Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)
-
Ram arızasıdır, test sonuçları sana %100 güven vermesin, ramleri tek tek takıp dene birde.
-
Cyber bunu yazdı
Ram arızasıdır, test sonuçları sana %100 güven vermesin, ramleri tek tek takıp dene birde.
aynı fikirdeyiz. bir de bak bakalım anakart bios güncel sürümü var mı? configlerimiz aynı sanırım seninle aşağı yukarı. tıkır tıkır win 8.1 ile.
-
Al kucagna bilgisayari git bilgisayarciya hocam zamanim yok macunum yok suna bi termal macun cek bide islemci yerindemi kontrol et helalinden bi 5-10 tl at sonra
-
yalnizturk bunu yazdı
işlemciyi tek başına teste sokabilir misin. daha sonra sadece ramleri teste sok. sıcaklık ve voltajlarda sorun gözükmüyor. harddisklerde de sorun çıkmadığına göre olayın seyri değişir.
-
@zalimadam Allah razı olsun hocam uygun saat kaç gibi olur senin için ona göre arayayım
bu gece tam 12 gibi ara.
-
zalimadam bunu yazdı
@zalimadam Allah razı olsun hocam uygun saat kaç gibi olur senin için ona göre arayayım
bu gece tam 12 gibi ara.
sağolasın hocam arayacağım
-
pesimistzombie bunu yazdıyalnizturk bunu yazdı
işlemciyi tek başına teste sokabilir misin. daha sonra sadece ramleri teste sok. sıcaklık ve voltajlarda sorun gözükmüyor. harddisklerde de sorun çıkmadığına göre olayın seyri değişir.
tamamdır hocam hangi programla yapayım hot cpu diye bişey var onu açınca donuyor bilgisayar ama test yaparken
-
yalnizturk bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Bilgisayarda tespit edilmesi en zor donanım arızası RAM'dir.Çünkü genelde Ram'larde sorun olduğunda bilgisayar çalışmaya devam eder.Tabi sendeki gibi donmalar ve çökmeler RAM arızasını işareti olabilir.RAM'leri daha detaylı test et.
hocam ram arızası diye düşündüm hatta emindim fakat memtestte bişey çıkmadı 10 saat test ettim
Windows 7 ya da 8 kullanıyorsan böyle bir araç zaten sistemin içinde var.Detaylı bir test yapar ve o kadar uzun sürmez.
http://www.windows8li.com/2014/06/windows-bellek-tanlama-arac-ile-ram.html
Bu şekilde bir test yapıp Ram'de sorun olup olmadığından emin ol hocam.
-
yalnizturk bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdıyalnizturk bunu yazdı
tamamdır hocam hangi programla yapayım hot cpu diye bişey var onu açınca donuyor bilgisayar ama test yaparken
occt programıyla veya aida64 le yapabilirsin. önce ram testi yap donup donmadığına bak sonra cpu testi yap sonucu yaz.
-
driver problemi bence.