Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|
-
Bütün postları baştan sona hiç üşenmeden okudum.Öncelikle inanıyorum diip cvp veren arkadaşlar bazı yerlerde yanlış konuşmuşlar.diğer yanda BAAL ın tepkileri çok ağır olmuş.aslında Triumph çok güsel açıklamış.maalesef inanan kişiler olarak araştırmadan inanıyoruz.anamızın babamızın dini diye.tıpkı Peygamber Efendimiz (s.a.s) zamanında insanları müslümanlığa davet ederken onların inat edip babamın dininden vazgeçmem demesi gibi oluyo bu sefer bizim inancımız.bi arkadaşında dediği gibi dine inanmayan kişinin kalkıp ben dine inanmıyorum ama Tanrı ya yada bi yaratıcıya inanıyorum demesi acizlikten başka bi şey diildir.zeki insanların tanrıya inanması gibi bi sonucun araştırmalar sonucu çıkması çok normaldir çünkü adam fizik,tıp,kimya veya farklı bi alanda olağanüstü başarılara el attıktan sonra kendi zekasının boyutlarının büyük olduğunu farkettikten sonra başka bi büyüğe herkesten daha büyük bi şeye inanması onu yerle bir eder ki inanmayarak kendi mutluluğunu sağlayabilir yada egolarını tatmin eder.ama beni en çok üzen nokta yaklaşık 1400-1500 yıldır var olan islam diniyle ilgili ateistlerin veya şüphesi olan insanların kalkıp hane bi açık yakaladığını zannedip basit sorularla aha bu şah buda mat dercesine sorular sormasıdır.yok abdestin farzı madem 4 ayağı olmayan bi adam nasıl 4 tane farzı yerine getirecek.o zmn hiç abdest almasınmı veya bknz forumda örneği var kutuplara giden bi insan nasıl oruç tutçak orda 6 ay gece 6 ay gündüz vs. merak etmeyin arkadaşlar bu dünyaya islam geldiğinden beri çok fazla müslüman ilim adamı ve ateist geldi.ateistlerin hepsi cvplanamıyacağına inandığı soruları sordular ve hepside eksiksiz cvplandı ;) seLametLe
-
OpTeR10 bunu yazdı:
-----------------------------
Bütün postları baştan sona hiç üşenmeden okudum.Öncelikle inanıyorum diip cvp veren arkadaşlar bazı yerlerde yanlış konuşmuşlar.diğer yanda BAAL ın tepkileri çok ağır olmuş.aslında Triumph çok güsel açıklamış.maalesef inanan kişiler olarak araştırmadan inanıyoruz.anamızın babamızın dini diye.tıpkı Peygamber Efendimiz (s.a.s) zamanında insanları müslümanlığa davet ederken onların inat edip babamın dininden vazgeçmem demesi gibi oluyo bu sefer bizim inancımız.bi arkadaşında dediği gibi dine inanmayan kişinin kalkıp ben dine inanmıyorum ama Tanrı ya yada bi yaratıcıya inanıyorum demesi acizlikten başka bi şey diildir.zeki insanların tanrıya inanması gibi bi sonucun araştırmalar sonucu çıkması çok normaldir çünkü adam fizik,tıp,kimya veya farklı bi alanda olağanüstü başarılara el attıktan sonra kendi zekasının boyutlarının büyük olduğunu farkettikten sonra başka bi büyüğe herkesten daha büyük bi şeye inanması onu yerle bir eder ki inanmayarak kendi mutluluğunu sağlayabilir yada egolarını tatmin eder.ama beni en çok üzen nokta yaklaşık 1400-1500 yıldır var olan islam diniyle ilgili ateistlerin veya şüphesi olan insanların kalkıp hane bi açık yakaladığını zannedip basit sorularla aha bu şah buda mat dercesine sorular sormasıdır.yok abdestin farzı madem 4 ayağı olmayan bi adam nasıl 4 tane farzı yerine getirecek.o zmn hiç abdest almasınmı veya bknz forumda örneği var kutuplara giden bi insan nasıl oruç tutçak orda 6 ay gece 6 ay gündüz vs. merak etmeyin arkadaşlar bu dünyaya islam geldiğinden beri çok fazla müslüman ilim adamı ve ateist geldi.ateistlerin hepsi cvplanamıyacağına inandığı soruları sordular ve hepside eksiksiz cvplandı ;) seLametLe
-----------------------------İnançlı birinden beklenmeyecek kadar kaliteli bir açıklama olmuş.
Ayrıca inanmamak için bu tarz abidik gubidik şeylere gerek yok.
Benı inanmaktan ilk soğutan (Sure ismini yanlış hatırlıyor olabılırım) Leheb Suresi idi.
Yok Hurma kolye alev alacakmış da, yok beynı fokurdayacakmış da.
Korku kitabı sanki...
Yüce bir varlık tehdit etmeden çözebilmeli sorunlarını.
Tehdit anlamsız, saçma, kullanışsız bir metod.
-
Herkesin inandığı kendine, bu konuyu en iyi cevaplayacak olan Treasure nerelerde merak ediyorum
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------OpTeR10 bunu yazdı:
-----------------------------İnançlı birinden beklenmeyecek kadar kaliteli bir açıklama olmuş.
Ayrıca inanmamak için bu tarz abidik gubidik şeylere gerek yok.
Benı inanmaktan ilk soğutan (Sure ismini yanlış hatırlıyor olabılırım) Leheb Suresi idi.
Yok Hurma kolye alev alacakmış da, yok beynı fokurdayacakmış da.
Korku kitabı sanki...
Yüce bir varlık tehdit etmeden çözebilmeli sorunlarını.
