Bizim Sektorden Bir Yazilimci İntihar Etmis
-
u235 bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Eğer intihar ederse ölür,
zeka dolu bir espri . .
Konuya gelince bence intihar biraz manevi eksiklikden kaynaklı.Adamın hani bir ailesi mutlu bir yuvası çeli çocuğu olsa bence intiharı düşünmez.Ama sürekli parti,iş,gezme tozma,karı kız olaylarından sonra artık adam hayatın amacı nedir nie yaşıyorum diyor.
Çoluk çocuğa karışınca başkalarını mutlu etmek için mutsuz yaşamak daha kötü bi son bence.
Yanlız bu kendini asmakla iyi bir seçim yapmamış pek de ööle kolay bir ölüm değil. Bukadar entelektüel bir insan daha iyi bir yöntem bulabilirdi bence mesela yaşlı köpekleri uyutuyor veterinerler hani öyle acısız ölüm yolları varken kendini asmak, kesmek enayilikten başka bişey değil
HolyOne tarafından 16/Eki/14 19:40 tarihinde düzenlenmiştir -
bir çoğunuzun yanlışı intihar eden kişilerin melankolik bir ruh halinde olduğu, iş ve duygusal anlamdaki ilişkilerinin kötü durumda olduğunu yada herşeyi yaşadığı için hayata doyup o yüzden intihar ettiğini falan düşünüyorsunuz ama öyle değil işte, bu abininde dediği gibi bazı insanlar yaşamak için motivasyon bulamıyor önündeki yıllar gözünde büyüyor zamanla yaşamak birşeyler yapmak omuzda yük oluşturmaya başlıyor yani dışardan bakıldığında gündelik hayatında normal yaşayan bir insanın neden yaşıyorumki ne yani sonunda öleceğim işte bu tarihi biraz erkene alayım sıkıldım gibi bir şekilde intiharına gidiyor olay
bu düşünce tarzının gelişmesi içinde birşey yaşaması gerekmiyor kendiliğinden oluşuyor, bunun ciddi bir psikolojik sorun olduğunu düşünüyorum, bir insanın hayatta kalma içgüdüsünü ayık kafayla mantıklı olarak düşünerek ben buna karar veriyorum diye devre dışı bırakması için gerçekten beyninin farklı çalışması gerekiyor
-
Kimi insanlar parayı vurmak için bir ömür harcarlar.
Anladığım kadarıyla bu adam parayı vurmuş..
O kadar çalış didin geldiği finale bak..
Yazık olmuş, muhtemelen inancı olmayan biri, ahiret inancı olca bu kadar kolay intihar edemezdi sanki..
-
zeka dolu bir espri . .
Konuya gelince bence intihar biraz manevi eksiklikden kaynaklı.Adamın hani bir ailesi mutlu bir yuvası çeli çocuğu olsa bence intiharı düşünmez.Ama sürekli parti,iş,gezme tozma,karı kız olaylarından sonra artık adam hayatın amacı nedir nie yaşıyorum diyor.
Hayatın bir amacı yok hocu, canlıların hayatta amaçları var ve bu amaçlar diğer bütün canlılar için neyse, insanlar için de o: hayatta kalmak ve üremek. Bu ikiside birbiriyle sıkı sıkıya ilişkili. Hayatta kalamazsan üreyemezsin, genetik materyalini sonraki jenerasyonlara aktaramazsın. Üremeyeceksen de, hayatta kalmanın gereği yok. Bunu belgesellerde, kitaplarda bir dişi ile çiftleşmek için ölümüne dövüşen hayvanlarda açıkca görebilirsiniz. Hani ölmese bile "la bende üremeyivereyim" demez, daha sonra tekrar dener. Hatta bu davranışı insanlar bile sergiliyor. Sonuç olarak adam üremeyi düşünmüyorsa, zaten baştan yaşamasının bir anlamı olmadığının farkındadır. Ancak, kompleks düşünebilen hayvanlar olarak, olaylar arasında ilişki kurabiliyoruz. Eğer şu hayatta hoşumuza giden bir şey varsa, bunu ileride de yaşayıp hoşlanabileceğimizin farkındayız. Bu yüzde, bu seviyede iki etken daha giriyor: hayatta tat aldığın şeyler ve geleceğe olan merak. İlginç bir şekilde bu ikisi de sımsıkı ilişkili. Eğer Buddha falan değilsen geleceğin hep sik gibi olacağını bile bile onu merak etmessin yani. Demekki adamın hayatındaki kötü olaylar, hayatta tat aldığı şeyleri bastırmış ve adam yarına olan ilgisini de kaybetmiş. Bunun işin kolayına kaçmakla falan da ilgisi yok. Gayet mantıklı bir opsiyon intihar etmek. Tek opsiyon değil ama gayet geçerli bir opsiyon. Görüldüğü gibi aklı başında, sakin, zeki bir insan gidip kendini öldürebiliyor. İntihar etmek bir seçenek ve kesinlikle kolay olduğunu düşünmüyorum.
krypt tarafından 16/Eki/14 19:48 tarihinde düzenlenmiştir -
İnternet te ne yorumlar görüyorum ölmüş insan ''MÜSLÜMANLIK'' dersi vermeye çalışanlar var hala, hani ALLAH la kul arasına kimse giremezdi, günahları,sevapları bırakın onunla ALLAH arasında. Kişilikle hiç bi zaman dini/mezhebi/milliyeti sorgulamayın....
-
zeka dolu bir espri . .
Bilir kişi yorum yaptı konuyu analiz etti, konu kapana bilir artık,
-
intihar öyle söylendiği gibi "kolay yol" değildir o psikolojiye gelip yol ayrımına gelen tercih yapmak zorunda olan insanlardan başka bunu kimse anlayamaz,
-
CEO bunu yazdı
Kimi insanlar parayı vurmak için bir ömür harcarlar.
Anladığım kadarıyla bu adam parayı vurmuş..
O kadar çalış didin geldiği finale bak..
Yazık olmuş, muhtemelen inancı olmayan biri, ahiret inancı olca bu kadar kolay intihar edemezdi sanki..
hocam videoda söylüyor zaten inançsızım diye. facebook profiline bakınca aslında güzel bi hayatı varmış gibi görünüyor.
-
HolyOne bunu yazdıu235 bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
zeka dolu bir espri . .
Çoluk çocuğa karışınca başkalarını mutlu etmek için mutsuz yaşamak daha kötü bi son bence.
Yanlız bu kendini asmakla iyi bir seçim yapmamış pek de ööle kolay bir ölüm değil. Bukadar entelektüel bir insan daha iyi bir yöntem bulabilirdi bence mesela yaşlı köpekleri uyutuyor veterinerler hani öyle acısız ölüm yolları varken kendini asmak, kesmek enayilikten başka bişey değil
aynen ha. bi silah falan bulamamış mı ya da. asmak nedir lan?
-
ev arkadaşımın iş arkadaşıymış bugün öğrendim,söylediğine göre çok neşeli biriymiş aslında