İnanılmaz Yaşam Mucizesi
-
Ben din noktasından dışarı çıkıp sana bir soru sordum zaten. İlk postumun son sorusu ve son postumdaki muhabbet.
nessaj tarafından 05/May/14 17:30 tarihinde düzenlenmiştir -
nessaj bunu yazdı
Ben din noktasından dışarı çıkıp sana bir soru sordum zaten. İlk postumun son sorusu ve son postumdaki muhabbet.
Kuran'da herşey ayrıntısıyla vardır. Fikir ayrılığına düşenler, kitap yüzünden düşmüyorlar. ilk sayfa da verdim örneği.
cübbeli denilen mürşit herif jilet kullanmak haram diyor. aynı adam etek altı traşında kılın uzunluğu şu kadarı geçmeyecek diyor. ve bu adam şuanda Kuran için tefsir yazıyor arkadaşım. şimdi insanların neden fikir ayrılığına düştüğünün mantığını sen kur.. yukarıda örneğini verdim.
meyvelerin çifti var diyen Kuran ayetinin tefsirini nasıl yapacak bu adam? sence bu adam eşeyli üreme nedir biliyor mu?
evrenle, varoluşla, günlerle vb.. ilgili bir çok evrene yöneltici ayet var. ilk sayfa da bahsettiğim aya, bir sultanın(şimdinin uzay mekiği) üzerine binmeden gidemezsiniz ama o sultanı yaparsanız gidin diye emir var Kuran'da. şimdi bu hala kılla tüyle uğraşan adam nasıl yapsın bu tefsiri? (aynı adam nasa kapatılsın, açıp Kuran'a baksalar herşey orda var diyor. kaynak: youtube cübbeli nasa)bu yüzden Kuran'da tefsir yapılmasın diye biz bu kitabı apaçık ve ayrıntılarıyla indirdik deniliyor. bu yüzden atalarınıza(din alimlerine) uymayın deniliyor. bu yüzden yuhanna incilin de isa peygamber "benden sonra bir peygamber gelecek ve kendiliğinden konuşmayacak, ona ne vahyolunduysa onu söyleyecek" diye geçiyor. bu yüzden Kuran'da 5-10 ayette peygamberin tek görevi ona vahyolunanı size iletmektir deniliyor. ama insanlar hala hadislerle hareket edip kılda tüyde kalıyorlar.
bu cevaplar senin için yeterliyse, benim sorularımı da sen cevapla lütfen?
edit: hadis diyorum. buhari denilen adam peygamberimizden 200 yıl sonra ortaya çıkmış ve peygamber bunları söylemiş demiştir. tirmizi 300 yıl sonradır.(sen, senin soyundan 200 yıl önce yaşamış dedenin ismini biliyor musun?). buhari'nin yaptığı araştırmaların olduğu dökümanın aslı piyasa da yoktur.
peygamberin vefatından sonra 4 halife geçmiş. birinin bile akıl etmediği(aslında ihtiyaç duymadığı) hadis defterini buhari çıkarmak istemiştir. onun da aslı ortada yoktur. (belki de kendi yok etti ya da böyle bir şey hiç olmadı ya da ...)
attackatak tarafından 05/May/14 18:09 tarihinde düzenlenmiştir
(bi söylentiye göre şuan buharinin araştırması diye geçen hadis sözleri yanılmıyorsam buharinin ölümünden 500 yıl sonra onun öğrencilerinin birinin soyundan biri tarafından derlenmiş ve "bu buharinin araştırmasıdır" denilerekten ortaya sunulmuştur. gerek duyan varsa araştırsın, bilgim kulaktan doğmadır.)
