Temu-Çin Alışveriş Sitesi
-
benim uzun süredir gümrükte bekleyen kargom geldi dün
-
ruhi bunu yazdı
benim uzun süredir gümrükte bekleyen kargom geldi dün
Ne kadar sürede geldi hocam, benim ürün gümrük işlemleri tamamlandı diyeli 2 gün oldu halen ses seda yok
-
Dostlar cidden kafam almıyor. Yardımınızı rica ediyorum.
Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı (TEPF): 11.108,67 TL Fiyat Avantajı: -7.698,41 TL Toplam (38 ürün): 3.410,26 TL
Şimdi burada temudan sipariş oluşturmak istiyorum. 93 euro yapıyor. Ödemeye geçtiğimde 2.046,14 TL vergi istiyor. Diyorum tamam. Ancak; bu fiyat son fiyat mıdır? Şöyle bir açıklama var;
Türkiye gümrük mevzuatındaki yeni düzenlemeler uyarınca AB üyesi olmayan ülkelerden gelen eşyalar %60 oranında vergilendirilir. Alışveriş sınırı 30 euroya düşürülmüştür ve ödeme aşamasındaki satış fiyatı bu sınırı aşmamalıdır.
Ben bu sınırı aşmadan önce de %60 vergi vardı hala da %60 vergi var. Bana ekstra bir vergi mi çıkacak yoksa gümrükte mu mallar geçmeyecek mi? Sipariş vericem ne yapacğaımı bilmiyorum.
-
30 euro üstüne sistem izin vermiyor. 1097 mi ne limiti var. Vergisiz. Siparişi tamamla de hata verecek. Bölerek sipariş ver. 670 alt limit.
-
seyhzade bunu yazdı
30 euro üstüne sistem izin vermiyor. 1097 mi ne limiti var. Vergisiz. Siparişi tamamla de hata verecek. Bölerek sipariş ver. 670 alt limit.
Peki hocam bu şekilde sipairş vermek mantıklı mı? Yarısından fazla fiyat çıkıyor. Daha bi vergi daha ödenecek diyor kargo tesliminde. Aslı astarından pahalıya gelmesin?
-
telekom bunu yazdıFCN bunu yazdıFCN bunu yazdıIn TransitPackage arrived at airportJuly 24, 2024, 5:02 amHow Your Package Is Shippedhala bir kıpırdanma yok
en ufak değişiklik yok hala. sizde durumlar ne ?
15 Temmuz'da verdigim siparis 2 gun once elime ulasti. Urunler yazildigi gibiydi, guzeller.
konuyu uplamış gibi olacağım ama haber verim dedim, bekleyen varsa ümidi kesmesin :)
15'indeki siparişim, 24'ünden beri havalimanındaydı. Bugün sonunda gümrük için firmaya aktarılmış. Umarım kanun yürürlüğe girmeden geçer.
In TransitPackage delivered by cargo terminal to customs clearance companyJuly 24, 2024, 3:00 pm -
Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi,Bu ne demek 14 gündür havalimanındaydı şimdi böyle yazıyor,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıPaket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi,Bu ne demek 14 gündür havalimanındaydı şimdi böyle yazıyor,
Bende de aynı güncelleme yazıyor şimdi, kargosu gelen arkadaşlar bu aşamadan sonrası nasıl ilerliyor?

-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı (TEPF): 11.108,67 TL Fiyat Avantajı: -7.698,41 TL Toplam (38 ürün): 3.410,26 TL
Şimdi burada temudan sipariş oluşturmak istiyorum. 93 euro yapıyor. Ödemeye geçtiğimde 2.046,14 TL vergi istiyor. Diyorum tamam. Ancak; bu fiyat son fiyat mıdır? Şöyle bir açıklama var;
Türkiye gümrük mevzuatındaki yeni düzenlemeler uyarınca AB üyesi olmayan ülkelerden gelen eşyalar %60 oranında vergilendirilir. Alışveriş sınırı 30 euroya düşürülmüştür ve ödeme aşamasındaki satış fiyatı bu sınırı aşmamalıdır.
Ben bu sınırı aşmadan önce de %60 vergi vardı hala da %60 vergi var. Bana ekstra bir vergi mi çıkacak yoksa gümrükte mu mallar geçmeyecek mi? Sipariş vericem ne yapacğaımı bilmiyorum.
hocam bazı ürünlerin vergilendirilmesi farklı oluyor. bu da onunla bağlantılı olsa gerek. ürün kategorilendirilirken yanlış kategorilendirildiyse fazladan vergilenirilmiş olabilir.
-
banneduser bunu yazdıFrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
hocam bazı ürünlerin vergilendirilmesi farklı oluyor. bu da onunla bağlantılı olsa gerek. ürün kategorilendirilirken yanlış kategorilendirildiyse fazladan vergilenirilmiş olabilir.
evyallah hocam teşekkür ediyorum