folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

hdd yi değiş dostum malum bilgisayardan anlamayan bir tanıdığım bilgisayar diye gidip casper laptop almış hdd si sıkıntılı idi bilgisayar bazen cok güzel çalışıyor bazen hiç hareket etmiyordu hdd yi değiştiler düzeldi :D

hocam hdd de arıza yok ona eminim  sistemim ssd üzerine kurulu ssd dede bad sector yoktu arıza var mı nasıl tespit edebiliriz

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    ssd disk healt checker diye arama yaparsanız ücretli-ücretsiz birçok uygulamaya ulaşabilirsiniz sanıyorum.

ben olsam anakartın bios'unu güncelleştirirdim ilk olarak. şu anki durum işlemci sıcaklığı ile alakalı gibi duruyor. ikinci deneyeceğim şey ise biostan termal ayarları devre dışı bırakıp tüm fanların tam hızda dönmesini sağlamak olurdu.

windowsun donup kalmasının diğer bir nedeni ise hatalı-bozuk aygıt sürücüleri. aygıt yöneticisinden ethernet başta olmak üzere sürücüleri teker teker etkisizleştirip burn-in testleri tekrarlamak.

disk konusuna neden sıcak bakmadığıma gelince: eğer burn-in teste diski dahil etmediyseniz windowsun disk io yükü bu denli yüksek olmayacaktır.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Hdd

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

O pini duzeltmislermiydi sana geldiginde anakart????

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı

Hocam anakart cpu soketinde 1 pin şu şekilde yamulmuş bu sebepten garanti kapsamı dışında kalırmı asus çizgi eleltronik

dd

kenara az itele kolay kırılmıyo ama çok zorlama

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

hocalar güncel durum şudur

anakart bios güncellenip elime ulaştı anakart sağlam raporu tutulmuş bende artık sağlam olduğunu düşünmekteyim çünkü sistemi kurdum

fakat biosa halada girememekteyim, ekran kartı testlerinde fps 0 a kadar düşmekte, hotcpu testinde bilgisayar donmakta, 

malesef açılış ekranı gelmediğinden format atamıyorum bios pilini çıkartıp taktım olmadı halada bi cevap çıkmadı bilgisi olan varmıdır

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Anakartini engelleyen bise var ama ne islemci ozman haci abi butun cevre birimlerini sok hdd yi vs eger onboard ekran karti varsa onunla pcyi calistir ve biosa girmeye calis sorunun kaynagi orda.

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Anakartini engelleyen bise var ama ne islemci ozman haci abi butun cevre birimlerini sok hdd yi vs eger onboard ekran karti varsa onunla pcyi calistir ve biosa girmeye calis sorunun kaynagi orda.

hocam onboard malesef yok bilgisayar açılışında bilgilendirme ekranları gelmiyor ekran bi yeşil oluyor bir kırmızı sonra windows başlatılıyor  biosa girmeye çalışırsam ekran siyah halde kalıyor hdd ve ssdyi söktüm fakat açılış ekranında kaldı biosa giremedim ramleri sırayla denedim durum değişmedi

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Biosa girmeden anakarti guncellediklerini nasil anladin??? Anakart sana biosa girmeni nasil onluo hala anlamis degilim. Garantiye verdiginde bu durumu belirttinmiydi???

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Biosa girmeden anakarti guncellediklerini nasil anladin??? Anakart sana biosa girmeni nasil onluo hala anlamis degilim. Garantiye verdiginde bu durumu belirttinmiydi???

belirttim hocam çizgi de resimlerini çekmişler biosa girdiklerinin resminide çekmişler vede bios güncellendi dşye rapor tutulmuş

Toplam Hit: 16370 Toplam Mesaj: 149