sonuç: dinin bu kadar temelinden kopmasının sebebi Kuran'ı yeterli görmeyen hacı hocaların(mezhepler, muta nikahı vb..) işlerini görmeleri için götlerinden uydurduğu sözde hadislerle yaptıkları icraatlerdir. nessaj, ben bildiklerimin arkasında sonuna kadar dururum. şu son cümlem de kaç tane kulaktan doğma müslümanım diyen insan beni öldürmek ister biliyor musun? emin ol seni öldürmek isteyenlerden daha fazladır. Allah'ın dinini kendilerinmişçesine savunarak avukatlığını yaparlar. Sanki Allah'ın ihtiyacı varmış gibi... üstelik ben bunları sana söylerken, kimseden bir ücrette talep etmiyorum... -
attackatak bunu yazdınessaj bunu yazdı
Kuran'da herşey ayrıntısıyla vardır. Fikir ayrılığına düşenler, kitap yüzünden düşmüyorlar. ilk sayfa da verdim örneği.
cübbeli denilen mürşit herif jilet kullanmak haram diyor. aynı adam etek altı traşında kılın uzunluğu şu kadarı geçmeyecek diyor. ve bu adam şuanda Kuran için tefsir yazıyor arkadaşım. şimdi insanların neden fikir ayrılığına düştüğünün mantığını sen kur.. yukarıda örneğini verdim.
meyvelerin çifti var diyen Kuran ayetinin tefsirini nasıl yapacak bu adam? sence bu aşağılık adam eşeyli üreme nedir biliyor mu?
evrenle, varoluşla, günlerle vb.. ilgili bir çok evrene yöneltici ayet var. ilk sayfa da bahsettiğim aya, bir sultanın(şimdinin uzay mekiği) üzerine binmeden gidemezsiniz ama o sultanı yaparsanız gidin diye emir var Kuran'da. şimdi bu hala kılla tüyle uğraşan adam nasıl yapsın bu tefsiri? (aynı adam nasa kapatılsın, açıp Kuran'a baksalar herşey orda var diyor. kaynak: youtube cübbeli nasa)bu yüzden Kuran'da tefsir yapılmasın diye biz bu kitabı apaçık ve ayrıntılarıyla indirdik deniliyor. bu yüzden atalarınıza(din alimlerine) uymayın deniliyor. bu yüzden yuhanna incilin de isa peygamber "benden sonra bir peygamber gelecek ve kendiliğinden konuşmayacak, ona ne vahyolunduysa onu söyleyecek" diye geçiyor. bu yüzden Kuran'da 5-10 ayette peygamberin tek görevi ona vahyolunanı size iletmektir deniliyor. ama insanlar hala hadislerle hareket edip kılda tüyde kalıyorlar.
Kısacası israiliyattan, hristiyanlıktan (hristiyanlık diye bir din bile yok) sünnetlerden hadislerden ortadoğudaki diğer dini metinlerden (tanah,tora,kabbala,babil sümer papirüsleri) karma bi islam kültürü üzerinden değilde artık kitabın bizzat kendisinden ve kullandığı kelimelerin mealen oluşturacağı cümleler üzerinden tartışmak gerek,
İnsanın dünyaya yayılışı ile ilgili çelişkili gördüğüm tek bir insandan bunuda topraktan yaratma hadisesi,
onun dışındaki canlı çeşitlilği evrimle kesinlelikle çelişmiyor bu naturalist evrime karşıtlıkta hristiyan kültüründen gene bize miras kalan bişey. Kuranın maddeyle kozmoloji ile ilgili verdiği misallere girmiyorum bile ama biri çıkıp derse "araplar çölün ortasında berrak gökyüzünü inceledikleri için belki deneyimleri fazladır vs." diyen adamada uçarım.
Havva, elma, gökteki cennetten dünyaya inme gibi şeyler zaten hristiyan kültürü isim misimde yok sadece adem var. Allah şeytanla iddaya girdi sınav öyle başladı, göğüsleri yeni tomurcuklanmış huriler nuriler göreceğimiz nimetler hepsi yanlış tefsirlerin ürünü.
