folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    falcon bunu yazdı

Cpu pinini iyi bir işcilikle düzeltebilirsin

Konunun sadece 2 sayfasını okudum ama sana tavsiyede bulunacağım uyarsan tabi

hardware monitör programını indir ve çalıştır o arkaplanda çalışırken 

Passmarkın burn in test yazılımını indir çalıştır hardware monitördeki değerlere bak wolaj ve sıcaklık değelerine 

hatta ekran görüntüsüde koyabilirsin sonra burn in test bitince yine aynı firmanın performace test programını indir çalıştır bide onunla değerlere bak passmark bitince 

sonra bide 3dmark ve pcmark programlarını calıstır yanlız ayrı ayrı :D  ısı ve voltaj degerlerini 4 programla test etmiş olursun sorunun kaynağına yaklaşmış olabiliriz

Neden passmark ürünleri derseniz daha onceki çalıştığım firmanın kendi pc markası vardı ve o markayı almak için cihazı TSE ye gönderdik içinden passmarkın programları cıktı yani tse nin kullandığı program yaklasık 2009 dan beri makinaları once passmarkla sonra 3dmark ve pcmarkla test ederim 

Sorun hdd olabilr çünkü ısınınca yada voltajı az alınca sıkıntı cıkabilir

Voltajı az veren psu olabilir yani power supplyda olabilir 

ekran kartının yeni oldugunu söylemişssin testlerde cıkacaktır sonucu ona bişi demiyorum şimdi

Ramlerde ısı ve voltaj kaynaklı sıkıntı olur hoop geldikmi yine power a 

işlemcin intel oldugu için cok takılmadım işlemci işine 

Son çare çizgi ile görüş kasayı gönder çizgiye 4 defa başımıza geldi anakartta sorun yok dediklerinde sorunla karşılaşınca servisle görüşüp komple sistemi gödneriyordum anakartta sorun olduğunu anlayıp tamir yada değişimle işi çözüyodum 

Ekran görüntüsünü pm ile gönder yada dediğim programları indir teamviewer ile bağlanıp gerekli desteği elidmen geldiğince sağlayım

Kolay gelsin

hocam malesef şuan gönderdim anakartı gelince sorun devam ediyorsa team wiever yaparsak makbule geçer inşallah çizgi yapar ürünü çok şikayet var internette hakkınsa pinleri düzelttirdim bilgisayarcıya sağlam paketledim resimleri çektim bakalım ne diyecekler çok  saygısızca konuşuyorlar olumlu bişey çıkacağını sanmıyorum 

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

tüm başlığı okumadım; ama şunu söyliyim. bilgisayarda kimsenin çözemeyeceği bir şey yoktur. kafası çalışan, çözüm üretebilen adam her türlü sorunu çözer. güzel troubleshoot hiyerarşisi yapmalısın.

hani hiç olmadı tüm parçaları sök. git bir arkadaşına. al kasasını eline. senin parçaları teker teker deneyip test et. sadece parça değil, elektrik hattıydı, kablosuydu, modemiydi, lokasyonuydu birçok açıdan test etmelisin..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

tüm başlığı okumadım; ama şunu söyliyim. bilgisayarda kimsenin çözemeyeceği bir şey yoktur. kafası çalışan, çözüm üretebilen adam her türlü sorunu çözer. güzel troubleshoot hiyerarşisi yapmalısın.

hani hiç olmadı tüm parçaları sök. git bir arkadaşına. al kasasını eline. senin parçaları teker teker deneyip test et. sadece parça değil, elektrik hattıydı, kablosuydu, modemiydi, lokasyonuydu birçok açıdan test etmelisin..

hocam elimde o kadae yedek parça yok bilgisayarcılarda fasa füso burda bakalım çizgi elektronike gönderdim anakartı ne diyecekler 

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

hocam elimde o kadae yedek parça yok bilgisayarcılarda fasa füso burda bakalım çizgi elektronike gönderdim anakartı ne diyecekler 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

hocalar tavsiyrniz üzerine anakartı çizgi elektroniğe gönderdim garantisi devam etmekteydi fakat anakart sağlammış şimdi geriye psu ve işlemci kaldı tahminim psu bozuk olan parçanın yenisini alacağım için çöpe para gitsin istemiyorum sizin görüşleriniz nelerdir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı

hocalar tavsiyrniz üzerine anakartı çizgi elektroniğe gönderdim garantisi devam etmekteydi fakat anakart sağlammış şimdi geriye psu ve işlemci kaldı tahminim psu bozuk olan parçanın yenisini alacağım için çöpe para gitsin istemiyorum sizin görüşleriniz nelerdir

konuyu gördüğüm iyi oldu.

müdür çizgiye giden bitün ürünler sağlam diye geri dönüyor.

adamlar kaboloları bağlıyor görüntü varsa hiç siklemeden geri gönderiyorlar.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    yalnizturk bunu yazdı

konuyu gördüğüm iyi oldu.

müdür çizgiye giden bitün ürünler sağlam diye geri dönüyor.

adamlar kaboloları bağlıyor görüntü varsa hiç siklemeden geri gönderiyorlar.

hocam bende aynısını söyledim saatlerce test yaptık arıza olsa muhakkak çıkardı dedi eleman resimleride gösterdiler bana 

yalnizturk tarafından 04/Tem/14 21:18 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

sorun torrent kaynaklı da olabilir. uploadını tamamen sömürüyorsa tarayıcılarının ve bağlantını kullanan diğer programların donması normal.

bilgisayar servise gittiğinde internete bağlamadıkları için sıkıntı çıkmıyor olabilir.

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    moi bunu yazdı

sorun torrent kaynaklı da olabilir. uploadını tamamen sömürüyorsa tarayıcılarının ve bağlantını kullanan diğer programların donması normal.

bilgisayar servise gittiğinde internete bağlamadıkları için sıkıntı çıkmıyor olabilir.

hocam oyunlarda oluyor genellikle internet kapalıda denedim 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hdd yi değiş dostum malum bilgisayardan anlamayan bir tanıdığım bilgisayar diye gidip casper laptop almış hdd si sıkıntılı idi bilgisayar bazen cok güzel çalışıyor bazen hiç hareket etmiyordu hdd yi değiştiler düzeldi :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
Toplam Hit: 16375 Toplam Mesaj: 149