İnanılmaz Yaşam Mucizesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    KrypT bunu yazdı

Birincisi sorularıma cevap vermedin. Şimdiye kadar yazdığın her şey Kuran'da yazıyor ama onları açıklama gereği duyarken, benim sorularımda aynı gereği duymayıp topu Kuran'a attın.

İkincisi tipik olarak ad hominem sataşmalarına başvurdun.

Sosyal canlılar olarak sosyal yaşamın zorululuklarından olan kurallar dahilinde yaşıyoruz. Bu kuralları kabul etmek iki şekilde mümkündür; birincisi ilahi dersin ve absolüt sayarsın, ikincisi kuralları anlar ve benimsersin. Örneğin üç yaşında bir çocuğa Tanrı yasakladığı için tecavüz etmemek veya iğrenç bir davranış olduğu için tecavüz etmemek gibi. Bana sorarsan ikincisi daha samimi.

Senin mantığını özetleyelim.

Bir adam 3 yaşında çocuğa tecavüz ediyor -> Müslümanlıkta yasak olduğu için bu adam müslüman değil -> Ateistin biri Ateistler kendi kurallarını koyar dediği için ve bu adam kendi kuralını koyup bu çocuğa tecavüz ettiği için ateistler de 3 yaşındaki çocuğa tecavüz edebilir.

Bu mantıktaki rezaleti göremiyor musun? Her şeyden önce birisi İslami kurallara uymadığı zaman dinden çıkıyorsa hiç biriniz Müslüman değilsiniz. Eğer durum böyle değilse ve belirli durumlarda çıkıyorsa bile, olayı düşünürken ve hatta gerçekleştirirken bile hala Müslüman. Yanlış yapanı bizden değildir diye dışlamak yerine bu adam Müslüman olduğu halde bu duruma geliyorsa demek ki dinle alası yok diyebilirsiniz ama işinize gelmiyor. İnsanlar İslam'dan önce de berbat veya iyi davranışlarda bulundular, İslam'dan sonrada bulunmaya devam ediyorlar. Süpriz!

Başka bir nokta ise teknik olarak İslam'da çocuk yaşta kızlarla nikah kıymak mümkün. Bence bu da iğrenç bir davranış. Bir şey, ne kadar iğrenç olursa olsun, İslam'i kurallar dahilinde olduğu için kabul edilebilir midir?

Ayrıca senin "Ateistler 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edebilirler o yüzden istemiyoruz" mantığın, kusura bakma ama çok üzücü ve rezil. Lütfen inanışını temsil edermiş gibi konuşma, çünkü biliyorum ki bu sitede Müslümanlar'ın arasında bu kadar düşük seviyede mürit yok fazla. Eğer diğerleri de senin bu fikrini paylaşıyorsa bir daha bu siteye adımımı atmam. Tahribat.com'dan daha fazlasını beklerim şahsen. Gerçekten korkunç yani çok kötü. Bir insanın böyle düşünebilmesinden ben utandım ya.

alınganlık yapmayın diye üstelik yukarıdada uyarmıştım ama böyle düşünmene üzüldüm. kesinlikle sizlere topu atmadım

böyle birşeyi yapan kişiye şahsen ben kızarım. belki öyle anladın ama kesinlikle  atesitler yapar diye birşey yazmadım. tamamen bir yanlış anlama olmuş. lütfen

1- soruna cevap verdim kuranda yazılı olan bir şeyi bütün kitabı buraya yazmamı beklemiyorsun sanırım diyelşm yazdım hepsini okuyacağını sanmıyorum

2-hominemsataşması derken o terimi bile yeni duyuyorum. üstelik sizler bütün değerlerimiz ana avrat küfrederken karşı tarafın sataşması sizleri neden şaşırtıyor

3-Örneğin üç yaşında bir çocuğa Tanrı yasakladığı için tecavüz etmemek veya iğrenç bir davranış olduğu için tecavüz etmemek gibi. Bana sorarsan ikincisi daha samimi. 

bu sözüne katılıyorum ve Allah neden yasakladı?  iğrenç bir davranış olduğu için zaten yani aynı şey.

