folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]

Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

BuZul: Ben uçak üretiminden bahsettim hoca sana maddi konudan bahsederken.Diğer konu onlarü retiyo biz almıyoruz geçin bu lafları.ssmin sitesine girip biraz araştırın burada mahalle çocukları gibi konuşmayın her başlıktao nlarca sefer anlattım.

Dünyadaki 3 stealth özellikli gemiden birini üretiyoruz
    milli tank geliştiriyoruz
    insansız hava araçları,füzeler-füze başlıkları
    elektronik harp kitleri.hedefleme podları,atak helikopterinin elektroniği,hedef bilgisayarı,fırtına öbüsler ki ihracatını bile yapıyoruz.,

geçin hocam ubnları biz üretemiyoruz cart curt biraz araştırın ne üretip ne üretemediğimizi..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

attackatak bunu yazdı:
    -----------------------------

BuZuL bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:

hoca uçak yapmayı ne sanıyorsunuz merak ediyorum kartondan ev mi?
    uçak yapmak çok büyük bir ar-ge süreci know how ve bütçe geliştirir.ABD yüzmilyarlarca dolar harcıyor ar-geye bu adamlar geliyor diyor ki biz daha iyisini yaptık,lütfne olaya fanatiklikle değil biraz mantıkla bak.çocuk gibi değerlendirmeyin hocam uçak yaptık cart curt uçak yapamazsın öyle iki günde.
    Neden iranın yaptığı orjinal uçak yok?
    Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a
    ya f-5r,geç hocam bunları

iranda para yokmu hacı ? ayrıca adamlar şuanda iran 140 isimli yolcu uçağı ve saige adlı savaş uçağı üzerinde çalışıyorlar istenildiğinde neden üretilmesin ? sonuçta insanoğlu yapıyor bunu ve sadece abd yapacak diye bir şey yok...

şimdi siz iran 140 çıkıncada boing 747 editleler dersiniz :D pes valla

hocam editlenmesi şart zaten.biz editlemedik mi yani? sonuçta bunu başka bir devletten alıyorsun ve o devletin ne mal olduğunu biliyorsun.

f-16 ları aldığımız dönemlerde bize gece görüş sistemi bile koymamışlardı.ve koymamıza da engel oluyorlardı.kaç sene bekledik editleme iznimiz için..

ırak ta olaya ilginç bir şey katıp "bu uçağı ben yaptım" diyerek editleme iznini kendine çıkarıyor..

tamam editledik ama üretmedik hacı iran üretiyor anlatmak istediğim bu :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

hoca editlersin mevzu o değil.editlersin ama BEN ÜRETTİM demezsin.iranın yaptığı gibi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Thelordmax bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:

hoca uçak yapmayı ne sanıyorsunuz merak ediyorum kartondan ev mi?
    uçak yapmak çok büyük bir ar-ge süreci know how ve bütçe geliştirir.ABD yüzmilyarlarca dolar harcıyor ar-geye bu adamlar geliyor diyor ki biz daha iyisini yaptık,lütfne olaya fanatiklikle değil biraz mantıkla bak.çocuk gibi değerlendirmeyin hocam uçak yaptık cart curt uçak yapamazsın öyle iki günde.
    Neden iranın yaptığı orjinal uçak yok?
    Ya f-18e benzer
    ya YAK-130a
    ya f-5r,geç hocam bunları

Hocam anlamadığım bi nokta var. İran'ın silah sanayisinin kalitesini nerden anlıyorsun ? Kartondan füze yaptıda ellerinde mi patladı ? Savunma sanayisi hakkında hanginiz ne kadar bilgiye sahip ! Görmediğin için tabi yanlış anlaşılmalar meydana geliyor. İran en son Irak savaşında boy göstermişti . Büyük bir İran tahribatı yaşandı. Fanatiklikle kimse bakamaz zaten kendi ülkemizin çıkarları için çabalamalıyız. İran komşu ve dost bir ülke. Yaptığı işe her zaman saygı duyarım ki 35 km uzaklığımda çok yakından tanıdığım için biliyorum... Türkiye'nin yaptığı politikada anlamsız. Yarın Amerika bizi vurur diyip kendi ürettikleri silahları kullanıyoruz doğru olan bu mu ? Elimizde patladığını düşün örnek : f16lar vs. g3lerle mi savaşı kazanırız ? % 100 yerli üretimle kalkındılar ve çok gelişmiş bir ülke İran..

YUH!
    F-16 diyorsun,f-16 mı elimizde patladı,f-16 en iyi avcı uçaklarından birisidir. f-16nın block 5o ,6o vs lerinden haberin var mı?
    irana çok gelişmiş ülke diyorsun,ne kadar bilgin var diyorsun sonra,bırakın artık iranın propagandasını biraz araştırın bana inanmıyorsan istediğin savunma teknolojileri sitesine git,oradaki en bilgili adama danış bakalım.

neyse hocam araştır,sana 35 km yakın olması yanlış bildiğin anlamına gelmiyor.

Türkiye ile ilgili onlarca konu açtım TSK resim arşivi diye arat bak bakalım biz neler üretiyoruz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

hoca editlersin mevzu o değil.editlersin ama BEN ÜRETTİM demezsin.

