İnanılmaz Yaşam Mucizesi
-
DarkSkull bunu yazdıfuturist bunu yazdışöyle bir örnek vereyim . düşünün bir komşunuz var:
her gördüğünüzde suratınızı ekşitiyorsunuz.
arkasından konuşuyorsunuz duyduğunu bilerek
siz düşseniz kaldırmak istediğininde iteliyorsunuz
size birşey ikram ettiğinde alıp yiyor ama hiç teşekkür etmeyip üstüne hakaret ediyorsunuz diyelim
bu komşu sizi severmi evine davet eder mi?
doğal olarak hayır...
Allah a da böyle yaklaşıyor sonrada varlığını hissetmeyi bekliyorsunuz. hiç olurmu?
soru sormayın öğrenmeyin demiyoruz.
önemli olan cevap değil doğru soruyu sorabilmektir..
Eğer gerçekten varsa beni hiç kaldırmadı hep düşürmeye çalıştı. Arkasından değil yüzüne konuşuyoruz. Kafamın basmadığı dönemlerde mal gibi gecenin bir yarısı sabahın bir körü uzun uzun dualar da ettim. Ne oldu peki? Hiçbir şey. Bize birşey mi ikram ediyor ki alıp yiyoruz. O bize hiçbir şey vermiyor. Ben kendim çalışıyorum kendim kazanıyorum kendi ihtiyaçlarımı kendim görüyorum. Kimseye teşekkür borçlu değilim. Birkaç yıldır dinden çıktıktan sonra hep şunu diyorum: 30 senedir ağzıma sıçtın elinden gelenin en iyisi bu mu hadi daha fazlasını yap. Yapabiliyorsa en dibe vurayım. Dualarımı da duymuyordu bu dediğimi de duymuyor galiba. Bizi sevmesin de evine davet de etmesin sanki çok meraklıydık ona.
ben ateist var yok mevzusuna girmicem sadece senin için yazıyorum , Rabbimizden hak talep edemeyiz ki o bizi alemlerin en kıymetlisi olarak yarattı zaten , diyorum ki 5-6 dakika nefes alamazsak , kalbimize ağrılar girse , veya gözümüz görmese neden ben diye tepki göstermeli miyiz ? peki senden düşük olan insanların duaları kabul olmuş mudur ? Suriye'de bir kuru ekmeğe muhtaç insan, ekmeği bulamasa bile hatta açlıktan ölürken bile Allah Allah demesi yobazlık mı yok inancın samimiliği midir ? yada ayağı , kolu olmayan insanın camiye gelmesi , senin Allah'a inancından fazla mı değil mi ? Hepimiz bir sınavdayız önümüze zor sorular geldiğinde sınavı terkedersek baştan kaybetmiş oluruz.Sanada Allah hidayet versin kardeş.
-
Madem İş Başlangıçtan Başlamış.
Bende sondan konuyu götüreyim.
; http://www.youtube.com/watch?v=BGewVGSn6v8 -
oha lan konu 1 sayfaydı kaç sayfa olmuş
-
Zeytun-i bunu yazdı
Madem İş Başlangıçtan Başlamış.
Bende sondan konuyu götüreyim.Dikenlerim tüy tüy oldu pampa.
-
futurist bunu yazdı
Allah ın en büyük mucizelerinden biri
-
şu inançlı arkadaşlar kendilerine şunu sormuyo mu acaba,tanrıya ulaşmak bu kadar kolay mı,bi coğrafyada doğmşussunuz islama göre büyütülmüşsünüz bu şekilde yaşıyosunuz,size öğretilenlerin üzerine hiç bişey katmadan veya çok az şey katarak ve bu şekilde yaşayarak cennete gitmeyi arzuluyosunuz,bu kadar basitmi kurtuluşa ermek eğer varsa tabi,tanrı nedir,gerçekten varmı,yokmu bunu sorgulamayı düşünmeyi bile büyük bi günah olarak görmek bana çok saçma geliyo
bana sordu neden inanmıyosun diye,inanmıyorum demedim var da olabilir yok da olabilir dedim,arıyorum sorguluyorum dedim,peki sen nasıl inanıyosun diye sordum, cevabı,herkes inanıyo tabiki allah var oldu,ve ilişkisini kesti benimle ne kadar saçma değilmi :)
-
http://www.youtube.com/watch?v=O2TvpoU7S0I
Bu videodaki ayetlere Allah'tan başka cevabınız var mıdır?Varsa paylaşabilir misiniz?
