Bizim Sektorden Bir Yazilimci İntihar Etmis
-
ProBilisim bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Şerefsizler ya adam okadar söyledi beni gömmeyin, ateistim ben, cenaze istemiorum mezar istemiyorum dedi.
yine fatiha falan okuyup gömdüler adamı. nasıl memleket arkadaş bu?
Katılıyorum , fakat o iş muhtemelen ailesinin vermiş olduğu kararla ilgili olsa gerek. onun namazını kıldıran adamında suratına sıçayım. Gayet dürüst bi şekilde intihar etti o açıdan mehmet pişkini tebrik ederim. Diğer ateist arkadaşlarıda bekleriz. Bunu şaka olarak demiyorum ciddi manada ateistler kendilerine bir uğraş bulsun, bir amaca bağlansınlar. Çünkü intihara Müslümanlardan daha çok meyilliler .
Ayrıca videoda dikkatimi çeken bi nokta var:
Bu adamın ruhunu kapsayan ağır bir yük var: "Beni gömmesinler" diyor.
"mezara girmek istemiyorum, kadavra yapsınlar oda olmadı Balıklara atsınlar."
Yani Adam mezar taşı bile istemiyor, Yokoluş istiyor düşün. Amaçsız Boş bir Hiç, sonuna gelmiş. ayrıca haber sitesinde görmüştüm LGBT üyesi olduğuda iddia ediliyor. gökkuşağı bayrağını eline almış sallıyor idi. Ailesi için çok zor, başsağlığı diliyorum.
Diger ateist arkadaslari bekleriz derken neyi kastettigini anlamadim fakat intihara buyur ediyorsan hangi mantikla hangi dini done ye dayandin nasil bir mantik bu?
Birde ateistler kendilerine ugras bulsun ateisylerin daha fazla egilimli oldugunu nasil bir veriye dayandirdin bilmiyorumda bu muslumanim diyip intihar bombacilarini goruyoruz hergun bunlara ne diyorsun? Ciddi anlamda sadece soruyorum satasma degil sorma.
-
Şerefsizler ya adam okadar söyledi beni gömmeyin, ateistim ben, cenaze istemiorum mezar istemiyorum dedi.
Katılıyorum , fakat o iş muhtemelen ailesinin vermiş olduğu kararla ilgili olsa gerek. onun namazını kıldıran adamında suratına sıçayım. Gayet dürüst bi şekilde intihar etti o açıdan mehmet pişkini tebrik ederim. Diğer ateist arkadaşlarıda bekleriz. Bunu şaka olarak demiyorum ciddi manada ateistler kendilerine bir uğraş bulsun, bir amaca bağlansınlar. Çünkü intihara Müslümanlardan daha çok meyilliler .
Yani Adam mezar taşı bile istemiyor, Yokoluş istiyor düşün. Amaçsız Boş bir Hiç, sonuna gelmiş. ayrıca haber sitesinde görmüştüm LGBT üyesi olduğuda iddia ediliyor. gökkuşağı bayrağını eline almış sallıyor idi. Ailesi için çok zor, başsağlığı diliyorum.
Cihat uğruna intihar bombacılığı yapıp hayatını sonlandıran inançlılara ne diyeceğiz? Şimdi diyebilirsin onlar yozlaşmış bir fikrin peşinden gidiyor ama bu adam yanlışta olsa inancı yüzünden o hale geliyor. İnancı yüzünden onca insan ölüyor. Peki pek çok insanın yaptığı yanlışa düşüp biz de o insanlar üzerinden genelleme yapıp inanan teröristtir diyebilir miyiz? Ama sen bu görüşünde tüm inançsızların boşlukta olduğunu iddia ederek benzer bir genelleme yapıyorsun. Keşke radikal bir test yapılsa da insanlar içindeki korkulara, çevresi ne der düşüncesine aldırmadan içini dökebilse. O inanmaya zorlanan insanların özellikle kadınların neler düşündüğü bir kağıda dökülebilse. O zaman görün bakalım intihara meyil en çok kimlerin içerisinden çıkacak.
