folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Akraba Evliliğine Karşı Mısınız ?



Akraba Evliliğine Karşı Mısınız ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2009
    Erkek

    Kendim için söylüyorum amca,dayı,teyze,hala çocuğuyla evlenemem ben, başka insan mı yok amk.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2010
    Erkek

    Valla kardeşim Ben Sonuna kadar karşıyım İsterse Sevgisinden Ölsün Bitsin Abi Küzene teyze kızına dayı kızına Bakılırmı Bizim Toplumumuz Buna izin Vermez Bikere Ama Aleviymiş Sanırım Onlarda yada sizde Doğaldır, Açıkcası Alevilerin Dine Ters Düşüyormu düşmüyormu gibi Konuları düşündüğünü Sanmıyorum .

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2010
    Erkek

    Karşı olsan da, olmasan da çocuğunun sakat doğma riski var. İstersen karşı olma, keyfin bilir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Bu memlekette taciz/tecavüz olaylarının neden bu kadar fazla olduğu bu konuda belli oldu.kendi kuzenine yeğenine bilmemneyine bu gözle bakan adamlar sokaktaki kadına nasıl bakıyordur Allah bilir.Biri de demiş sen trakyalıların ne dediklerini umursama.İyi ki trakyalıyım ki böyle sapık supuk ilişkilere sıcak bakmıyorum.Trakyalılar da aynı sokakta oturduğun kıza bile yan bakmak ayıptır.Terbiye , ahlak denen şey de budur ama bilene anlayana tabi.


    .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uGuR
    uGuR's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2004
    Erkek

    Caliber bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ha birileri kuzenleriyle kardeşi gibi büyümüştür iğrenç gelebilir ama birileri kuzenlerini sadece bayramdan bayrama görüyor olabilir yabancı gelebilir. Araya süt girmediği sürece bir mahsuru yok. Birileri "Ulan ne iğrençsin!" deyip milleti de külliyen gerizekalı görmesin. Dediğim gibi yaşam koşullarıyla alakalı birşey. Ama benim tercihim evlenecek olsam yabancı olmasından yanadır. Yakın akraba, uzak akraba... Akraba bana ters zaten. :D


    -----------------------------

     

    kısaca olay budur. kimse, akraba evliliğine karşı olmayanlara laf etmesin. neymiş kuzen ilişkilerinin ensest ilişkiden farkı yokmuş tamam sana göre öyle fakat herkese göre böyle olmayabilir bu durum. hojucuk tebrik ediyorum okadar hakarete uğramana rağmen kimseye bir hakarette bulunmadın.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Oskar
    Oskar's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2011
    Erkek

    hojucuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    Allah ve din inanci olupta akraba evliligine ahlaki acidan karsi cikanlar icin soyle: 

     

    kan akrabalari mi , evlilikle kurulan sihri akrabaliklar mi , sut akrabalari mi bakilir.  

    Allah kuran-i kerim'de buyurmustur ki 1.dereceden akrabaliklar: anne , kizlar , kiz kardesler , kiz ve erkek kardes kizlari , halalar , teyzeler arasindaki oz veya uvey cinsel iliski , evlilik haramdir. bunun haricinde evleneceginiz nikahsiz her kadin helaldir.

    hani burada mideniz almiyor , ensest diye (1. dereceden akrabalar arasi cinsel iliski) ne oldugunu dahi bilmeden yargilayip, cahillikle sucluyorsunuz ya.. bu bakis aciniz ve dusunce yapinizi gozonunde bulundurarak orneklendirelim:

    yarin hukumet referanduma gitti, gerekli oyu aldi.. kalkip amca, dayi , hala , teyze cocuklariyla evlenmeyi yasakladi bunun adi yeni bir din olusturmaktir ve sen dahil bu yasagi kabul etmis herkeste o dine girmis , onu ilah edinmis olur. nerde kaldi simdi o Allah , din irfanin inancin ?

     

    Allah ve din inanci belli belirsiz yahut hic olmayipta akraba evliligine karsi cikan modeller icin boyle:

     

    akraba evliligi yapacak olan suc isliyormus gibi dusunecegine, demokrasi cumhuriyetinde yasadiginin farkina varip insanlarin secimlerine saygisizlik etmeden sindirebilirsin.

    muz cumhuriyetinden, amerika birlesik devletlerine kadar 1. dereceden akrabaliklar harici ensest iliskiye girmez. kanunende evlilige sakincasi yoktur.

    en guzide universiteleri bitirmis , doktorasini yapmis terorist baslari , seri katiller , mezhep liderleri , fasistler , seriatcilar hatta *r*spu cocuklari gibi egriyi dogruyu , guzeli cirkini ayirt edebilen insanlar; fikirleri , inanclari ve dusunceleri ugruna baskalarinin haklarina tecavuz edebilirken , toplumlari kirletebilirken dava adami..mazeretli..

    lakin  sulasinde irsi hastaligin olmadigi , genlerinin 3 kusak oncesine kadar her mensubu adina temiz , genetik bozukluk olmayan, gelenekci , kanina , soyuna sahip cikmak isteyen (adolf hitler, katolikler, zamanin en ileri medeniyetleri hellenik yunan, roma) , sulale disina acilmak istemeyip akraba evliligi yapmak isteyenler otomatikman cahil, insanlik disi :)

    bu nasil adalettir ?? mektep okunur , bilgi depolanir lazim olani kullanilir fazlasi unutulur. akli , uslu istikbal icin kullanin.  