4- benim mantığım senin bahsettiğin gibi değil. müslüman değildir demedim.

her müslümanım diyen kişinin gerçek bir müslüman gibi yaşamadığını kast ediyorum. mesela kimliğinde islam yazan sorduğunda müslümanım diyen bir kişinin islamla alakası bile olamayacağını söylüyorum. yine geçen bir konuda birisi kafa kesen birinin videosunu paylaşmış müslümanlar bu demiş videodaki adam dua okuyup adamı kesiyor. buna mantık almaz. ve kesinlikle islamda böyle birşey yok. ama adam dua okudu diye öyle zannediyorsunuz.

5-Yanlış yapanı bizden değildir diye dışlamak yerine bu adam Müslüman olduğu halde bu duruma geliyorsa demek ki dinle alası yok diyebilirsiniz ama işinize gelmiyor.

bu dediğinede katılıyorum. aslında yukarıdada bunu anltamaya çalıştım.bizden değildir değil sözde müslüman demek istedim. niye işimize gelmesin. o adam kendinden sorumlu.

6-İnsanlar İslam'dan önce de berbat veya iyi davranışlarda bulundular, İslam'dan sonrada bulunmaya devam ediyorlar. Süpriz!

bu bizim için süpriz değil. üstelik hatanız , islama değil kişilere bakıyorsunuz. parmak ayı gösterince parmağa değil ay a bakmak lazım. islamdan sonrada berbetlıklar var ama islamdan dolayı değil islamsızlıktan dolayı

7-küçük yaşta kıza nikah diye birşeyi nerden duydun

8-son paragrafın için ise ATEİSTler böyledir bunları yapar demedim dikkat et. ama kedi içinizden atesit biri kendi kuralımı koyarım dedi. doğru değilmi.

hiçbirşeye inanmayan bir kişi nasıl yaşar.? şahsen bunu gerçekten merak ediyorum. 

kitap yok okusun

peygamber yok örnek alsın.

Tanrısı yok ki manevi bir beklentisi olsun

e tabiki kafasına göre yaşayacak. kafasının ne diyeceğini ben nerden kestireceğim. bu yüzden güven sıkıntısı yaşar insan. ne yapacağı belli olmaz ki.

Aynı şey belki bir dindar kişi içinde geçerli diyebilirisn. ama  öyle yaşıyorsa zaten dinden çıkmış yaşıyor demektir ki bizi bağlamaz.

bu dediklerimi satışma algılıyorsun ama seviyeydi ağzınıza geleni rahatça sayabiliyorsunuz. biz insan değilmiyiz alınmıyormuyuz.

asla kötüsün diyemem ama bencillik yapıyorsun.

Ben atestleri düşman olarak görmüyorum benim düşmanım başka siz yanında melek kalırsınız

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walkingdead
    walkingdead's avatar
    Erkek
    walkingdead bunu yazdı

http://www.youtube.com/watch?v=O2TvpoU7S0I

Bu videodaki ayetlere Allah'tan başka cevabınız var mıdır?Varsa paylaşabilir misiniz?

arkadaşlar böyle bi soru sordum aranızdaki tartışmalardan dolayı hiçbiriniz önemsememişsiniz.bir daha yazıyım dedim.gerçekten öğrenmek

istiyorum cevapları.bu ayetleri açıklayan mantıklı cevaplar var mı?ben tartışmaya girmeyeceğim sadece bunu merak ettim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Neden Insanlar ac kalarak oluyor? Neden ufacik kizlara tecavuz ediliyor? Neden bircok afrika ulkesi ac? Hulooooog diyenler, dunya tarihi boyunca bunu fitilleyen sebepler, savaslar tum ideolojik etmenleri koseye atip tek one surdukleri "Allah" veya "Din" kavrami.

