Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]
-
İran ile amerikayı kıyaslayamazsn zaten. İran sadece saldıran Amerikan ordusuna karşı koyabilecek düzeyde. Zaten tehditlerinde "biz burdan amerikaya füze yollarız demiyorlar böyle bir teknolojileri halen gelişmedi (: " Tehdit ederken mevzilerine yakın olan Amerikanın 1. numaralı müttefiki İsrail'i tehdit ediyor. Bu yazı bence boş bişey ve işe yarar bi bilgi olmamış.. İran devrim mufafızlarının yıllar önceki bi tatbikatta çekmiş olduğu ak-47'yi nasıl tutmuş şekilde bir yorum olamaz. Deneyimli devrim muhafızları bi makinalıyı tutamayacak kadar aciz olacağını sanmıyorum. Onların ak-47'yi olay anında nasıl tuttuklarını senden daha iyi bildiğinin farkındasın herhalde..Bahsedildiği gibi "Devrim muhafızları" 15 aylık askerlik yapan asker grupları değil. Bir nevi osmanlı'da yeniçeri ocağı gibi..
En önemlisi Amerikan Teknolojisinden bahsetmişsin. Irak'da gözle görünür bir fayda gördün mü ? İşe yaradı mı bir avuç insana karşı ? Herşey silahla teknolojiyle olmuyor..

-
evet lord max adamlar pompalı tüfek ile helikopter indiriyor :D teknoloji değil strateji ve inançtır bu işin temeli.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------evet lord max adamlar pompalı tüfek ile helikopter indiriyor :D teknoloji değil strateji ve inançtır bu işin temeli.
-----------------------------İnaçtan ve Çanakkaleden bahsetmişsin.Kafkas,kanal,filistin,hicaz,ırak ve ek olarak galiçya makedonya romanya.Bu cephelerde savaşanlar inançsızmıydı ki kaybattik?
-
abd irana karadan giremez(bencce yemez).ancak hava saldırısı; iranda israile füze saldırısı yapar. elacak olan bu
-
edit : yanlışlıkla aynı post atmışım
-
yunus_89 bunu yazdı:
-----------------------------İnaçtan ve Çanakkaleden bahsetmişsin.Kafkas,kanal,filistin,hicaz,ırak ve ek olarak galiçya makedonya romanya.Bu cephelerde savaşanlar inançsızmıydı ki kaybattik?
-----------------------------O bölgelerde öldürüp tecevüz edecekleri türk halkı yoktu.
Eğer ki olsaydı : ) Eminim çanakkale gibi bir destan yine yazılacaktı. Kaldı ki hicaz ırak cephelerinden de savaşmadan çekildi bizimkiler...
-
yunus_89 bunu yazdı:
-----------------------------BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------evet lord max adamlar pompalı tüfek ile helikopter indiriyor :D teknoloji değil strateji ve inançtır bu işin temeli.
-----------------------------
inançla illa kazanılır demiyorum haca inancın yeri çok önemli bunu savunuyorum ben. -
sadece ilk yazdığın yazıya göre bir şeyler söylemek istiyorum.
silahların zırh delici özelliğinden bahsetmişsin ve m4 gibi bir silahın iyi olduğundan söz etmişsin.
bu silahı ne kadar araştırdığını merak ediyorum.acaba lakabının "öldürmeyen silah" olduğunu da öğrendin mi?özellikle merak ediyorum bir g3 ün yerini tutabilecek kadar kaliteli silahı var mı amerikanın..
çok anlamam silahlardan fakat :m249 die gösterdiğin silahın hiçbir şekilde hedef vurabileceğini sanmıyorum.ha yakın takipte ortalığa boş boş sallarsın o ayrı.zaten o silahın amacı da o.o tepmeye kimse engel olamaz..
onun için silah üstünlüğünü en iyisi bir geç..
çünkü arazi koşullarına göre iran kendine en uygun olan silahları seçmiş.bakınız g3 ve ak-47.
ak-47 nin çıkardığı ateş karanlıkta görülecek türde değil m249 ile kıyaslarsan.. m4 gibi bir silah ak-47 ve g3 ün menziline yetişemez bile..
amerikanın iran gibi arazi koşulları görmediği de kesin.sonuçta kendi ülkesi..
gece görüş dürbünleri ülkemize 94 yılında tansu çiller tarafından getirtildi.hadi onlara da 2000 de gelmiş olsun.kısacası gece çatışmalarında bırak zorluk çekmeyeceklerini amerikan ordusunun bi bok yapabileceğini sanmıyorum.
9.cu sayfa da "hayvan" nickli arkadaşın dediklerine katılıyorum.iran ve ırak karşılaştırılmamalı bile.biz Türkler kadar olmasa da perslerinde vatanseverliği var.ha bir sürü ayrılıkçı düşünce ve toplum var fakat halkın kendi içerisinde ki pers sayısı halkın konuşmasını engeller.hele bir de öyle bir ülke de..birlik çağrısına ırağın aksine herkesin destek vereceği şüphesiz.
not:ikinci sayfa da şaklaban olarak tanıttığın askerlere saygı göstermelisin.her ülkenin kendine öz milli gelenekleri vardır.bunlara hakaret etmek bence yanlış olmuş.sonuçta iranında askeri jipleri vardır =)
-
iran canlı bomba olur yine abd ye kök söktürür :D hiç yapamıyorsa bunu yapar ayrıca 20 bin tane canlı bombayı avrupaya salarım diye daha geçen sene tehdit etti...
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------iran canlı bomba olur yine abd ye kök söktürür :D hiç yapamıyorsa bunu yapar ayrıca 20 bin tane canlı bombayı avrupaya salarım diye daha geçen sene tehdit etti...
-----------------------------O kadar canlı bombayı nasıl içeri sokacak.Avrupaya giden bütün Müslümanların çok sıkı incelemeden geçtiğine ve takip edildiğine eminim.İçeri soksa nasıl bomba bulacak.Hadi hepsini geç intihar etmek isteyen 20.000 kişiyi nerden bulacak o kadar manyak nerde var.