folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İsrail Yardım Gemilerine Saldırdı! 2 Ölü

İsrail Yardım Gemilerine Saldırdı! 2 Ölü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

yalniz o degilde , yahu gene bi siyasal olayin uzerine Israil - turkiye gerginligide garip geldi. malum Kilictaroglu biraz show yapti . bir sekilde basbakanin eline yine israil-turkiye kozu gecti :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bilemicem valla tesadüfte olabilir :)
    daha ne oyunlar vardırda biz göremiyoruzdur zaten :)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

şerefsizler

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:
    -----------------------------

BRK35 bunu yazdı:

Son 2-3 günde 17 aslanımız kendi toprağında şehit düşmüş bazıları hala gazzenin derdinde. Hem de dün yitirdiklerimizin bedenleri daha soğumadan... Bizim derdimiz İsrail çünkü. Arkasını abdnin desteklediği bir ülkeyi bombalayalım rahatlayalım. 

Tutturmuşlar bir "müslüman kardeşlerimiz" safsatası gidiyorlar. Ne sevgiymiş arkadaş pess. Peki benim ölen askerim ne? Gevur mu ateist mi? Tüm iç sorunlarımızı hallettik, herşeyi çözdük, bir tek israile hesap sormamız kaldı. Nede olsa orduma kurşun sıkan köpekler yahudi değil dimi? Yahudi olsa düşerdin peşine.

Bu günlerde aklı sıra bazı kesimler gündemi saptırıp kaybedilen oyları yukarı çekme çabasında. Bundan sonra ne mi olur? Esas oğlan çıkar meydana, israile yine yarım yamalak ingilizcesiyle ve mahalle ağzıyla ayar verir. Şakşakçı koyunları "vay beeee helaal, fatihsin, kılsın yünsün " diyerek omuzlara alırlar. Gerçeklerin üstü yine örtülür.

Son olarak gemide öldürülen kişilerin şehit statüsüne yakıştırılmasını dahi hazmedemiyorum. Adamın 65 km menzil sınırı ihtarına uyma, silahlı adamlara sopayla saldır geber. Resmen intihar. Ben mi dedim gerilla gibi gönüllü olarak git gazzeye. 

Gazzenin derdinde olmak ülkemizin şehitlerini önemsememek anlamına mı geliyor arkadaş? Ülkemin şehidi herşeyden önemlidir ama bunun yanında Gazze olayınada tepki gösteriyoruz ne var bunda?

hocam filistin olaylarına tepki göstermeyi savunurken hiç müslümanlıktan bahsetmedim, bahsetmemde çünkü benim açımdan olay müslümanlık, din kardeşliği vs değil..

kimse ülkemizin verdiği şehitlerde gavur felan demedi, garip triplere girmenin lüzumu yok..

Orada ölenlere şehit denmesine gelince, şehit diyenler islami kesim zaten.

65km olayına gelince adam kafasına göre sınrı koyabiliyor bu nası iş? o 65 zamanla olur 80-90-100 o zamanda o kurala mı uyulcak?

Desteklediğin tepkinin boyutlarını ileriki günlerde göreceğiz. Şimdilik fazla yorum yapmayacağım. Lafı duyu organlarınla algılamanı yeğlerdim ama ben kendimi ifade edememiş olarak kabul ediyorum. Şehitlere gevur demedim. Onlar müslüman değil mi neden duyarlı değiliz demek istedim. Aynı duyarlılığı gösterebiliyor muyuz mesele bu demek istedim. 

Yobaz kesim parmağını kesse gaziyim diyor zaten burada haklısın. 

65 km yi haberlerden takip ettiğim kadarıyla belirttim. Her ülkenin kıta sahanlığı vardır. Tabiki kafasına göre at koşturamaz. Şu an için kıta sahanlığı nedir, ihlal edildi mi bilmiyoruz. Ama şöyle bir durum da var. Gemilerin yardım taşıdığı konusunda hemfikiriz. Ama israil bundan tedirgin olmuş olabilir. Sonuçta adam 40 yıldır amansız bir şekilde savaşıyor ve biri çıkıp yardım getiriyor. Yardım adı altında mühimmat taşımadığın ne malum? diyebilir. Bugün herhangi bir ülke, Türkiye üzerinden sınır ötesindeki ıraklı vatandaşlarımıza yardım götürecez dese, senin aklına acaba pkkya yardım mı yapılıyor? sorusu gelmez mi? 

İsrailin yaptıkları yenilir yutulur cinsten değil. Fakat süreci bu noktaya taşıyan nedenleri göz önüne almak lazım.

Ek olarak tüm yazılanları neden şahsi olarak üzerine alındın anlamış değilim. Uslubümde kullandığım "bazı,kimileri, sen" tarzındaki zamirler hedef 3-5 kişiyi yada tbt deki herhangi bir grubu kastetme amaçlı değildir. Sorun bu ülkenin ve milletin sorunudur.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

her geçen gün biraz iranın yanına biraz israilin karşısına itiliyoruz

savaş çıkarsa ortalık fena kopacak

gerçi ikitane teröristle başedemiyoruz ya neyse

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

BRK35 bunu yazdı:

Gazzenin derdinde olmak ülkemizin şehitlerini önemsememek anlamına mı geliyor arkadaş? Ülkemin şehidi herşeyden önemlidir ama bunun yanında Gazze olayınada tepki gösteriyoruz ne var bunda?

hocam filistin olaylarına tepki göstermeyi savunurken hiç müslümanlıktan bahsetmedim, bahsetmemde çünkü benim açımdan olay müslümanlık, din kardeşliği vs değil..

kimse ülkemizin verdiği şehitlerde gavur felan demedi, garip triplere girmenin lüzumu yok..

