Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]
-
hacı iran abdye kafa tutuosa güvendiği bişeler wardır ;);)
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------sadece ilk yazdığın yazıya göre bir şeyler söylemek istiyorum.
silahların zırh delici özelliğinden bahsetmişsin ve m4 gibi bir silahın iyi olduğundan söz etmişsin.
bu silahı ne kadar araştırdığını merak ediyorum.acaba lakabının "öldürmeyen silah" olduğunu da öğrendin mi?özellikle merak ediyorum bir g3 ün yerini tutabilecek kadar kaliteli silahı var mı amerikanın..
çok anlamam silahlardan fakat :m249 die gösterdiğin silahın hiçbir şekilde hedef vurabileceğini sanmıyorum.ha yakın takipte ortalığa boş boş sallarsın o ayrı.zaten o silahın amacı da o.o tepmeye kimse engel olamaz..
onun için silah üstünlüğünü en iyisi bir geç..
çünkü arazi koşullarına göre iran kendine en uygun olan silahları seçmiş.bakınız g3 ve ak-47.
ak-47 nin çıkardığı ateş karanlıkta görülecek türde değil m249 ile kıyaslarsan.. m4 gibi bir silah ak-47 ve g3 ün menziline yetişemez bile..
amerikanın iran gibi arazi koşulları görmediği de kesin.sonuçta kendi ülkesi..
gece görüş dürbünleri ülkemize 94 yılında tansu çiller tarafından getirtildi.hadi onlara da 2000 de gelmiş olsun.kısacası gece çatışmalarında bırak zorluk çekmeyeceklerini amerikan ordusunun bi bok yapabileceğini sanmıyorum.
9.cu sayfa da "hayvan" nickli arkadaşın dediklerine katılıyorum.iran ve ırak karşılaştırılmamalı bile.biz Türkler kadar olmasa da perslerinde vatanseverliği var.ha bir sürü ayrılıkçı düşünce ve toplum var fakat halkın kendi içerisinde ki pers sayısı halkın konuşmasını engeller.hele bir de öyle bir ülke de..birlik çağrısına ırağın aksine herkesin destek vereceği şüphesiz.
not:ikinci sayfa da şaklaban olarak tanıttığın askerlere saygı göstermelisin.her ülkenin kendine öz milli gelenekleri vardır.bunlara hakaret etmek bence yanlış olmuş.sonuçta iranında askeri jipleri vardır =)
-----------------------------
andnin kullandığı silahların mermileri onu öldürmez kılıyor,bu abdnin taktiği zaten,az tepen yüksek vuruş oranına sahip silahlar.asla m4 gibi bir tüfekle akyi karşılaştıramazsın bu ahmaklık olur.
gece görüşü yok demedim iran ordusunun ama bakarsan abdli askerlerdeki kadar yok :)
g3e gelince g3 güzel silah kabul ediyorum ama g3 ne bir xm8 ne de bir m4a1 falan filan,Türk ordusu bile değiştirip mehmetçik-1(hk-416) ya geçiyor.En iyi silah en iyi hasarı veren silah değildir,hafiflik-taşınabilirlik,hedefi tutturma,tepme,eklentiler vs ile bir bütün olarak baktığında abd silahları iranınkilerden çok üstün bunu tartışıyor musunuz cidden siz?yani cidden iranın tüfekleri abdninkinden iyi diyorsanız eyvallah gidip ben bunları araştırmanızı öneririm.
diğer konu iranlılar ırak değildir demişsin,şu lafı pek kullanmamak lazım ırak savaşından öncede ırak şöyle ırak böyle vatansever deniyordu,sonuç,sonuç belli.
iran tarihi boyunca 15 kez işgal edilmiş bir ülkedir,en son 2.dünya savaşı olmak üzere,adını nazi korkusundan iran olarak değiştirdiğini de unutmayın.Ha bir de şunu unutmayın;
İran pkkya karşı tek bir adam akıllı piyade harekatı gerçekleştirememiş bir orduya sahip.
