Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------Hacı halen Fiat şahin sanıyorsunuz aracı bırakın Allah aşkına yazıcak bişey bulamazsn kanıtı olmaz zaten bu tür işlerin Konu fazla uzadı. Biz yine kendi sınırlarımızın içinde olalım... Amerika İran'a harekat yaptığı zaman bu konuyu tekrar açalım teorik olarak görürüz..
-----------------------------
katılıyorum. bizim şuan yaptığımız zenginin malı zügürdün çenesini yorar hesabı.Savaş çok kötü birşeydir ama gereklidir ayrıca inş. çıkmaz ama çıkarsada bakarız yanılıp yanılmadığımıza.
-
hoca Türkiyenin de çok zorlu arazi koşulları var ve helikopterler gerçekten de çok etkili oluyorlar.
Dağ bloğu istediği kadar çetin olsun,helikopter düşürülür hocam bu çok normal ama onun verdiği hasar?25o farklı hedefe kitlenebiliyor hocam apache denen canavarlar :) abd askerlerine ateş açtığın yere aynı anda bir sürü füze geliyor bunu düşün :)
Bordo berelilerdeki eğitim kimsede yok tabi ama sen amerikan deniz piyadelerini eğitimiyle iranın askerinin eğitimini de karşılaştıramazsın,kaldı ki adamların elindeki tek ağır makinalı m249 değil onu en bilineni olarak verdim.mevzu mesafeyse o kadar uzun mesafede ak ile adamı indiremezsin zaten çatışmalar çok büyük bir alana yayılmaz,m4a1 in etkili mesafesi 5oo metre ,zaten abdnin savaş anlayışı öldürmekten ziyade yaralayıp aynı anda bir kaç kişiyi mücadeleden düşürmek ve karşı tarafın lojistiğini zorlamak.
tek bir m249 yok dedim evet yeni xmleri (xm8 değil)var abdnin bakmanı öneririm tam ismini hatırlamıyorum müthiş bir hedef bulma oranı olan m249 gibi bir silah.
kaldı ki abdde bir tek m4 yok scardan tut,m16ya m16dan xm8e kadar -
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------Hacı halen Fiat şahin sanıyorsunuz aracı bırakın Allah aşkına yazıcak bişey bulamazsn kanıtı olmaz zaten bu tür işlerin Konu fazla uzadı. Biz yine kendi sınırlarımızın içinde olalım... Amerika İran'a harekat yaptığı zaman bu konuyu tekrar açalım teorik olarak görürüz..
-----------------------------
hoca tammaen saçmalıyorsun,bilgin yok sadece ama sadece sıkıyorsun ve konu hakkında birşeyler öğrenmek isteyen insanlara da yanlış bilgi veriyorsun o kadar.yazıcak şeyim çok var ama kendimi tutuyorum,bilmiyorsan sus ki bilmiyorsun hala fiat mı şahin mi diyorsun,neyse sana laf anlatılmaz ben sana mühendis adamın bahsettiği birşeyi anlatıyorum ki bu adam elektornik harp konusunda çalışma yapıyor sen bana mahalle ağzıyla konuşuyorsun,neyse cahile laf anlatılmaz derler ya -
Mahalle ağzıyla konuşan sensin illa bir sonraki mesajda cevap verme durumu bırakıyorsun :) İki silah bilgisi ve biraz savaş senaryosu merakı insana neler yaptırıyor... Böyle sonu gelmez bir tartışmanın unsuru olmak için yazmıyorum. Sonuçta bildiklerimde değişmedi karşının görüşlerini de değiştirmedim sorun değil (:
-
olayı iki silah bilgisi ve heves olarak yorumluyorsan eyvallah,o zaman bu sitede yazı paylaşanların hepsinde "xxx bilgisi xx hevesi" neler yaptırıyor dersin artık.
