İnanılmaz Yaşam Mucizesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı
    Biraz daha zorlayabilirsin ben bu tartışmaları ilk kez yapmıyorum; Vay efendim kanı kalp pompalar, kan olmadan da sperm üretilmez demekki, sperm üretimi için gereken malzeme göğüs kafesinden çıkar, ayrıca kadınlarda bebekle gögüs kafesinin bir bağlantısı yoktur, rahmin arkasından omurlar geçer onun dışında gögüs kafesi falan alakası bile yok, zorlamayla bu kadar oluyor, embriyolojik olarak tek hücreden geliyoruz o zaman ben sikimle düşünüyorum çünkü sikimle beynim de aynı yerden gelmiş, ya kusura bakmayın da bu kadar zorlayınca gerçekten komik duruma düşüyorsunuz.

sadece sana açıklamasını yaptım, şöyle gözlerini kapatıp düşün bel kemiği ve kaburga kemiği arasında, ve bir sonraki ayette onu döndeririz sözü.. ? benzer ayetlere bak döndürülenin kim olduğunu Allah söylüyor zaten.. inanıp inanmamak senin elinde.. 

dediklerinde haklı olabilirsin, bazı şeyler zorlama anlam veriliyor ama bu öyle değil. 

bir de hiç dikkat ettin mi bilmiyorum, ayeti okuyan kişi bitince Sadakallahülazim der. bunun anlamı en doğrusunu yüce Allah bilir. çünkü insanın vereceği anlam %100 kesinlik arzetmiyor (günümüzde görüyoruz anadili arapça olanlar bile aynı anlamı veremiyor kelimelere). Ama buradan yanlış şeyler çıkmasın, ben böyle anladım da şöyle yapayım değil, niyet olarak gerçekten bu şekilde inanmış olman gerek.

son yaptığın edit için: bir alakası olması değil arasında olduğu söyleniyor. yoksa herkes bilmiyor mu zaten anne bebek karnında? tarif ederken bu şekilde tarif edilmesi neden senin için sıkıntı anlamadım.

Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik” (Nahl, 89)

Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bundan ibaret tutarlı fikirlerle tartışmaktan zevk alıyorum kusura bakmayın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu animasyonda mucizeler değil bilimsel gerçeklikler var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı
    Biraz daha zorlayabilirsin ben bu tartışmaları ilk kez yapmıyorum; Vay efendim kanı kalp pompalar, kan olmadan da sperm üretilmez demekki, sperm üretimi için gereken malzeme göğüs kafesinden çıkar, ayrıca kadınlarda bebekle gögüs kafesinin bir bağlantısı yoktur, rahmin arkasından omurlar geçer onun dışında gögüs kafesi falan alakası bile yok, zorlamayla bu kadar oluyor, embriyolojik olarak tek hücreden geliyoruz o zaman ben sikimle düşünüyorum çünkü sikimle beynim de aynı yerden gelmiş, ya kusura bakmayın da bu kadar zorlayınca gerçekten komik duruma düşüyorsunuz.

sadece sana açıklamasını yaptım, şöyle gözlerini kapatıp düşün bel kemiği ve kaburga kemiği arasında, ve bir sonraki ayette onu döndeririz sözü.. ? benzer ayetlere bak döndürülenin kim olduğunu Allah söylüyor zaten.. inanıp inanmamak senin elinde.. 

dediklerinde haklı olabilirsin, bazı şeyler zorlama anlam veriliyor ama bu öyle değil. 

bir de hiç dikkat ettin mi bilmiyorum, ayeti okuyan kişi bitince Sadakallahülazim der. bunun anlamı en doğrusunu yüce Allah bilir. çünkü insanın vereceği anlam %100 kesinlik arzetmiyor (günümüzde görüyoruz anadili arapça olanlar bile aynı anlamı veremiyor kelimelere). Ama buradan yanlış şeyler çıkmasın, ben böyle anladım da şöyle yapayım değil, niyet olarak gerçekten bu şekilde inanmış olman gerek.

son yaptığın edit için: bir alakası olması değil arasında olduğu söyleniyor. yoksa herkes bilmiyor mu zaten anne bebek karnında? tarif ederken bu şekilde tarif edilmesi neden senin için sıkıntı anlamadım.

Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bundan ibaret tutarlı fikirlerle tartışmaktan zevk alıyorum kusura bakmayın.

hocam ayetin bile tamamını alamıyorsun ya :)  oradaki Sana lafını kime demiş bir bak lütfen? 

bak burada senden bahsediyor ama emin olabilirsin (hicr)

(90-93) Kuran'ı işlerine geldiği gibi bölenlere de, kendi Kitablarının bir kısmına inanıp bir kısmını kabul etmeyen yahudi ve hıristiyanlara da nitekim Kitap indirmiştik; Rabbine and olsun ki hepsini, yaptıklarından sorumlu tutacağız.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı

Hocam kusura bakma ama kalkıp da ben tutarsız öğretilerle ilgili tartışamam, yani oturun bir karar verin, kendi içinde bile 50bin mezhebe bölünmüşsünüz, üstelik bunun üstüne de modern dünyayı yamamaya çalışıyorsunuz. Kaburgayla bebeğin bi alakası yok diyorum, niye öyle düşünüyorsun diyorsun, benim düşünmemle alakası yok, yumurta-spermden, bebeğin doğumuna kadar kurana açık açık yazan göğüs kafesi ifadesinin bir alakası yok, bunu kazıyın kafanıza, zaten bu tartışmanın geleceği nokta, bu bir sınav, yanlışlar olaiblir bunlar dinden çıkanlar için bir tuzak oluyor, bu tartışmayı 100 kere yürüttüm 100'ünde de adamlar elle tutulur şeylerle gelemedi.

edit post flood korumasndan çift gitmiş.

unbalanced hocam, toplam 128 ayeti buraya yazmam mı gerekiyor anlamıyorum ki, bu kadar komplex bişiyse bu kuran 1400 yıl önce bu adamlar kim bilir bunlardan ne anladı, inler cinler bilmem neler vs... Arkadaş bu kuran herkese inmedi mi? Herkesin anlayacağı şekilde inmedi mi, vay efendim orda "sana" aslında ne demekmiş, de taşaklar embriyolojik olarak aslında karın boşluğundan gelirmiş de (ki böyle olduğu doğrudur ama karın boşluğuyla kaburganın yine bi alakası yok) yani kelimeleri oynayarak ayakta kalmaya çalışıyorsunuz, ama tutmaz hocam, bir kelimeyi burdan bozduğun zaman öbür taraftan yamayamazsın, ki bugün içtihadlarla islam öğretisi yamalı bohça staylası derbeder derbeder gezmekte tüm islam coğrafyasında.

glaurung tarafından 30/Nis/14 01:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

olm insan doğumuyla ilgili ayet koymayın lan bin tane ayet var çelişkili. glaurung gerekli açıklamaları yapmış kasmaaya gerek yok.

sudan mı yarattın

meniden mi

topraktan mı

göğüs kafesinden mi 

bacak arasından mı 

bel bölgesinden mi

vs vs vs

çokça farklı ifade geçiyor ve hepsine kulp takmakta uzmansınız helal olsun.

beyler kimse durup dururken ateist olmaz. sizin mantığınızla düşünün

ateist olursan ne kaybedersin? müslümanım dersen neler kazanırsın? 

bir de gözünüzde büyütmeyin dünyada milyar ateist var. çok ekstrem bi olay değil :)

