folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]

Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca dağlarda iran üstün değil ki :)
    amerikan askerleri yalnızca şehir savaşı almıyor en zor şartlarda yetişiyor evet haklısın iran ordusu dağlarda eğer bir savaş 7mücadele olursa avantajlılar,onların "mekanı" ama amerikan silahları arazide işe yaramaz demek  komik olur :)
    elinde binlerce cobra-super cobra-apache olan bir ordudan bahsediyoruz ki bunlarda özellikle dağlarda çok büyük bir avantaj sağlar abdye.Yani abdli stratejistler bilmiyor mu hocam arazide neyin ne olduğunu,öyle olsa ak ile giderler irana :) stratejistleri siktret yani ak modası geçmiş bir silah evet artı yönleri çok var ama isabet oranından tut eklentilerine abdnin elindeki silahlar kadar iyi değil.6x -12x dürbünler,termal görüşler gece görüşler,IR lazerler vs kullanan bir abd ordusu var,iran kaç silahına eklenti kullanabilir ki?
    orada dağ var şöle böle olur demek yanlış kanımca.

düzenleme:zaygo sana cevap yazmıştım sildim,ne bok olduğun forumun başından sonuna kadar olan postlardan belli,cahil + bir takım sebeplerden sıfatsız bir adamla ,sosyalist komunist özentisi olup bu ülkenin aydınlık yolunda kendilerini feda eden aydınlarını tanımayan bir adamsın sana cevap yazmıyorum artık.

hacı abd de helikopter varsa iranında kendi ürettiği Azarakeş isimli savaş uçakları var :)

daha güçlü olduğu açıklandı. Her türlü füzeyi taşıyabilen uçak ileri radar teknolojisine sahip. İşte uçağın kareleri:

İşte İran'ın yeni savaş uçağı: İran yeni savaş uçağını denedi. Uçağın F-18 benzediği, ancak daha güçlü olduğu açıklandı. Her türlü füzeyi taşıyabilen uçak ileri radar teknolojisine sahip. İşte uçağın kareleri:

İran Ordusu Genel Komutanı Ataullah Salehi, yıldırım anlamına gelen "Saege" uçağının Zülfikar Darbesi Tatbikatı'nın 5'in bölümünde kullanıldığını ve yeni uçağın İran hava kuvvetleri filosunda yerini aldığını belirtti.

Yeni uçağın F-18 uçağına benzediğini, ancak daha güçlü olduğunu iddia eden Salehi, Saege uçağının her türlü füzeyi taşıyabilecek kapasiteye ve ileri radar teknolojisine sahip olduğunu ifade etti. Salehi, yeni uçağın üretilmesiyle İran'ın artık yabancı savaş uçaklarına ihtiyacı kalmayacağını da belirtti.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

Chinggis bunu yazdı:

Uçak boyama sanatı .

F-5 yazısının olduğu yeri zımparala , yerine İran Bayrağı yapıştır , bir de uçağa çöl iklimi kamuflajı yap , tamam , uçak ürettin demektir .

ispatla hacı sallamayla olmaz bu işler ayrıca f-5 i alıryorlar karalıyorlar al sana iran savaş uçağı ürettimi oluyor ? çok yanlış peki kimse sormuyormu o f-5 in nere gittiğini :D sonuçta bu uçaklar bakkalda manavda satılmıyor.

http://yenisafak.com.tr/dunya/?t=20.06.2007&i=51447

abi biriniz ps diyor biriniz edit diyor ama adamlar üretiyor kimse kusura bakmasın :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

hoca uçak yapmayı ne sanıyorsunuz merak ediyorum kartondan ev mi?
    uçak yapmak çok büyük bir ar-ge süreci know how ve bütçe geliştirir.ABD yüzmilyarlarca dolar harcıyor ar-geye bu adamlar geliyor diyor ki biz daha iyisini yaptık,lütfne olaya fanatiklikle değil biraz mantıkla bak.çocuk gibi değerlendirmeyin hocam uçak yaptık cart curt uçak yapamazsın öyle iki günde.
    Neden iranın yaptığı orjinal uçak yok?
    Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a
    ya f-5r,geç hocam bunları

