İnanılmaz Yaşam Mucizesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Tüm bu ateist vs müslüman tartışmasına son noktayı koymaya geldim. 

Her insan temelde bir şeylere inanma eğilimi gösterdiğinden ötürü, tercihini hiçbir yaratıcıya inanmamaya inanmak yolunda kullanabilir. Yani bir yaratıcıya inanmamak da bir inanış türüdür. Bu durumda ateistler inançsız insanlar değillerdir. Kavram karmaşası yaşamayın. 

der ve giderim.

Son bir not olarak: Daha önce de demiştim onbinlerce tanrı, binlerce din, yüzlerce mezhep var. Bunun dışında bu işin felsefi boyutu da var(Teizm, deizm, agnostisizm, panteizm, ateizm, egzistansiyalizm vs) Yani bir kombinasyon yapacak olsak, milyonlarca inanmamız veya inanmamamız gereken din, tanrı, mezhep, felsefi görüş var.

Bu yüzden ataerkil toplumda size miras bırakılmış din öğretilerinin kesinkes doğru olduğu kanıtını aklı, mantığı ve arasındaki tüm bağlantıları yok sayaraktan dillendirmeden önce bir araştırın derim. 

Saygılarımla...

Ekleme: Konu başlığı ve konu içerisinde birkaç yerde de kavram karmaşası yaşanıyor. Daha önce belirtilmiş bir mürit tarafından ancak dalgaya alınılmış ya da ifade etmek istediği görüş anlaşılamamış. 

Mucize: Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah'ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, hâller, tansık

Yani eşinizi bir peygamber gebe bırakmıyorsa ya da insanlar normalde çoğalamıyor da bir peygamber sayesinde iki insanın çiftleşmesinden yeni bir insan meydana geliyorsa ancak öyle mucize diyebilirsiniz.

1049 tarafından 30/Nis/14 02:26 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

Peki kurtcebe fizik alanında ben de 0 noktasında bir tanrının parmağının değdiğini düşünüyorum zaten benim derdim islamla şimdi mutabakata varamadığımız evrim ve ilk organik materyal konusuna dönelim, delidana hastalığına neden olan protein nereden geldi bu konuda ne düşünüyorsun? 

:) şu yazdığını samimiyetle sorduğuna eminim ama emin olmasam benle daşşakmı geçiyon la derdim.

Bak ne yazmışım ilk postta

"Dinlerde kendince yığınla çelişki görüp bilinçli bi iradenin varlığını tamamen reddetmek bana şuan için akıl karı gelmiyo anasını satayım ee öbür türlüde insan yazması bi kitap olabileceği şüphesini son yıllardır yaşadığım ama genede dünya üzerinde astronomiye dair en rasyonel bulduğum bi kitap."

Aynı şeye geliyoruz yani insanın çamurdan yaratılışı evrim kuramına ters (darwinist evrim) ama öte taraftan maddeyle, kozmolojiyle ilgili dünya tarihindeki dini metinlerde hiç bir çelişki bulunmayan tek kitap, çelişiyor diyen adamıda ben ayrıeten bekliyorum bu konuda yazsın.

Hatta artık bugünkü fizik kuantum mekanğiyle yorumlanmasına rağmen başımıza şimdi sicim kuramı çıktı, hadi onu siktiredelim kuantım fiziğine göre madde diyede birşey yok şimdi onuda burda anlatsak konu alakasız bi yöne gidecek, ama şunu kısaca  söyleyebilirim heisenbergin belirsizlik ilkesi, kuantumun maddenin olasılıksal hareketleri açıklamaları o bizim klasik materyalist şeylerle reddettiğimiz dinlerdeki mucize olayları (denizi yarma, bulutsuz havadan yağmur vs.) herşeyi mümkün kılıyor, o yüzden sadece biyoloji alanına sıkıştırsak kendimizi bu samimi bi inanç değil.

Bak bana biyolojik bi konu sormuşun ben bunu cevaplayamam çünkü bilmiyorum amk zaten bilmediğim içinde o konu, tabi buna benzer yığınşa konu beni çelişkiye götürüyor dinle ilgili.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Alt tarafı doğum videosundan konu nerelere gelmiş vay arkadaş. Kimse işin sex boyutundan bahsetmiyor? :D

Dentist tarafından 30/Nis/14 02:29 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

konu ne olmuş yine ?

söylediklerimi kanıtlamışsınız

yazdığımın açıklaması şuydu:

biri doğum demiş sayfalarca makale yazmışsınız.      size neden ölüyoruz desem bunun iki katıda bulup yazarsınız..

evren desem süper novadan başlarsınız konu nereye gider Allah bilir,     biride  araya zeusuda sıkıştırmış:))

ben desem ki Ahmet bey neden öldü. yedi ceddinin genetik yapısını çıkarısın

ama ben sana şunu soruyorum: 2014 yıl boyunca insanlar neden ölüyor?

zengin, genç, fakir, yaşlı, imparatoru,kralı, arabı,türkü almanı,perslisi, osmanlısı,müslümanı,hristiyanı,ateisti, uzunu kısası,hayvan, bitki....herşey neden ölüyor.

ölümsüzlüğü bulun hemen ateist olacağım.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

konu ne olmuş yine ?

söylediklerimi kanıtlamışsınız

yazdığımın açıklaması şuydu:

biri doğum demiş sayfalarca makale yazmışsınız.      size neden ölüyoruz desem bunun iki katıda bulup yazarsınız..

evren desem süper novadan başlarsınız konu nereye gider Allah bilir,     biride  araya zeusuda sıkıştırmış:))

zengin, genç, fakir, yaşlı, imparatoru,kralı, arabı,türkü almanı,perslisi, osmanlısı,müslümanı,hristiyanı,ateisti, uzunu kısası,hayvan, bitki....herşey neden ölüyor.

Pilot kalemin nasıl olduğunuda yazalım mı?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    futurist bunu yazdı

İnsanlar ölüyor diye bir yaratıcının varlığına inanmak ne kadar da abes. Olayı en basidine indirgeyerek anlatayım. Her şeyin bir son kullanma tarihi var. Doğadaki ağaç, kullandığın bilgisayar, oturduğun bina, insan, hava... İnsanın doğadan sağlayıp kullanışlı hale soktuğu bütün makine ve materyalleri saymazsak, doğanın devamı ve sürekliliği için bu ölümler şart. Peki bu ölümler için bir Tanrı şart mı? 

Bir de yazdığınla ilgili bir düzeltmede bulunayım. İnsanlık 2014 yıl boyunca süregelen bir şey değil. En son buldukları insan fosili 5 milyon yıllık.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Kurtcebe bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

niye soru çalışmadığınız yerden mi geldi

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

niye soru çalışmadığınız yerden mi geldi

Ölüm, bilinç, sonsuzluk, hiçlik, sıfır kavramları senin çalıştığın yerler mi ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    kurtcebe gözünü seveyim hocam ciddiye alip cevap verme du ablaya ne güzel gidiyo konu biseyler öğreniyoruz :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

ne güzel evrimleşmişiz :D

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
Toplam Hit: 20082 Toplam Mesaj: 162