Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|
-
---
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
evanescence bunu yazdı:
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.
Bakara Süresi 13. Ayet
işte bu ya daha konuyu uzatmaya çevirmeye gevelemeye gerek yok katılıyorum sonuna kadar.dolandırmanında alemi yok.son noktayıda mont_blanc koymuştur
Ayet-i Kerime ile karşı taraf bertaraf olmaz ki. Bir başkası çıkar "Tanrı her soruyu cevaplayabiliyorsa, o zaman kendisine şu soruyu sorsun: Ne var, ne yok!" anlat bakalım der. Birbirinizi ikna için başka yöntemler bulun.
Müslüman için ikna ve tatmine; ayet ve hadis kafidir.. Biz her sorunun cevaplandırıldığını da iddia etmedik.. Nereden çıktı şimdi bu ? -
bırakın
oOnlar zeki oldukları için inanmıyorsa inanmasın, ben sadece Allah'a inandığım için dünyanın en aptal insanı olmaya razıyım...
-
Odysseus bunu yazdı:
bu konuyu kendim yorumlamıştım bir zamanlar önce ipneler benden çalmış :|
-----------------------------Zaten Girerken Kesin Ody açmış Konuyu demiştim Ama yanılmışım Hayret, Ama Bu ifadene görede Pek yanılgılı olmadığımı anladım.
Konuya Gelincede Zeki İnsanlar Değildir Anlatılan o kesim Bencil Zekilerdir, Hep Bana Rabbenacı takılan, Canı tatlı Tuzu Bol Kişiliklerdir, Aklı başında Mantıklı olan Zeki insanlar için Allah' ın Varlığını Anlamak Kanıtlanmış bir olgudur.
Her şeyede Kör Bilimsel Bakış Açısı ile Bakınılmaması gerekmektedir, Bilimin Asla Ama Asla İspatlayamayacağı ama Sürekli Gün Boyu Gözümüzün önünde olan Gerçekler vardır, En basit Olanı Kendi Yapımız Ruhumuzdur. Ruhun İspatını yapabildimiki Bilim Evrenin Sonunun Yada Yaradılışın Sırlarını Aralasın. Son Söz Zeki Olmak Bu ise O kişi Kör Cahildirki Aynı Zamanda Kendini Derin Dehlizlerde kaybetmiş bir Zavallıdır.
-
inananda kendine inanmayanda.son durak kara toprak.iş işten geçtikten sonra istedikleri kadar inansınlar ne fayda
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ByALeX bunu yazdı:
Nakkadar da zekilermiş ya! Ahmak herifler.
-----------------------------al iste çekemeyen biri daha arkadaş nie böylesiniz cidden niye böylesiniz ??Olabilir deyin geçin..Bi yazıya inanıyorsunuz yetmedi adam inanmıyorsa laf atıyorsunuz..
Size ne ??İster inanır ister inanmaz.Siz neden inanıyrosunuz bana göre en büyük ahmak siz mi olacaksiniz ??Sizin mantığınızla evet benim mantığımla hayır..
Ben herkezi döverim ben herkezi ederim mantığınız bu hiç biriniz benim aklım çalışıyor ben aklımla şunu başarırım demiyorsunuz...İşte bu mantık sonraları ahmak heriflere kadar gidiyor.
Siz müslüman bile değilsiniz.Hz.Muhammed yani peygamberimiz dediğiniz kişi ne yapıyordu putlara tapanları kesiyor muydu saygımı gösteriyordu ??
Boş versenize siz gerçek müslüman olduğunuzu mu sanıyorsunuz ?
Konuya yanlış açıdan bakıyorsun. Ayrıca sen hangi hakla müslüman değilsiniz diyorsun??? Bak işte senin şuan da yaptığın tam bir ahmaklık oldu. Evet Peygamber Efendimiz (SAV) sabırlı bir insandı, Hemde çoook... Biz O'nun kadar sabırlı olamayız. Kardeşim düşünsene Her müslümanda peygamber sabrı olsaydı ne olurdu? Her Mü'min de peygamber sabrı olacak değil ya? O Nedenle her mü'minde peygamber sabrı arama. Hakikata bakılırsa sarfettiğim o cümlenin daha fazlasını hakediyorlardı ama ben biraz sabır gösterip terbiyebiyemi bozmadım. -
Ateistlerin inananlara karşı bir antipatisi olmamasına rağmen,
Ne kadar sert çıkmış "dindar" murit / murideler.
Hani zeki insanlar daha konuşarak sorunları çözmeye yatkındır derlerya...
Öyle bir aklıma geldi bir an...
Biraz sakin abi tartışırken.
Ne demek lan ahmak ?
Bana göre de sen tamamen götten sallama birşeye inanıyorsun.
Ama ben sana "Gerzeğe bak lan moron hahahah" diyor muyum ?
-
bütün postları baştan sona okumadım ama şöyle bi gözgezdirdim..
konu bi saplantı falan deil öncelikle ben inanmıosam zekiyimdir gibi...
konuya şöyle bakmak lazım kanımca,
inançlı insanların kaçı dinini adam akıllı araştırıp okuyup yazıp çizip inanmıştır...
ve inançsız adamlardan kaçı araştırıp atesitliği seçmiştir.. ( araştırmıştır çünki kuşku vardır.. araştırmasında mantıksız şeyler görmeseydi dini seçerdi.. he tabiki bu inanmayan adamın mantığına bağlı..)ama annemiz babamız müslüman die.. doru düzgün bi bilgiye sahip olmadan inanmak, saygısızlıktır asıl inandıkları şeye...
gidin ciddi anlamda araştırmış kendi öz iradesi ile bu yolu seçmiş birinle sohbet edin.. sizi kesinlikle yadırgamaz...
bide az önce bahsettiğim müslaman tipinin karşısına ateist olarak bakın bakalım.. size resmen fırça çekercesine öğütlerde bulunuomu bulunmuomu.. ( ama bilmioki. karşısındaki insanın o din hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu ... ) -
böyle bir araştırmadan benim niye haberim olmadı :P
Ben değilsem kime sormuşlar Türkiyede, yada sormuşlar mı :P
Hamdolsun verdiği zekaya O'nu bile buldurdu! Bu araştırmada biter abi, benü oynamıyorum :D
işin şakası bir yana, inanan insanlara baba malıdır din. o yüzden araştırmazlar, ama inanmayanlar sürekli araştırma halindedirler ve ya gerçekten inanırlar yada inanmazlar... (yukarıdaki genellemede yanlıştır; Bakınız: İmzam) Tanrı düşünenler için der, düşünmekte yetmez, düşünmenin dahi düşünülesi bir yanı vardır...
Şükür tohum tanesinde kendini bulduran RABBE...
-
friedrich nietzsche nin sözü o imzandaki.. onun dinini bi araştır bence;)