Beni gömmesin demesinden ahiretten korkuyor düşüncesini çıkartmak için çok kıvrımlı bir yol katetmek lazım. Daha basit olana odaklanmaya ne dersin? Kendisi de belirtmiş kadavra olmak, birilerinin en azından eğitiminde rol oynamak istiyor. Herkesin her derdine koşan doktorların eğitim sürecinde kadavranın yerini bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Toprağın altına konup üzerine kilolarca toprak dökülmesinin kime ne faydası olacak? Zaten kadavralar da belirli bir süre sonra defnediliyorlar diye hatırlıyorum. Ha sizin esas derdiniz en azından gömülürken ardından dua okunsun, yeri belli olsun dirilince kendini bulur vs. ise haklısınız. Muhtemelen ailesi ya da onları yönlendirenler de bunu düşünmüştür elbette zorda kalıp en son çare olarak böyle yapmaya itilmedilerse.
Mezar taşının olması, gömülü yerinin belli olması neden bu kadar önemli? Dünya üzerinde bilmem kaç kişi (inançlılar da dahil) doğal şartlarda nasıl can veriyor. Bazıları denize düşüyor balıkların yemi oluyor, bazısını ormanda hayvanlar en ufak zerresine kadar parçalıyor, kemiklerine kadar bitiriyorlar. Bazısı fabrikada çalışırken bilmem kaç bin derece sıcaklıktaki kazanın içine düşüyor eriyor gidiyor. Bu adamların mezarı olmayacak. Taşı olsa da içinde bu adama dair bir şey olmayacak. Peki taş dikilince, mezar hazırlanınca bu adamlar yok olmamış mı olacaklar?
LGBT olmasını da homofobik dürtülerinden ötürü özellikle alakasız şekilde belirttiğini tahmin ediyorum. Bu adamların pek çoğu neden sizin inancınıza inanmıyor biliyor musunuz? Büyük bir çoğunluğu doğuştan o şekilde. Kadın olmasına rağmen penis ile doğanlar, erkek olmasına rağmen karşı türe kimyasal olarak bağlanamayanlar. Bunlar sonradan oturtulması zor davranışlar. Bir insan eğer kendini çok zorlamadıysa ve çocukluktan itibaren öyle adapte edilmediyse doğuştan o şekilde yontuluyor ve o şekilde devam ediyor. Yani sizin inandığınız değerler onu o şekilde biçimlendirip yaşamına devam etmesini söylüyor. Ve yine sizin gibi inançlı insanların pek çoğu çoğunluk oluşturarak bu adamların yaşamını neredeyse yaşanmayacak hale getirecek bir baskı uyguluyor. Bu adamın inanmasını, boşluğa düşmemesini nasıl beklersin? Toplumda herkes iyi kötü bir birliğin içerisinde yer alıyor. Bu adamların, özellikle azınlıkta olan insanların bir birliğinin olmasına tahammül edememek çok hastalıklı bir düşünce.
-
Hepsinin bir uğraşı var, bulunduğun mağaradan göremiyor olabilirsin ama senin ve yedi sülalenin, hatta senin gibilerin geleceğini şekillendiren, içinde yaşadığın sistemi kurup yöneten (size kalsa bibirinizi keserek öldürüyorsunuz) içinde insan gibi yaşamanızı sağlayan akıllı beyinler onlar. Millete sövmek için kullandığın bu teknoloji de onların eseri, hatta ve hatta birisi de tahribatı yapmış ki sen üye olup böyle yorum SIÇABİLESİN diye.
Bir tek dininiz var küçücük cahil dünyanızda, her fırsatta korumaya (çünkü sizin korumanıza muhtaç) ve ölmüş gitmiş adamın arkasından bile pislik saçarak kendinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz.