"Tanri olsaydi bu kadar ac insan olmazdi. O nedenle Ateist oldum" sebebe bakin. Demem o ki, yukarida yazdiklarimin mantikli aciklamalari icin ilk insandan 2014'e kadar tum savaslari, ideolojik sebepleri ve dinleri detaylandirmamiz gerek. 

Bugun israil, filistini vurup binlerce kisiyi olduruyosa bunun sebebi kim? Insanin iradesi mi yoksa Allah boyle mi olmasini istedi? 

Buyuk Iskender M.O 334 yilinda ayaklanan 250 bin kisiyi oldurdugu biliniyor, bunu Allah mi emretti? Birinci hacli seferine cikan avrupalilar 70 bin musluman ve yahudileri kilictan gecirdiklerinde yine ayni sekilde bunu Allah mi yaptirdi? Cengiz han 1220 yilinda Semerkanti ele gecirdiginde 75 bin Herat kendinde ise 600 bin erkek, kadin ve cocugu oldurtmus. Kazikli voyvodaya hic girmeyelim. Hitlerede hic girmeyelim. Ozellikle simdi Kuzey Koredeki o lanet tipli herife hic girmeyelim, mesajim ayni.

Bunlarin hepsini mi Allah yaptirdi? Ne yani anlamadim, Tanri olsaydi bunlar olmazdi gibi sacma bir yaklasim nedir?

Kuranda yazilan tum olaylarin disinda kalanlarin hepsi Insanin Iradesi icerisindedir. Insan inanmak istemiyorsa inanmaz. Milyonlari katletmek istiyorsa katleder. Musluman olmasi olmamasi farketmez, musluman olupta bunu yapiyorsa zaten Islam'a hicbir zarari olmayacaktir. Islam yasaklamistir savasi, belirli sebepler haric. 

Tecavuzude bu yukaridakilerin icerisine alalim. Bir insanin yoksul olmasini da ayni sekilde ice alalim. Dinler ogutleyicidir. 

Hz. Adem'den bu yana bir suru peygamberin oldugu soyleniyor. En azindan, Kuran'da her topluma bir peygamber gonderdik geciyor.

Tevrat, Incil, Zebur ve Kuran. Peki, neden maide 3'te "Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. " demistir Allah?

Tevratta, Incil'de, Zebur'da, Kuran'da daima iyiligi ve insanlarin temel Ahlaklarina yon veren bir etmendir. 

Son olarak: sorgula kanka. 

Daniel-Koo tarafından 01/May/14 17:27 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Okumaya firsat bulamamistim. Sabah sabah doping almis gibi oldum.

Reklamsiz okumak isteyenlere..

www.tahribat.com/Forum-Inanilmaz-Yasam-Mucizesi-193151/-/-/Kurtcebe/

Son not ; kurtcebe, sana gelsin bu 3lu "k"ombo..
    Little Nikki - Yo yo
    Lorde - Royals
    * Ellie Goulding - Starry Eyed <----- bilmiyorum nedense bana klibi KIMYA'yi hatirlatiyor..

:D ;)

RitmFarbRacourci tarafından 05/May/14 13:00 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

Neden Insanlar ac kalarak oluyor? Neden ufacik kizlara tecavuz ediliyor? Neden bircok afrika ulkesi ac? Hulooooog diyenler, dunya tarihi boyunca bunu fitilleyen sebepler, savaslar tum ideolojik etmenleri koseye atip tek one surdukleri "Allah" veya "Din" kavrami.

"Tanri olsaydi bu kadar ac insan olmazdi. O nedenle Ateist oldum" sebebe bakin. Demem o ki, yukarida yazdiklarimin mantikli aciklamalari icin ilk insandan 2014'e kadar tum savaslari, ideolojik sebepleri ve dinleri detaylandirmamiz gerek. 

