folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

Hocam kusura bakmada şurda bi gülme aldı :D "evinde topraklama yoksa yapıyordur dedi eve topraklama hattı çektirdim 200 de oraya gitti"

hocam format filan atmışsındır heralde sormama gerek yok, ama sen bi işletim sistemi düşür. win 7 64 bit ise 32 bit 32 bit ise xp filan bi sistem değiştir. linux filan kullan diğer sistemlerde de yapiyormu bi bak. kurduğun windowsda sıkıntı olabilirmi acaba netten indirip yüklediysek içinde değişik şeyler olabilir.

hocam işletim sistemini 1.5 yıl  önce kurdum hiç sorun yoktu yüksekliğinden olacağını düşünmüyorum özel bir virüs yoksa

Edit: gülmekte haklısın hocam grupça üstümden geçtiler hepsi parasını kazandı :D

yalnizturk tarafından 28/Haz/14 23:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

sorun harddisklerde gibi geldi bana. 

http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

Bunu indirip önce ssdyi sonra diğer hddyi bi testten geçir. (yazma okuma hızı testi değil, diğer test quick mod açık olmasın) eğer test esnasında donma veya yavaşlama takılma yaparsa sorun harddiskte demektir. SSD bence sorun çıkarıyor sana.

Ayrıca not: umarım sen seçmedin o ssdyi ve hddyi. ikisi de tırt çünkü.

hocam 2.5 yıl önce almıştım wd caviar black deli ses çıkartıyordu mecbur kalmıştım onu almaya ssd yide vatan stokta o vardı aldığım sırada 120 gblik bile yoktu corsairin ocz de önerilmiyordu taramıyı yapacam hocam sağolasın

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Eğer disklerde sorun çıkarsa garantisi dolmamışsa garantiye gönder muhtemelen sıfırını yollarlar onları elden çıkarırsın depolama için wd blue ezex alırsın 140 - 170 civarında fiyatı.. ssd için de samsung evo seçebilirsin. bir de firmware sürümlerini kontrol et disklerin firmware güncellemesi deneyebilirsin 

1.5 senedir format atmadıysan format dene bitcoin virüsü bile yemiş olabilirsin.

pesimistzombie tarafından 28/Haz/14 23:29 tarihinde düzenlenmiştir

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

yillar once olumcul oyunmakinesi adinda 2000 liraya pc toplamistim 2 hafta sonra donmalar anlamsiz kasmalar formatlar fdiskler ram degisimleri vs hic bisi cara olmadi olumcul oyunmakinem nasil olurduda bu halegelirdi tam mermiyi namluya verip senin anani s.. dicekken arkadas psu getirdi bi tane yeni al abi bi tak kablo falan degis ne varsa bakalim nabicak dedi ok deyip degistirdim ( daha guclu ve kaliteli bir model psu ) ve butun sorumlarim sanki hicyokmuscasina duzeldi ve eski mutlu mesut gunlerimize geri donmustuk bence psu dan olabilir murid ne yap et yeni bitane bul denemelik dene

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

yillar once olumcul oyunmakinesi adinda 2000 liraya pc toplamistim 2 hafta sonra donmalar anlamsiz kasmalar formatlar fdiskler ram degisimleri vs hic bisi cara olmadi olumcul oyunmakinem nasil olurduda bu halegelirdi tam mermiyi namluya verip senin anani s.. dicekken arkadas psu getirdi bi tane yeni al abi bi tak kablo falan degis ne varsa bakalim nabicak dedi ok deyip degistirdim ( daha guclu ve kaliteli bir model psu ) ve butun sorumlarim sanki hicyokmuscasina duzeldi ve eski mutlu mesut gunlerimize geri donmustuk bence psu dan olabilir murid ne yap et yeni bitane bul denemelik dene

hocam öyle sakat bişeyki bulamıyorm 750 w üstü  alıp deneyip en kötü ihtimal yedi psum oldu diyecekde takatim kalmadı para kurudu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

Eğer disklerde sorun çıkarsa garantisi dolmamışsa garantiye gönder muhtemelen sıfırını yollarlar onları elden çıkarırsın depolama için wd blue ezex alırsın 140 - 170 civarında fiyatı.. ssd için de samsung evo seçebilirsin. bir de firmware sürümlerini kontrol et disklerin firmware güncellemesi deneyebilirsin 

1.5 senedir format atmadıysan format dene bitcoin virüsü bile yemiş olabilirsin.

şuan kaspersky la taratıyorum hocam bitcoin varsa kasper sky bulabilir mi 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

abi zaten o ole alim dursunluk bisi deil iyi bisi 400+ dan baslior ki yanican dayanmaz :D sole bisi yapabilirsin pc ciye goturup ben psudan sorunv ar gibi elinizdekilerdentakin 1 tane deniyelim 1-2 saat diyip orda gozetleyebilirsin sorun cikarmazsa alirsin sorun cikarirsada 10 lira verirsin eyw der cikarsin :D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek

Bence ısınma sorunu bu termal macunlarda bi skıntı olmali veya ekran karti ya da islemci ufak bi darbe sonucu kaymis olabilir islemcinin yerinde bi skıntı olabilir yerinden oynamistir belki. Yerinde olsam termal macun ceker islemcinin yerine oturdugundan emin olurum.

soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

abi zaten o ole alim dursunluk bisi deil iyi bisi 400+ dan baslior ki yanican dayanmaz :D sole bisi yapabilirsin pc ciye goturup ben psudan sorunv ar gibi elinizdekilerdentakin 1 tane deniyelim 1-2 saat diyip orda gozetleyebilirsin sorun cikarmazsa alirsin sorun cikarirsada 10 lira verirsin eyw der cikarsin :D

hocam bu semtteki en uzman bilgisayarcıda 3 gün aralıksız açık kalıp arıza vermemiş  pau dan olabilirmi diye sordum olsa en az bir kere bize denk gelebilirdi dedi 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Mythbusters bunu yazdı

Bence ısınma sorunu bu termal macunlarda bi skıntı olmali veya ekran karti ya da islemci ufak bi darbe sonucu kaymis olabilir islemcinin yerinde bi skıntı olabilir yerinden oynamistir belki. Yerinde olsam termal macun ceker islemcinin yerine oturdugundan emin olurum.

hocam aslında soğutucu kaymıştı fakat vatanda termal macunu çwkip yerine oturtmuşlar

Toplam Hit: 16357 Toplam Mesaj: 149