Tehdit anlamsız, saçma, kullanışsız bir metod.
-----------------------------Kardeş Kuran-ı Kerimi okuduktan sonra inanmamaya başlamana gerçekten üzüldüm :S Ama yanlış algılamışsın.bu bir tehdit değildir.yaptıklarında alcağın mükafattan bahsedildiği gibi yapmadığın yada inanmadığın zmn göreceklerin açık suretle belirtilir ve sana verilen akıl sayesinde bi yolu seçme şansı verilir.Kuran-ı Kerimde herşeyin açıkça belirtilmesinin sebebide şudur.inanmıyo olabilirsiniz mahşer gününe veya bir başka hayatın varlığına ama bu işkenceler uygulanırken biz size bunların olacağından bahsetmedikmi gönderdiğimiz kitapta diye sorulduğunda kıvırma payının kalmaması içindir.yada şöle bi düşün,sen inanmıyosun ve öldükten sonra bi bakıyosun cennet var cehennem var hesap var hatta bahsettiği gibi azap var.o zmn demezmisin ki ben Kuran-ı Kerim i baştan sona okudum ama hiç bi yerinde böle bi şeyden bahsedilmiyodu ben bilseydim bu derecede azapların olduğunu çok farklı bi insan olurdum ve şimdi belkide cennette olurdum die.Kuran da iyiliklerin ve kötülüklerin sonuçlarının açıkça belirtilmesinin nedenide budur ;) eğer bulursan bahsettiğin sureyi çok sevinirim ben bulamadım ama tam olarak bi araştırıcam
-
http://turk.ch/islam/meal/mealtr/leheb.htm
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?sayfa=19&yid=11
Ama benım okudugum diyanet bakanlığı tevsir inde kat kat uzundu bu leheb suresi.
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------http://turk.ch/islam/meal/mealtr/leheb.htm
Ama benım okudugum diyanet bakanlığı tevsir inde kat kat uzundu bu leheb suresi.
-----------------------------Tmm kardeş hatırladım.bu benim dediğim mevzuya çıkıyo işte.Ebu Lehep için inen suredir ve sebebi babalarının yada atalarının dininden vazgeçmemesidir.Peygamber Efendimizin ne kdr doğru bi insan olduğunu bildiği halde bu konudada doğru sölediğini bildiği halde babalarının yada atalarının dininden vazgeçmeyip Hz. Muhammed'e düşman olması sebebi ile kendisine ve karısına uygulanacak olan azaptan söz edilir.az öncede sölediğim gibi eğer bu azaplardan bahsedilmeseydi söleyeceğimiz şey çok basit olucak.ama ben bunları bilmiyodum biliyo olsaydım çok farklı davranır çok farklı bi insan olurdum gibi şeyler sölemememiz kuvvetle muhtemel olacaktı
-
OpTeR10 bunu yazdı:
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Tmm kardeş hatırladım.bu benim dediğim mevzuya çıkıyo işte.Ebu Lehep için inen suredir ve sebebi babalarının yada atalarının dininden vazgeçmemesidir.Peygamber Efendimizin ne kdr doğru bi insan olduğunu bildiği halde bu konudada doğru sölediğini bildiği halde babalarının yada atalarının dininden vazgeçmeyip Hz. Muhammed'e düşman olması sebebi ile kendisine ve karısına uygulanacak olan azaptan söz edilir.az öncede sölediğim gibi eğer bu azaplardan bahsedilmesi söleyeceğimiz şey çok basit olucak.ama ben bunları bilmiyodum biliyo olsaydım çok farklı davranır çok farklı bi insan olurdum gibi şeyler sölemememiz kuvvetle muhtemel olacaktı
Teşekkür ederim. Nedenmi Nedeni Yazacağım şeyleri yazmış beni Zahmete Sokmadığın için. Aynen Açıklamaların Harika, Örnek Olman vesilesi ile. ;) -
OpTeR10 bunu yazdı:
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Tmm kardeş hatırladım.bu benim dediğim mevzuya çıkıyo işte.Ebu Lehep için inen suredir ve sebebi babalarının yada atalarının dininden vazgeçmemesidir.Peygamber Efendimizin ne kdr doğru bi insan olduğunu bildiği halde bu konudada doğru sölediğini bildiği halde babalarının yada atalarının dininden vazgeçmeyip Hz. Muhammed'e düşman olması sebebi ile kendisine ve karısına uygulanacak olan azaptan söz edilir.az öncede sölediğim gibi eğer bu azaplardan bahsedilmeseydi söleyeceğimiz şey çok basit olucak.ama ben bunları bilmiyodum biliyo olsaydım çok farklı davranır çok farklı bi insan olurdum gibi şeyler sölemememiz kuvvetle muhtemel olacaktı
-----------------------------Ayrıca bu konuda da ayrı başka bir çelişki var.
Bilirsiniz ki Hz.Muhammed'in dokundugu yer cehennemde yanmaz.
Leheb de ölürken Hz.Muhammed tum vucudunu sıvazlamış ama ayak topuklarını unutmuş.
Ve Allah diyor ki "Ayağından verdiğimiz ateş, beynini fokurdatacak"
Buraya kadar sorun yok.
Allah tüm insanlardan daha bağışlayıcı değil miydi ?
Hz.Muhammed affetmiş adamı, Allah niye affetmıyor ?
vs..
vs..
Aklımda yüzlerce farklı dinle ilgili açık var.
Bu sadece Kur-an da değil.
İncil i de okudum ki, onda da benzeri durumlar söz konusu.
-
gerizekalının önde gideniymişim way bea :S
-
Bence bu konunun acilmasi bile abestir yani inan insanlar aptaldir dimi onu demek istiyorlar..