Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)
-
bence ilk işin bi format atmak olmalı. benim pc arıza verse teşhisi koymadan format atarım :D
ekran kartı yansa format atarım ilk :D
-
Kısaca toparlayalım;
Sorunumuz belli belirsiz donmalar, takılmalar, yavaşlamalar.
+ Ekran kartını yeni değiştirmişsin, bunu eleyebiliriz.
+ PSU yeni değişmiş ve gayet yeterli bunu da eleyebiliriz.
+ Elektrik hatları elden geçmiş ki boşu boşuna olmuş bu, bunu da eleyebiliriz.
+ Kasan gayet iyi, sıcaklık olayını dert etme. Bunu da eleyebiliriz.
* İşlemci sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
* Anakart sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
* Harddisklerde sorun olabilir diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.
* Virüs vb durumlar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.
Sıralamaya geçelim.
* Öncelikle harddisklerde bad sector taraması yapılacak. Test esnasında donma, kilitlenme, yavaşlama, restart var mı gözlenecek. Test sonucu temiz mi değil mi kontrol edilecek.
* Eğer test sonucu temizse ve test esnasında bir sorunla karşılaşılmamışsa firmware kontrolü yapılacak.
* Eğer test sonucu temiz değilse veya test esnasında bir sorunla karşılaşılmışsa harddisklerden birinde sorun olduğunu kabul edip öncelikle 1TBlık diski sistemden çıkarıp test yapacaksın, sorun devam ediyorsa problem SSDde olabilir diyebiliriz, sorun devam etmiyorsa sorun 1tblık diskte kabul edebiliriz.
* Sorunun disklerden olabileceğine kesin kanaat getirirsek ve yeni firmware güncellemesi varsa yedekler alınacak ve kendin yapmayı kabul edersen kendin firmware güncellemesi yapacaksın, yapamam dersen bilgisayarcıya götürüp yaptıracaksın.
* Bu adımlara kadar olan seçeneklerin hiç biri işe yaramıyorsa format atarak şansını deneyebilirsin. Formattan sonra yine durum düzelmiyorsa işlemci ve anakartı test ettirmek gerekir.
* Anakart asus olduğundan dolayı çizgi elektroniğe rma kaydı oluşturacaksın, problemini belirteceksin işlemcinle beraber yollayacaksın. Ücret talep etmiyorlar. Sorun varsa ücretsiz tamir edip geri gönderiyorlar. Kargo masrafı da ödemiyorsun.Ek olarak; yukarıda föxcüğümün dediği gibi direk format atarak bir dene bana kalırsa. Ayrıca etrafında ramlerini ödünç alabileceğin biri varsa onunla da test et. Ramleri ihtimaller dışında tuttum yeni çıkan ramlerde bu tür sorunlara pek rastlanmıyor çünkü ayrıca garantileri de bayağı uzun oluyor.
pesimistzombie tarafından 28/Haz/14 23:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Bilgisayarda tespit edilmesi en zor donanım arızası RAM'dir.Çünkü genelde Ram'larde sorun olduğunda bilgisayar çalışmaya devam eder.Tabi sendeki gibi donmalar ve çökmeler RAM arızasını işareti olabilir.RAM'leri daha detaylı test et.
-
klasik olacak ama format attın mı?
buzdolabıyla ilgili şuraya bakabilirsin belki yardımcı olur buzdolabı arızalarının yüzde yetmiş sekseni bundan kaynaklanıyormuş:
http://www.tahribat.com/Forum-Yetkili-Servislere-Guvenmeyin-Mutlaka-Kendiniz-Arastirma-Yapin-187802/
-
CyberAngel bunu yazdı
Bilgisayarda tespit edilmesi en zor donanım arızası RAM'dir.Çünkü genelde Ram'larde sorun olduğunda bilgisayar çalışmaya devam eder.Tabi sendeki gibi donmalar ve çökmeler RAM arızasını işareti olabilir.RAM'leri daha detaylı test et.
hocam ram arızası diye düşündüm hatta emindim fakat memtestte bişey çıkmadı 10 saat test ettim
-
pesimistzombie bunu yazdı
Kısaca toparlayalım;
Sorunumuz belli belirsiz donmalar, takılmalar, yavaşlamalar.
+ Ekran kartını yeni değiştirmişsin, bunu eleyebiliriz.
+ PSU yeni değişmiş ve gayet yeterli bunu da eleyebiliriz.
+ Elektrik hatları elden geçmiş ki boşu boşuna olmuş bu, bunu da eleyebiliriz.
+ Kasan gayet iyi, sıcaklık olayını dert etme. Bunu da eleyebiliriz.
* İşlemci sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
* Anakart sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
* Harddisklerde sorun olabilir diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.
* Virüs vb durumlar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.
Sıralamaya geçelim.
* Öncelikle harddisklerde bad sector taraması yapılacak. Test esnasında donma, kilitlenme, yavaşlama, restart var mı gözlenecek. Test sonucu temiz mi değil mi kontrol edilecek.
* Eğer test sonucu temizse ve test esnasında bir sorunla karşılaşılmamışsa firmware kontrolü yapılacak.
* Eğer test sonucu temiz değilse veya test esnasında bir sorunla karşılaşılmışsa harddisklerden birinde sorun olduğunu kabul edip öncelikle 1TBlık diski sistemden çıkarıp test yapacaksın, sorun devam ediyorsa problem SSDde olabilir diyebiliriz, sorun devam etmiyorsa sorun 1tblık diskte kabul edebiliriz.
* Sorunun disklerden olabileceğine kesin kanaat getirirsek ve yeni firmware güncellemesi varsa yedekler alınacak ve kendin yapmayı kabul edersen kendin firmware güncellemesi yapacaksın, yapamam dersen bilgisayarcıya götürüp yaptıracaksın.
* Bu adımlara kadar olan seçeneklerin hiç biri işe yaramıyorsa format atarak şansını deneyebilirsin. Formattan sonra yine durum düzelmiyorsa işlemci ve anakartı test ettirmek gerekir.
* Anakart asus olduğundan dolayı çizgi elektroniğe rma kaydı oluşturacaksın, problemini belirteceksin işlemcinle beraber yollayacaksın. Ücret talep etmiyorlar. Sorun varsa ücretsiz tamir edip geri gönderiyorlar. Kargo masrafı da ödemiyorsun.Ek olarak; yukarıda föxcüğümün dediği gibi direk format atarak bir dene bana kalırsa. Ayrıca etrafında ramlerini ödünç alabileceğin biri varsa onunla da test et. Ramleri ihtimaller dışında tuttum yeni çıkan ramlerde bu tür sorunlara pek rastlanmıyor çünkü ayrıca garantileri de bayağı uzun oluyor.
hocam testleri yapıyorum şuan konuya ekleyecem bu arada psu yeni almadım 2 yıl önceki cooler master 912 haf taki psu
-
sen harddiskleri test et psuyu da test ederiz stress testine sokarız.
-
pesimistzombie bunu yazdı
sen harddiskleri test et psuyu da test ederiz stress testine sokarız.
tamamdır hocam sağolasın ssd de sorun yok malesed hdd dede yok gibi duruyor %35 te şuan aid64 le yaptığım stress testte takıldı bilgisayar dondu ondaki sıcaklık voltaj değerlerinide ekleyecem hdd taraması bitince
-
yapamazsan bana yolla yapiyim yolliyim
-
the_behulder bunu yazdı
yapamazsan bana yolla yapiyim yolliyim
ankaradamısın hocam