-
Apache helikopterleri Avrupa düzlüklerinde Sovyet tank saldırılarını durdurmak için üretilmişti zamanında,Sovyetlerin olası savaşta Amerikalıların bir tankına karşı en az dört tank çıkarabilmesi yüzünden birazda bu durum.Dağlık arazide ne kadar etkili olduğu tartışılır Apache'nin,her ne kadar ağır silah taşısa da şu ana dek tam anlamı ile silahlı bir orduya karşı topyekün savaşta kullanılmadılar,Irak belki bir örnek ama orada olan savaşta malumdu.Cobra'ları Vietnam'dan bu yana kullanıyor Amerika,sürekli değişim ve modernleşme halinde bir araç,dikkat ederseniz Amerikan deniz piyadesinin saldırı helikopterlerinin çoğunluğu Cobra,farklı modellerini kullanıyorlar,tabi işin içine kara kuvetleri girince olaya Apache'ler de dahil olacak,ama tüm bunların etkili bir hava-kara kombinasyonu ile kullanıldığında etkili olacağı muhakkak,yine de ciddi kayıplar verecekler gibi görünüyor.
-
varmı bunu üstüne birşey diyen....
ABD
İRAN
Nüfus 303.824.646 (Temmuz 2008 tahmini) 65.875.223 (Temmuz 2008 tahmini) Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GDP) 13.8 trilyon dolar (2007 tahmini) 0.75 trilyon dolar (2007 tahmini) 2009 mali yılındaki savunma harcamaları (küresel toplam harcamaya oranları) 711 milyar dolar (Irak ve Afganistan dâhil olmak üzere)
48,4%7.2 milyar dolar 0.5%
Toplam asker sayısı 2.580.875
(1.498.157 aktif + 1.082.718 ihtiyat)895,000
(545,000 aktif + 350,000 ihtiyat)Kara Kuvvetleri Ana savaş tankları 8,023
(7,620 Kara Kuvvetleri + 403 Denizci Birlikleri)1,613 Kara Kuvvetleri Keşif araçları 348
(96 Kara Kuvvetleri + 252 Denizci Birlikleri)35 Kara Kuvvetleri Zırhlı piyade savaş araçları 6,719 Kara Kuvvetleri 610 Kara Kuvvetleri Zırhlı personel taşıyıcıları 21,242
(19,931 Kara Kuvvetleri + 1,311 Denizci Birlikleri)640 Kara Kuvvetleri Ağır top âdeti 8,041
(6,530 Kara Kuvvetleri + 1,511 Deniz Kuvvetleri)8,196 Kara Kuvvetleri Helikopterler 5,425
(4,086 Kara Kuvvetleri + 588 Donanma + 603 Denizci Birlikleri + 148 Sahil Güvenliğin dâhil olmadığı Hava Kuvvetleri)311
(223 Kara Kuvvetleri + 30 Donanma + 34 Hava Kuvvetleri + 24 paramiliter)Donanma Denizaltılar 71 Donanma 6 Donanma Temel Yüzey muharipleri (taşıyıcılar, kruvazörler, destroyerler, firkateynler) 106 Donanma 5 Donanma Devriye ve sahil muharipleri 157
(16 Donanma + 141 Sahil Güvenlik)320
(140 Donanma + 50 Devrim Muhafızları Birlikleri + 130 paramiliter)Mayın savaş gemileri 9 Donanma 5 Donanma Amfibik gemiler 490
(124 Kara Kuvvetleri + 366 Donanma, LHD/LHA/LPD gibi ana gemiler ve küçük çıkarma gemiler olmak üzere)21 Donanma Hava Kuvvetleri Savaş uçakları 3,538
(9 Kara Kuvvetleri + 1,365 Donanma + 386 Denizci Birlikleri + 1,778 Hava Kuvvetleri)286 Hava Kuvvetleri Uzun mesafe bombardıman uçakları 170 Hava Kuvvetleri Hiç yok Nakil uçakları 883
(235 Kara Kuvvetleri + 98 Donanma + 25 Denizci Birlikleri + 525 Sahil Güvenlik dışında Hava Kuvvetleri136
(17 Kara Kuvvetleri + 13 Donanma + 104 Hava Kuvvetleri + 2 paramiliter)Elektronik savaş/istihbarat uçakları 159
(9 Kara Kuvvetleri +126 Donanma + 24 Denizci Birlikleri)3 Donanma Keşif uçakları 134
(60 Kara Kuvvetleri + 4 Denizci Birlikleri + 70 Hava Kuvvetleri)6 Hava Kuvvetleri Deniz keşif uçakları 197
(174 Donanma + 23 Sahil Güvenlik)8
(3 Donanma + 5 Hava Kuvvetleri)Anti-denizaltı savaş uçakları 58 Donanma Hiç yok Hava erken uyarı uçakları 53
(16 Donanma + 37 Hava Kuvvetleri)Hiç yok Nükleer Kuvvetler Nükleer savaş başlıkları ~5,400
(4,075 operasyonel + 1,260 ihtiyat)Hiç yok -
Amerika istese İran+Irak+Suriye+Pakistan+Hindistan bir olsun gene hepsini ziker atar dümdüz eder çöl haline getirir. Amerika isterse o topraklarda 100 lerce yıl ağac bile yetişmez. İran Miran hikaye adam istesin bi hava harekatıyla dümdüz eder orayı. Fakat insanlık adına dünya buna izin vermez.O yuzden tartısmaya gerek yok Amerika ziker atar. Fakat gönlümüz İrandan Müslümandan yana.