Bugun israil, filistini vurup binlerce kisiyi olduruyosa bunun sebebi kim? Insanin iradesi mi yoksa Allah boyle mi olmasini istedi? 

Buyuk Iskender M.O 334 yilinda ayaklanan 250 bin kisiyi oldurdugu biliniyor, bunu Allah mi emretti? Birinci hacli seferine cikan avrupalilar 70 bin musluman ve yahudileri kilictan gecirdiklerinde yine ayni sekilde bunu Allah mi yaptirdi? Cengiz han 1220 yilinda Semerkanti ele gecirdiginde 75 bin Herat kendinde ise 600 bin erkek, kadin ve cocugu oldurtmus. Kazikli voyvodaya hic girmeyelim. Hitlerede hic girmeyelim. Ozellikle simdi Kuzey Koredeki o lanet tipli herife hic girmeyelim, mesajim ayni.

Bunlarin hepsini mi Allah yaptirdi? Ne yani anlamadim, Tanri olsaydi bunlar olmazdi gibi sacma bir yaklasim nedir?

Kuranda yazilan tum olaylarin disinda kalanlarin hepsi Insanin Iradesi icerisindedir. Insan inanmak istemiyorsa inanmaz. Milyonlari katletmek istiyorsa katleder. Musluman olmasi olmamasi farketmez, musluman olupta bunu yapiyorsa zaten Islam'a hicbir zarari olmayacaktir. Islam yasaklamistir savasi, belirli sebepler haric. 

Tecavuzude bu yukaridakilerin icerisine alalim. Bir insanin yoksul olmasini da ayni sekilde ice alalim. Dinler ogutleyicidir. 

Hz. Adem'den bu yana bir suru peygamberin oldugu soyleniyor. En azindan, Kuran'da her topluma bir peygamber gonderdik geciyor.

Tevrat, Incil, Zebur ve Kuran. Peki, neden maide 3'te "Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. " demistir Allah?

Tevratta, Incil'de, Zebur'da, Kuran'da daima iyiligi ve insanlarin temel Ahlaklarina yon veren bir etmendir. 

Günümüzün durumuna bakarken geçmişteki savaşlara ve ideolojik etmenlere bakmanız lazım demişsin. Peki cihad savaşlarının veya haçlı seferlerinin de dinle alakası yok mudur? Bu savaşlarda da yüz binlerce masum ölmemiş midir? Dini yaymak veya kutsal mekanları ele geçirmek için yapılan bu savaşların sebebi de sadece "insan iradesi" midir?

Tabi ki tüm savaşları, tecavüzleri, katliamları dine veya dinsizliğe bağlayamayız. Ama dinin buna fayda sağlamadığı ve üstüne savaşları/katliamları arttırdığı da aşikar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Bartimaeus bunu yazdı
    Daniel-Koo bunu yazdı

Günümüzün durumuna bakarken geçmişteki savaşlara ve ideolojik etmenlere bakmanız lazım demişsin. Peki cihad savaşlarının veya haçlı seferlerinin de dinle alakası yok mudur? Bu savaşlarda da yüz binlerce masum ölmemiş midir? Dini yaymak veya kutsal mekanları ele geçirmek için yapılan bu savaşların sebebi de sadece "insan iradesi" midir?

Tabi ki tüm savaşları, tecavüzleri, katliamları dine veya dinsizliğe bağlayamayız. Ama dinin buna fayda sağlamadığı ve üstüne savaşları/katliamları arttırdığı da aşikar.