O adamı hiç bir zaman anlayamayacaksın, anlamana da gerek yok güzel kardeşim, arkasından lgbt destekçisiymiş bilmemneymiş diyip inandığın tüm değerlere sövdürme bari.
Ayrıca, ruh diye bir şey yoktur.
-
yani ister yazılımcı olsun isterse tüccar, bence erkekleri bunalıma sürükleyen kadınlar
-
nasıl bir kafadasınız anlamıyorum sizin düşüncenize göre dininiz olmasa, vakti zamanında delinin biri kuyuya bir taş atmasa demekki bu gün intihar edecektiniz, hayattaki tek amaç içinizi dolduran tek şey din zaten bu yüzden boş bu kadar içiniz
eşcinsel olunca ne oluyor, sizin aksinize insanları seviştikleri cinse göre sınıflandırmıyoruz artık
sığlık yarışması olsa 1. liği 10 sene üst üste kazanırsın, 11. senede belki biraz hareketlenme olur zihin hücrelerinde
-
toprağı bol olsun...
-
haberlerde bilişimci diyince şekil olarak bizim admine benzettim :D
-
Diğer ateisleride bekleriz dedik diye hemen celallenmeyin gençler :) Konudaki mesajları okuyun birçok teşvik edici mesaj var, hemen bana saldırmayın yani. önceki mesajları okuyun bakalım. ve forumda birçok konuda müslümanlara islama hakaretler açıkca yapılırken, size karşıda en ufak bi laf söylenince hemen insan sevgisiyle doluyosunuz, hümanistliğiniz tutuyor bianda, çok samimiyetsiz oluyosunuz belirteyim. Adama ve ailesine üzüldüm o ayrı bi konu. Fakat adam ben ateistim beni gömmeyin diyor. Adama müslüman değerleri takıştırılıyor , holyone gibi bende buna tav oluyorum. o öyle istedi madem bırak at gitsin denize. Adam inanmadığınıda açıkca söylüyor. Kendini dürüstce ayırmış yani. bu milletin içindede Müslümanla ateist bi ayrılsın bakalım. Yani Ateistler toplumda ortama göre duruma göre veya menfaatine göre dönme müslüman gibi davranmasın. keşke 3tane şahit tutup imzalatipta intihar etseydi dicem buda abes bi durum. Biride yazmış bilime katkı olmak için kadavra niyetini istemesi çok güzel diyor. tamam güzelde güzel kardeşim bu adam bilim falan için bunu istemiyor, Fobisi var, gömülmekten üstüne toprak atılmasından, etini böceklerin yemesinden korktuğu için öyle diyor. o cümleyi söylerken suratına bakarsan anlarsın. Bilim falan hikaye yani. Adam ütopik melankoliye tutulmuş, ölürken şarap içiyo şarkı hediye ediyo falan. ve üstelik Yokoluş istiyor. fakat ölürkende geçmiş kamera karşısına video çekiyor. Yokoluş isteyen adam hiçbişe çekmez show yapmaz, çekilir bi köşede sessizce ölür gider.Bu iş bukadar basit. diyorumya ruhunu kapsayan ağir bir yük var bu adamda. Ailesi Müslümansa Allah sabır versin diyorum, evladının ölümünü görmek helede bu şekilde gerçekten çok üzücü. keşke amele olup inşaatten düşüp ölseydi belki sevenlerine daha az can acıtırdı.
-
probilisim 10 sayfa post atılmış din tartışması çıkmadı 11.sayfada tartışma çıkarmayı başardın.Tebrikler.
-
ruh diye bir şey yoktur yazmış arkadaşın birisi o halde söyle bakalım bu intihar eden arkadaş ölmeden önce konuşuyor yiyor içiyordu intihar ettikten sonra bunları yapamaz oldu.
beden aynı beden ne değişti kardeş ne değişti de bu adam için öldü diyorsun sen ?