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

...doktorun yaptığı yorum ise şöyle

7. ayetteki bel kemiği ile kaburgalar arasından çıkan olanı meni olarak kabul etsek te bence bir çelişki yoktur. Çünkü biliyoruz ki meni bir karışımdır ve testislerde üretilir. Embriyolojik olarak incelendiğinde erkeklerde testislerin Mesonephrondan geliştiğini biliyoruz. Mesonepron sağda ve solda olmak üzere 2 tanedir ve anne karnındaki bebeğin (fetus diyoruz) kaburgaları ile vertebrası (bel kemiği)arasındadır. Kabaca böbreklerin bile daha üzerindedir. Fetusun gelişmesi ile birlikte Mesonepronlar (her iki tarafta) testis, epididymis, vas deferens ve seminal vesicle haline gelir ki testis haricincekiler üretilen meninin dışa atılması için gereklidir. Fetusun doğumuna doğru bu iki testis inguinal kanal dediğimiz kanallardan inerek skrotum dediğimiz torbalara inerler. Çoğu yeni doğan erkek bebeklerde her iki testis doğumda torbalardadır. Nadir olmamakla birlikte inmemiş testis denilen durumlar olabilir. Bu bebeklerin testisleri kasıklarında veya çok yukarda böbreklerinin yerleşiminde bile olabilirler. Bu durumlarda çocuk cerrahları bu testisleri torbaya indirmek için ameliyat yaparlar.

Kısaca özetlemek gerekir ise, meniyi üreten testisler aslında kaburgalar ile bel kemiği arasında oluşmakta daha sonra torbalara inmektedir. Bu konuda en ufak bir şüphe yoktur (Modern embriyolojiye göre). detaylı bilgi:http://en.wikipedia.org/wiki/Mesonephros
    adresinden öğrenilebilir.

kalbin düşünme olayına gelince, dikkat edersen üstte nessaj için bir cümle kurdum, kalbini bilemediğimiz için zahire göre hüküm veririz. oysa ben biliyorum ki arkadaşımız beyniyle düşünüyor ama kalbini kast etmemin amacı duygusal, manevi işlerde başrol oyuncusu kalp dir. Yani öyle benzetilir, buna da teşbih denir. kur'an da teşbih örnekleri vardır, çünkü hala bilmeyenler de vardır kur'an araçanın  en gelişmiş halidir, kıt türkçe ile karşılaştırma arapçayı. 200 kelime ile yaşayan bir milletiz artık. yabancı islamic scholar ları dinlersen (türkçe karşılığını bilmiyorum belki alim denebilir), günümüz arapçanın kur'andaki gramer ve diğer dil unsurları baz alınarak oluşturulduğu söyleniyor.

İnancı bilimin terazisine vurmak doğru değil. Velev ki bu şekilde ispatladınız. O zaman ne olacak? İnanç bilgi haline gelir ve inanç olmaktan çıkar. Din de o zaman bilim olur! Yani işin büyüsü bozulur. Malum iman "gayb" adır. Her inandığınızı bilimsel olarak ispatlamaya çalışırsanız işiniz zor... Burada bir tercih yapmak gerekiyor. Ya sorgulamayacaksın ya da "Bilgi " nin dışında kalan her şeyi reddedeceksin ( İnkar değil. Red )

Ayrıca doktorun yaptığı açıklamalar konuya hiç bir açıklık getirmiyor. Tam tersi çaresizlik belirtisi. Adam embriyodan bahsediyor. Peki embriyoda iken sperm üretiliyor mu? Hayır. Konu ne sperm nerede üretiliyor? Embriyoda iken şu şurda idi bu burda idi demek saçma. O zaman bir adım daha geriye gidelim. Zigot iken her şey aynı yerde idi. Değil mi?

Arapça konusuna gelince; Arapça ilkel bir dil. Türkçe ile kıyas kabul etmez. Türkçe 40 yaşında bir adam ise Arapça 10 yaşında bir çocuktur. Kelime çokluğu dilin gücünü göstermez.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kur'an ı tekrar tekrar okuyorum, dinliyorum araştırıyorum, başka şeyler okuyorum zaman buldukça, yazarı ne olursa olsun. 

kaburga kemğini sen spermin çıkış yeri olarak algılıyorsun hala.. ben sana her şeyi izah ederek anlatmaya çalışıyorum. yanlış olabilir diyorlarmış ya da ben mi dedim ? benim kast ettiğimi söylüyorsan, kur'an ın gelişmiş dilini karşılayacak bir dil yok, türkçe çok çok zayıf bir dil (bozdular tabii), sen arapça gibi devasa bir dilden binlerce yıl geliştirilmiş bir dilden on binlerce kelimesi sökülüp atılmış türkçeye çeviri yaparsan içerisinde yanlış da olur çelişki de. çekçe örneğini de verdim, adamın yazdığı maili de koydum ki adamın anadili arapça. 

