Ahmet Kaya Hakkında Düşünceler...
-
Türkiye gibi bir ülkede herşeyi devletten bekleyemezsin.Yani şu anki şartlarda bekleyemezsin. Karadenizli biri cebinde 3 lira olsa devlet 1 lirasını istese çıkartır verir. Doğudaki birinde 3 lira varsa devlet bana neden 2 daha vermiyor düşüncesinde. Devleti rahat bıraksınlar da pkk yüzünden harcanan paralar belki oralara yatırım yapılır? Yıllardır pkk yüzünden harcanın paranın miktarından haberleri var mı acaba? Devlet zaten heryere yetebilecek olsa dışarıya bağımlı bir ülke olmayız. Bir de başımızdaki şerefsizler ülkeyi soyunca bu hallere düşüyoruz. Sağolsunlar pırlanta gibi temel bir ihtiyacın! vergisini %0 yaptılar da halk nefes aldı biraz. Ama ben bu şekilde olmayı biraz da hakettiğimizi düşünüyorum. Sanki Türk yiyeceği kalmamış gibi mc donalds'larda, burger king'lerde yemek yiyip en temel ihtiyaçlar için bile yurtdışına para çıkışı sağlıyorsak devlet ne yapsın ki?
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Dostum Ben burada Fikrimi Söyleyen biriyim, Siz Biz Gibi Göstererek ifade biçimleri Kullanmasak iyi olur, Hakımda pek az şey bildiğini hatırlatırım sana. ;)
Görmek istemiyorsan bazı gerçekleri Bunun nedeni hakkında benimde bilgim olmadığından bende Seni Her hangi Bir sıfatla Yargılamıyorum. Bilmem ne demek istediğimi anladınmı. ?
-----------------------------Bir görüşü savunanlar = biz, başka bir görüşte olanlar=siz. Sana hakaret içeren bir kelime kullandım mı? Senin hakkında pek az şey değil hiçbirşey bilmiyorum. Aynı şekilde siz de benim hakkımda hiçbirşey bilmiyorsunuz. Benim gördüğüm tek gerçek yurtdışından desteklenen 3-5 o.ç ile pkk diye birşey çıkardılar. Cahil halkın bir kısmını kandırdılar bir kısmı dünden razıydı. Zaten her boku devletten bekleyen bir zihniyetleri var.
Bu arada aklıma gelmişken yatırım yapılmıyor falan diyorsunuz ya. Size mesela bir Rizeli'den terörist olma ihtimali neden düşüktür onu anlatayım. Doğudaki halk cahil kandırılıyorlar, bölgeye yatırım yapılmıyor falan diyenler okusun özellikle. Antacağım diyaloğa geçen sene şahit oldum. Rizeli bir baba ve 11 yaşında oğlu. Baba inşaat işçisi. 50 yaşlarında ilkokul mezunu. Eğitim seviyesi, bilgisi doğudaki herhangi bir köydeki vatandaş kadar. Maddi durumu da çok iyi değil hatta çok kötü. Paraya ihtiyacı var. Eski eşinden olan oğlu orda ve yeni eşi çocuğa sen askere gittiğinde annen devletten maaş almak için başvursun falan diyor. 11 yaşındaki çocuk baba biz başvurup alsak olmaz mı diyor. Babanın cevabı aynen şu: oğlum askeriyeden para alınır mı hiç devletin paraya ihtiyacı var. Şimdi bu adam da saf, eğitimsiz,maddi durumu yok, doğuda yaşayanlar da size göre saf, eğitimsiz, maddi durumları yok. Aradaki fark ne peki? Neden biri devletine kurşun sıkarken diğeri çok zor durumda olmasına rağmen devletten yardım almak istemiyor.
Tekrarlıyorum kürt düşmanı değilim. Benim problemim ülkeye zarar verenlerle. Yakın çevremde sevdiğim - sevmediğim kürt arkadaşlarım da var.
-----------------------------Hoca Bir Görüşü Savunan Siz Kimsiniz Bilgim yok. Bir Görüşü Savunan Biz Konusunda da Bilgim yok. Ben Fikrimi Söylerim, Doğrularım Sence Doğru değilse Karşıt fikrini der geçersin, Bak etti kaçtır Beni Bir Grupla Bütünlerken Görüyorum seni, Ne laftan anlamaz şeysin sen yahu. Efendi bak ayıp oluyor, Ben Senin gibide Bir iki vatandaştan Örnekler kapıp Burada Sırf laf olsun Torba Dolsun diye yazıda yazmıyorum.
