folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    evanescence bunu yazdı:
    -----------------------------
    mont-blanc bunu yazdı:

Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

Bakara Süresi 13. Ayet

işte bu ya  daha konuyu uzatmaya çevirmeye gevelemeye gerek yok katılıyorum sonuna kadar.dolandırmanında alemi yok.son noktayıda mont_blanc koymuştur
    Ayet-i Kerime ile karşı taraf bertaraf olmaz ki. Bir başkası çıkar "Tanrı her soruyu cevaplayabiliyorsa, o zaman kendisine şu soruyu sorsun: Ne var, ne yok!" anlat bakalım der. Birbirinizi ikna için başka yöntemler bulun.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    Mortunes bunu yazdı:
    evanescence bunu yazdı:
    mont-blanc bunu yazdı:

Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

Bakara Süresi 13. Ayet

işte bu ya  daha konuyu uzatmaya çevirmeye gevelemeye gerek yok katılıyorum sonuna kadar.dolandırmanında alemi yok.son noktayıda mont_blanc koymuştur

Konulara nokta koyma yetkin filan mı var ?

-----------------------------seni neden ilgilendiriyo kendi önüne bakmayı denesene.ona buna bulaşmakdanda vazgeç konuyla ilgilen senle muhatap değiilm oks;)

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

kantar31 bunu yazdı:

mont-blanc bunu yazdı:

Bakara Süresi 13. Ayet

Şimdi bunu 1400 yıl önce o pis dediğiniz araplardan birisimi yazmış sizce ey ateistler :| çok merak ediyorum

arabın bunu yazması,yürümeyi ögrenmesi,araba kullanması aumuda kalkarak takla atıp birde üstüne iki parande ile yaptıklarını sonlandırması üyesi oldugu kavmin,pis asaglık,şerefisz,iki yüzlü,korkak oldugu gercegini degiştirmez sevgili dostum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaDFiuS
    MaDFiuS's avatar
    Erkek
    dini geçtim. fakat aklı başında her insan yoktan zırt diye varolmadığımızı bir yatacının bir başlangıcın olduğunu düşünebilir :)

Her Tercih Bir Vazgeçiştir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

yüzde doksanı müslüman olan bir ülkede müslüman evladı olarak dini sorgulamadan doğan,büyüyen kimselerden elbette mantıklı yorumlar beklemek imkansız.bu yüzden bu başlıkta ipe sapa gelmez zilyon tane yorum var.her din başlığında olduğu gibi aklı selim olanın arkasına bakmadan kaçacağı başlıklardan biri olmuş.bırakalım insanların binlerce yıldır açıklığa kavuşturamadığı,uzlaşamadığı doktrinleri forumun gençleri açıklığa kavuştursun.

ayrıca bu kadar şeyin yoktan varolması için ortaya bir sürü teori atılmıştır.şayet araştırırsanız öğrenirsiniz.dine inanmayan tanrıyada inanmamalı.çünkü tanrı denilen kavram dinin uydurduğu birşeydir.eğer dine inanmıyor ama yaratıcı gücün olduğuna inanıyorsan.bunun adı 'henüz yanıtı bulunamadığı için' güç dür.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    sniphacker bunu yazdı:

SONUÇ: Peki IQ seviyesi yüksek olan bir insan aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçer?(Mantıksal düşünelim)

A) %50 Cennete gidip sonsuz mutluluk yaşama    %50 Yok olup gitme

B) %50 Cehenneme gidip sonsuz azap çekme      %50 Yok olup gitme

Tanrı ya inanmak mantıklı olandır bana göre ama, bunun yukardakilerle alakası olduğunu sanmıyorum.

çünkü adam da sana şöyle bir seçenek sunabilir:

A) %50 budist olup buda ya ulaşıp mutlu olma %50 yok olmak

B) %50 budaya inanmayıp ziki tutmak  %50 yok olup gitmek

:) yani bence pek mantıklı değil yukarıdaki olay..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    sniphacker bunu yazdı:

SONUÇ: Peki IQ seviyesi yüksek olan bir insan aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçer?(Mantıksal düşünelim)

Tanrı ya inanmak mantıklı olandır bana göre ama, bunun yukardakilerle alakası olduğunu sanmıyorum.

Bencede anlattığın olay saçma o anlattığın olayı herkes kendi inandığı inanç'a yorabilir örneğin adam şunu diyebilir -Put'a ibadet edersem yaşadım -Put'a ibadet etmessem z*ki tutabilirim

selam gençlik!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Zeka'nın ölçütü tartışılırken bu da neyin nesi oluyor? Bir inanan olmanın dışında bu bilimsel de değil ki kendini çürüten bir saçmalık. Bir kere en zekiler listesine bakarsanız ya batılıdır ya da çok nadir olarak göze batan doğuludur. Batı bireyselleşmeyi abartıp dindarlıktan uzaklaşmış durumda en basitinden zina yasağı hristiyanlıkta da varken şu an geçiren geçirene durum vardır ve bizler de bu duruma hasta bi şekilde hayranızdır. Öyle ya da böyle bilim yanlı olmamalıdır. Evrenselliği bitirdiği an bilim biter.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    Mortunes bunu yazdı:
    cold-m4 bunu yazdı:
    sniphacker bunu yazdı:

Bencede anlattığın olay saçma o anlattığın olayı herkes kendi inandığı inanç'a yorabilir örneğin adam şunu diyebilir -Put'a ibadet edersem yaşadım -Put'a ibadet etmessem z*ki tutabilirim

O zaman sonuç olarak şunu diyoruz hep bir ağızdan "Hepsi saçma". Mantıken böyle diyorsun :).

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Olaya dallandırıp budaklandırmadan düz bir mantıkla ilkokul çocuğuna anlatırcasına basit bakalım birde.Ateist insan (tabi ortam yapacam abi ben karı kız kaldıracam marjinal olacam diyen tipler kasıt dışıdır.) önünde milyonlarca insanın tezine karşı tez bulmak için okumak araştırmak zorunda, sonucunda tv yi açtığı zaman "yaratacının olmadığının ispatı sebepler" diye bir program görmüyor.Okudukça, araştırdıkça ufku zekası açılıyor, buna karşın inananların çoğu önüne verilen bilgileri araştırmadan ediniyor, okumuyor.Aradaki farkın çok azını bu oluşturuyor olabilir ama baştada dediğim gibi bu bir düz mantık yazısıdır.Yoksa bu işin derinine inilirse bir abyss gibi sonsuza kadar gider.
Toplam Hit: 26229 Toplam Mesaj: 170