yani bunların doğru tercüme edilememesi islamın hatası değil. bir kaç keredir vurgulamışsın 100 kere tartıştığını v.s. emin ol ben senden 10 kat daha fazla insanlarla tartıştım, kaç kere tek başıma bazı güruhlar içine girip islamı savundum, ve konuştuğum insanlar sadece türkler değil, bir sürü değişik ırklardan insanlar. o yüzden aşağı yukarı islam'a saldıran insanların soracakları sorular belli zaten..

neyse gereksiz yere uzuyor.. hadi selametle kal

@karabudun, doktorun söylediği bunların nereden nereye geldiğidir. daha türkçesine anlam veremiyoruz, kaldı ki arapça tercümelerine anlam vereceğiz..

arapça ile türkçeyi kıyaslaman bile komik bir şey. hocam senin türkçe dediğin şey çok eskide kaldı, günümüz türkçesinden bahsediyorum, piyasadaki tercümeler de zaten yeni tercümeler.. kelime çokluğu tabii ki dilin gelişmişliğini göstermez ama türkçe ile arpaçayı kıyaslaman pardon arapçaya 10 yaşında çocuk demen zaten bilgini gösteriyor..

kusura bakma ama azcık araştır google a bir zahmet yazı very what is the most developed language in the world 

bak neler çıkacak sonuçta.. en basitinden ilk çıkan sitede wiki.answers bak ne diyor

http://wiki.answers.com/Q/What_are_the_most_developed_languages_of_the_world

türkçe nin esamesi bile okunmaz.. hele hele bu çağda.. hadi eskiden deseydin anlardım çünkü webster sözlüğünün ilk baskısı iki büyük dile atıf yapar (türkçe ve ingilizce diye) 

neyse hocam takılın bildiğiniz gibi..

unbalanced tarafından 30/Nis/14 02:05 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı

Ateist (materyalist+naturalist) görüşe sahip arkadaşlar önce şunu bilmeleri lazım bigbangtan 0 noktasından planck uzayına (fizik yasalarının oluştuğu saniyenin trilyonlarla ölçülü oranda bir zaman aralığı) daha sonrasında evrenin genişleme süresinde şuanki evren modelinin ortaya çıkışı tesadüf veya rastlantısal süreç doğrultusunda ortaya çıkmıyor, artık fizik dünyasınn bunda hiç bi kuşkusu yok her yeni kanunu ortaya çıkartan fizikçiler son 20 senedir nobel ödüllerini topluyor zaten bu dalda.

Şimdi biyoloji geçtiğimizde canılığın en küçük yapı taşı hücrenin içindeki en küçük molekül topluluğu olan proteinlerin rastlantısal olarak bi araya gelmesi evrenin sıfır noktasından insan bilincine uzanan sürecin rastlantısal olarak meydana gelme olasılığından çok daha az. Sonrasındada canlı çeşitlilğinin bu denli acayip bişekilde mutasyonla çeşitlenmesi gene imkansız halde olabilecekken.

Şimdi o yüzden dinlere bakış açısı ateizm yerine agnostik yada deist bi bakış olsa bu en samimi davranış olur ki benimde yaptığım bu. Dinlerde kendince yığınla çelişki görüp bilinçli bi iradenin varlığını tamamen reddetmek bana şuan için akıl karı gelmiyo anasını satayım ee öbür türlüde insan yazması bi kitap olabileceği şüphesini son yıllardır yaşadığım ama genede dünya üzerinde astronomiye dair en rasyonel bulduğum bi kitap.

O yüzden ateistler şöyle yeeaav böyle inanmüyürler kabul etmiyürler yerine kuranın rasyonel yönlerini anlatıp uyduruk hadislerden zihinleri temizleme çabasına girseniz sizin o "gururundan kabul etmiyor" dediğiniz elemanlar emin olun dine biraz daha fazla farklı bakmaya başlar.