Örnekte Verdiğin Rizeli Baba Benim Görüşüme Görede Doğru hareket etmiştir. Saygı Duyarım, Ama Sen O Rizeli Babayı Örnek Gösterip Toplumun geriye kalanını Ezemezsin. Hem Öğretmekten Yüksünür Senin Gibiler, Hemde Öğretmeyip Aşılamadığınız Yetmezmiş Gibi Suçlarsınız Toplum Dışına itersiniz. Dersem Sana Bir Çok Duygularını İncitmiş olurmuyum olmazmıyım. Tekrar Söylüyorum, Kimseyi Genelleme içerisinde Göstererek İşaret ederek Cümle Kurmayınız. Bu Hem Yanlış hemde Haksız bir tutum olacaktır.
Neticede Yazılarımı Düzgün okumadan Ne demek istediğimi Anlamadan bana cevap yetiştirmeye çalıştığını farkettim. Hoca ben Ne Senin Nede Yurdumdaki Bir Ermeninin Bile Parmağı kanamasın isteyen bir insanım, Fikrimde Zikrimde Budur. Değilki Kürt Kürdüde geçelim bir yana, Toplumumuzun İç Savaşa Çekildiği Bu Dönemde işin bilincinde olan, Oyunların alt yapı taşlarını bilen kişilerin Toplumu bilgilendirmesine ihtiyaç var misyonum aydınlatmak, Nefret ettirmemektir. Kimse Kimseden nefret etmemelidir. Şuymuş Buymuşları bir kenara koyalım Lütfen. Toplum Geneline dair Söylem ler ile Sohbetimizi Daha anlamlı hale getirelim.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye gibi bir ülkede herşeyi devletten bekleyemezsin.Yani şu anki şartlarda bekleyemezsin. Karadenizli biri cebinde 3 lira olsa devlet 1 lirasını istese çıkartır verir. Doğudaki birinde 3 lira varsa devlet bana neden 2 daha vermiyor düşüncesinde. Devleti rahat bıraksınlar da pkk yüzünden harcanan paralar belki oralara yatırım yapılır? Yıllardır pkk yüzünden harcanın paranın miktarından haberleri var mı acaba? Devlet zaten heryere yetebilecek olsa dışarıya bağımlı bir ülke olmayız. Bir de başımızdaki şerefsizler ülkeyi soyunca bu hallere düşüyoruz. Sağolsunlar pırlanta gibi temel bir ihtiyacın! vergisini %0 yaptılar da halk nefes aldı biraz. Ama ben bu şekilde olmayı biraz da hakettiğimizi düşünüyorum. Sanki Türk yiyeceği kalmamış gibi mc donalds'larda, burger king'lerde yemek yiyip en temel ihtiyaçlar için bile yurtdışına para çıkışı sağlıyorsak devlet ne yapsın ki?
-----------------------------
Bak hocam o fukara adamın iyiniyeti bi takım şeyler elinden gelemdiğinden mütevellit boyun eğmesi durumu sözkonusu.Ha yannış anlama dağa çıkıp mermi atmasımı doğru hayır hiçte değil hatta geçtiğim yazıda örgütün ne haller içinde olduğunu hangi düzen çarkının parçası olduğumu belittim.Ama fakirin yanında olmak zorundayız onları kollamak zorundayız sadece dediğin gibi teröre para akmıyor hainler iktidarlar namussuzlar geçmişten günümüze ülkemizi mahfetmekte hakkımızı hukukumuzu çalmaktadır.Bu ülkede enflasyon bunlar yüzünden %22 lere kadar çıktıysa zamanında,bugün bile kapital sistemin çöküşünün bedelini fakirler ödüyor.Yani Karadenizlinin 3 lirasının 1 lirasaını devlete vermesi ve onun memleketininde ona hizmet vermemeside çok çelişkilidir.Bu ülkeyi çok sevebilirsin hatta bu yazıcağım şeyin sağı solu yok hoca ölebilirsin bile geçmişteki kahramanlar gibi.Ama inanki şuan ölünesi bi memleket vermiyor baştakiler.Dedelerinin kemikleri sızlıyor.İnşallah çanakkaleye yolun düşer ama fazla duygusallaşma çünkü bundan istifade edicek çok hain var hoca.İç ve dış bedhahlar olucak ama sen ayık ol yeter. -
Sana laf yetiştirmeye çalışmıyorum kendini özel görme o kadar.1 yazını alıntı yapıp ona cevap yazdım sonra sen yazdın o şekilde birbirimize yazmış olduk.Yazısı hakkında tek görüş belirttiğim sen değilsin.
