Bu Da Benim Hobim
-
Hayattaki en tırstığım şeyler. :))
Ve Sen Bunlar ile İç İçesin Öylemi. :D
-
ShockMan bunu yazdı
Hayattaki en tırstığım şeyler. :))
Ve Sen Bunlar ile İç İçesin Öylemi. :D
Aslinda korkulacak bir seyleri yok, kiz kardesim de korkuyordu alisti artik, simdi ben yokken o ilgileniyo hayvanlarla.
Ev arkadasim hamam boceklerinden korkuyodu, bir iki kere eline aldirdim, sonradan o da alisti.
------------------------------------------------------------
Bu hatun bana ait degil, fotograflari ben cekmistim.
-
kıllısını ilk defa goruyorum:)
-
Uzun zamandan sonra yeniden sizlerleyiz. :)
Boynuzlu kizlarimizdan Ceratogyrus marshalli.
Bu da ciftimiz, soldaki disi sagdaki ise erkek. Erkekte dyskinetic sendrome denilen bir hastalik var, bacaklarini tamamen kontrol edemiyor, bakalim insallah sorunsuz bir ciftlesme olur.
-
aslında güzel görünüyorlar, ufaklar ama bir o kadar da heybetliler. güzel fotoğraflar için teşekkürler. güzel bir uğraş edinmişsin.
-
RockZs bunu yazdı
aslında güzel görünüyorlar, ufaklar ama bir o kadar da heybetliler. güzel fotoğraflar için teşekkürler. güzel bir uğraş edinmişsin.
Yorumun icin tesekkurler hocam.
Bu sefer direkt fotograf eklemek yerine, bir kac aciklama da ekledim.
Bugun bir de elimdeki Thrixopelma ockerti turlerini ciftlestirmeyi denedim,biraz panik bir tur olduklarindan dolayi ilk ciftlestirme pek verimli gecmedi.
Thrixopelma ockerti : sol taraftaki disi , sag taraftaki ise erkek. Orumceklerde erkekler daha uzun bacakli ve disiye gore daha ciliz olurlar.
Erkek ureme organi (Cymbium) : Kirmizi daire icine aldim ama pek net cikmamis sanirim daire :)
>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>
Erkek ureme organi burada daha net gozukuyor. Tur : Haplopelma lividum
Ciftlesme esnasinda erkekler disiyi iterek arkaya dogru yaslarlar , o esnada on bacaklarin alt kisminda bulunan kancalarla disiyi tutarlar. Asagidaki fotografta gorebilirsiniz .
>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bu fotograf da Pterinochilus chordatus erkegine ait, burada kancalar daha net gozukuyor, on bacagin hemen alt kisminda :
>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>
Daire icine aldigim kisim agzi, cizgilerle belirttigim yerler ise disleridir.
-
Bloom bunu yazdıRockZs bunu yazdı
Bugun bir de elimdeki Thrixopelma ockerti turlerini ciftlestirmeyi denedim,biraz panik bir tur olduklarindan dolayi ilk ciftlestirme pek verimli gecmedi.
bunları gördükçe böcek alasım geliyor strese girdim :) evde korkan olmasa olacakta :)
-
sezeruludag bunu yazdıBloom bunu yazdıRockZs bunu yazdı
bunları gördükçe böcek alasım geliyor strese girdim :) evde korkan olmasa olacakta :)
Benim evde 30 tane orumcek, 6 akrep ve sayisiz hamam bocegi var, bizim evdekiler napsin :D
Aslinda emin ol korkulacak birseyleri yok da , iste bunu karsidaki insana anlatmak mesele. Onlemini aldiktan sonra hic bir sekilde sikinti olmaz. Senin hevesin varsa her sekilde yardimci olurum. Bildigim kadariyla tahribattan 2 kisiyi orumcek sahibi yaptim hatta su an nickini hatirlayamadigim birisi 5 tane birden almisti. :)
-
Şu an bildiğin ufacık sandalyeye bağdaş kurmuş durumdayım.
-
Birden huylandım şimdi gece detan kutusunu yastığımın altına koyayım :D İlginç bi hobiymiş hocam da ne kadar para harcadın bunlara sonuçta duvardan toplamadın bunları.