Ya nasıl az nasıl? Bir kere eğer bilimsel olarak düşüneceksen süreçleri ayırmayı bileceksin, evrim teorisiyle, yaratılış teorisi ayrı şeylerdir, seninki birazcık jeolojiden alayım, birazcık aydın üniversitesi bilmem ne mutfağından alayım, hoop bu pasta buraya nasıl geldi tesadüf mü demek oluyor.

Eğer tartışacaksak; Bigbang çoklu evren teorisi vs ben bunlara varım, ama işin içine evrim girdiği zaman bu artık başka bir olaya giriyor.

Ki bu olaya girmeden önce de bir temel oluşturman gerekiyor, yani dünya üzerindeki birleşme olanağı bulunan karbon-oksijen-hidrojen-azot vs atomlarının miktarına ve bu atomların rastlantısal olarak kendi kendine bir organik madde oluşturma ihtimali ele alındığında her saniye milyonlarca organik materyalin oluştuğunu bugün bütün bilim dünyası kabul ediyor.

Siz nereden duyuyorsunuz nasıl bir kaynağınız var bilmiyorum ama, örnek vermek gerekirse, deli dana hastalığına basit bir protein neden olur, eğer bu hastalık 100 yıllık bir hastalıksa bu protein nereden geldi? Bunun gibi milyonlarca örnek var ya, nasıl insanlar bu kadar kör olabiliyor, arkadaş naylon bakterisi var naylondan başka bir şey yemeyen, naylon 1930da bulundu bu bakteri daha önce varsa ne yiyordu, yani adam gibi bi üniversitede bu düşünceleri tokatlarlar afedersin itin götüne sokarlar adamı dersin ortasında.

Fizik dünyasınıyla canlı dünyasını satırlarda ayrı ayrı ele almışım zaten kısaca "süreçleri ayırmayı bileceesin" Hadi ya? ben ne anlatıyorum?

Önce evrenbilimden bahsedersek çoklu evrenler/paralel evrenler kuramı deneysel değil felsefi bakış açısıdır ki böyle bişe olsa bile gene bir başlangıç olması zorunluluğundan kaçılamıyor çünkü yüksek ısının bi odada yayılması gibi evrende entropi kanununa göre bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde genişliyor buda ister tek bir nokta ister çoklu evren olsun (ki yok öyle birşey) genede bir nedensellik var.

Tamam kabul edelim tek bi noktalık bi kaynaktan evren varoldu ama bu evren açılıp kapanıyor sonsuz döngüye giriyor dersen buda mümkün değil çünkü kapanan evren hiçbir zaman entropi kanununa göre öncesi gibi bir patlama gücünü göstermez.

Sonrasındada planck uzayındada zaten bugünkü maddenin özü sonrasındada yol alacağı hareket edeceği kanunlar beliriyor

Canlılık dünyasına gelirsek benim hakim olmadığım bi konu ama evrimi kabul ederim, ama kesinlikle sadece rastlantısal yada ortama uyumlu mutasyonlarla çeşitliliğin arttğı, cansız bir gezegenden ilk canlılık gösteren birimin ne kadar uzun bi süreç olursa olsun bir araya gelemeyeceği matematiksel olarak evrenbilimdeki oluşumların rastlantısal olarak yürümesi olasılığından daha düşük ihtimal olması evrimin bugünkü materyalistlerin açıkladığı gibi olmadığı sonucunu hertürlü çıkarıyor abicim.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

01.35 de ne oluyor yahu? Bana seks gibi geldi.

Şafak 1152!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Peki kurtcebe fizik alanında ben de 0 noktasında bir tanrının parmağının değdiğini düşünüyorum zaten benim derdim islamla şimdi mutabakata varamadığımız evrim ve ilk organik materyal konusuna dönelim, delidana hastalığına neden olan protein nereden geldi bu konuda ne düşünüyorsun? 

neyse hocam prionlar bu prionların oluşma ihtimalleri doğada kendi kendine oluşan türleri vs konu uzaar gider, saat 2 olmuş herkese iyi geceler.

glaurung tarafından 30/Nis/14 02:17 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 18029 Toplam Mesaj: 162