folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    ben niye inanıyorum ozaman ?

///______________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    demekki aslında zeki değiller :|

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hayır inanıyorum..
    :D hoca sadece başlığa bakıp yorum yapttım.

sen de bendensin :D

///______________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

Rıper arkadaşımızında belirttiği üzere ''Tanrı'' kavramı Öz Türkçe'den gelmektedir (Tengri) buna itirazı olan varsa çıksın anlatsın eğer biz yanlış biliyorsak çıksın doğrusunu öğretsin !

Not: Haber Milliyet Haber'den cp yapılmıştır içinde kendi (öznel) hiçbir yorumum yoktur !

selam gençlik!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    RIPER bunu yazdı:

evanescence bunu yazdı:

RIPER bunu yazdı:

evanescence bunu yazdı:
    çok saçma bi saplantı ve konu.ilk başta senin ALLAHA  tanrı diye hitap etmen çok yanlış.böyle bişey olması imkansız nerden aldın bu konuyu ki..?tanrı  kelimsi hristiyanlıkdan gelme bir kelimedir ve tamamen allah kelimesini  karşılamaz

Tanrı kelimesi hristiyanlıktan gelme değildir eski Türklerde ki tengri sözcüğünden gelmektedir.Hem ayrıca bu yurtdışı kaynaklı bir araştırma  ne demelerini bekliyordun ?

madem yurt dışı kaynaklı kendisi neden allaha tanrı olarak ifade etmiiş onu savunuyosan savun o senin sorunun.ayrıca o kelime türklerden gelme değil.çünkü rab kelimesini tam olarak kapsamaz ve karşılamaz

Her Türk müslüman olmak zorunda da benim haberim mi yok ? Belki hristiyan ve Tanrı diye hitap ediyor ? Ya da müslüman olması  da birşeyi değiştirmez müslüman insanın tanrısı Allahtır, adam müslüman ve tanrı diyerek buda yı kastedmiyor doğal olarak.

Tengri kelimesi öz Türkçe'den gelme değildir diyorsun madem doğrusunu  söyle de öğreneyim.

-----------------------------ilkel toplumlarda eskiden  biden çok tanrıya tapma gibi bir olgu  söz konuusydu ve doğal olarak insanlar birçok tanrının vrlığına inanırlardı bu sadece türkler için ggeçerli değil.genel oalrak yahudiler içinde geçerli.tanrı birden çok anlamında kullanılmıştır.sadece tengri gibi dar  bir kalıptan türememiştir.anlamsal olarak syledim ben.bizde sadeece bir ilaha inanıyoruzz.o yüzden tanrı denmesi uygun deildir.herkesin görüşünede saygı duyarım tabi her arkadaşım istedğini demekle yükümlüdür.bu benim düşüncem.

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Einstein ateist değil.

Ama dindar bir adam da değil.

Yahudi ler ölürken umursamayıp Hitler emrinde çalışmış bir adam.

Dini olayları da sorgulayacak vakti olmamış.

Ben yazıya sonuna kadar katılıyorum...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kantar31 bunu yazdı:
    demekki aslında zeki değiller :|
    işte gerçek yorum :D son nokta :D

cold senin iman tehlikede yawrum :) bazı buştlara özenip özentilik yapma abi tavsiyesi :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    nadia camukova.. 192 iq suyla yasayan en zeki insandır kendisi. arapca ve turkcede dahil 6 dil bilir, muslumandır. sık sık Kuran okudugunu kendisi dile getirmiştir. einstein de tanrıya inanır.. baska bi suru var bu ikisi yetmezse digerlerinide sayarız...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    ha bu arada, bi ara einstein in inanmadıgıyla ilgili gayet geri zekalıca konular acılmıstı bi ara yanlıs hatırmaıyosam. dayanaklarıyla kendi yazılarının tercumeleri var elimde, 30-40 yıllık kopyalar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Esasında Einstein'ın yaşamı boyunca "Ben ateistim" veya ben şuyum ben buyum gibi bir zikri yoktu fakat Einstein'ın " din çocukca birşey" gibi bir sözü var ve dünyayı yaratan şeye Tanrı dersek o, orda kalmıştır gibi bir söylemi var yani, evreni yaratan enerjiye tanrı dersek devamına karışmamıştır şeklinde bir fikri var bu fikir Deizmle uyuşuyor. Einstein fikrime göre Deist idi.
Toplam Hit: 26239 Toplam Mesaj: 170