Tarsus'taki Gizemli Kazı
-
SaNaL_AjaN bunu yazdımkyb bunu yazdı
Hocam videoyu önceden izlemiştim çok fazla gizem katılmış(hit alması adına)... 2 güvenlik noktası varmış girerken elektronik aletler alınıyormuş vs vs... İçine girmeden böyle bir kanıya nasıl varılmış merak ettim doğrusu
Saçma bir youtuberin mal beyanı bu video. Şu saatten sonra içi boşaltılıp uydurma bir açıklama yapılacağı için ben söylenene de inanmayacağım.
-
Video yanlış olmuş bunu yollayacaktım :
https://www.youtube.com/watch?v=b3Sb9hBHkmI
Tarihi eser falan yoktur orada. Başka bir şey var. Türkiye'nin her yerine arkeolojik kazı yapılıyor hanigisinde MİT 7/24 başında bekliyor ?
-
mkyb bunu yazdı
Video yanlış olmuş bunu yollayacaktım :
https://www.youtube.com/watch?v=b3Sb9hBHkmI
Tarihi eser falan yoktur orada. Başka bir şey var. Türkiye'nin her yerine arkeolojik kazı yapılıyor hanigisinde MİT 7/24 başında bekliyor ?
Öncesinde tarihi eser kaçakçılığı için kullanılıyormuş.Ama anladığım kadarı ile kazı kenarlara doğru kaymaya başlamış.Yollar çatlamış vs ama yukarıdaki müridin dediği gibi boş bir şey yokmuş demelerinden korkuyorum.
-
Uranyum felan bulmuşlardır amk ne bulacaklar.
Hazır santralde kuruluyor yakıtta ordan işte...
-
janni bunu yazdı
Uranyum felan bulmuşlardır amk ne bulacaklar.
Hazır santralde kuruluyor yakıtta ordan işte...
Vallahamı.. ?
Umarım o reaktör başımızı derde sokmaz. :(
-
ben unutmuştum hala devam ediyormuş bu kazı peh.
ilginç kısın yanal olarak da artık genişletme başlamış.
-
Bura neredeki kazi tum yazilari okumadim ama ben oradaykene alt yapi calismasi diye bizim yurdun karsi sokagini kazmaya baslamislardi yaninda da cami var. Aga bir gun kazarken kepcenin tekeri bir cukura dustu aradan bir kac gun gecti etrafini kapadilar kazdilarda kazdilar. Kazdikca tarih cikiyor caminin alti bosalti camiye girisi kapattilar tabi. Megerse kazi yapilan yerin altinda baya kopru falan varmis. Eskiden dere yatagiymis. Bilen bilir kaymakamligin yaninda roma yolu diye bir yer var. Sehri 5 metre kazmislar bu 3-5 bin yillik yapilar cikmis. Kazisalar daha cikacak ama kaziyamiyorsun bir yani kaymakamlik bir ucu belediye binasi falan sehrinde gobeginde zaten burasi.
Kisaca ne cikti deseler inanirim tarsus oyle bir yer. Altindir ama mit falanda merakindan gelmistir :)
-
oinomaos bunu yazdı
Bura neredeki kazi tum yazilari okumadim ama ben oradaykene alt yapi calismasi diye bizim yurdun karsi sokagini kazmaya baslamislardi yaninda da cami var. Aga bir gun kazarken kepcenin tekeri bir cukura dustu aradan bir kac gun gecti etrafini kapadilar kazdilarda kazdilar. Kazdikca tarih cikiyor caminin alti bosalti camiye girisi kapattilar tabi. Megerse kazi yapilan yerin altinda baya kopru falan varmis. Eskiden dere yatagiymis. Bilen bilir kaymakamligin yaninda roma yolu diye bir yer var. Sehri 5 metre kazmislar bu 3-5 bin yillik yapilar cikmis. Kazisalar daha cikacak ama kaziyamiyorsun bir yani kaymakamlik bir ucu belediye binasi falan sehrinde gobeginde zaten burasi.
Kisaca ne cikti deseler inanirim tarsus oyle bir yer. Altindir ama mit falanda merakindan gelmistir :)
sen makamın oradan bahsediyorsun hocam (: tarsus genel olarak çok eski bir yerleşim yeri. toprağın altı tarih dolu resmen
-
Tarihi eser ise niye sakliyorsun ?
tarihi eser de herkesi boşalt orayi ac millet rahatlasın.
Altin falansa yine zaten koruma getir. Yağmalanmasın.
Baktın illa başka devletlerin duymaması gereken özel gizli kalması gereken birşey ise Türk halkını bilmiyormusun onu öğrenene kadar uyumaz :)
At önlerine bir yalandan bir sebep, sen bildiğini oku.
Saklaninca daha dikkat çekiyor :))
Altın isteyen Halice dalsın :)) Asıl altın madeni orda diyorlar. Ben bilmem kendine güvenen baksın :)
-
Babacık sıfırlıyor.