İsaya yapılan muamele muhammedede yapıldı hristiyanlık bugün nasıl bir pagan diniyse (üçleme,isa=horus,meryem=isis) bu günkü sunni islamda şiilikle beraber (ali faktörü) sahabenin evliyaların meliklerin putlaştırılmış farklı bi versiyonu. Peygamber bile olsa kimse kimsenin efendisi değildir Rab kelime manası ile efendi anlamındadır ama bugün bizim türk islam literatüründe hz. muhammed efendimiz diye anılır,
hele bide bunun hocaefendi versiyonları var. Kendi aklına ihanet eden insanları itin götüne sokun amk neye inanırsanız inanın.
Yav aslında ne sünni kaynaklardan cevap veren adamın ne tefsirlerden yanlış meallerden yola çıkarak dini insan yazması görenlerin suçu var.
cüppelinin, fetullahın, şeyhlerin, müritlerin din adamlarının, mezhepçilerin, peygambere kainatın efendisi hazretleri s.a.v gibi sıfatlar takıp dünya onun için yaratıldı diyenlerin, rüyamda gördüm cebrail bana ayşeyi verdi ey ebubekir diye ayak üstü hadis uyduran sakallı bi orospu evladının dini değil aslında din kavramınında tartışılması lazım. Tapınma felsefesi olarak görenlere.
Yoksa öbür türlü pilot kalemle çok evrimi çürütürüz burda.
-
meyvelerin çifti var diyen Kuran ayetinin tefsirini nasıl yapacak bu adam? sence bu adam eşeyli üreme nedir biliyor mu?
edit: hadis diyorum. buhari denilen adam peygamberimizden 200 yıl sonra ortaya çıkmış ve peygamber bunları söylemiş demiştir. tirmizi 300 yıl sonradır.(sen, senin soyundan 200 yıl önce yaşamış dedenin ismini biliyor musun?). buhari'nin yaptığı araştırmaların olduğu dökümanın aslı piyasa da yoktur.
peygamberin vefatından sonra 4 halife geçmiş. birinin bile akıl etmediği(aslında ihtiyaç duymadığı) hadis defterini buhari çıkarmak istemiştir. onun da aslı ortada yoktur. (belki de kendi yok etti ya da böyle bir şey hiç olmadı ya da ...)
(bi söylentiye göre şuan buharinin araştırması diye geçen hadis sözleri yanılmıyorsam buharinin ölümünden 500 yıl sonra onun öğrencilerinin birinin soyundan biri tarafından derlenmiş ve "bu buharinin araştırmasıdır" denilerekten ortaya sunulmuştur. gerek duyan varsa araştırsın, bilgim kulaktan doğmadır.)
sonuç: dinin bu kadar temelinden kopmasının sebebi Kuran'ı yeterli görmeyen hacı hocaların(mezhepler, muta nikahı vb..) işlerini görmeleri için götlerinden uydurduğu sözde hadislerle yaptıkları icraatlerdir. nessaj, ben bildiklerimin arkasında sonuna kadar dururum. şu son cümlem de kaç tane kulaktan doğma müslümanım diyen insan beni öldürmek ister biliyor musun? emin ol seni öldürmek isteyenlerden daha fazladır. Allah'ın dinini kendilerinmişçesine savunarak avukatlığını yaparlar. Sanki Allah'ın ihtiyacı varmış gibi... üstelik ben bunları sana söylerken, kimseden bir ücrette talep etmiyorum...bu kitapta gayet güzel anlatılıyor bunlar.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=44021
-
Kurtcebe bunu yazdıPeygamber bile olsa kimse kimsenin efendisi değildir Rab kelime manası ile efendi anlamındadır ama bugün bizim türk islam literatüründe hz. muhammed efendimiz diye anılır,
aynen öyle. RAB, tektir o da Allah'dır. Kelime-i Şehadet'i hepimiz biliyoruzdur. Hepimize müslüman olmak için bu tek başına yeter diye öğrettiler. bir de aşağı da ki ayetlere bakalım:
-Allah'a ve O'nun resullerine iman edip onlardan birini ötekilerden ayırmayanlara gelince, Allah böylelerinin ödüllerini yakında kendilerine verecektir. Allah, Gafûr'dur, Rahîm'dir. (Nisa 152)
Yetmedi mi? Bir de şu ayete bakalım:
-Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona (Hz. İsa'ya) inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o (Hz. İsa) da onların aleyhine şahit olacaktır. (Nisa 159)Daha da mı yetmedi?
