu.. o zaman en başından genel liseye yazılsınlar baştan okusunlar..
Bir şey yüzünden cereme çekilmişse herkes çeksin.. eğer bu konuda bir hata arıyorsanız eğitim sisteminde ve Yök de aramak lazım..
Bir dünya çarpıklık var üniversitelerde yaz okullarından tutunda, iki yıllık bölümlerde okuyanların okullarının neden uzadığı araştırılsın.. Daha önce çözümlenmesi gereken bir çok konu var.. ondan sonra (on bir :| )..
-
T-Bag bunu yazdı:
Şimdi soruyorum size milyonlarca kişinin seçmiş olduğu meclisin iradesi mi güçlü, yoksa danıştayın yada yargıtayın mı ???
-----------------------------iyide neyi sorduğunu bilmiyorsunki
meclisten çıkmadı yökün katsayı farkını kaldırması bildiğim kadar.
yök kendi kurulları arasında oy birliğiyle çıkardı bu kararı(sen burda yök baskanı akpnin adamı bizim adamımız demişsin açıkça burda bazı iki üç kişide aynı tavırda)
hani bi arkadaşımız demiş meslek liseli olup bu karara sevinenler yoktur diye. ben meslek liseli olmama rağmen bu saçma uğraşların öğrencilerin geleceğine hiçbir katkıda bulunacağına inanmıyorum. çünkü öss kazansa bile sonunda ne olacağı mechul. çünkü bu ülkede paran varsa okursun. bunu yaptıran bi zihniyet var ortada..bu gençler okuduktan sonra ne yapcak diye düşünen bi zihniyet yok. yine söylüyorum yök kurumu derhal kaldırılmalıdır..
anayasada kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. yargıtayda danıştayda askerde kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. hepsi birbirinden bağımsız karar verme yetkisine sahiptir. danıştay idari yargıtay adliye mahkemesidir
-
T-Bag bunu yazdı:
-----------------------------Bu ülke kimse kabul etmesede hukuk devleti.. Tabiki danıştay ve yargıtayın kararı üstündür..
Çünkü o milyonlarca kişi oy verirken partiye oy veriyor parti hırlımı-hırsız mı diye bakmadan adamları illerden millet vekili seçiyor.. kimin göbeği büyükse yani.. ayrıca bu kararla meclisin bi alakası yok.. Yök ayrı bişey meclis ap ayrı bişey sen olayları karıştırmışın biladerim ;)
-
T-Bag bunu yazdı:
-----------------------------Danıştay ya da Yargıtay; senin bahsettiğin milletin iradesine dayanan, milletin onayladığı yasalara dayalı karar veriyor ( vermelidir).
Ayrıca "Kuvvetler Ayrılığı" denen ilkeye göre de bunlar ( Yasama, Yürütme, Yargı ) eşit yetkiye sahipler.
Ayrıca bunlar birbirlerine rakip güçler falan değiller, bir bütün içerisinde olmalılar.
Yani mantık olarak senin sorun saçma, ha millet olarak Anayasayı değiştirirsin o zaman işler değişir.
-
anadolu meslek lisesi ögrencisiyim.katsayının kaldırıldıgından dolayı eşitlik olmadıgı gerekcesiyle 1,5 aydır secmeli fizik,kimya,matematik,tarih ve biyoloji dersi görmekteyiz.durum böyle olursa onlar da gidecek sen verdin allahım sen alırsın :(
-
SUPERBICO bunu yazdı:
< ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/">
anadolu meslek lisesi ögrencisiyim.katsayının kaldırıldıgından dolayı eşitlik olmadıgı gerekcesiyle 1,5 aydır secmeli fizik,kimya,matematik,tarih ve biyoloji dersi görmekteyiz.durum böyle olursa onlar da gidecek sen verdin allahım sen alırsın :(
mürid tebessüm ettirdin ya şu anda bende.Allahda sana tebessüm ettirsin.Ne deyim yolun açık olsun :)