folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    abi gecen yine baslık acmıstım.. istanbulda benle yuzyuze gorusebilecek kim varsa pm atsın gorusek, bana kanıtlasın Islamın yalan oldugunu direkt donecem ya. mantık cercevesinde acıklasın abi bana, karsılıklı tartısalım. ben konusmayı bu tur konular ustunde tartısmayı cok severim. bazı yobazlar gibi tavırlarımda yoktur :/ bekliyorum..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

buhara bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bence bu konunun acilmasi bile abestir yani inan insanlar aptaldir dimi onu demek istiyorlar..

Bağnaz ? Yobaz ?

selam gençlik!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek
    decameron bunu yazdı:

Zeki insanın rehberi bilimdir, beynini metafizikle uyuşturmaz. Rehberi bilimsel açıklamalarla ispatlanmış çizgilerdir, soyut nesnelere tapmaz. Artık nasıl diyorsanız buna...

Bilimle ne, ne kadar açıklanabilmiş?Çoğu bilim adamları tanrının varlığını kabullenmeye başladı.

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mc_rapier
    mc_rapier's avatar
    Erkek
    evanescence bunu yazdı:
    çok saçma bi saplantı ve konu.ilk başta senin ALLAHA  tanrı diye hitap etmen çok yanlış.böyle bişey olması imkansız nerden aldın bu konuyu ki..?tanrı  kelimsi hristiyanlıkdan gelme bir kelimedir ve tamamen allah kelimesini  karşılamaz

Tanrı kelimesi öz türkçe '' Tengri '' kelimesinden ses değişimiyle oluşmuştur . Öz türkçe bir kelimedir . Ha Allah a Tanrı mı diyelim demiyelim mi ?  o kişiye kalmış ama yanılmıyorsam ya Hadis ya da Ayet lerin birinde O na güzel isimleriyle hitap ediniz diye bir şey var   Esma-ül Hüsna dan yani 99 sıfat dan kast ediliyor ...

ID no su 19140 olan mürid
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:
    çok saçma bi saplantı ve konu.ilk başta senin ALLAHA tanrı diye hitap etmen çok yanlış.böyle bişey olması imkansız nerden aldın bu konuyu ki..?tanrı kelimsi hristiyanlıkdan gelme bir kelimedir ve tamamen allah kelimesini karşılamaz

aptal saptal konuşma god ıngılızcede tanrı demektır tanrı ıse turkcedır yaradan demektır

amk dızılerınde fılmlerınde god gecen yerde Allah dıye mı cevrılecek

o zaman turkce dublajın anlamı nerde kalır sen Allah dıye duymak ıstıyosan dırek arapca dublajlanmısını ızle

Musket bunu yazdı:

Bana göre de sen tamamen götten sallama birşeye inanıyorsun.

musket ayıp edıyosun sana o postu atmıs olana kızmıs olabılırsın ama o bahsettıgın sey ınsanların ınancı ve o ınanc sayesinde hayata sarılıyorlar

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek
    valla ne yalan söyleyeyim musket ve opter10 un mesajlarını görünce utandım editledim mesajımı özeleştiri yapmak gerekirse bu forumdaki arkadaşların %90 mahalle ağzıyla hiçbir yere varmadan tartışıyor

işte öyle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:

hoca , şu sitede saygı duyduğum, ciddi insanlardan biriydin, ama artık gözümde 5 kuruş değerin yok bu lafından sonra.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    matrakboys bunu yazdı:
    bırak ya ALLAHa inanmayan salakoğlu salaktır benim düşüncem
    Şimdi sana ağzımı bi bozardım ama olmayan dinim bunu yapmamı söylüyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    Android bunu yazdı:

evanescence bunu yazdı:
    çok saçma bi saplantı ve konu.ilk başta senin ALLAHA tanrı diye hitap etmen çok yanlış.böyle bişey olması imkansız nerden aldın bu konuyu ki..?tanrı kelimsi hristiyanlıkdan gelme bir kelimedir ve tamamen allah kelimesini karşılamaz

aptal saptal konuşma god ıngılızcede tanrı demektır tanrı ıse turkcedır yaradan demektır

amk dızılerınde fılmlerınde god gecen yerde Allah dıye mı cevrılecek

o zaman turkce dublajın anlamı nerde kalır sen Allah dıye duymak ıstıyosan dırek arapca dublajlanmısını ızle

Musket bunu yazdı:

musket ayıp edıyosun sana o postu atmıs olana kızmıs olabılırsın ama o bahsettıgın sey ınsanların ınancı ve o ınanc sayesinde hayata sarılıyorlar

sen önce bi konuşmasını öğren ondan sonra gel bize tanrı kelimesinin nerde olduğunu söyle.böyle kahvehane ağzıyla bir yere varamasın.madem savunucaksın.buraya bilgiyle gel .boş ağızlarla değil.

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    Allah kelimesi ile tanrı kelimesi arasında ne fark vardır :

bizim eski atalarımız müsliman olmadan önce yaratıcı bir zata inanıyorlardı.belki kendilerine göre değişik tanrılarıda vardı.ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardı.bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldıki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karşılığı olan bir kelimedir.

Ama hiç bir zaman Cenab-ı Hakkın bütün Esma-i Hüsnasını cami,ism-i zat olan Allah kelimesinin karşılığı değildir.

Allah dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriylebir zat-ı ecell-i A-la akla gelir Allah kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır.

İlhesma-i Hüsnayı cami Allah kelimesinde böyle umumi bir mana anlaşılır,ve bu itibarladaAllah'ın(c.c)ism-i hass dır Allah dendiği anbu ma-budu mutlak anlaşılır,ve vacib-ül vücud akla gelir.ama tanrı dendiği zamanyunanlıların aklına zeus,mısırlının apis boğası,ve hintlinin aklınada kendi inakleri gelir.tanrı kelimesiyle yerli yersiz ma-bud kelimesinin akla gelmesine karşılık,Lafz-i celale olan Allah kelimesi vacib-ül vucut un ism-i hassı olarak sadece o Esma i Hüsna sahibi Za tı Zülcelali akla getirir .onun için bir insan tanrı demekle Allah yerinde kullanırsa maksatını anlatamaz ve hata etmiş olur.

tanrı ilah kelimesi yerinde,huda,diyo ve god yerinde kullanılabilir.fakat Allah yerinde değil....
    Allah cenab-ı Hakk ın Zatının has ismidir.Onun için LÂ İLAHE İLLALLAH diyoruz.fakat la Allaha illallah demiyoruz.Evvela ilahlar tanrılar ne varsa hepsi nefyediliyor,sonrada isbatta mabudu mutlak getiriliyor ve sadece ALLAH vardır deniliyor.

Mevlid yazarı Süleyman çelebi,bu hususu çok güzel tefrik ederek ''Birdir ALLAH ondan artık tanrı yok'' deyip,her iki kelimenin yerinide tayin ve tesbit etmiştir.

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
Toplam Hit: 26235 Toplam Mesaj: 170