-De ki: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa'ya, İsa'ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O'na teslim olanlarız." (Ali İmran 84)Hala mı yetmedi?
-Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız." (Bakara 136)Kuran resmen bunu gözümüze sokarken, hangi sakallı bunu dile getiriyor?? Alın Türkiye'nin en popüler sakallısına bakın ve bu adamın bizim inancımızla bağlantısını bana söyleyin. bir tane bile kuran ayeti konuşmuyor.
http://www.youtube.com/watch?v=jQkfsrGknNcSonuca gelirsek nessaj; din hakkında duyduğun kulaktan doğma şeylerin hepsi, örneğini verdiğimiz bu ve bunun gibi sakallılarla sınırlı olduğu için hiçbir şey bilmiyorsun.
-
sonuç: dinin bu kadar temelinden kopmasının sebebi Kuran'ı yeterli görmeyen hacı hocaların(mezhepler, muta nikahı vb..) işlerini görmeleri için götlerinden uydurduğu sözde hadislerle yaptıkları icraatlerdir. nessaj, ben bildiklerimin arkasında sonuna kadar dururum. şu son cümlem de kaç tane kulaktan doğma müslümanım diyen insan beni öldürmek ister biliyor musun? emin ol seni öldürmek isteyenlerden daha fazladır. Allah'ın dinini kendilerinmişçesine savunarak avukatlığını yaparlar. Sanki Allah'ın ihtiyacı varmış gibi... üstelik ben bunları sana söylerken, kimseden bir ücrette talep etmiyorum...Abi verdiğin cevap beni tatmin etmedi. Bir çok insanın kafasınsa tanrı kavramı islamdan bağımsız olarak yatmıyor, dolayısıyla cevabın o insanları da kapsamıyor, misal ben.
Onun dışında sorduğun sorunun cevabını net olarak verebilecek yetkinlikte değilim, fizikle falan aram pek iyi değil. Ama tutupta bir şeyin illa bir şey tarafından yaratılması gerektiğini "daha önce yaratılmamış" birşeyle açıklamak enteresan :).
İlla cevap arıyosan o olaya ben cahil halimle azcık mantık yürüteyim, zamanın; x, y, z gibi bir boyut olduğunu düşünmen olayı bir miktar aydınlatacaktır bence.
Ayrıyeten sorunun 2k yıl önce sorulan şimşek neden çakıyor? dolayısıyla allah var sorusundan farkı yok gözümde.
Ya neyse hacı, bence allah var yok tartışması, karşıda tamamen tarafsız düşünebilen bir insan olmadığı sürece - tarafsız düşünebilen sadece 1 kişi tanıyorum ve bence sen tarafsız düşünemiyorsun - bence gereksiz. 10 sayfa da yazışcak bi bok olmayacak, komple zaman israfı. Buraya kadar cevap vermemin sebebi de iş olsun diye yazdığım posta yazılan cevaplardı.
Fatih İstanbul'a girerken meleklerin cinsiyeti tartışılıyordu misali; gereksiz zaman harcayacağımıza birşeyler üretelim.
-
attackatak bunu yazdıKurtcebe bunu yazdıPeygamber bile olsa kimse kimsenin efendisi değildir Rab kelime manası ile efendi anlamındadır ama bugün bizim türk islam literatüründe hz. muhammed efendimiz diye anılır,
aynen öyle. RAB, tektir o da Allah'dır. Kelime-i Şehadet'i hepimiz biliyoruzdur. Hepimize müslüman olmak için bu tek başına yeter diye öğrettiler. bir de aşağı da ki ayetlere bakalım:
-Allah'a ve O'nun resullerine iman edip onlardan birini ötekilerden ayırmayanlara gelince, Allah böylelerinin ödüllerini yakında kendilerine verecektir. Allah, Gafûr'dur, Rahîm'dir. (Nisa 152)
-Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona (Hz. İsa'ya) inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o (Hz. İsa) da onların aleyhine şahit olacaktır. (Nisa 159)Daha da mı yetmedi?