Laftan anlamayan sensin. Siz biz derken en basit olarak buradaki Ahmet Kaya'yı savunanlar ve savunmyanlar olarak düşün istersen. Yine de anlamıyorsan tamam geri aldım özür dilerim. Sizleri sen bizleri de ben yap öyle okudun farzet.
Laf olsun torba dolsun diye yazacak olsam gidip geyik ortamlarında yazarım yazdığımdan da zevk alırım.
1-2 kişiden örnek verip kimseyi genellediğim de yok. Sana burda 60 milyon insan çeşidinden örnek veremem kusura bakma.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------Sana laf yetiştirmeye çalışmıyorum kendini özel görme o kadar.1 yazını alıntı yapıp ona cevap yazdım sonra sen yazdın o şekilde birbirimize yazmış olduk.Yazısı hakkında tek görüş belirttiğim sen değilsin.
Laftan anlamayan sensin. Siz biz derken en basit olarak buradaki Ahmet Kaya'yı savunanlar ve savunmyanlar olarak düşün istersen. Yine de anlamıyorsan tamam geri aldım özür dilerim. Sizleri sen bizleri de ben yap öyle okudun farzet.
Laf olsun torba dolsun diye yazacak olsam gidip geyik ortamlarında yazarım yazdığımdan da zevk alırım.
1-2 kişiden örnek verip kimseyi genellediğim de yok. Sana burda 60 milyon insan çeşidinden örnek veremem kusura bakma.
-----------------------------Bak Hoca Söylemlerinle Gereksiz yere kırıcı Özellik Bağlamışsın bana, Vazgeç işine bak. Tartışma usul ve adabına aykırı olan, Siz ben olayını aşan Sözlerindir. Gruba üye eder vaziyette yazıların var, onlara atıfen dedim, vede rica ettim senden. Görüşümü beyan ettiğim için, Belkide Görüşlerini beğenmediğim bir Gruptan sayarak Cümleler kurdun belkide farkında olmadan yaptın bunu, Güçlü ihtimal bunu destekliyor, Geçmişte aynı hataları bende yapardım, kendimi geliştirdim.
Özel olma konusuna gelince, Ben değilim Özel Sen ol Ama Efendi Ol. Cümlelerinle Olgun ol. Saygın ol. Basit cümleler kurma, İnsanların Tümünden istesende Örnek getiremezsin bana, Getirmeni de ne ben nede buradaki kimse beklemiyor senden, Mümkün mertebe seni incitmemeye özen gösteriyorum, çünkü sen bir insan evladısın, Değerlisin Vesselam, Ama Fikirlerini Sabırla, ve İnce ince anlatarak Aktarabilirsin bunuda unutma. Böyle Hışıma başvurursan kimse senden bişey anlamaz, Sohbette Çorba olur gider. Neyse Bu burada kalsın istersen hocam, Sana anlattığım Gruba dahil etme etmeme hususundaki yargılarını bir kontrol et bana yeter.
DipNot.. :Hocam bak Çarptmada uygulamışsın ama, Tekrar rica ediyorum senden, bana cevap yazacaksan Lütfen ne dediğimi iyi anla irdele öyle yanıt ver, Çok şeymi istiyorum yahu, Yazılarımı iyi okumadan cevap yetiştirme demişim Sen kalkmışsın Cevap yetiştirme Kısmından itibaren, Farklı anlam ihtiva edecek düzeye çekerek yanıt vermişsin. Hocam, Gözünü sevem sana marazım yoktur, Bak Rica ediyorum senden bunu yapacaksan, Birbirimizle Sohbet etmeyezsek daha iyi olacak. En azından Birbirimizi Kırmamış olacağız.
-
kansiz
-
Razorback bunu yazdı:
-----------------------------Android bunu yazdı:
-----------------------------Razorback bunu yazdı:
AHMET KAYA tam bir sanatçıydı.Düşündüğü haklılıkları yada haksızlıkların kritiğini yapmak 3-5 faşoya kalmadı.Mezarına işediniz ortalığı mafettiniz siz ne müslümansınız ne insansınız en önce.Devleti tarafından öldürüldüğüne inandığım hak veözgürlük sevdalısı devrimci bi abimizdi duygu ortağamızdı.Evimde dinlerim arabamda dinlerim.Kayınbiraderi Yusuf Hayaloğlunun sözleri ve Ahmet abinin yorumu bütünleşince bi kaç tane sağ görüşlü saygılı arkadaşın bile gönlünü hissettirebiliyosa ne mutlu.
