folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

@Evanescence

Chaoser'e katılmamak elde değil, inanmak istediğin şeylere inanıyorsun körü körüne bağlanmışsın bu bağnazlıktan başka ne olabilirki ? 

selam gençlik!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    Chaoser bunu yazdı:
    -----------------------------
    neyse konu çok saptı gerek yok sende bir arapça türkçe sözlük al olmadı bir dil kursuna git tanrı arapça ne demek diye sor bakalım ne diyecekler kuran arapça diye resmen insanlar arapçaya tapmaya başladı ya
    başka ülkeye gitsen adının o dildeki karşılığını kullanırmsıın

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:
    Chaoser bunu yazdı:
    neyse konu çok saptı gerek yok sende bir arapça türkçe sözlük al olmadı bir dil kursuna git tanrı arapça ne demek diye sor bakalım ne diyecekler kuran arapça diye resmen insanlar arapçaya tapmaya başladı ya

Yaratıcının bir adı var mı ki? çıkıp demiş mi benim adım şu tanıştığımıza memnun oldum diye?

sen ne dersen Yaratıcı O dur, ister Yaradan de ister Tanrı de ister Sahip de :) hepsi aynı kapıya çıkıyor..

ayrıca nasıl bir izlenim bıraktıysan artık insanlarda, chaoserla aramızda şöyle bir diyalog geçti:

Chaoser:

olm bir filiz vardıya bu o herhalde
    Cold-m4:

ahahah
    Cold-m4:

aynen öyle

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

evanescence bunu yazdı:
    Chaoser bunu yazdı:

hım bak şimdi ben türküm ama burdan çıkarımla islam tanrısı arap olur ve sadece araplara özgü olması gerekir geldiğim nokta bu şimdi ben hayır kullanmam çünkü ben türküm desem allahta bende kullandırtmam ben arabım mı diyecek eğer öyle olcaksa ailem yüzünden din ibaremde islam yazmasından utanç duyarım arap denen iğrenç ırkla aynı kefeye konmaktan

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    Chaoser bunu yazdı:

evanescence bunu yazdı:
    Chaoser bunu yazdı:

hım bak şimdi ben türküm ama burdan çıkarımla islam tanrısı arap olur ve sadece araplara özgü olması gerekir geldiğim nokta bu şimdi ben hayır kullanmam çünkü ben türküm desem allahta bende kullandırtmam ben arabım mı diyecek eğer öyle olcaksa ailem yüzünden din ibaremde islam yazmasından utanç duyarım arap denen iğrenç ırkla aynı kefeye konmaktan

neese düşünceleri irdelemeye gerek yok herkes düşünmede ifade etmekde hürdür.sıkıldım artık bu gerginlikden  uzatymıyorum.

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MSG
    MSG's avatar
    Erkek

ya nasıl olur araplar Allah diyo bizde tanrı deriz diyorsunuz anlamıyorum. siz başka bi ülkeye gitseniz o ülkede isimlerinizin o dildeki karşılıklarını mı kullanacaksınız?

tutturmuşsunuz sözlükte sözlük diye.

"diyelim ki benim adım deniz.ingilterede millet bana sea diyebilir.manası aynı zaten"

bunu mu savunuyorsunuz???

Göz odur ki dağın ardını göre, akıl odur ki başa geleceği bile...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberJihad
    CyberJihad's avatar
    Erkek

Nadia Camukova... Bilinen en zeki insan... 190 küsür IQ bi de Einstein zeka testi mi ne ondan da en yüksek puanı alan insan... Bir röportajında diyor ki :"Allah'a inanacak kadar zeki biriyim.."

Kendisi 6 dil bilir. Türkçe ve Arapça buna dahildir...

Kuran'ı Kerim'i sık sık okuduğunu söylemiştir...

Bana kefendir yatak,sana tabuttur havuz//Sen kıvrıl ben gideyim son Peygamber kılavuz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    MSG bunu yazdı:

ya nasıl olur araplar Allah diyo bizde tanrı deriz diyorsunuz anlamıyorum. siz başka bi ülkeye gitseniz o ülkede isimlerinizin o dildeki karşılıklarını mı kullanacaksınız?

"diyelim ki benim adım deniz.ingilterede millet bana sea diyebilir.manası aynı zaten"

he öyle.

cevap vermiyecektim de gene de dayanamıyorum :|

araplar kim oluyor ki Yaratıcı yı isimlendiriyor onu söyle bana?

niye arapların taktığı isim geçerli?

aynı Allah zamanında hristiyanlara "i'm god" demedi mi? ya onun başka bi versiyonunu?

burda Yaratıcıyı dönek durumuna getiriyosunuz :/

ve sizin gibiler yüzünden ateistler Tanrı yı yobaz zannedip soğuyorlar, Tanrı yı yobazlaştırmaya uğraşmayın, buna gücünüz yetmez :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

MSG bunu yazdı:

ya ulan anlamıyorum tanrı denen şey evrenseldir isim farketmez biraz mantıklı baksanıza allahta dersin tanrıda dersin godda dersin gottheitde dersin diosda dersin bu kadar basit

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
Toplam Hit: 26230 Toplam Mesaj: 170