Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]
-
ABD'nin hava kuvvetleri taktik olarak İran'ınkinden üstün.İran'ın elinde Sovyetler Birliği döneminden kalma MİG'ler, Sukhoi'ler,Çin yapımı avcı uçakları,şah döneminden kalma F-14 Tomcat ve F-4 Phantom lar var,Amerikan hava saldırısını önlemek ve karşı saldırı yapması için yeterli taktik üstünlüğü yok.ABd'nin saldırı üstünlüğü İran'a göre çok daha fazla.
-
bi taraf dio abd bütün barajları askeri bilmemnelerini orasını burasını vurur iran kitlenir
dier taraf dio onlar müslüman allah yardım eder bi cacık olmaz
bu tartışma bi yere varmaz...
-
Chinggis bunu yazdı:
-----------------------------Varg bunu yazdı:
-----------------------------unutma bu vatan 2 çift çarıkla kurtarıldı
-----------------------------Bak AntiOksidan , sana bahsettiğim buydu kardeşim .
-----------------------------durum eskisi gibi değil ama şuan hava kuvvetleri var bunun, nuke sı var, teknolojisi var çarıkla kazanıck zamanları çoktan geçtik artık gözünüzü açın biraz bilimin teknolojin balistiğin yoksa bi hiçsin
-
2 çift çarıkla değil 1 çift mavi gözle kurtarıldı bu vatan. atatürk'ün olmadığı tüm cephelerde neden ezildik 1. dünya savaşında öyleyse ?
-
SpY-EaFw bunu yazdı:
-----------------------------2 çift çarıkla değil 1 çift mavi gözle kurtarıldı bu vatan. atatürk'ün olmadığı tüm cephelerde neden ezildik 1. dünya savaşında öyleyse ?
-----------------------------
onların ATATÜRK ü değil Ahmedineşad ı var ;) -
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------Chinggis bunu yazdı:
-----------------------------Varg bunu yazdı:
-----------------------------unutma bu vatan 2 çift çarıkla kurtarıldı
-----------------------------Bak AntiOksidan , sana bahsettiğim buydu kardeşim .
-----------------------------durum eskisi gibi değil ama şuan hava kuvvetleri var bunun, nuke sı var, teknolojisi var çarıkla kazanıck zamanları çoktan geçtik artık gözünüzü açın biraz bilimin teknolojin balistiğin yoksa bi hiçsin
-----------------------------Hoca yazdığım önceki mesajı oku öyle yorum yap lütfen , ben AntiOksidan'a , her ne kadar bir şeyleri anlatsa da gene böyle saçma sapan yorumlar yazanların olacağını belirtmişim , sen bana gelip balistik vs. bildiğim şeyleri söylemişsin.
Lütfen biraz daha dikkat ...
-
İran ruLzzz :D
-
yorumlar amerikadan yana ama iran hafife alınacak bi ülke değil bence ortadoğununda süper gücü iran işin komik tarafı amerika kime çattığının yada çatacağının farkında değil ama benim yorumum vietnam olayına dönebilir bu durum
edit : dünya tarihinin işgali olması en güç topraklarına sahip iran bazı arkadaşlar o eskidendi işgal edilemiyordu diye düşünebilirler ama iranın görünmeyen tarafıda var teknolojilerinin türkiyeden daha çok gelişmiş olduğunu soyleyebilirim en azından
-
Seni ilk gordugumde cia ajanı oldugunu soylemiştim:D internetteki psikolojik savaş kurallarına gayet iyi uyyosun.Genç nesilin beynine ''Batılıları yenemeyiz,Amerikaya kafa tutamayız tutarsak bizi öldürürler.Asla onlara karşı çıkmayalım yenemeyiz onları çok güçlü silahları var biz güçsüsüz'' düşüncesini empoze etmeye çalışıyorsun.Son 100 yüz yılda amerikanın katıldıgı savaşların sonuçlarını inceleyin genç insanlar.Hiçbiri antioksidanın dediği gibi sonuçlanmadı:DAraştırın tarih okuyun.Amerika irana karşı yenilecek buraya yazıyorum.
-
Günümüzde havada üstün olan kazanır. Atatürk'ün olduğu dönemdede dış devletler bu kadar havada üstün olsaydı kazanabileceğimizi hiç sanmıyorum. Atatürk'de bu konunun ciddiyetini anlamış bir kişiydi ve havacılık üstüne birçok yatırım yaptı. Ama ondan sonra gelen beyinsizler buna balta vurmakta geç kalmadı. Atatürk herşeyi görmüşte ondan sonra devlete geleceklerin bu kadar aciz olacaklarını görememiş. Neyse... İran savaşa havacılık konusunda yetersiz olmasından dolayı mağlup başlıyor. Fakat Irak'a göre kat kat üstün bir direniş olacağından eminim. Uzun ve kanlı bir savaş olabilir. Karada Amerika'nın zor ilerleyeceğini sanıyorum.