-----------------------------Kundaktaki günahsız çocukları öldürenlerin ve destekleyenlerin müslümanlığına sokarım
bu arada herkes rengini belli etmiştir, inanıyorum ki adminler gereğini yapıcaktır
Tartışmadan kaçmak adına böle yok adminlere havale ediyorum gereğini yapsınlar şeklinde ifade beyninin köhneliği ve dogmatikliğinden kaynaklansa gerek.Hayatın boyunca okuduğun kitabı kaynağa bilgiyide bilemem ancak yazdıkların ele verir seni.80 Darbesinden önce kürdistan işçi partisi diyarbakırda kuruldu istedikleri bağımsız devlet anlayışı değildi.Daha doğrusu pkk 80den önce leninist ideolojideydi.Diyarbakır cezaevindede oldukça sert işkencelere maruz kalmış bi örgüttü.CIA sağolsun 80 darbesini gerçekleştirdi ve kürdistan işçi partisinin yani pkknın içinde milliyetçilik oportunizmi yarattı.Üst düzey yönetenleri sağ sapma dediler bişeyler dediler ama örgüt 85ten sonra Cia ve Abd gazıyla dağlara çıkıverdi mücadelesine başladı.Halbuki üst düzey yöneticileride,savaştıkları kürdistan devletinin kukla maşa Abd üssü olucağını biliyodu(bkz. Kosova ve baklanlar) ve benim yorumum devrimci ahlakı satmaktır kancıklıktır bunun adı.Yugoslav ordusu çok güçlü dediler şöyle böyle dediler.sonra 91 de sovyetlerin akabinde dağaldı.Yani insan bu kadar tamahkar ve para düşkünü olmaya gerek.Kürdistan ideası mücadelede yani teoride komünist ama pratikte yani barzani denilen mossad iti bi herifin çatısı altında gayet liberaldir.Yani sana söylüyceğim sen tvde traş haberleri izlerken ben kitaplar arasında boğuluyodum.Objektiviteyle taraflılığı ayırabilicek kapasitem var,sendende politika ahlakı dersi alacak hiç değilim.Sen liberal kültürün köhne zihinli bi kuklasısın ne deseler inanıyosun ayrıca okumuyosun.Bugun yarı hayali yarı somut ergenekon örgütünün oluşturduğu bi takım alt kuruluşlar(Jitem,Tit) gidiyolar köye insanlara kürt diye alevi diye etmediklerini bırakmıyolar sonrada pkk yaptı aha operasyon yüzlerce şehit vs.Sen zaten birbirine düşme politikasının esiri olmuşun Ahmet Kaya dinlesen ne olur dinlemesen nolur.
-----------------------------muhattap olmayım diyorum olmuyor illa cevap alıcaksın,adminlere devrediyorum derken üstüne alınmışsın galiba ama alındığında iyi olmuş
senin gibi dangalaklarla tartışmayı bırak konuşulmaya gelmez, gereksizdir, vakit kaybıdır,
şöyle bi göz attım yazdıklarına, okumadım göz attım çünkü kaydadeğer birşey olmadığı için
senin gibi cehalet örneklerinden burda çok var,
adam akıllı işiniz gücünüz yok, tahsiliniz yok gerçi sizlerde haklısınız boş adamın yapacağı yegane şeylerden birisidir siyaset,
hele bide bunu ateşlice savunmak kara cahillerin işidir
senin gibi cahillere biz burda 50 kere anlattık değişen hiç bir şey yok çapulcu tayfaları sizi
burada pkkyı evirip çevirip pazarlamak sanamı kaldı?
-
Arkadaşlar kavga edecek bişi yok herkezin kendi yorumu ...
Bazı arkadaşlar devlet öldürdü diyorlar...
Devlet cinayet işlemez idam eder... -
böle konulardada tbt birbirine giriyo amk :|
-
ahmet kayayı ölmeseydi de tanısaydık tam olarak keşke,
hakkında kulaktan dolma şeyler söylüycez ama, mesela ben antepliyim.
antep'de kurtuluş savaşı: karayılanın kahramanlık destanı vardır, onla ilgili şarkısı da var..
apoşla ilgili şarkısını da duydum.. niye böyle yapmış araştırmadan bişey diyemiycem. ama şarkıları güzeldir.