     

    madem Allah ve dini yetersiz ve gereksiz bulacak kadar genissin , en az senin kadar hur iradeye ve dogru yanlis hakkina sahip insanlarin kararlarinada tahammul et.

     

     

    Genel olarak

    nitekim akraba evlilikleri diger evliliklerde gorulebilecek dogum ve dogum sonrasi; cocukta genlerin yapisina ,ana babanin tasidigi irsi hastalik veya megilli olabilecegi cesitli olumsuz saglik vakalarina istinaden biraz daha fazla risk tasimaktadir, bu riskler arasindaki farkin %'si iki elin parmaklarini gecmez. her evlenen cift cocuk yapacak diyede bir kaide olmadigini hatirlamakta fayda var.

    akraba evlilikleriyle de elbette saglikli , kusursuz yeni jenerasyon sahibi olunabilinir. 3 kusak oncesine kadar her bir akraba genetik olarak incelenir , saglik karnelerine bakilir,  gecmiste gecirdigi hastaliklar , saglik durumu vesayre analiz edilir.. ailenin gen haritasi saglamsada tevekkulleri ile cocuk sahibi olabilirler.

    -----

    bizde akraba evliligi yok , akraba evliliginede karsi degilim , sevip aldigim baska biri olmasa akrabalarim icinden en uygun kizida alirdim.

    evlilik saygin kutsal bir muessese ise buna herkes saygi gosterecek. haklariniz kadar yasayin, kendi kuyrugunu kistirip yok oyle baskasinin kuyruguna basmak. 

    kaygusuz olaki gerceklesir lanet yagdiracak kadar sig degilim, kardesinede mutluluklar diler baska mesajda atmam konuna.


    -----------------------------

    Sevgili üye akraba evliliği engelli çocukların doğmasına sebep olmaktadır, engelli doğan bu çocuklar sosyal güvenlik çatısına alınmak zorundadır ve sisteme maliyetleri ortalamada engelli olmayan vatandaşlardan 5 kat daha fazladır. Mevcut engelli vatandaşlarımızın imkan ve olanaklarını genişletmek için uğraşmak yerine neden daha fazla engelli vatandaşa sahip olmak için çabalayalım.

    İnsanlar kimleri seveceklerini kendileri belirleyemezler, haliyle akraba evliliklerine karşı yasa çıkarılmasını beklemiyoruz tabiki akraba evlilikleri sonucu dünyaya gelen vatandaşlar sosyal güvenlik şemsiyesi dışında bırakılmalıdır, akraba evliliği yapan vatandaşlarımız bu sorumluluğu kendi omuzlarına alarak kendi hatalarının bedelini tüm topluma ödetmemelidir.

    Sosyal güvenlik sistemimiz maliyeti ağır olduğu için birkısım ölümcül hastalıkların ilaçlarını dahi karşılayamaz haldeyken, akraba evlilikleri konusunda diretmek yanlıştır.


    neoplanın üstüne otobüs tanımam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dede
    dede's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2011
    Erkek

    Sakat çocuk doğmayacak olsa kesinlikle akraba evliliği..Anasını babasını terbiyesini edebini bildiğin kızı alırsın.İlerdede evlenmeden önce böyle değildi demezsin en

    basitinden.Şimdi birine aşık olsan ne bileceksin ailene ne derece saygı duyacağını senin gönlünü hoş tutmak için senin annene anne diye hitap edip sevdim diyecek

    evlenince cadı kaynana olacak,hem sen onun ailesini severmisin bilinmez.. Yani işin özü çocuk sakat doğma olayı olmasa evlenilir.


    ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zapher
    zapher's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2011
    Erkek

    Benim böyle bir düşüncem yok ama karşı da değilim yapılmasına, isteyen istediğiyle birlikte olsun.
    Tek sorun velet imalatında :) 
    Bu konusunda dikkatli olsunlar, doktora danışsınlar da ne yapıyorlarsa yapsınlar.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

    hay amk bu orjinal 100milyon baloncuksıfatı taşıyan adamın yorumlarını okudum midem kalktı sikicem böyle konuyu ya forumun en sapkın konusu bu. kaldırın lütfen şu konuyu sapıkların zihinlerindeki okumayalım hocalar kaldırın...


    -----------------------------
    p ne sapikligi birader gecmiste cok insan akraba evliligi yapmistir bunu sapik zihniyetle degil bildigi tanidigit gordugu kendisine yakin hissettiginden yapmistir. dinende bi mahzuru yoktur yukarda aciklamis kan uyusmazligi testi yapilip bakildiginda sorun yoksa evlenir 3.yede bok yemek duser. 2.si ensest mensest abuk subuk kavramlar karistirmis bitileri yuh aq. 3. ama yeni nesilde bu tip evlilikler nadir gorulmeye baslamistir bolgesine gore yine yogunluk gosteriyor olabilir.

    matematik24.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek

    KrypT bunu yazdı:

    -----------------------------

    Ben evliliğe komple karşıyım. Manyak gibi ürüyoruz. Ne gerek var?


    -----------------------------

    hahahaahahahah :D


    ne diyon?
Toplam Hit: 31445 Toplam Mesaj: 205