Orada ölenlere şehit denmesine gelince, şehit diyenler islami kesim zaten.

65km olayına gelince adam kafasına göre sınrı koyabiliyor bu nası iş? o 65 zamanla olur 80-90-100 o zamanda o kurala mı uyulcak?

Desteklediğin tepkinin boyutlarını ileriki günlerde göreceğiz. Şimdilik fazla yorum yapmayacağım. Lafı duyu organlarınla algılamanı yeğlerdim ama ben kendimi ifade edememiş olarak kabul ediyorum. Şehitlere gevur demedim. Onlar müslüman değil mi neden duyarlı değiliz demek istedim. Aynı duyarlılığı gösterebiliyor muyuz mesele bu demek istedim. 

Yobaz kesim parmağını kesse gaziyim diyor zaten burada haklısın. 

65 km yi haberlerden takip ettiğim kadarıyla belirttim. Her ülkenin kıta sahanlığı vardır. Tabiki kafasına göre at koşturamaz. Şu an için kıta sahanlığı nedir, ihlal edildi mi bilmiyoruz. Ama şöyle bir durum da var. Gemilerin yardım taşıdığı konusunda hemfikiriz. Ama israil bundan tedirgin olmuş olabilir. Sonuçta adam 40 yıldır amansız bir şekilde savaşıyor ve biri çıkıp yardım getiriyor. Yardım adı altında mühimmat taşımadığın ne malum? diyebilir. Bugün herhangi bir ülke, Türkiye üzerinden sınır ötesindeki ıraklı vatandaşlarımıza yardım götürecez dese, senin aklına acaba pkkya yardım mı yapılıyor? sorusu gelmez mi? 

İsrailin yaptıkları yenilir yutulur cinsten değil. Fakat süreci bu noktaya taşıyan nedenleri göz önüne almak lazım.

Ek olarak tüm yazılanları neden şahsi olarak üzerine alındın anlamış değilim. Uslubümde kullandığım "bazı,kimileri, sen" tarzındaki zamirler hedef 3-5 kişiyi yada tbt deki herhangi bir grubu kastetme amaçlı değildir. Sorun bu ülkenin ve milletin sorunudur.

yok hocam üstüme alınmak değil bu, sening örüşlerinin karşısında benim görüşlermi belirttim sadece.. İsrail'in aklına illaki silah taşındığı vs gelmiştir ki her ülke düşünür bunui ama İsrail'in amacının sadece mühimmat taşınmasına engel olmadığı çok açık.. Madem sadece mühimmat taşınmasına engelsin, günlerdir sadece 1 tane "bize teslime dilsin biz filistine yollarız" açıklaması yapıp karşılığında birüsrü "gerekirse zor kullanırız" yapılacağına,
    "sadece arama yapmak istiyoruz, gemiye kesinlikle silahlı güç çıkarmayacağız güvenliğimiz için denetim yapacağız" tarzı açıklamaları yapsalardı" iyi niyetli olduklarını söyleyebilirdik..   Ama adamlar böyle birşey yapmadıkları gibi daha kendi karasualrına girmeden gemilere asker çıkarmıştır.
    Yani İsrail'in amacı bellidir, 4.yılına girmiş olan Gazze ambargosuna devam etmek, su-ilaç-yemek kıtlığını had safhaya çıkarmak..  o yardım girerse ambargonun manası kalmayacaktı  o yüzden gemilere böyle bir müdahalede bulundular.. yoksa benimde ülkeme gemi gelse bende ararım içini ne var bunda diye..

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

uzun yazmayın beyler özet geçin, ekşi gibi oldu mnkym

Amphetamine Logic.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Kolay kolay çatışmanın yaşanmadığı hatay'da verilen şehitler,

Ve Türk Konvoyuna yapılan saldırı, bağlantılı olaylar gibi geldi bana

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

olayın k.çı başı belli olsun hocam :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

ok.

operasyon trt 1 in dediğine göre israil sahasına girilmeye yakınken yapılmış.

ikaz etmişmişler nereye gidiyorsunuz geri dönün şeklinde 3 kere.

durmak yok yola devam istikamet gazze cevabı vermiş bizimkiler.

gemi israile çekilmiş.

uluslararası sularda öyle uyarı yapıp adamın tepesine binemezsin adamın g*tünden kan alırlar. bakalım israil olması ne değiştirecek.

son olarak birşey daha ekleyin müslüman ülkelerin tepkisi falan denmiş;

şunu aklınıza sokun müslüman ülke diye birşey yeryüzünde yoktur, israil uşakları vardır.

bugün israil afedersin ama snn g*tünü açıp mikse o şeyhler şıhlardan bitanesi dönüp hooop dayı noluyoruz demez.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
Toplam Hit: 22021 Toplam Mesaj: 147