İsrail Yardım Gemilerine Saldırdı! 2 Ölü
-
Savaşalım vuralım olayı o kadar basit değil. ..(savaş sebebi olayı tartışılır kapanır gider.)
İsrail farklı yöntemlerle gemiyi insanlara zarar gelmeyecek biçimde kontrol edebilirdi.
Esas mesele şu ki Hükümetin ne tür tepki vereceği İlker başbuğ haberi alınca mısır ziyaretini yarıda kesip Türkiye ye dönüş yapıyor. Hükümetin vereceği cevap hükümetin geleceğini tayin edecektir.
-
one minute olayından sonra duygulanıp tayyip in karşılamasında duygulanıp göz yaşı döken şerefsizler bakalım bunca şehidin ve bunca ölü insanın arkasından ne yapacaklar bazı arkadaşlar yazmış yazmaya gerek yok ama banane filistinden banane gazzeden kendi götümüzdeki deliği kapattıkta başkasının yardımına koşuyoruz birde bu nasıl iştirki dün tv de duydum hangi kanal hatırlamıyorum pkk pazartesi saldıracam diyor tedbir yok israil gelme diyor tedbir yok birde bu ülkenin şu huyuna hastayım 99 depreminde depremzedelere gönderilen malzemeyi çalan insanların bulunduğu ülke gazzeye bilmem nereye onca tehlikeye rağman yardıma koçuyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu aslında yazılacak bişey yok ama insan dayanamıyor
-
İsrail haklıydı.Savaş çıkmasın bize yazık hepimiz savaşta ölcez gitçez adamların istedği bu niye biz onların dileklerini yerine getirelim
-
madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya alamazsınız, kimin gireceğine karışamazsınız.
madde 2. olay uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse gemi ateş açamazsınız.
madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
madde 4. saldırıya uğrayan gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme hakkına sahiptir.
madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51. maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer. -
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya alamazsınız, kimin gireceğine karışamazsınız.
madde 2. olay uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse gemi ateş açamazsınız.
madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
madde 4. saldırıya uğrayan gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme hakkına sahiptir.
madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51. maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.
-----------------------------Birleşmiş Milletler kaç kere yaralı parmağa işemiş ? İşleri güçleri soykırımlara haksızlıklara seyirci kalmak.Türkiyenin saydıklarına gücü yetecek olsa dağdaki çapulcuların işi çoktan bitmişti.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------
utanç verici bir tabloyla daha karşı karşıyayız, bu millet nasıl millet vasfını unutmuş kendinden nasıl bu kadar nefret eder kendini yabancıdan gavurdan araptan sayar hale gelmiş ibret tablosu olarak gözler önünde . pkk terörünün yıktığı binlerce yuvayı, canını aldığı onbinlerce insanımızı unutup daha sabah vakti 6 şehit daha vermişken bir takım hıyaroğluhıyarlar filistin için ölüme gidecek nerdeyse( ki gittide), ulan filistinliler sevmiyor kendilerini sizin onları sevdiğiniz kadar demenin de bir manası yok
filistin in ne kadar türk düşmanı olduğu ve o hamas & hizbullah denen eşkiya çetelerinin ellerine fırsat geçtiğinde Türklere ve Türkiyeye saldırmaktan çekinmeyeceklerini , geçmişte Türklere karşı yaptıkları ihanetleri de bir kenara bırakalım. Adamlar senden ne yardım istiyor ne olaya dahil olmanı bekliyor kendi kendine bu vatansız haysiyetsiz şeriatçı tayfanın gazına gelip insanları oraya buraya sürüklüyorsun 16 kişinin öldürülmesi az bile o gemiyi komple havaya uçurabilirdi hatta bütün gemileri uçururdu. sen kendi karakolunu baldırıçıplak teröriste karşı savunamayan basiretsiz bir devlet iradesi kırılmış bir ordusun ancak seyredersin. artiz tayyip çok sert tepki vercekmişmiş , two minüt mü diyecek belki de three eminim israil altına etmeye başlamıştır artık . ayrıca yardıma gitmek için geberdiğin filistinin kktc ye karşı rumlarla saf tuttuğunu da "ibret" ile hatırlatırım.
titre ve kendine gel Türk evladı, ne yahudi ne arap ne abd nede bu gavurların uşaklığına soyunmuş gavurdan daha gavur hayranı yerli uşakları dostun değildir. Tarih binlerce kez kanıtlamıştır ki Türkün Türkten başka dostu yoktur. Bu lüzumsuz filistinlileri ,kendilerinden çok savunmaktan vazgeçmediği sürece bu milletin daha çoook kanı akacak, şehit bile denmez rahmetlilerine anca niyazi ...