Ek Bilgi: A.B.D nin elinde aynı anda ateşlense tüm avrupa+asya yı yok edebilecek güçte nükleer silah mevcuttur. [5.400]
-
O kadar hayalperest arkadaşlar varki artık gülüyorum kimileri İran yener diyo yani o kadar komikki tek bi karede size açıklayayım İranın özel harekat ordusunun elinde ak-47 varsa o ordu benim için yoktur.Şuanda Amerikan askerlerinin normal techizatları dünyadaki özel harekat askerlerinde kullanılan techizatla neredeyse aynıdır.Kara olarak düşünürsek budur.Hava olarak düşünürsek göstermiş olduğunuz İranın elindeki uçaklar eskidir tasarımları çalıntıdır ayrıca eski uçaklar alınıp tekrar dizayn edilip boyanmıştır ve bilmeyen insanlara yutturmaktadırlar.Peki amerikanın hava kuvvetleri nasıl ? Amerikanın hava kuvvetleri tüm avrupa ülkelerinin f-16 olarak bakarsak avrupanın tüm f-16 ları Amerikanın 4/1 i kadar değildir.Şimdi bide gelelim füze konusuna :) Sizce o füzeleri atarken Amerika beklicekmi ? Amerikada bir çok bulunan uçaksavar için onlar birer bir sinektir.Ayrıca kaldıki giriceği bölgeye ilk olarak uçaklarla girip lojistik binaları askeri bölgeleri uydu savunma ve diğer elektrik santrallerini çökerterek girer.Bunların içinde tesislerde dahil hastaneler bile dahildir :) Artık bilek gücü filan kalmadı arkadaşlar iş artık teknolojiye bakıyo her Amerikanın askerinin elinde termal kamera ve diğer lazer silahlar varsa zaten o ordu işi aşmıştır :) bir yerde uzay teknolojisi bir yerde hala ak-47 ile olan adamlar :) Şuana kadar onları gördük gerek iran-ırak savaşında gerekse diğer savaşlarda aynı şeyler Irak için söylendi denildiki ''Irak afganistana benzemez'' gördük olayı arkadaşlar boşuna hiç konuşmayın onlar daha havalarını atsınlar hava atanları gördük ak-47 yukarı aşağı allahuekber biz asarız keseriz [Afganistan] yani hiç boşuna konuşmayın Amerika İrana yem filan olmaz rakip dahi olamaz.
-
Abi kusura bakmada valla saçmalamışsın yav :I
Diyorsun ki İran askeri öle tutarsa yok kolu yorulur yok silah geri teper falan.Sence o adam orda nişan mı almış ? Yada bir çatışmanın ortasında mı ? Cevabı hayırsa senin yorumunda sacmalık.
Bide İranın hep dandik silahlarını göstermişin.Abd yi sanki uzay savaşcıları gibi göstermişin.Bulabilirsen İran'ın nükleer füzelerini ve uranyum zenginleştirme merkezlerinide göster sonra bir daha baştan yaz bu yazıyı.
Ben İran yener yada Abd yener diye bişey sölemiyorum.