Bu Da Benim Hobim
-
yav abi millet kedi fare kuş köpek besler, bizimkiler aykırı gider tarantula, kertenkele..
garip...
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
Bloom bunu yazdı:
-----------------------------Noneyim bunu yazdı:
Kronolojik olaraktan, nasil basladin, neden boyle bi hobi, nerden esti ve 'elemanlarini' nereden temin ettin hocam? Ayrica izmirdeysen bi ziyaretine gelmek isterim :D
-----------------------------Yaklasik bi 5 sene once falan basladim, aslinda kucuklugumden beri bortu bocege merakim var ozellikle orumceklere, internette dolasirken birisinin sattigini gordum ve 1 tane aldim, daha sonra gerisi geldi zaten. ilk hayvani Turkiye'den aldim, geri kalanin hepsini yurt disindan (Almanya ve Macaristan) aldim.
Bornova stadyumun ordayim istedigin zaman gelebilirsin. ;)
Eyvallah haci :) yurtdisindan kargoyla falan mi yollatiyorsun napiyorsun :D
aynen hocam yurt disindan kargoyla geliyolar. -
100 tane yavrulasa 100 kap lazım kap almazsan hem sığmaz hem üremeye devam ederler 100 olur 10.000 e öldürmeye de kıyamayacağına göre kontrollü çoğaltman lazım, ya da 100yavrunun 90ını afrikada bir köye gönderceksin, onlar doğaya salsınlar.
edit ya da çine gönder yesinler.
-
@glaurung hocam doğada 100lerce yavrunun hepsi yaşamıyor aslında.. güçlü yavrular diğerlerini yiyerek besleniyor ve geriye çok fazla birşey kalmıyor.. yani doğan yavruların çoğunluğu diğerlerine besin kaynağı oluyor. günümüzde üreticiler maddi kaygılar yüzünden hepsini ayrı kaplara koyuyorlar.
-
Hocam şu paylaştığım videoda ki tarantula çok sevimli, bunu nerden kaç liraya bulabiliriz.
http://www.youtube.com/watch?v=1cPxqjSG6HU&feature=player_embedded
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şu paylaştığım videoda ki tarantula çok sevimli, bunu nerden kaç liraya bulabiliriz.
http://www.youtube.com/watch?v=1cPxqjSG6HU&feature=player_embedded
-----------------------------Turkiye'de bu hayvani bulamayabilirsin, yurt disindan getirtmen gerekir, fiyatlarida saticiya gore degisir, ortalama bi fiyat verilcek olursa videodaki gibi bir boyda Brachypelma smithi 150-160 lira civari bi fiyata mal olur.
-
Sağol hocam, birşey daha soracam. Bu videoda ki dediğin tür ısırırsa hayati risk yaşatır mı ?
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------Sağol hocam, birşey daha soracam. Bu videoda ki dediğin tür ısırırsa hayati risk yaşatır mı ?
-----------------------------videodaki tür brachypelma smithi, bir yer türüdür ve yeni başlayacaklara önerilen türlerdendir hocam. genelde kaçmayı saklanmayı tercih ederler çok çok rahatsız edersen bombalar ve ısırma riski çok yüksek değildir. herhangi bir böcek sokmasına karşı (arı vb) bi alerjin yoksa en fazla biraz ağrır şişer kaşınır.. bloom hocam yurtdışından getirme gibi planın var mı? araya benim de istediğim bikaç tür var onları da sıkıştıralım diyecektim.
-
Nespace in bahsettigi gibi o turun issirmasindan insana herhangi bir zarar gelmez(bocek isirigina karsi alerjin yoksa)
Genelde de Asya ve Afrika turlerine gore daha uysaldir, yalniz bu uysallik bireyden bireye de degisebilir. Atiyorum ikimizde de ayni turden hayvan var, sendeki defansif olurken bende ki uysal olabilir.
Nespace pm at bana :)
-
Bu olsa olsa benim fobim olur :)