-----------------------------eger fakir ac sokaktaki insanlara yardim etmek hiyaroglu hiyarliliksa sen benim gordugum en hiyaroglu hiyarsin hoca
-
ya hoca ta.ak mı geçiyorsun, kendi askerinin hakkını koruyamadan gidip sivil hareketi mi koruyacaksın ?
Şimdi pkklılara yardım yapılsa, gemiye gelme desek onlarda gelse ne olacak ? Biz nasıl pkklılarla çatışıyorsak, onlarda öyle görüyor ve dünyaya öyle tanıttı.Bu olay karşısında ne gibi bir karşılık vereceksin ?
Kaldı ki savaşa girip ülke ekonomisi zaten can çekişirken, birde üstüne yüklenip a. koymaya bu kadar mı heveslisiniz ??
SAvaşı çok basit, 2 günlük birşey zannediyorsunuz ya tebrikler.Bu işler öyle ben de gönüllüyüm zikeriz CCC falan ile olmuyor.Ekonomik yanı var.Ordumuzun dümdüz edeceğine şüphe yok fakat Atatürk gibi oturunda önce üretim yapın.
Hadi israile, sonra ermenistana, sonra yunanlılar, elimiz abye bulaşmışken bütün avrupaya girip çıkalım.2 günden alıp çıkacağımızı saysak, 27 ab üyesi X 2 = 54.Ekstradan amerikada 5 gün takılsak, 59.Daha ermenistan, ırakğıda katalım.
tamamdır ya 65-70 gün içinde dünyayı z.keriz.
--
Birde fakir ülkelerdeki gerilla yönetimlerinide 1 günde haklasak, 1 yıl içinde dünyayı temizleriz.Ondan sonra birde ışık bağlayalım, Türk bayrağını havaya yansıtsınlar (batman gibi) bizde hemen ordumuzu yollarız.
Süperman olmak bize mi kaldı ?? Madem bizi savunacak ordu öyle bir zorunluluğu var, toplanın 50 kişiyi, taş sopayla ermenistana, ırağa dalalım.Öldürülünce savunsunlar bizi.
Amma hayal dünyası arkadaş, kimseyi dinlemeyen 100 kişi için bütün 70 milyonun geleceğini sorgulamadan savaş açmak.Zaten ekonomimiz çok güçlü ya, zararsız çıkarız dimi ?
-
Bu Sadece türklerin acizliği başka bişey deyil. Uluslar arası hava sahasında saldırıya uğradık 2 tane askeri uçak ile korumaya alsak gemiyi bi sik yapamazlar.
-
adamlar yardım gönderemezsiniz demiyorlarki karadan yardımları alıyoruz zaten diyorlar
-
Arkadaşlar siz olayın ciddiyetinde değilsiniz herhalde İsrail hiç bir gerekçe olmadan Türkiyeye saldırdı ve cabinde TC nufus cuzdanı olan insanları öldürdü.
Türkiye kötü durumdaki bir devletin vatandaşlarına yardım etmek istedi ve başka bir devlet tarafından da buna engel olundu. Mesele bu mesele arap yahudi meselesi değil
Gazze İsrail topragı değil, gazzede yaşayanlar israil vatandaşı değil. İsraile ne ki kalkıp böyle bir uygulamada bulunuyor. Bu apaçık bir savaş sebebidir.
Ha gelmiş istanbulu bombalamış hada bunu yapmış
Not: ayrıca görüntüleri izlediyseniz adamlar beyaz bayrak açıyorlar isaile karşı ki saldırmasınlar komandolar yinede dalıyorlar