Buzul:PKK gayri nizami harp uygulayan bir terör örgütü,bir ordu değil iyi örnek seçelim.İşide çanakkaleye vrumayalım,dönemin askeri teknolojileri,taktik ve stratejileri bugünle bir değil.Adam gibi ne uçağımız vardı ne bişeimiz bugün aynı savaş olsa ilk günden adamlar istanbuldaydı (bizde de teknoloji olmasa,uçak falan o günkü koşullat) -
iki tane resimle iran ordusunu anlatmışsın ya anti helal olsun abicim.
http://www.youtube.com/watch?v=MMVC95AXZPo&feature=related
izleyin bakalım. bence çok hafife alıyorsunuz. üstelik iranda abd tarafıdan işgal edilirse. neden türkiye ye sıra gelmesin ? bugün abd propagandası yapanlar o günde abd mandasını mı isteyecekler ?
türkiyeye götleri yemez diyeceksiniz. peki neden irana da yemiyor ? yeseydi bush şimdiye kadar çoktan girerdi, emin olun. iranı çok hafife alıyorsunuz. abd yi de olduğunca götünü kaldırıyorsunuz.
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------andnin kullandığı silahların mermileri onu öldürmez kılıyor,bu abdnin taktiği zaten,az tepen yüksek vuruş oranına sahip silahlar.asla m4 gibi bir tüfekle akyi karşılaştıramazsın bu ahmaklık olur.
gece görüşü yok demedim iran ordusunun ama bakarsan abdli askerlerdeki kadar yok :)
g3e gelince g3 güzel silah kabul ediyorum ama g3 ne bir xm8 ne de bir m4a1 falan filan,Türk ordusu bile değiştirip mehmetçik-1(hk-416) ya geçiyor.En iyi silah en iyi hasarı veren silah değildir,hafiflik-taşınabilirlik,hedefi tutturma,tepme,eklentiler vs ile bir bütün olarak baktığında abd silahları iranınkilerden çok üstün bunu tartışıyor musunuz cidden siz?yani cidden iranın tüfekleri abdninkinden iyi diyorsanız eyvallah gidip ben bunları araştırmanızı öneririm.
diğer konu iranlılar ırak değildir demişsin,şu lafı pek kullanmamak lazım ırak savaşından öncede ırak şöyle ırak böyle vatansever deniyordu,sonuç,sonuç belli.
iran tarihi boyunca 15 kez işgal edilmiş bir ülkedir,en son 2.dünya savaşı olmak üzere,adını nazi korkusundan iran olarak değiştirdiğini de unutmayın.Ha bir de şunu unutmayın;
İran pkkya karşı tek bir adam akıllı piyade harekatı gerçekleştirememiş bir orduya sahip.
Buzul:PKK gayri nizami harp uygulayan bir terör örgütü,bir ordu değil iyi örnek seçelim.İşide çanakkaleye vrumayalım,dönemin askeri teknolojileri,taktik ve stratejileri bugünle bir değil.Adam gibi ne uçağımız vardı ne bişeimiz bugün aynı savaş olsa ilk günden adamlar istanbuldaydı (bizde de teknoloji olmasa,uçak falan o günkü koşullat)
-----------------------------Sen nasıl bir insansın yaw ilk günde istanbula girermiş düşman.Kainatta ilk günden istanbulu işgal edebilecek bir ordu yok ne yapmaya çalışıon....İranlılarda sadece ak47 yok.Kendi üğrettikleri bulp-up tufekleri bile var:) Khaybar KH2002 isteyen araştırabilir ;) Ayrıca diğer piyade silahlarıda AKS-74U, OC-14 Groza dir :) Ayrıca ak74 de kullanırlar ve ak74 ün m4a1 ve m16 dan iyi oldugu kanıtlanmıstır ;)Bide şunu goz onunde bulundurmakta fayda var ırakta amerikan askerlerinin buldukları zaman kendi süper tufeklerini bırakıp ak47 kullandıklarıda unutulmamalıdır buda silahın başarısının gostergesidir.
http://www.youtube.com/watch?v=GwVFQXDx6P4
http://www.youtube.com/watch?v=khspfofd21I
http://www.youtube.com/watch?v=1Ld7xWti5Bc
http://www.youtube.com/watch?v=0CStRgYiaAo

-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------andnin kullandığı silahların mermileri onu öldürmez kılıyor,bu abdnin taktiği zaten,az tepen yüksek vuruş oranına sahip silahlar.asla m4 gibi bir tüfekle akyi karşılaştıramazsın bu ahmaklık olur.
