Bu Da Benim Hobim
-
Bloom bunu yazdı:
-----------------------------saftiriksincap bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bu "poecilotheria regalis" çok fenaymış ya.
bu videodaki örümcek senin regalis'den mi :) Rengine bittim bunun.
birde bunalrı edinmeye kalksak fiyatalrı nelerdir, zehirlimidir, ele kola diş geçirir mi :)
http://www.youtube.com/watch?v=jBaOjAS4wdk
-----------------------------Evet bu videoda ki hayvan bendekinin disisi. Bende su an iki adet erkek var,yetiskin olduklarinda ciftlestirecegiz bakalim.
Hocam onlarin fiyatlari sling,juvenile,sub-adult,semi adult ve adult boylarina gore degisir. 6 euro dan 60 euro ya kadar bi fiyat araligi var hayvanin boyuna gore.
Zehirleri kuvvetlidir onlarin,disleri de cok guzel eline koluna gecer :D ayrica cok da hizlidirlar, hayvani eline almak hem kendi acindan hem hayvan acisindan risklidir,o riski goze aliyosan bir sorun yok. :)
-----------------------------alayım lan ben bu örümcekten bi de ışıklı mışıklı akvaryum aparsak buna karizma olur.kızları etkileyebilir.
korkmuş hatun = tahrik olmuş hatundur (midesini bulandırmadan korkutmaya [tahrik etmeye] çalışacaz )
bu tür de gördüğüm kadarıyla mide bulandırmayan bi tür. iş görebilir
toprak zorunlu mu toprak koymasak olur mu akvaryuma .
-
insan görünce geliyor mu bunlar yanına yoksa uzak mı duruyorlar, veya değişken mi davranışları, mesela gece yatarken dışarda bıraksan birini gelirmi yanına yoksa kafasına göre mi :)
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------Bloom bunu yazdı:
-----------------------------saftiriksincap bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bu "poecilotheria regalis" çok fenaymış ya.
bu videodaki örümcek senin regalis'den mi :) Rengine bittim bunun.
birde bunalrı edinmeye kalksak fiyatalrı nelerdir, zehirlimidir, ele kola diş geçirir mi :)
http://www.youtube.com/watch?v=jBaOjAS4wdk
-----------------------------Evet bu videoda ki hayvan bendekinin disisi. Bende su an iki adet erkek var,yetiskin olduklarinda ciftlestirecegiz bakalim.
Hocam onlarin fiyatlari sling,juvenile,sub-adult,semi adult ve adult boylarina gore degisir. 6 euro dan 60 euro ya kadar bi fiyat araligi var hayvanin boyuna gore.
Zehirleri kuvvetlidir onlarin,disleri de cok guzel eline koluna gecer :D ayrica cok da hizlidirlar, hayvani eline almak hem kendi acindan hem hayvan acisindan risklidir,o riski goze aliyosan bir sorun yok. :)
-----------------------------alayım lan ben bu örümcekten bi de ışıklı mışıklı akvaryum aparsak buna karizma olur.kızları etkileyebilir.
korkmuş hatun = tahrik olmuş hatundur (midesini bulandırmadan korkutmaya [tahrik etmeye] çalışacaz )
bu tür de gördüğüm kadarıyla mide bulandırmayan bi tür. iş görebilir
toprak zorunlu mu toprak koymasak olur mu akvaryuma .
-----------------------------:D Ben sana soyliyeyim bunlar kizlari falan etklemiyo,aksina hatunlar korkuyo bunlardan, bana gore hic bir tur mide bulandirmiyor ama evet dedigin gibi videodaki tur biraz daha gosterisli bir tur,yalniz zehiri adami yamultuyor haberin olsun. :)
Toprak koymazsan icerdeki nemi saglayamazsin, birda hayvan bos kabin icerisinde strese girecektir.
@raikkonen bunlar hic bir sekilde insana alismiyorlar, davranislar ture gore degiskenlik gosteriyor, fakat insana yaklasma acisiyla alakasi yok davranislarin. Davranistan kastim sakli yasamasi,yeme hemen atlamasi,daha cok defansif olmasi vb. gibi.
-
senin örümcek şaşı hoca galiba
-
@Bloom hocam aslında pavlovun deneyindeki mevzu benim gözlemlerime göre tarantulalarda da geçerli.. tabi ne kadar doğrudur bilemem ama, eğer tarantulaya uzun süre yem vermediysem, kapağı açar açmaz kabın içinde 4 dönüyor ve yem toprağa değer değmez üstüne atlıyor. ama yem vereli pek fazla bir zaman olmadıysa hiç hareket etmiyo.. yani kapak açıldığında su veya yemin verileceğini hissediyor gibi...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------senin örümcek şaşı hoca galiba
-----------------------------Bunlarin alayi sasi :D
Nespace bunu yazdı:
-----------------------------@Bloom hocam aslında pavlovun deneyindeki mevzu benim gözlemlerime göre tarantulalarda da geçerli.. tabi ne kadar doğrudur bilemem ama, eğer tarantulaya uzun süre yem vermediysem, kapağı açar açmaz kabın içinde 4 dönüyor ve yem toprağa değer değmez üstüne atlıyor. ama yem vereli pek fazla bir zaman olmadıysa hiç hareket etmiyo.. yani kapak açıldığında su veya yemin verileceğini hissediyor gibi...
-----------------------------Bir kac yabanci forumda ayni konudan bahsedenler olmustu,ama dogruluk payi nedir bi fikrim yok, ayni sartlar altinda video cekerek denemek lazim.
-
Yeni bir kac resim ekleyelim :)
Lasiodora parahybana

Acanthoscurria geniculata

Onceki hali ve sonraki hali

Avicularia versicolor

Poecilotheria regalis

-
Hocam bu tarantula işi güzel birşey ama şu hamam böceklerinden kurtul :D
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bu tarantula işi güzel birşey ama şu hamam böceklerinden kurtul :D
-----------------------------aynen
-
Hamam böceklerinden kurtulursa örümcekler aç kalır :)
Şu versicolor'da aklım kaldı geçen sene sling bulamadım bu sene bulursam alacağım bir tane.