:) neyse hacı daha fazla tartışmaya gerek yok düşüncelerim bunlardır gerek haber gerek videolar bunu gösteriyor sonuçta bizim burda tartıştıklarımız komplo teorisinden daha fazlasına gidemez anlatmak istediğim maç 90 dakka topda yuvarlaktır sen iranı çok zayıf bir ülke olarak görüyorsun ve önyargılı olduğunu düşünüyorum kanıt : http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=68270 fakat şuda bir gerçektirki iran ile abd arasında bir seçim yapacak olsam kalkıp abd yi seçmem sonuçta iran hem müslüman hem komşu hemde sınır ötesini beraber yapalım diye teklif bile gönderdi. cevap yazmayacağım çünki tartışabileceklerimi tartıştım bundan sonra yazacaklarım öncek yazdıklarımın değiştirilmiş yazılmış hali olur ancak fakat iranda basit bir devlet değil bunun bilinmesi gerekir abd güçlü evet ama iranda güçlü bir devlet.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

hoca biz k.ıraktayken iran bağırıyordu çıkın çıkın diye ;)
    iranda göt olsa kendi toprağında operasyon yapar ;)
    iranın yıllarca pkkyı desteklediğini de unutma,materyalist ol,müslüman diye iran desteklenmez,uzun vadede yapılır planlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

:)

Patladı derken dandik mal arızalanır diye bahsetmedim. Kontağı açıp f16'yı uçurayım vurayım amerikayı hesabıyla bakıyorsun :) Onların yönetimi kendi ürettikleri ülkere de ait daha önce hiç duymadın galiba. Hatırladığım kadarıyla tahribattan bi adminde bundan bahsetmişti bi ara. O olağanüstü teknolojiyi üreten sanayi yönetmesinide bilir. Bununla ilgili bikaç hadise olmuştu savaş sırasında çalışmayan roketatarlar f16lar :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Thelordmax bunu yazdı:

:)

Patladı derken dandik mal arızalanır diye bahsetmedim. Kontağı açıp f16'yı uçurayım vurayım amerikayı hesabıyla bakıyorsun :) Onların yönetimi kendi ürettikleri ülkere de ait daha önce hiç duymadın galiba. Hatırladığım kadarıyla tahribattan bi adminde bundan bahsetmişti bi ara. O olağanüstü teknolojiyi üreten sanayi yönetmesinide bilir. Bununla ilgili bikaç hadise olmuştu savaş sırasında çalışmayan roketatarlar f16lar :)

hoca sana birşey diyemiyorum malesef.bu konuyla ilgili tonlarca yazı yazdık beni siktret tbtden "sandman" ki telekominikasyon mühendisidir o bile böyle şeylerin olmadığını teknik bir biçimde bilimsel olarak anlattı,hala  düğme varb asınca düşüyo falan böyle saçma sapan şeylere 0 araştırmayla inanıyorsunuz ne diyim sana artık,yazacak yazı bulamıyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

attack: Yapma hocam :) m249 bixiye göre çok daha iyi bir silahtır,evet bixi takılmaz,kullanımı kolaydır ama bi süre sonra mermileri sapan taşı gibi havada görürsün :)
    m249 kullanıldığı malzeme olsun eklentileri olsun çok daha iyi bir silah.

Diğer nokta,m4.M4ü Bordo bereliler kullanıyor pkkya karşı dağlarda,ve çook ama çook etkili oluyor :) m4ü geçtim hk-33 bile kullanılıyor,zaten bir çatışmada bir mesafeden sonra görüş çok zor,ama aynı mesafeden iranlı askerlerden eklentileri sayesinde çok daha iyi görüş kabiliyetine sahip silahlara sahip abd ordusu.ve mermileri hedefe gidiyor önemli olan bu.

Helikopter olayına gerince tabi ki manevra kabiliyeti kısıtlanır ve indirilebilir bu çok normal birşey,ama şunu da biliyoruz en basit örnek g.doğuda pkklı itlerin helikopter gördüklerinde deli gibi kaçtıklarını : )
    kaldı ki senin helikopteri vurman o kadar kolay değil,ısı güdümlü füze kullansan bile saptırılabilir,kaldı ki üstünde helikopter varken kolaysa çık ateşle füzeyi.Anyı anda 25o noktaya birden ateşlenebilen sistemlere sahip amerikan helikopterleri

hocam m249 ile rastgele ateş etmekten başka bir şey yapamazsın.yani hedef almak zordur ve uzak mesafe çatışmasında o derece geri tepen bir silah fazla kayıplar vermez.çünkü silah teptikçe uzağa giden merminin hedefi o kadar şaşacaktır.aynı şey iranın bkc si içinde geçerli.

m4 ü bordo berelilerimiz kullanıyor mu kullanmıyor mu hiçbir fikrim yok fakat bildiğim şu bordo berelilerimizi olası bi operasyonda helikopterler olay yerine yakın mesafe indiriliyor.ve onlarda ki eğitim kimse de yok.5,56mm lik bir merminin yakın mesafeden öldürücü etkisi olmazken uzak mesafe de düşünemiyorum.

hocam bizim dağlarımız ile iranın dağları bambaşka.helikopterlere inan bana iş yaptırmaz o dağlar.kıçımdan sallamıyorum inan.o dağlara tek yapılacak şey uçak ya da dışarıdan gönderilen bombardımanlar.onlarda etkisiz kalır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Hacı halen Fiat şahin sanıyorsunuz aracı bırakın Allah aşkına yazıcak bişey bulamazsn kanıtı olmaz zaten bu tür işlerin Konu fazla uzadı. Biz yine kendi sınırlarımızın içinde olalım... Amerika İran'a harekat yaptığı zaman bu konuyu tekrar açalım teorik olarak görürüz..

Toplam Hit: 32161 Toplam Mesaj: 163