Alıntı yaparken bold yaptığım yeri okumuşsundur. Din/Dinsizlik önemli değil, burada İnsan İradesidir. Kur'an'da, belirli sebepler hariç savaş yasaklanmıştır. Bir ülke diğer bir ülke tarafından baskı altında ve bununla hiçbir şekilde baş edemiyor. Etmese, ülke elden gidecek bu durumda ne olur? Ülke tabii ki karşılık verir. Kur'an'da en azından, size saldıranlara karşılık olarak yapabileceğiniz bir şey yoksa, sizde saldırın der. Sonraki ayette "Aşırıya gitmeyin" der. Ve bir de "Göğsü daralmış, halde size sığınanları güvenli bir yerde tutun" der. Keyfi bir savaş durumu yok. 

"Hadi İslam'ı yayalım, inanmayanı asalım keselim" kafası ve diğer tüm katliamları gerçekleştirenler yüzünden böyle ya, dünya. 

Çok ince, değinmek istediğim nokta: "Din" veya "Allah" kavramı değildir bu. Eğer o inananlar (Kuran için diyorum) durduk yere insanları katledip (El-Kaide Mesala) üstüne "Allah-u Ekbar" nidaları atıyorsa bil ki onun İslam ile ilgisi yoktur ya da beyinleri buna programlanmıştır (yıkanmıştır).

El-Kaidedir bilmem ne grubudur hepsinin içerisinde menfaat var. Menfaat'ın olduğu her olayda, ideolojik sebepler aranır. (Siyasi görüşler) Din bu konuda fayda sağlar/sağlamaz diye düşünmedim açıkcası. 

Din körüklemez, dinci zannedenler körükler. Din'i alet ederek, tamamen İnsan İradesiyle olur. Biliyorsunuz artık bir milleti eğlendirmek, oyalamak kandırmak Din ve Allah demeye bakıyor ülkemizde.

Daniel-Koo tarafından 05/May/14 13:02 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

Ne çok laf yemişiz be, ben unutmuşum buraya yazdığımı aa bi de baktım ben. 

Öncelikle mucize, gerçekleşmesi doğal şartlarda mümkün olmayan şeylere denir ki, üremek en gerçekleşmesi en doğal olaydır ve açıklanabilir, bi kere konu başlığı yanlış.

Biri de kalkmış ayet paylaşmış, mesela paylaştıklarınan birini kopyaladım;

-Zararı yararından daha yakın olan kişiye yalvarır/davet eder. Ne kötü bir destekçidir o, ne kötü bir efendidir! (hacc 13)

Bak bak, ne alaka desen hebele hübele gezecek, konuyla alakası var mı? Yok; eh madem ayetle konuşacağız al sana ayet;

Tarık Suresi-5.6.7.ayetleri.

5-Onun için insan bir düşünsün neden yaratıldığını!

6-Bir atılgan sudan yaratıldı.

7-Ki, arka kemiği ile göğüs kemikleri arasından çıkar.

Göğüs kemiğinin neresi olduğunu bilemeyecek kadar düşkün değilsinizdir diye umuyorum, temel lise bilgisi, spermin nerede üretildiği, hoş kalbin düşünme organı sanıldığı bir öğretide bu tür saçmalıklar yabancı değil.  TAŞŞAKTA KEMİK BULUNMAZ İNANMAYAN AVUÇLASIN.

Kusura bakma yazını yeni gördüm. Tarık suresinin tamamını okuman 1 dakika sürmez. Hepsini oku. Çünkü her ayette, farklı bir şey ima ediyor.

6.ayette sudan kastı sperm. 7.ayette ise sudan değil, insanın çıkışından bahsediyor. Omurga ile kaburga kemikleri arasından çıktığımızdan. Öyle ki bir sonra ki yani 8.ayette tekrar dirileceğimizden bahsediliyor.

Meallerde parantez koyarak tefsir yapan meal çeviricilerine bakmamak gerekiyor. Ona bakarsak Allah meyvelerin de çifti olduğunu söylüyor. Hangi tefsirci buna örnek olarak eşeyli üreme örneğini verebilir? kaçında o kadar kafa var?

Konuya tekrar dönecek olursak;

7.ayet => Yahrucu min beynis sulbi vet terâib(terâibi).