Buzul:PKK gayri nizami harp uygulayan bir terör örgütü,bir ordu değil iyi örnek seçelim.İşide çanakkaleye vrumayalım,dönemin askeri teknolojileri,taktik ve stratejileri bugünle bir değil.Adam gibi ne uçağımız vardı ne bişeimiz bugün aynı savaş olsa ilk günden adamlar istanbuldaydı (bizde de teknoloji olmasa,uçak falan o günkü koşullat)
hocam demin ayrıntılı olarak yazmıştım fakat yazı gitmemiş şimdi kısaca özetlicem.iranın arazi koşullarına göre yakın temas olmayacak ve 5,56mm lik bir m4 iş görmez olacak.yakından sıkıldığında bile öldürmeyen bir silah uzaktan bi halta yaramaz.
iranın savunması güçlü.planları ve projeleri çoktan hazır.düşmanı nerelerde nasıl bozguna uğratacaklarını biliyorlar.kendi topraklarında iran oldukça rahat olacaktır.aynı matematik sınavına çalışarak ve çalışmayarak girmek olarak nitelendir.amerikan ordusu ise iranın ortam şartlarını bilmiyor.kitaplarda da öğrenemezler.olası bi savaşta senelerini geçirirler o topraklarda.
kaldı ki ırak savaşında amerikanın sivillere neler yaptığını tüm dünya biliyor.iranda devletini sevmeyen çok fazla insan olsa bile kalkıpta kendini amerikanın kucağına atmaz.iran zaten bu alt yapıyı medyasını kullanarak çok da iyi hazırlıyor.olası bir savaşta o medya halkı cihad a bile çağırabilir:|
hepimizin bildiği şeydir amerikanın ırağa elini kolunu sallayarak girdiği..işte iran halkı sırf ırakta savaş sonrası yaşananları yaşamamak için teslim olmaz.dolayısıyla şehir savunması sırf ordu olarak değil resmen seferberlik ilan edilerek yapılır.yine bildiğim kadarıyla iranın nüfusu 60-70milyon kadar var.yani etkili de olurlar.ha amerika belki arazilere aşırı kayıpları göz önüne alarak sahip olabilir fakat sanmıyorum ki şehir vilayetlerini alabilsin.
olası bi iran-amerika savaşı sonuçsuz kalır.amerika dağda başlarına gelecek gerillalar sayesinde çok büyük kayıplar vererek geri çekilmek ya da ara vermek zorunda kalır.
amerikanın donanım ekipmanları güzel fakat dediğim gibi ortam koşullarında o ekipmanların hiçbir artısı kalmıyor.
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------Sen nasıl bir insansın yaw ilk günde istanbula girermiş düşman.Kainatta ilk günden istanbulu işgal edebilecek bir ordu yok vatan haini misin nesin:S İranlılarda sadece ak47 yok.Kendi üğrettikleri bulp-up tufekleri bile var:) Khaybar KH2002 isteyen araştırabilir ;) Ayrıca diğer piyade silahlarıda AKS-74U, OC-14 Groza dir :) Ayrıca ak74 de kullanırlar ve ak74 ün m4a1 ve m16 dan iyi oldugu kanıtlanmıstır ;)Bide şunu goz onunde bulundurmakta fayda var ırakta amerikan askerlerinin buldukları zaman kendi süper tufeklerini bırakıp ak47 kullandıklarıda unutulmamalıdır buda silahın başarısının gostergesidir.
