folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:
    -----------------------------
    BAAL bunu yazdı:
    Cahil bedevi kancıgı nasıl olurda tengri kelimesinin kökeni hakkında atıp tutarsın.Bu kadarmı cahil bu kadarmı kör kararmıs beyinlere sahipsiniz,bu kadarmı beyninizi bedevi kıcı yalayıcısı olan abilere/ablalara/amcalara  vs dölletmeye sevdalısınız.Burda allahı kitabı agzından düşürmeyen adam bu kelime hakkında atıp tutamaz.Dar beynini önüne yıgacagım yıgınla tarihi gercekle dahada daraltıp ezmeden bu tartısmayı bitirin ve bir daha hiç bi bok bilmeden atıp tutmayın s.g harun yahyaya zeki deyin akıllı deyin sizin zeka göreceniz cisminizde ne bok oldugunuzda belli.
    sen ne biliyosunda ne konuşyuosn  madem biliyosun ne diye hakaret ediyosun bildiklerini ayzda bizde öğrenelim ordan safsataa yapıp durmasan iyi edersin yada  o kör zihniyetindekileri bize dökme deerim
    Tengri kelimesinin kökeni hakkında atıp tutacak kadar bilgi sahibi isen bi kitap yazar bizide bilinçlendirirsin !

selam gençlik!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

RIPER bunu yazdı:
    Esasında Einstein'ın yaşamı boyunca "Ben ateistim" veya ben şuyum ben buyum gibi bir zikri yoktu fakat Einstein'ın " din çocukca birşey" gibi bir sözü var ve dünyayı yaratan şeye Tanrı dersek o, orda kalmıştır gibi bir söylemi var yani, evreni yaratan enerjiye tanrı dersek devamına karışmamıştır şeklinde bir fikri var bu fikir Deizmle uyuşuyor. Einstein fikrime göre Deist idi.

abi einstein in soledigin herseyi yalanlayan bi yazısı var elimde ama cok uzun, bi ara eve gidince yazıp koyacam buraya madem ole: senin solediklerinin var mı kaynagı?

yazının baslıgı "ilimle dinin kavsak noktası " bu arada

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek

CodeMaster bunu yazdı:

RIPER bunu yazdı:
    Esasında Einstein'ın yaşamı boyunca "Ben ateistim" veya ben şuyum ben buyum gibi bir zikri yoktu fakat Einstein'ın " din çocukca birşey" gibi bir sözü var ve dünyayı yaratan şeye Tanrı dersek o, orda kalmıştır gibi bir söylemi var yani, evreni yaratan enerjiye tanrı dersek devamına karışmamıştır şeklinde bir fikri var bu fikir Deizmle uyuşuyor. Einstein fikrime göre Deist idi.

abi einstein in soledigin herseyi yalanlayan bi yazısı var elimde ama cok uzun, bi ara eve gidince yazıp koyacam buraya madem ole: senin solediklerinin var mı kaynagı?

Yabancı gazetelerden bilgiler bunlar, mynet veya mail forwardı değil.Tabi kendimden bile şüphe eden biri olarak %100 doğrudur diyemem.Yazıyı bekliyorum es geçme lütfen.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

RIPER bunu yazdı:

CodeMaster bunu yazdı:

RIPER bunu yazdı:

Yabancı gazetelerden bilgiler bunlar, mynet veya mail forwardı değil.Tabi kendimden bile şüphe eden biri olarak %100 doğrudur diyemem.Yazıyı bekliyorum es geçme lütfen.

tabi ki es gecmem, eve gidince ilk işim yazıyı gecirip yayınlamak olacak... adamın kendi yazısının tercumesi direkt, hatta abd li bi suru fizik profunun matemetikcisinin de bi suru yazısı var ole elimde... einstein in kini eve gider gitmez gecirip koyuyorum inş...kısacası bu baslıgı yalanlayacak suruyle adamın bi suru yazısı var elimde.. o aadamlardan daha zekilerinin karsıt sozlerinin kaynaklı olanı varsa koysunlar buraya bakalım..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Zeki insanların anlayışı tam olarak Tanrı'ya inanmamak değildir. Bütün herşey 0'dan varolamaz. Bunun herkes farkında fakat bunların genel düşünesi şu; Birileri evreni yarattı ve çeşitli kurallar koydu. Bir düzen kuruldu ve Tanrı'nın eli bir daha bu düzene değmedi. İlk canlı yaratıldı ve o canlı üreyerek zamanla değişim geçirdi, çoğaldı. Yeryüzü yaratıldı fizik kuralları işledi değişim geçirdi. Depremler Tanrı'nın eliyle değil bu düzene göre gerçekleşti. Bu insanlar bunları sorgularlar. En temelde bir yaratıcı olduğuna er yada geç inanırlar fakat peygamberlere ve dini kitaplara inanmazlar.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkishiptar
    turkishiptar's avatar
    Erkek
    normaldir sadece zekaları onları kuşkuya itiyo ve o arada şeytan devreye girip olayı bitirio :)

İNADINA TeXaS..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

turkishiptar bunu yazdı:
    normaldir sadece zekaları onları kuşkuya itiyo ve o arada şeytan devreye girip olayı bitirio :)

dogal fln degil abi, cunku yok ole bişe..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

bullshit!

NesTo | same shit diffirent asshole
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:

kantar31 bunu yazdı:
    demekki aslında zeki değiller :|
    işte gerçek yorum :D son nokta :D

cold senin iman tehlikede yawrum :) bazı buştlara özenip özentilik yapma abi tavsiyesi :)
    ne tehlikesi olm :)

arkamda Tanrı var benim :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

FOXXLY bunu yazdı:
    g.tleri kalktığı için olabilirmi ? küçük dağları ben yarattım edasıyla filan

oha tuğradan sonraki ben dahil tüm mesajların dk saat saniye hepsi aynı :D

alakası yok banada saçmalık geliyor bi kitaba inanmak hayatımı ona göre düzenlemek.He tanrı deidn mi bilmiyorum bi yaratıcı var fakat ben dine nanmıyorum.

valla yaşantın nasıl neye göre kendini düzenliyosun bilmiyorum ama o kitap dediğin.(kuranı-ı kerim)gelmiş geçmş enbüyük yazılı kaynak yol gösteericimiz.o san zaten zorlama yapmıyorki.islam özgüür br dindir zorlama yokdur.

sen nerden biliyorsun en büyük yazılı kaynak olduğunu yine aynı kitaptan!!

polemikle falan uğraşmaya gerek yok herkesin ianncı kendine fakat dikkat etmek lazim inanmayinda onlar zekimiymiş şu bu gerek yok!

Görüyoruz müslüman ülkeleri değil mi zekiliğinize hayranım ırak- iran, arabistan.İçlerinde en iyileri Türkiye oda Atatürk ün yaptığı yeniliklerle..Siz neleri karıştırıyorsunuz ??Köy evlerine fuhuş yuvası diyen zihniyetten msinz ?

Toplam Hit: 26233 Toplam Mesaj: 170