-
o, bu, şu degilde. ben bi insana lise sondan ciktiginda, su sorularin(asagida) cevabini kendisine verebilmesini isterim. ki bunlarida okulda. ister sosyal bolumler, ister fen bilimleri olsun farkemez. bunuda ister dinler tarihi, ister insanlik tarihi deyin farketmez. bu dedikerimi, otekini karanlikta birakmayarak anlatabilecek ogretmenler isterim, dili her ne olursa olsun.
madde nedir
zaman nedir.
baslangic orijin nedir neresidir
hacim nedir otesinde ne vardir
gibi gibi.. -
Tnrsk bunu yazdı
şu inançlı arkadaşlar kendilerine şunu sormuyo mu acaba,tanrıya ulaşmak bu kadar kolay mı,bi coğrafyada doğmşussunuz islama göre büyütülmüşsünüz bu şekilde yaşıyosunuz,size öğretilenlerin üzerine hiç bişey katmadan veya çok az şey katarak ve bu şekilde yaşayarak cennete gitmeyi arzuluyosunuz,bu kadar basitmi kurtuluşa ermek eğer varsa tabi,tanrı nedir,gerçekten varmı,yokmu bunu sorgulamayı düşünmeyi bile büyük bi günah olarak görmek bana çok saçma geliyo
bana sordu neden inanmıyosun diye,inanmıyorum demedim var da olabilir yok da olabilir dedim,arıyorum sorguluyorum dedim,peki sen nasıl inanıyosun diye sordum, cevabı,herkes inanıyo tabiki allah var oldu,ve ilişkisini kesti benimle ne kadar saçma değilmi :)
Michael Sikkofield'ın, şu yazısının son kısmı özet olduğu için koyuyorum okursun umarım:
Kuran'ın insan uydurması bir kitap olabilmesi için, şu birazdan sayacaklarımın ve çok daha fazlasının aynı anda gerçekleşmesi gerekliydi:
Hali vakti yerinde olan Muhammed adında bir tüccar, birdenbire insanların uyduruk ilahlara tapmalarından rahatsızlık duyacak. Ardından kafasında bir Tanrı yaratıp, bu Tanrı'nın ona birtakım sözler söylediğini bildirecek. Bir kumar oynayacak ve bu dünyanın bir başlangıcı olduğunu, yaratıldığını iddia edecek. İnsanları, hep etraflarına bakıp sorgulamaya çağıracak. Bazen güneşi, bazen yıldızları, bazen bir deveyi örnek verip, tüm bu evrenin bir yaratıcı tarafından düzenlenmiş olduğunu söyleyecek. Örnek verdiği Güneş için "bakın nasıl da dönüyor etrafınızda" demeyecek, o Güneş'in kendine has bir yörüngesi olduğunu söyleyecek (lokman 29). Güneş ve yıldızlara "kandil" manasına gelen ısı ve ışık kaynağı sıfatları verirken, Ay için sadece "nur" diyecek (nuh 16, mülk 5). Ardından ayın yörüngesini eğri bir hurma dalına benzetecek (yasin 39). Ardından bazı bitkilerin cinsiyet sahibi olduklarını bildirecek (yasin 36). Hızını alamayacak Muhammed, bitkilerde tozlaşmayı biliyormuşçasına rüzgarlara "dölleyici" diyecek (hicr 22). Embriyodaki et-kemik-et oluşum sırasını doğru bir şekilde yazacak (müminun 14). Yüzlerce yanlış iddia içeren antik Yunan kitaplarından derlediği bilgilerin arasından, hep en doğru olanlarını seçecek Muhammed. Şansı hiç kesilmeyecek Muhammed'in, her canlının yapısında "su" bulunduğunu da doğru bilecek (enbiya 30). Günümüzde bile daha ne olduğunun yeni farkına varılan pulsarlara en uygun tanımı yapacak (tarık 1-3). Karaların hareket halinde olduğunu iddia edecek (neml 88). Zamanın izafi oluşuna örnekler verecek (secde 5, mearic 4). Yazdığı kitapta hep kaçak dövüş oynayacak, fakat nedense birdenbire halen yaşamakta olan bir insanın asla müslüman olamayacağını iddia edecek ve bunu da tutturacak (tebbet). Hayalinde yarattığı Tanrı için namaz ve hac gibi ibadetler üretip, bir de sadece kendisine özel fazladan bir gece namazı ekleyecek (isra 79). Tam bir şizofreni örneği oluşturan davranışlar sergilemesine rağmen, birbiriyle tutarlı olan ve yanlış olduğu asırlar sonra bile kanıtlanamayacak bir kitap yazacak Muhammed. Bu kitapta insanı, insandan daha iyi tanıyan birinin tespitleri yer alacak. İnsanların arayışta olduğu en büyük sorulara cevap verecek, var oluş amaçlarının ne olduğunu izah edecek. Ve iniş sırasına göre sondan 3. sure olan maide suresindeki "dini artık tamamladım, üzerinizdeki nimetimi tamamladım" ayetini yazana kadar ölmeyecek Muhammed, o kadar savaştan ve muhtemelen de bir o kadar suikast girişiminden başarıyla sağ çıkacak.
