Akraba Evliliğine Karşı Mısınız ?
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------
hojucuk bunu yazdı:
akraba evliligine karsi degilim. hatta kosullar uygunsa oneririm.
teyzenin , dayinin, halanin kizindan oglundan daha iyi bakilmis , taninmis nereden bulacan, hele bir de guzelse , yakisikliysa daha iyisi samda kayisi :)
sakat cocuk dogar ayagi got ayagi , cocuk yapmadan once kan tahlili yapar baktirirsiniz uyusuyor mu uyusmuyor mu kanlariniz.
ornegin ben baskasini sevip almis olmasaydim dayimin kizini memnuniyetle alirdim.
-----------------------------ağır cahil ! lisede mi okumadınız be! bezelye mezelye mendel bi b.k mu bilmiyonuz!
-----------------------------liseyle ne alakasi var.. aq liselisi
rahatmiz mi oldun , yanasta azda sana durteyim :)
-
hojucuk bunu yazdı:
Gecement bunu yazdı:
hojucuk bunu yazdı:
akraba evliligine karsi degilim. hatta kosullar uygunsa oneririm.
teyzenin , dayinin, halanin kizindan oglundan daha iyi bakilmis , taninmis nereden bulacan, hele bir de guzelse , yakisikliysa daha iyisi samda kayisi :)
sakat cocuk dogar ayagi got ayagi , cocuk yapmadan once kan tahlili yapar baktirirsiniz uyusuyor mu uyusmuyor mu kanlariniz.
ornegin ben baskasini sevip almis olmasaydim dayimin kizini memnuniyetle alirdim.
-----------------------------ağır cahil ! lisede mi okumadınız be! bezelye mezelye mendel bi b.k mu bilmiyonuz!
-----------------------------liseyle ne alakasi var.. aq liselisi
rahatmiz mi oldun , yanasta azda sana durteyim :)
-----------------------------:) anlıyorum seni küçüğüm üzülme
-
aferin hep boyle anla ki canin yanmasin :)
-
hojucuk bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------sakat cocuk dogar ayagi got ayagi , cocuk yapmadan once kan tahlili yapar baktirirsiniz uyusuyor mu uyusmuyor mu kanlariniz.
-----------------------------söylediğin şey yani kan uyuşmazlığı akraba olmayan kişilerin çocuklarında da olabilen ve tedavi edilebilen birşey.
akraba evliliğiyle alakası yok.
-----------------------------evet akraba evliligiyle alakasi yok. aile , akraba arasinda daha sik goruldugu icin kimisi oyle sanir.
-----------------------------seni desteklemek için söylemedim. yanılıyorsun demek için söyledim. akraba evlilikleri oldukça risklidir. ahlaki kısmını kenara bırak, kimsenin doğacak çocuğun tüm hayatını bile bile mahvetmeye hakkı yok.
-
ben diyorumki akraba evliligi yaparsan cocuk sakat dogar aman ha ayagi got ayagidir,
gider once kan tahlili yaptirir, kanlar uyusuyor mu baktirir, cocuk yapmaya uygundur raporunu alirr sonrada ciftlesir.. dogurursun.
kan uyusmazliginin akraba evliligi ile ilgisi yoktur, sadece riski vardir o riskte ciftlesmeden once tahlildir ,temizdir giderilir.
sen ne geveliyon Prometheus hangi konuda yaniliyorum animsayamadim?
-
hojucuk bunu yazdı:
ben diyorumki akraba evliligi yaparsan cocuk sakat dogar aman ha ayagi got ayagidir,
gider once kan tahlili yaptirir, kanlar uyusuyor mu baktirir, cocuk yapmaya uygundur raporunu alirr sonrada ciftlesir.. dogurursun.
kan uyusmazliginin akraba evliligi ile ilgisi yoktur, sadece riski vardir o riskte ciftlesmeden once tahlildir ,temizdir giderilir.
sen ne geveliyon Prometheus hangi konuda yaniliyorum animsayamadim?
-----------------------------herşeyden önce geveliyon falan demezsen sevinirim.
sanıyorum ki kan uyuşmasıyla genetiğin aynı şey olduğunu zannediyorsun. yazdıklarından bu çıkıyor.
ben de diyorum ki alakası olmayan şeyler. kan uyuşmazlığı anneyle bebeğin kanları arasındaki bir problemdir. belli kan gruplarındaki çiftleşmelerde görülme ihtimali yüksektir.akrabalık olsun olmasın gerçekleşebilir. şu an tedavisi mevcuttur.
sakat doğumlar ise genetik kusurlardan kaynaklanır. çekinik genetik kusurlar herkesde vardır ancak yakın genler yani akrabalar arası çiftleşmelerde bu genlerin ortaya çıkması yüksek ihtimaldir.
sonuç olarak kan uyuşmazlığı testiyle falan akraba evliliğinin zararlarından korunamazsın, önceden tespit bile edemezsin.
edit : sana özel özet, sakat çocuklar göt ayağı falan değildir.
-
ne genetigi genetik nerden cikti, genetikle , genetik bozukluklarla isimiz yok.
kan uyusmazligi dogum komplikasyonlari yahut sakat cocuklar meydana getirebilir , ciftlerin kanlari arasinda olasi bir uyusmazlik durumu varsada iliski oncesinde doktor kontrolu ile cocuk yapmaya musait olup olmadigini ogrenebilirler akraba olsun olmasin..
sen okudugunu idrak edememissin, imzani bir daha oku..
konuyu baska tarafa cekmeyin.
ana temamiz : Akraba evliligi iyidir muritler, gozunun onundeki varken heleki saglikli ve nazarinizda es olabilecek kadar yeterli ise mutlulugu uzaktaki el oglunda kizinda aramaniza gerek yok, toplumun temel cekirdeginin aile oldugunu unutmayin. medeniyetleri yozlastiranda disardan gelip icine karisanlardir.
-
bizim kültürümüzde bu yoktur bizim sülalede birisi buna kalkışsa ağzına sıçarlar en basit tabiriyle :D zaten kendi akrabasına başka gözle bakan adamdan ne hayır gelir.Amcanın kızı , dayının kızı vs. kardeştir ona başka gözle bakıyorsan psikoloğa gidecen arkadaş.
-
antivirus bunu yazdı:
abi engelli çocuğu falan geçtimde bana en çok enterasan gelen şey 20-25 sene kuzen dediğin beraber büyüdüğün bi insanla nasil evlenilir aklım almıyor
nasil karım diyebilirsin nasıl aynı yastığa baş koyabilirsin bana çok enterasan geliyor acıkcası :/
-----------------------------hacım sen onu diyosun kuzeni geçtim, bak bizim bi arkadaş var annesi küçükken ölmüş, babası sonradan evlendi çocuğun yeni anne geldi çocuğa ,o kadınında 2 kızı vardı, ve ogünden buyana 6 7 sene olmuştur heralde ozamandan beri kardeşi yani şimdi askerden gelmişti 23 yaşında felan kızla evlendi üvey kardeşiyle aklım almıo Allah korusun :/ , üvey olmasına rağmen olmaz yaa aynı evde yaşadın ogüne kadar kardeşisin yani annemi dicen kaynanamı kardeşmi kayınbabamı babamı ne dicen ailene aq :S
-
erzurumda 100 bin liraya evlendiriyorlarmış zorda kaldıysanız erzurum bileti alın :D