Kelime anlamları =>

1. yahrucu : çıkar
    2. min beyni : arasındadan
    3. es sulbi : omurga
    4. ve et terâibu

: ve göğüs kemikleri, göğüs kafesi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    5Agustos1921 bunu yazdı
    Okumaya firsat bulamamistim. Sabah sabah doping almis gibi oldum.

Reklamsiz okumak isteyenlere..

www.tahribat.com/Forum-Inanilmaz-Yasam-Mucizesi-193151/-/-/Kurtcebe/

Son not ; kurtcebe, sana gelsin bu 3lu "k"ombo..
    Little Nikki - Yo yo
    Lorde - Royals
    * Ellie Goulding - Starry Eyed
    :D ;)

eyv. :)

tüm varlığı materyalizm ile açıklayanlarla hadis/sünnet kaynaklı din anlayışı olan kuran'dan bihaber müslim boyları alıp evrenin ıssız köşesine bırakıp kısır döngü içinde tartışmaya bırakacan aga başka yolu yok. İki tarafta akıllarına ihanet ediyor.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı

Bir arkadaşa yakın zamanda attığım bir liste. C/P

1. Mükemmel tanrı neden dünyaya sırayla 3 din yollayarak ilk ikisinin değiştirilmesine izin verdi ve müslüman doğanları avantaja soktu? neden sınav olduğu iddia edilen dünya da adalet yok. eğer adalet olsaydı hristiyan doğanların %99 ı hristiyan olmazdı. NET. Müslüman doğmayan herkesin acayip bir handikapı var. 

2. Mükemmel tanrı neden dünyayı yarattı, insanları ve iradesini yarattı. Ve ellerine adam gibi bir delil vermeden kendisine ibadet etmesini istedi? Kısaca durup dururken bir sürü insan yaratıp kendisine kanıt yetersizliği dolayısıyla inanmayanları (sonsuz)cehenneme sokma girişiminde bulundu? Kendi yarattığı iradesi bozuk çalışmıyor diye yaratılırken dahi kendisine sorulmayan insanları kafası basmadığı bir sınava (misal ben o sınavdan geçemiyorum, ve kararımda samimiyim) tabi tuttu? Merhametli, sevecen, insancıl tanrı böyle birşey yapmaz. 

3. Evrim. 

4. Mükemmel tanrı neden geniş anlamlı bir kuran ortaya çıkararak mezhepleri oluşturmuştur ? Kültür farkı demeyin gözünüzü seveyim. 

5. Kurandaki enteresan ayetler. Ahzab 50, 53 - Tahrim 5... Ya cidden bunları tanrının yazdığını nasıl kabulleniyorsunuz?

6. İslamda kölelik, cariyelik, cihad... İnsanlık dışı şeyler. Dönemin şartları deme, kuran evrensel olmalı.

7. Kuran'daki inanması mümkün olmayan hikayeler. Nuh tufanı (milyonlarca canlı problemi) (çöken windows'u yedekleri alıp recovery etme), musa'nın denizi ortadan iki yarıp içinden geçmesi (hadi OK) ve firavunun bunu görmesine rağmen onu takip etmesi (bu OK değil usta). 

8. Şeytan neden karşısındaki tanrıya karşı gelecek kadar aptal? Adem havva neden ona inanacak kadar aptal? Elma muhabbeti.

9. Neden allahın varlığına dahil hiçbir kanıt yok. Sakın çiçekler böcekler deme, onlar tanrının (sözdekanıtıdır allahın değil. 

10. Nasıl oluyor da iki farklı insan mantığı kendinden emin ve samimi bir biçimde allah var veya yok diyebiliyor? Ortada adil bir sınav varsa herkesin samimi olarak ulaştığı sonuç "allah var" olmalı değil mi?

hoca çok vaktim yok kısa cevaplar vericem.