-De ki: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa'ya, İsa'ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O'na teslim olanlarız." (Ali İmran 84)Hala mı yetmedi?
-Şöyle deyin: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız." (Bakara 136)Kuran resmen bunu gözümüze sokarken, hangi sakallı bunu dile getiriyor?? Alın Türkiye'nin en popüler sakallısına bakın ve bu adamın bizim inancımızla bağlantısını bana söyleyin. bir tane bile kuran ayeti konuşmuyor.
http://www.youtube.com/watch?v=jQkfsrGknNcSonuca gelirsek nessaj; din hakkında duyduğun kulaktan doğma şeylerin hepsi, örneğini verdiğimiz bu ve bunun gibi sakallılarla sınırlı olduğu için hiçbir şey bilmiyorsun.
Son cümlen beni sinirlendirdi. Ben hiçbirşey bilmiyorum sen herşeyi biliyorsun öyle mi? Sonra senin deyişinle güya ben dahilik taslıyorum sen mütevazilikten ölüyorsun?
Neyse. Burası nokta abi haydi eyvallah.
-
nessaj bunu yazdı
Onun dışında sorduğun sorunun cevabını net olarak verebilecek yetkinlikte değilim, fizikle falan aram pek iyi değil. Ama tutupta bir şeyin illa bir şey tarafından yaratılması gerektiğini "daha önce yaratılmamış" birşeyle açıklamak enteresan :).
İlla cevap arıyosan o olaya ben cahil halimle azcık mantık yürüteyim, zamanın; x, y, z gibi bir boyut olduğunu düşünmen olayı bir miktar aydınlatacaktır bence.
Ayrıyeten sorunun 2k yıl önce sorulan şimşek neden çakıyor? dolayısıyla allah var sorusundan farkı yok gözümde.
Yaratıcının olma zorunluluğu bizim zaman algımızdan gelen nedensellik ilkesine dayanmıyor,
sonsuz kütlede hacimsiz bi noktadan şimdiki insan bilincine uzanan süreçte ilk saniyelerde meydana gelen fizik yasalarının "kesin" olasılık dışı hareketleriyle meydana gelmiş olması.
Sadece hidrojen ve helyum atomlarının ancak başlangıç anındaki sıcaklıkta meydana gelebilecek atomlardan oluşması bile yeter. Evrende ilk oluşan bu iki element olmasa zaten canlılık denen şey meydana gelmiyor.
-
nessaj bunu yazdıattackatak bunu yazdıKurtcebe bunu yazdıPeygamber bile olsa kimse kimsenin efendisi değildir Rab kelime manası ile efendi anlamındadır ama bugün bizim türk islam literatüründe hz. muhammed efendimiz diye anılır,
Son cümlen beni sinirlendirdi. Ben hiçbirşey bilmiyorum sen herşeyi biliyorsun öyle mi? Sonra senin deyişinle güya ben dahilik taslıyorum sen mütevazilikten ölüyorsun?
Neyse. Burası nokta abi haydi eyvallah.
ben herşeyi bildiğimi savunmuyorum. mütevaziyim de demiyorum.
dediğim kısa ve net: sen din hakkında hiç bir şey bilmiyorsun diyorum.
sinirlenip sinirlenmemen de sonucu değiştirmiyor...bilmediğin bir konu da okuyup etmeden ve tamamen kulaktan doğma şeylerle saçma şeyleri Allah'ın dini gibi gösterip "bana bu 10 soruyu cevaplayın" gibi cahil cühela şeyler yazıyorsun. (bknz: cahil - tdk: http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=CAH%C4%B0L)
-
Ateistler için paylaşmadım inanlar kendilerini bilsinler yeter.
Media tarafından 05/May/14 20:59 tarihinde düzenlenmiştir
http://www.youtube.com/watch?v=pMmBDe1DicQ