Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)
-
Islemciylemi verdin anakarti islemcisizmi islemcisizse. Islemci bole bi hata verdirio olabilirmi???
-
ayhun bunu yazdı
Islemciylemi verdin anakarti islemcisizmi islemcisizse. Islemci bole bi hata verdirio olabilirmi???
hocam işlemciyle kabul etmediler işlemcisiz gönderdim malesef bende bilmiyorum 1 donanımcı yokmu şu konuda net bişey söyleyebilecek
-
Aynısını bende netbook da yaşamıştım. Sonra sorunun nod32'den kaynaklandığını görmüştüm. Bir takım ayardan sonra bitti mevzu. Bazı yazılımlar işlemciyi %100 çalışır hale getirebiliyor. Daha eski bir mevzuda, fi tarihinde, PIII 500 bilgisayarım vardı, aynı mevzuyu yaşadım. En son biostan şüphelendim ve bios'a firmware yükledim sorun kalmamıştı.
-
bios pilini çıkardım 10 dakika bekledim açılışta şu ekranda kalıyor pc neye tıklarsam tıklayayım açılmıyor şuan hddleri çıkartıyorum ramleri çıkartıyorum olmuyor hocam geçen çıkarttığımdada böyle olmuştu

-
necroshine bunu yazdı
Aynısını bende netbook da yaşamıştım. Sonra sorunun nod32'den kaynaklandığını görmüştüm. Bir takım ayardan sonra bitti mevzu. Bazı yazılımlar işlemciyi %100 çalışır hale getirebiliyor. Daha eski bir mevzuda, fi tarihinde, PIII 500 bilgisayarım vardı, aynı mevzuyu yaşadım. En son biostan şüphelendim ve bios'a firmware yükledim sorun kalmamıştı.
hocam bilgisayarımda absürd bir program yada antivirüs yok cpu kullanımıda normal %100 değil
-
yalnizturk bunu yazdı
bios pilini çıkardım 10 dakika bekledim açılışta şu ekranda kalıyor pc neye tıklarsam tıklayayım açılmıyor şuan hddleri çıkartıyorum ramleri çıkartıyorum olmuyor hocam geçen çıkarttığımdada böyle olmuştu

F1 e bas gelen ayarlarda boot ayarlarinin dogrulugunu kontrol et. Hdd birinci olsun f10 a bas sonra enter. Yeniden baslar gelmez ekran bi daha. Hicbir tus islemiyorsa cikar usb den klavyeyi tekrar tak bu ekrandaykemm klavye isigi yaniyorsa ayarlara girersin yinede olmuyosa gonder o pc yi bana :)
Donanimlar tek tek sikinti cikarmiyor olabilir ancak bir araya gelince uyusmazlik yapabilir. Anakartin sitesinden uyumlu oldugu donanimlara bak.
Bide son geldigin noktayi ozetlesene
-
@liquid
hocam o ekranma klavye hiç bir şekilde çalışmıyor kaç kez tekrar başlattım klavyeyi söktüm taktım olmadı hocam 4 ram var 2 sini söktüm açılış paneli gelmeden açıldı hemde usb deki windows 8 i gördü kuruluma geçtim kurulum başlamadan bilgisayar kapandı 2 kez denedim yine kapandı hocam şuan bilgisayarım açılıyor 2 ramle denedim benmark ve hotcpu da yine arıza yaptı anakart şuan ramleri dizgin tanımlamıyor bu arada hocam 1600 mhz cl11 gösteriyor 1866 mhz cl9 ramler donanım uyuşmazşığı olacağını sanmıyorum 2.5 yıl kullandım bir gece kapattım sabah açtım böyleydi
-
yalnizturk bunu yazdı
@liquid
hocam o ekranma klavye hiç bir şekilde çalışmıyor kaç kez tekrar başlattım klavyeyi söktüm taktım olmadı hocam 4 ram var 2 sini söktüm açılış paneli gelmeden açıldı hemde usb deki windows 8 i gördü kuruluma geçtim kurulum başlamadan bilgisayar kapandı 2 kez denedim yine kapandı hocam şuan bilgisayarım açılıyor 2 ramle denedim benmark ve hotcpu da yine arıza yaptı anakart şuan ramleri dizgin tanımlamıyor bu arada hocam 1600 mhz cl11 gösteriyor 1866 mhz cl9 ramler donanım uyuşmazşığı olacağını sanmıyorum 2.5 yıl kullandım bir gece kapattım sabah açtım böyleydi
Bazi ramlerin timing degerlerini kendin girmen gerekebiliyor. Bios a girebilirsen ram in 9-9-9-24 gibi timing degerleri vardir onlari elle girersin tam degerlerinde calisir.
Bios da takiliyorsa hdd ler cdromu sok oyle dene.
Ramlerin tam marka modelini yazsana anakartin da. Simdi yatmam lazim oglen bi bakayim. Hatta tum parcalari yaz.
Birde donanimhaber de konu ac orda bu isin kurtlari var kesin yardimci olurlar. Sorunu cozene bi sakiz vaadet :p
Liquid tarafından 07/Tem/14 01:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Liquid bunu yazdıyalnizturk bunu yazdı
@liquid
Bazi ramlerin timing degerlerini kendin girmen gerekebiliyor. Bios a girebilirsen ram in 9-9-9-24 gibi timing degerleri vardir onlari elle girersin tam degerlerinde calisir.
Bios da takiliyorsa hdd ler cdromu sok oyle dene.
denedim hocam ekran simsiyah kalıyor
-
Timingleri girip yeniden baslatincami donuyor yoksa normal biosa girince mi