Sırf bu kadar şeyin bile bir insan ve onun destekçileri tarafından kendiliğinden gerçekleşmesi ihtimali, şu an içerisinde bulunduğunuz odanın penceresinden aşağı tükürdüğünüzde, o tükürüğün yerde 1/50.000.000 ölçekli bir dünya haritası oluşturabilme ihtimaliyle eşdeğerdir.
İnsanların "tanrı neden yemin ediyor ki yea", "tanrı neden kullarını cehenneme atıyor ki yea", "tanrı varsa neden bu kadar açlık ve savaş var" veya yeryüzünde hiç din olmasaydı sanki insanlar menfaatleri için yine savaşmayacaklarmış gibi "hep dinler yüzünden savaş çıkıyor yea" tarzındaki kişisel hezeyanlarına veya tuhaf yorumlamaları sonucunda elde ettikleri "sözde" çelişki iddialarına göre dini inancımı belirleyemezdim.
http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2012/10/insan-din-ve-kuran.html objektif bakış açısıyla okumanı isterim.
Ayrıca kelam kozmolojik delil, aksiyolojik argüman, hassas-ayar argümanı, arzu argümanı gibi argümanlar ve savunmalar bizi Tanrıyı gösteriyor.
En azından ben o saydıkların gibi körü körüne inanmıyorum.
Şimdi diyecekler, Kuranı okuyup anlamayana müslüman, okuyup anlayana ateist denir.
Çok mantıksız bi cümle değil mi bu? :)
- anlamayanlar dindar olur > Kime göre anlamayan ? > ateistlere göre > Ateistlerin haklı olduklarını söyleyen kim ? > ateistler
- anlayanlar ateist olur > Kime göre anlayan ? > ateistlere göre > Ateistlerin haklı olduklarını söyleyen kim ? > ateistler
Yani bu sözün bir ateistin ''Ben haklıyım'' demesinden hiçbir farkı yoktur aslında. Bir söz ''süslü'' olunca doğru olmuyor malesef.
Aynısının müslüman versiyonunu da yapabiliriz : ''Kuranı okuyup anlamayan ateist, okuyup anlayanlar müslüman olur''
Benim bu konuda yorumlayabileceğim tek nokta budur. Gerisini aranızda anlaşabilirsiniz :)
Ayrıca, Kurtcebe sorunun cevapları için ayetler açık gibi. Adem'in yaratılması sırasında "çamur" - "balçık" - "kuru balçık" gibi ifadeler yer alıyor. Adem'den sonra tüm insanların rahimlerde bulunduğu ve doğduğu vurgulanıyor. Bunun içinde HACC, 5 ayeti açıklama getiriyor. İlk önce insanın topraktan yaratıldığını vurguluyor.
Adem'in yaratılmasında bir vesile vurgulanmamış yani bir Anne sıfatı geçmiyor. Bu da bize, Tanrının Adem'i yaratırken araçsal sebepler kullandığını belirtiyor. Toprak, kuru toprak, balçık su vs. Toprakta olan tüm elementlerin insanda da olduğu söyleniyordu.
Şöyleymiş: "alüminyum, demir, kalsiyum, oksijen, silikon, sodyum, potasyum, magnezyum, hidrojen, klor, iyot, manganez, kurşun, fosfor, bakır, gümüş, karbon, çinko, kükürt ve azottur" yanlışlar varsa düzeltin lütfen.
Bu da ayet:
"Ey insanlar! Eğer öldükten sonra dirilmekten şüphede iseniz, (bilin ki) ne olduğunuzu size açıklamak için şüphesiz biz sizi topraktan, sonra nutfeden (spermadan) sonra bir alekadan (embriodan) sonra yapısı belli belirsiz bir et parçasından yaratmışızdır. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde tutarız. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkartırız, sonra sizi, olgunluk çağına erişmeniz için bırakırız. Bununla beraber kiminiz öldürülür, kiminiz de önceki bilgisinden sonra, hiçbir şey bilmemek üzere, ömrünün en fena zamanına ulaştırılır. Bir de yeryüzünü görürsün ki kupkurudur; fakat biz onun üzerine su indirdiğimiz zaman, harekete geçer, kabarır ve her güzel çiftten bitkiler bitirir." HACC, 5
Şimdi Muhammed, Adem için topraktan yaratıldı diye salladı diyelim. Daha sonra bir şeyleri keşfetti ve sperm - embriyo ve et > kemik > et olduğunu doğru bildi?
Benim bilgim dahilinde yorumlamam bu kadar :) Sevgiler.
-
Tanrı hata yapar mı?