lütfen kullandığımız kelimelere dikkat edip seviyeli tartışmamızı bozmayalım. sonuçta antioksidan ın milliyetçi biri olduğunu tüm forum biliyor... -
Hoca dağlarda iran üstün değil ki :)
amerikan askerleri yalnızca şehir savaşı almıyor en zor şartlarda yetişiyor evet haklısın iran ordusu dağlarda eğer bir savaş 7mücadele olursa avantajlılar,onların "mekanı" ama amerikan silahları arazide işe yaramaz demek komik olur :)
elinde binlerce cobra-super cobra-apache olan bir ordudan bahsediyoruz ki bunlarda özellikle dağlarda çok büyük bir avantaj sağlar abdye.Yani abdli stratejistler bilmiyor mu hocam arazide neyin ne olduğunu,öyle olsa ak ile giderler irana :) stratejistleri siktret yani ak modası geçmiş bir silah evet artı yönleri çok var ama isabet oranından tut eklentilerine abdnin elindeki silahlar kadar iyi değil.6x -12x dürbünler,termal görüşler gece görüşler,IR lazerler vs kullanan bir abd ordusu var,iran kaç silahına eklenti kullanabilir ki?
orada dağ var şöle böle olur demek yanlış kanımca.
düzenleme:zaygo sana cevap yazmıştım sildim,ne bok olduğun forumun başından sonuna kadar olan postlardan belli,cahil + bir takım sebeplerden sıfatsız bir adamla ,sosyalist komunist özentisi olup bu ülkenin aydınlık yolunda kendilerini feda eden aydınlarını tanımayan bir adamsın sana cevap yazmıyorum artık. -
yunus_89 bunu yazdı:
-----------------------------BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------iran canlı bomba olur yine abd ye kök söktürür :D hiç yapamıyorsa bunu yapar ayrıca 20 bin tane canlı bombayı avrupaya salarım diye daha geçen sene tehdit etti...
-----------------------------O kadar canlı bombayı nasıl içeri sokacak.Avrupaya giden bütün Müslümanların çok sıkı incelemeden geçtiğine ve takip edildiğine eminim.İçeri soksa nasıl bomba bulacak.Hadi hepsini geç intihar etmek isteyen 20.000 kişiyi nerden bulacak o kadar manyak nerde var.
bombayı neden içeri soksun ? bomba yapmaya ne var ki hacı ? az bir kimya bilgisi ile sende yaparsın bombayı ayrıca 20.000 en az rakamdıriran şeriatla yönetiliyor ve aşırı müslüman bir ülkedir o rakamada hiç aldırma daha fazlası çıkar hatta...
şahsen ıraktaki savaş türkiyede olsa gözüm hiçbirşeyi görmez birde aşırı müslüman bir ülkede neler olabileceğini sen düşün ırak bataklıksa iran cehennem olur abd ye iyi tartın bunları.
iranda vatanhaini de fazla yok çünkü adamlar işi çözmüş ilk başta içerden başladılar temizlemeye...
ayrıca füze konusuna tekrar değinmeye gerek yok iranın elindeki torpil değil 2000 km. menzilli füzeler iran ne ile uğraşıyor ? nükleer o füzelere nükleeri sokarsa ne olur siz düşünün.
adamlar arkasını sağlama almışki kafa tutuyor gelde gör ebeninkini diyor :D bir iran kadar olamadık !
antioksidan hacı pkk ya neden iran saldıracak ? pkk ya saldırması gereken tr dir ayrıca kim diyor iranın pkk ya birşey yapmadığını ?? daha geçtiğimiz 2 ay içine 20 pkk lıyı idam ettiler hiçmi haberlere bakmıyorsun ?
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=iran+pkk&meta= buyur bunlarda ispatı.
-
hoca idam ettiler helal olsun birşey dedim mi?
demişsin ki iran neden pkkya saldıracak :) PJAK,pkknın irandaki kolu,pkknın türkiye için yürüttüğü ayrılıkçı hareketi iran için planlayan örgüt.
ben idamdan bahsetmiyorum olayın askeri yönünden söylüyorum teröristi hapishaneden çıkarır şey yaparsın problem değil ama iran hiçbir zaman büyük piyade harekatı düzenleyememiştir,düzenleyemeyecektir bi sürede çünkü kabiliyeti yoktur.
NOT:İRANIN GEÇMİŞTE PKKYI DESTEKLEDİĞİNİ UNUTMAYIN! -
Uçak boyama sanatı .
F-5 yazısının olduğu yeri zımparala , yerine İran Bayrağı yapıştır , bir de uçağa çöl iklimi kamuflajı yap , tamam , uçak ürettin demektir .