1-) Dinler değişmedi. İnsanlar içindekileri farklı şekilde kullanmaya başladı. Kuran'da bu yüzden tevrat hahamları ve atalarını dinleyen insanlaran bolca bahsediliyor. Bu yüzden kelimeleri ordan burdan alarak yeni anlamlar türeterek din anlayışı oluşturduklarından bahsediyor. tıpkı bugün ki hacı hocaların yaptıkları şeyler gibi. yahudilerle bizim hocaların bi farkı yok. tevrat-incil-kuran arasında ki tek fark helal/haram kavramlarının değişmesidir. Kuran'da bununla ilgili İsa peygamber yahudilere seslenirken "size haram kılınmışları helal yapmaya geldim" diyerek hristiyanlığı duyurduğundan bahsediliyor.

2-) kanıt yetersizliği diye bir şey yok. ayır bi 20-25dakika da eski ahitlerden ya da Kuran'dan yaratılışı oku. sen okumamış etmemişsin, sonra da kanıt diyorsun hoca. insaf..

3-) simetrinin olduğu yerde evrimden bahsedilmez. bugün simetrisi olmayan bir tek canlı söyle bana?

4-) Allah Kuran'da hristiyanlar gibi fırkalara ayrılmayın diye emir düşüyor. google a "kuran fırkalara bölünmeyin" yaz ve ayetleri gör. okumamışsın hoca OKUMAMIŞSIN ama konuşuyosun... örnek ben: Kuran'ın emrini uyguluyor ve bütün mezhepleri, sözde doğruluğu belli olmayan bütün peygamber sözlerini reddederek sadece Kuran diyorum. (örn: Ali İmran 103)

5-) Ahzab suresinde bahsettiğin ayetlere iyi bak. Muhammed peygamber üvey oğluna Allah'dan kork, eşini boşama diyor. Çünkü eğer boşarsa, Allah, insanlara örnek olması amacıyla kan bağı bulunmayan o kadınla evlenmesini emredecekti. Bunu bildiği için Allah'dan kork, karını boşama diyor. Muhammed peygamberin için de sakladığı şey buydu. Nitekim sonunda evlenmek zorunda kalıyor. İyi okuyun ayetleri...

6-) Dünya devi Amerika'da kaç sene önce kölelik vardı? Şuanda da modern kölelik var.

7-) Firavunun ardından gitmesi vb.. diyorsunda firavun'un tek bi insan olmadığını biliyor musun? İbrahim peygamber zamanında da firavun hükümdarlığı vardı.(tevratta yazar) Çarpıtılmış şeyler okuyup, çarpıtılmış filmler izleyip firavun ve Musa peygamberin olayını bildiğini söylüyorsun. Yapma hoca... tekrar ediyorum, bi şey bilmeden konuşacağına okuyarak konuş..

8-) Şeytan kibirleniyor. Karşı gelmiyor. Ben daha hayırlıyım diyor. Ama sen sanıyor musun ki herşey şeytanın suçu? dünyada oluşumuz? elma muhabbetini de hadislerden mi duydun? Kuran'da yok elma falan. her maddeye OKU demek, beni de sinir ediyor. ama OKU kardeşim, önce oku, sonra konuş...

9-) bakmasını bilene var. ama bunu kalbine mühür vurulmuşların göremeyeceğinden bahsediliyor zaten. hatta bi alıntı yapayım: körle görenin hali bir olur mu?

10-) bu iki kutup dışında bir kutup olmadığı düşündüğün için mi bu 10 maddelik soru dizisini hazırladın? neyin derdindesin? ne için soruyorsun?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı

hoca çok vaktim yok kısa cevaplar vericem.

3-) simetrinin olduğu yerde evrimden bahsedilmez. bugün simetrisi olmayan bir tek canlı söyle bana?

http://www.briancoad.com/Species%20Accounts/pmaximafig.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Uca_pugnax

Toplam Hit: 18032 Toplam Mesaj: 162