Temu-Çin Alışveriş Sitesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

benim uzun süredir gümrükte bekleyen kargom geldi dün

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    ruhi bunu yazdı

benim uzun süredir gümrükte bekleyen kargom geldi dün

Ne kadar sürede geldi hocam, benim ürün gümrük işlemleri tamamlandı diyeli 2 gün oldu halen ses seda yok 

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

Dostlar cidden kafam almıyor. Yardımınızı rica ediyorum.

Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı (TEPF): 11.108,67 TL
    Fiyat Avantajı: -7.698,41 TL
    Toplam (38 ürün): 3.410,26 TL

Şimdi burada temudan sipariş oluşturmak istiyorum. 93 euro yapıyor. Ödemeye geçtiğimde 2.046,14 TL vergi istiyor. Diyorum tamam. Ancak; bu fiyat son fiyat mıdır? Şöyle bir açıklama var;

Türkiye gümrük mevzuatındaki yeni düzenlemeler uyarınca AB üyesi olmayan ülkelerden gelen eşyalar %60 oranında vergilendirilir. Alışveriş sınırı 30 euroya düşürülmüştür ve ödeme aşamasındaki satış fiyatı bu sınırı aşmamalıdır.

Ben bu sınırı aşmadan önce de %60 vergi vardı hala da %60 vergi var. Bana ekstra bir vergi mi çıkacak yoksa gümrükte mu mallar geçmeyecek mi? Sipariş vericem ne yapacğaımı bilmiyorum.

Acı Çekene Saygı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek

30 euro üstüne sistem izin vermiyor. 1097 mi ne limiti var. Vergisiz. Siparişi tamamla de hata verecek. Bölerek sipariş ver. 670 alt limit. 

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    Erkek
    seyhzade bunu yazdı

30 euro üstüne sistem izin vermiyor. 1097 mi ne limiti var. Vergisiz. Siparişi tamamla de hata verecek. Bölerek sipariş ver. 670 alt limit. 

Peki hocam bu şekilde sipairş vermek mantıklı mı? Yarısından fazla fiyat çıkıyor. Daha bi vergi daha ödenecek diyor kargo tesliminde. Aslı astarından pahalıya gelmesin?

Acı Çekene Saygı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    telekom bunu yazdı
    FCN bunu yazdı
    FCN bunu yazdı
    In Transit
    Package arrived at airport

July 24, 2024, 5:02 am
    How Your Package Is Shipped

hala bir kıpırdanma yok

en ufak değişiklik yok hala. sizde durumlar ne ?  

15 Temmuz'da verdigim siparis 2 gun once elime ulasti. Urunler yazildigi gibiydi, guzeller.

konuyu uplamış gibi olacağım ama haber verim dedim, bekleyen varsa ümidi kesmesin :) 

15'indeki siparişim, 24'ünden beri havalimanındaydı. Bugün sonunda gümrük için firmaya aktarılmış. Umarım kanun yürürlüğe girmeden geçer.

In Transit
    Package delivered by cargo terminal to customs clearance company

July 24, 2024, 3:00 pm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi,

Bu ne demek 14 gündür havalimanındaydı şimdi böyle yazıyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Webci58
    Webci58's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi,

Bu ne demek 14 gündür havalimanındaydı şimdi böyle yazıyor,

Bende de aynı güncelleme yazıyor şimdi, kargosu gelen arkadaşlar bu aşamadan sonrası nasıl ilerliyor?

Frontend Dev.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

Şimdi burada temudan sipariş oluşturmak istiyorum. 93 euro yapıyor. Ödemeye geçtiğimde 2.046,14 TL vergi istiyor. Diyorum tamam. Ancak; bu fiyat son fiyat mıdır? Şöyle bir açıklama var;

Türkiye gümrük mevzuatındaki yeni düzenlemeler uyarınca AB üyesi olmayan ülkelerden gelen eşyalar %60 oranında vergilendirilir. Alışveriş sınırı 30 euroya düşürülmüştür ve ödeme aşamasındaki satış fiyatı bu sınırı aşmamalıdır.

Ben bu sınırı aşmadan önce de %60 vergi vardı hala da %60 vergi var. Bana ekstra bir vergi mi çıkacak yoksa gümrükte mu mallar geçmeyecek mi? Sipariş vericem ne yapacğaımı bilmiyorum.

hocam bazı ürünlerin vergilendirilmesi farklı oluyor. bu da onunla bağlantılı olsa gerek. ürün kategorilendirilirken yanlış kategorilendirildiyse fazladan vergilenirilmiş olabilir.

ride or die..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    Erkek
    banneduser bunu yazdı
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

hocam bazı ürünlerin vergilendirilmesi farklı oluyor. bu da onunla bağlantılı olsa gerek. ürün kategorilendirilirken yanlış kategorilendirildiyse fazladan vergilenirilmiş olabilir.

evyallah hocam teşekkür ediyorum

Acı Çekene Saygı
Toplam Hit: 27247 Toplam Mesaj: 184
e-ticaret çin alibaba