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

Hoca dağlarda iran üstün değil ki :)
    amerikan askerleri yalnızca şehir savaşı almıyor en zor şartlarda yetişiyor evet haklısın iran ordusu dağlarda eğer bir savaş 7mücadele olursa avantajlılar,onların "mekanı" ama amerikan silahları arazide işe yaramaz demek  komik olur :)
    elinde binlerce cobra-super cobra-apache olan bir ordudan bahsediyoruz ki bunlarda özellikle dağlarda çok büyük bir avantaj sağlar abdye.Yani abdli stratejistler bilmiyor mu hocam arazide neyin ne olduğunu,öyle olsa ak ile giderler irana :) stratejistleri siktret yani ak modası geçmiş bir silah evet artı yönleri çok var ama isabet oranından tut eklentilerine abdnin elindeki silahlar kadar iyi değil.6x -12x dürbünler,termal görüşler gece görüşler,IR lazerler vs kullanan bir abd ordusu var,iran kaç silahına eklenti kullanabilir ki?
    orada dağ var şöle böle olur demek yanlış kanımca.

düzenleme:zaygo sana cevap yazmıştım sildim,ne bok olduğun forumun başından sonuna kadar olan postlardan belli,cahil + bir takım sebeplerden sıfatsız bir adamla ,sosyalist komunist özentisi olup bu ülkenin aydınlık yolunda kendilerini feda eden aydınlarını tanımayan bir adamsın sana cevap yazmıyorum artık.

m4 ve m249 un işe yaramayacağından bahsediyorum.iran dağlarında helikopterlerin manevra kabiliyeti aşırı derece zayıflar ve indirilirler.gece görüşleri zor bulunacak bir şey değil bize 94de geldiğinden bahsetmiştim irana da 2000 de geldiğini varsayarsak çoktan dağıtım sağlanmıştır.abd li stratejistler orayı bilse bile askerin ortama ayak uydurması uzun zaman alır ve bu da çok büyük kayıplar ortaya çıkarır.ve bu kayıplara amerikan ordusunun çıkartma yaparak dayanması çok zor.60-70 milyonluk bir ülke ve seferberlik ilanından bahsediyorum.kaldı ki ak-47 türkiye şartlarında bile doğuda 800ytl ye rahat bulunabilecek bir silah.bütün halk örgütlenir.en fazla bir kaç şehire geçici olarak sahip olabilirler fakat asla hükmedemezler.hem arazi hem de şehir savunmasında aşırı kayıplar alarak geri çekilmek zorunda kalırlar.aynı ırağa 90lı yıllarda daldıkları gibi...

tabiki tüm bu tartışmaların sonuçta bir anlamı yok.herşeyi eğer olursa savaş sonrası göreceğiz..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

uçak yapmak çok büyük bir ar-ge süreci know how ve bütçe geliştirir.ABD yüzmilyarlarca dolar harcıyor ar-geye bu adamlar geliyor diyor ki biz daha iyisini yaptık,lütfne olaya fanatiklikle değil biraz mantıkla bak.çocuk gibi değerlendirmeyin hocam uçak yaptık cart curt uçak yapamazsın öyle iki günde.
    Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a

iranda para yokmu hacı ? ayrıca adamlar şuanda iran 140 isimli yolcu uçağı ve saige adlı savaş uçağı üzerinde çalışıyorlar istenildiğinde neden üretilmesin ? sonuçta insanoğlu yapıyor bunu ve sadece abd yapacak diye bir şey yok...

şimdi siz iran 140 çıkıncada boing 747 editleler dersiniz :D pes valla

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:

Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a

iranda para yokmu hacı ? ayrıca adamlar şuanda iran 140 isimli yolcu uçağı ve saige adlı savaş uçağı üzerinde çalışıyorlar istenildiğinde neden üretilmesin ? sonuçta insanoğlu yapıyor bunu ve sadece abd yapacak diye bir şey yok...

derim abi sen mevzuyu anlamamakta ısrar ediyorsun.Hadi iran yatırsın 1oo milyar dolar ar geye.Hadi bakalım,yatırabilir mi hocam mantıklı ol lütfen.Tek doğal gazla adam olunmaz hocam,amerikanın general electrics  firması yıllık 17o milyar dolar kazanıyor,irandan bi tane firma göster düzgün,ne parası hocam yapma gözünü seveyim iranda para yokmuymuşmuş,sen bunu yazarken ciddi misin? :S
    hala iranda para yok mu diyorsun,para varda ne kadar var?abd gibi 1oo milyar dolarlar dökebilir mi?iranın savunma bütçesinin en az 5o katı kadar toplam ar geye gidiyor abdde.

uçak geliştirme uzun bir süreç dedim bak,ar-gesinden şusuna busuna,iki güne uçak üretilmez,tatbikatlarda f-5e delta kanadı takmakla manevra sıkılmaz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

BuZuL bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:

Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a

derim abi sen mevzuyu anlamamakta ısrar ediyorsun.Hadi iran yatırsın 1oo milyar dolar ar geye.Hadi bakalım,yatırabilir mi hocam mantıklı ol lütfen.Tek doğal gazla adam olunmaz hocam,amerikanın general electrics  firması yıllık 17o milyar dolar kazanıyor,irandan bi tane firma göster düzgün,ne parası hocam yapma gözünü seveyim iranda para yokmuymuşmuş,sen bunu yazarken ciddi misin? :S
    hala iranda para yok mu diyorsun,para varda ne kadar var?abd gibi 1oo milyar dolarlar dökebilir mi?iranın savunma bütçesinin en az 5o katı kadar toplam ar geye gidiyor abdde.

uçak geliştirme uzun bir süreç dedim bak,ar-gesinden şusuna busuna,iki güne uçak üretilmez,tatbikatlarda f-5e delta kanadı takmakla manevra sıkılmaz.

abd kadar bütçesi yok hacı ama iran bu konuda üretiyor siz şimdi kalkıpta yüzlerce haber varken iran savaş uçağı üretiyor vs. diye bunları yapamaz diyorsunuz siz biraz gerçekçi olun ben haberlere dayanarak söylüyorum.

bütçe diyorsun hacı ama ekonomi ile fazla bir alakası yok bu durumun Türkiyeninde ekonomisi o kadar güçlü değil ama ordu olarak çok güçlü buna ne diyeceksin ? ayrıca biz dışardan alıyoruz o adamalr kendi üretiyor :)

ayrıca sen petrolü ve doğalgazı çok hafife alıyorsun sanırım şu devirde özellikle petrol hafife alınacak bir şey değil...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

attack: Yapma hocam :) m249 bixiye göre çok daha iyi bir silahtır,evet bixi takılmaz,kullanımı kolaydır ama bi süre sonra mermileri sapan taşı gibi havada görürsün :)
    m249 kullanıldığı malzeme olsun eklentileri olsun çok daha iyi bir silah.

Diğer nokta,m4.M4ü Bordo bereliler kullanıyor pkkya karşı dağlarda,ve çook ama çook etkili oluyor :) m4ü geçtim hk-33 bile kullanılıyor,zaten bir çatışmada bir mesafeden sonra görüş çok zor,ama aynı mesafeden iranlı askerlerden eklentileri sayesinde çok daha iyi görüş kabiliyetine sahip silahlara sahip abd ordusu.ve mermileri hedefe gidiyor önemli olan bu.

Helikopter olayına gerince tabi ki manevra kabiliyeti kısıtlanır ve indirilebilir bu çok normal birşey,ama şunu da biliyoruz en basit örnek g.doğuda pkklı itlerin helikopter gördüklerinde deli gibi kaçtıklarını : )
    kaldı ki senin helikopteri vurman o kadar kolay değil,ısı güdümlü füze kullansan bile saptırılabilir,kaldı ki üstünde helikopter varken kolaysa çık ateşle füzeyi.Anyı anda 25o noktaya birden ateşlenebilen sistemlere sahip amerikan helikopterleri

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a

Hocam anlamadığım bi nokta var. İran'ın silah sanayisinin kalitesini nerden anlıyorsun ? Kartondan füze yaptıda ellerinde mi patladı ? Savunma sanayisi hakkında hanginiz ne kadar bilgiye sahip ! Görmediğin için tabi yanlış anlaşılmalar meydana geliyor. İran en son Irak savaşında boy göstermişti . Büyük bir İran tahribatı yaşandı. Fanatiklikle kimse bakamaz zaten kendi ülkemizin çıkarları için çabalamalıyız. İran komşu ve dost bir ülke. Yaptığı işe her zaman saygı duyarım ki 35 km uzaklığımda çok yakından tanıdığım için biliyorum... Türkiye'nin yaptığı politikada anlamsız. Yarın Amerika bizi vurur diyip kendi ürettikleri silahları kullanıyoruz doğru olan bu mu ? Elimizde patladığını düşün örnek : f16lar vs. g3lerle mi savaşı kazanırız ? % 100 yerli üretimle kalkındılar ve çok gelişmiş bir ülke İran..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:

Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a

hocam editlenmesi şart zaten.biz editlemedik mi yani? sonuçta bunu başka bir devletten alıyorsun ve o devletin ne mal olduğunu biliyorsun.

f-16 ları aldığımız dönemlerde bize gece görüş sistemi bile koymamışlardı.ve koymamıza da engel oluyorlardı.kaç sene bekledik editleme iznimiz için..

ırak ta olaya ilginç bir şey katıp "bu uçağı ben yaptım" diyerek editleme iznini kendine çıkarıyor..

Toplam Hit: 32155 Toplam Mesaj: 163