Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)
-
crafty bunu yazdı
hdd yi değiş dostum malum bilgisayardan anlamayan bir tanıdığım bilgisayar diye gidip casper laptop almış hdd si sıkıntılı idi bilgisayar bazen cok güzel çalışıyor bazen hiç hareket etmiyordu hdd yi değiştiler düzeldi :D
hocam hdd de arıza yok ona eminim sistemim ssd üzerine kurulu ssd dede bad sector yoktu arıza var mı nasıl tespit edebiliriz
-
ssd disk healt checker diye arama yaparsanız ücretli-ücretsiz birçok uygulamaya ulaşabilirsiniz sanıyorum.
ben olsam anakartın bios'unu güncelleştirirdim ilk olarak. şu anki durum işlemci sıcaklığı ile alakalı gibi duruyor. ikinci deneyeceğim şey ise biostan termal ayarları devre dışı bırakıp tüm fanların tam hızda dönmesini sağlamak olurdu.
windowsun donup kalmasının diğer bir nedeni ise hatalı-bozuk aygıt sürücüleri. aygıt yöneticisinden ethernet başta olmak üzere sürücüleri teker teker etkisizleştirip burn-in testleri tekrarlamak.
disk konusuna neden sıcak bakmadığıma gelince: eğer burn-in teste diski dahil etmediyseniz windowsun disk io yükü bu denli yüksek olmayacaktır. -
Hdd
-
O pini duzeltmislermiydi sana geldiginde anakart????
-
yalnizturk bunu yazdı
Hocam anakart cpu soketinde 1 pin şu şekilde yamulmuş bu sebepten garanti kapsamı dışında kalırmı asus çizgi eleltronik

kenara az itele kolay kırılmıyo ama çok zorlama
-
hocalar güncel durum şudur
anakart bios güncellenip elime ulaştı anakart sağlam raporu tutulmuş bende artık sağlam olduğunu düşünmekteyim çünkü sistemi kurdum
fakat biosa halada girememekteyim, ekran kartı testlerinde fps 0 a kadar düşmekte, hotcpu testinde bilgisayar donmakta,
malesef açılış ekranı gelmediğinden format atamıyorum bios pilini çıkartıp taktım olmadı halada bi cevap çıkmadı bilgisi olan varmıdır
-
Anakartini engelleyen bise var ama ne islemci ozman haci abi butun cevre birimlerini sok hdd yi vs eger onboard ekran karti varsa onunla pcyi calistir ve biosa girmeye calis sorunun kaynagi orda.
-
ayhun bunu yazdı
Anakartini engelleyen bise var ama ne islemci ozman haci abi butun cevre birimlerini sok hdd yi vs eger onboard ekran karti varsa onunla pcyi calistir ve biosa girmeye calis sorunun kaynagi orda.
hocam onboard malesef yok bilgisayar açılışında bilgilendirme ekranları gelmiyor ekran bi yeşil oluyor bir kırmızı sonra windows başlatılıyor biosa girmeye çalışırsam ekran siyah halde kalıyor hdd ve ssdyi söktüm fakat açılış ekranında kaldı biosa giremedim ramleri sırayla denedim durum değişmedi
-
Biosa girmeden anakarti guncellediklerini nasil anladin??? Anakart sana biosa girmeni nasil onluo hala anlamis degilim. Garantiye verdiginde bu durumu belirttinmiydi???
-
ayhun bunu yazdı
Biosa girmeden anakarti guncellediklerini nasil anladin??? Anakart sana biosa girmeni nasil onluo hala anlamis degilim. Garantiye verdiginde bu durumu belirttinmiydi???
belirttim hocam çizgi de resimlerini çekmişler biosa girdiklerinin resminide çekmişler vede bios güncellendi dşye rapor tutulmuş