Bu Da Benim Hobim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

böyle hobi mi olur la :D bi yerinden sokarsa görün. ameke

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

essan bunu yazdı:
    -----------------------------

resimleri ve videoları görünce tırstım sağ, sol kol kaşınmaya başladı ayaklarımıda yerden kaldırıp uzattım desem yalan olur :)) hocam bunları evde mi besliyorsun ailen senin odaya girmiyordur bu konuda tepki vermiyorlar mı? :)

:D

Hepsini evde besliyorum,ayni oda da birlikte kaliyoruz :) Elimde 1 adet varken annem napican bunu falan diyordu,sonradan alisti tabi duruma ve su an 20 tane orumcek 12 tane akrep,6 tane Madagaskar hamam bocegi,sayisini bilmedigim miktarda Blaptica dubia (Arjantin hamam bocegi) var elimde. Su an izmir'deym ogrenci evinde, ama kendi evimize donunce de sorun olacagini dusunmuyorum,aksina sayiyi cogaltacagim :)

Buyrun :

Oda

Bortubocek sever
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

hocam böyle hobimi olur ya.. nasıl geldin bu noktaya ? bir de askerde tarantula vardı her yerde.yerlisinin dediğine göre öldürücü zehri varmış.Bunlardaki zehir oranı nedir ? hiç ısırıldın mı.. gece sen yatarken etrafta dolaşıyorlar mı ? 

Oluyomus demek ki :)

Turkiye de sadece Chaetopelma cinsine ait Chaetopelma gracile turu yasiyor. Bildigim kadariyla Antalya'dan Guney Dogu Anadolu bolgesine dogru belli bir bolgede yasiyor. Sizin karsilastiginiz orumcek turu baska bir turdur buyuk ihtimal. Nasil bir turdu sizin bahsettiginiz orumcekler, Lycosidae olabilir belki.

Bunlarin zehir orani turden ture degisiklik gosterir,Asya ve Afrika turlerinin zehiri kuvvetlidir,Guney Amerika turlerinin kuvvetsizdir.

Su ana kadar hic isirilmadim,serbest alan saglamiyorum devamli kendi yerlerinde duruyorlar,yalniz arada bi cikartip dolastiriyorum oyle zevk olsun diye :

Ornek : 

http://www.youtube.com/watch?v=lbAauhWQxEg

http://www.youtube.com/watch?v=vdAxqCpOg-g

Incisozlukten elemanin biri inanmamisti,ordaki kagitta yazanlar o eleman icindi :)

http://www.youtube.com/watch?v=7J-stomgxbc

Bortubocek sever
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Bloom bunu yazdı:

essan bunu yazdı:

resimleri ve videoları görünce tırstım sağ, sol kol kaşınmaya başladı ayaklarımıda yerden kaldırıp uzattım desem yalan olur :)) hocam bunları evde mi besliyorsun ailen senin odaya girmiyordur bu konuda tepki vermiyorlar mı? :)

:D

Hepsini evde besliyorum,ayni oda da birlikte kaliyoruz :) Elimde 1 adet varken annem napican bunu falan diyordu,sonradan alisti tabi duruma ve su an 20 tane orumcek 12 tane akrep,6 tane Madagaskar hamam bocegi,sayisini bilmedigim miktarda Blaptica dubia (Arjantin hamam bocegi) var elimde. Su an izmir'deym ogrenci evinde, ama kendi evimize donunce de sorun olacagini dusunmuyorum,aksina sayiyi cogaltacagim :)

Buyrun :

Oda

:| oha şaka mı bu :( hoca bu örümceklerin sana aylık maliyeti ne kadar peki aynı odada kaldığına göre gördüğüm kadarıyla kapakları açık bırakmıyorsun dikkat et dalgınlıktan kapakların birini açık bırakma bakalım şakaya gelmez bunlar. bu adamın çömezliğini kaldırıp örümcek adam yazın bari

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Hocam 5 senedir yeterli derecede tecrubeye ulastim ;) Yem verirken,nemlendirirken ya da fotograf cekerken kapaklarini aciyorum.Uzun sureli acik biraktiginda arazi olurlar zaten :)

Maliyeti yok nerdeyse,zaten yemi de kendim uretiyorum ;)

Sadece kullandigim kaplara para veriyorum o kadar.

Bortubocek sever
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bloom bunu yazdı:

CyberAngel bunu yazdı:

hocam böyle hobimi olur ya.. nasıl geldin bu noktaya ? bir de askerde tarantula vardı her yerde.yerlisinin dediğine göre öldürücü zehri varmış.Bunlardaki zehir oranı nedir ? hiç ısırıldın mı.. gece sen yatarken etrafta dolaşıyorlar mı ? 

Oluyomus demek ki :)

Turkiye de sadece Chaetopelma cinsine ait Chaetopelma gracile turu yasiyor. Bildigim kadariyla Antalya'dan Guney Dogu Anadolu bolgesine dogru belli bir bolgede yasiyor. Sizin karsilastiginiz orumcek turu baska bir turdur buyuk ihtimal. Nasil bir turdu sizin bahsettiginiz orumcekler, Lycosidae olabilir belki.

Bunlarin zehir orani turden ture degisiklik gosterir,Asya ve Afrika turlerinin zehiri kuvvetlidir,Guney Amerika turlerinin kuvvetsizdir.

Su ana kadar hic isirilmadim,serbest alan saglamiyorum devamli kendi yerlerinde duruyorlar,yalniz arada bi cikartip dolastiriyorum oyle zevk olsun diye :

Ornek : 

http://www.youtube.com/watch?v=lbAauhWQxEg

http://www.youtube.com/watch?v=vdAxqCpOg-g

Incisozlukten elemanin biri inanmamisti,ordaki kagitta yazanlar o eleman icindi :)

http://www.youtube.com/watch?v=7J-stomgxbc

Bingölde karşılaştım.bu gösterdikerine benzemiyor.Bölgedeki siviller penceli akrep diyor.Sarı renkte, tüyleri pek belli değil.Ön iki ayağını sürekli havaya kaldırdığı için pençeli akrep diyorlarmış.korucuların söylediğine göre öldürücü etkisi var.Gördüğünüz yerde ezin dediler.yazın üstümüzde geziniyorlardı.O kadar çok yani.En büyüğü bir insanın eli kadar... üstüne bastığımız da çatır çutur ses geliyordu.yürüğen kemik gibi.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

O zaman sizin bahsettikleriniz Solifugae 'dir, diger bir adiyla Böğü.

Bortubocek sever
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bi karafatma iki örümcek ne tiksinç hayvanlar 

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bloom bunu yazdı:

Böğü'nün resmine baktım, evet buna çok benziyor.Kıç tarafı biraz büyük bunun.Benim gördüklerimde yoktu galiba.Zehri öldürücümü bunun hocam ? yoksa abartmışlar mı :) 

ss

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

Bloom bunu yazdı:

Böğü'nün resmine baktım, evet buna çok benziyor.Kıç tarafı biraz büyük bunun.Benim gördüklerimde yoktu galiba.Zehri öldürücümü bunun hocam ? yoksa abartmışlar mı :) 

ss

Hocam bu hayvanlar zehirsizdir,insana karsi bir zarari yoktur,millet kurusiki sallamayi cok iyi biliyor, kic tarafi yani abdomenin buyuk ya da kucuk olmasi ne kadar beslendigi ile alakali olabilir,belki az beslendigi icin kucuktur.

Bortubocek sever
Toplam Hit: 56093 Toplam Mesaj: 279