folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bence ilk işin bi format atmak olmalı. benim pc arıza verse teşhisi koymadan format atarım :D

ekran kartı yansa format atarım ilk :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Kısaca toparlayalım;

Sorunumuz belli belirsiz donmalar, takılmalar, yavaşlamalar.
    + Ekran kartını yeni değiştirmişsin, bunu eleyebiliriz.
    + PSU yeni değişmiş ve gayet yeterli bunu da eleyebiliriz.
    + Elektrik hatları elden geçmiş ki boşu boşuna olmuş bu, bunu da eleyebiliriz.
    + Kasan gayet iyi, sıcaklık olayını dert etme. Bunu da eleyebiliriz.
    * İşlemci sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
    * Anakart sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
    * Harddisklerde sorun olabilir diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.
    * Virüs vb durumlar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.

Sıralamaya geçelim.
    * Öncelikle harddisklerde bad sector taraması yapılacak. Test esnasında donma, kilitlenme, yavaşlama, restart var mı gözlenecek. Test sonucu temiz mi değil mi kontrol edilecek.
    * Eğer test sonucu temizse ve test esnasında bir sorunla karşılaşılmamışsa firmware kontrolü yapılacak.
    * Eğer test sonucu temiz değilse veya test esnasında bir sorunla karşılaşılmışsa harddisklerden birinde sorun olduğunu kabul edip öncelikle 1TBlık diski sistemden çıkarıp test yapacaksın, sorun devam ediyorsa problem SSDde olabilir diyebiliriz, sorun devam etmiyorsa sorun 1tblık diskte kabul edebiliriz.
    * Sorunun disklerden olabileceğine kesin kanaat getirirsek ve yeni firmware güncellemesi varsa yedekler alınacak ve kendin yapmayı kabul edersen kendin firmware güncellemesi yapacaksın, yapamam dersen bilgisayarcıya götürüp yaptıracaksın.
    * Bu adımlara kadar olan seçeneklerin hiç biri işe yaramıyorsa format atarak şansını deneyebilirsin. Formattan sonra yine durum düzelmiyorsa işlemci ve anakartı test ettirmek gerekir.
    * Anakart asus olduğundan dolayı çizgi elektroniğe rma kaydı oluşturacaksın, problemini belirteceksin işlemcinle beraber yollayacaksın. Ücret talep etmiyorlar. Sorun varsa ücretsiz tamir edip geri gönderiyorlar. Kargo masrafı da ödemiyorsun.

Ek olarak; yukarıda föxcüğümün dediği gibi direk format atarak bir dene bana kalırsa. Ayrıca etrafında ramlerini ödünç alabileceğin biri varsa onunla da test et. Ramleri ihtimaller dışında tuttum yeni çıkan ramlerde bu tür sorunlara pek rastlanmıyor çünkü ayrıca garantileri de bayağı uzun oluyor.

pesimistzombie tarafından 28/Haz/14 23:54 tarihinde düzenlenmiştir

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bilgisayarda tespit edilmesi en zor donanım arızası RAM'dir.Çünkü genelde Ram'larde sorun olduğunda bilgisayar çalışmaya devam eder.Tabi sendeki gibi donmalar ve çökmeler RAM arızasını işareti olabilir.RAM'leri daha detaylı test et.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

klasik olacak ama format attın mı?

buzdolabıyla ilgili şuraya bakabilirsin belki yardımcı olur buzdolabı arızalarının yüzde yetmiş sekseni bundan kaynaklanıyormuş:

http://www.tahribat.com/Forum-Yetkili-Servislere-Guvenmeyin-Mutlaka-Kendiniz-Arastirma-Yapin-187802/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Bilgisayarda tespit edilmesi en zor donanım arızası RAM'dir.Çünkü genelde Ram'larde sorun olduğunda bilgisayar çalışmaya devam eder.Tabi sendeki gibi donmalar ve çökmeler RAM arızasını işareti olabilir.RAM'leri daha detaylı test et.

hocam ram arızası diye düşündüm hatta emindim fakat memtestte bişey çıkmadı 10 saat test ettim

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

Kısaca toparlayalım;

Sorunumuz belli belirsiz donmalar, takılmalar, yavaşlamalar.
    + Ekran kartını yeni değiştirmişsin, bunu eleyebiliriz.
    + PSU yeni değişmiş ve gayet yeterli bunu da eleyebiliriz.
    + Elektrik hatları elden geçmiş ki boşu boşuna olmuş bu, bunu da eleyebiliriz.
    + Kasan gayet iyi, sıcaklık olayını dert etme. Bunu da eleyebiliriz.
    * İşlemci sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
    * Anakart sorunlu olabilir diye düşünebiliriz ancak şuan için test etme imkanı yok. Bu cepte.
    * Harddisklerde sorun olabilir diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.
    * Virüs vb durumlar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor diye düşünebiliriz, kolayca test edebiliriz.

Sıralamaya geçelim.
    * Öncelikle harddisklerde bad sector taraması yapılacak. Test esnasında donma, kilitlenme, yavaşlama, restart var mı gözlenecek. Test sonucu temiz mi değil mi kontrol edilecek.
    * Eğer test sonucu temizse ve test esnasında bir sorunla karşılaşılmamışsa firmware kontrolü yapılacak.
    * Eğer test sonucu temiz değilse veya test esnasında bir sorunla karşılaşılmışsa harddisklerden birinde sorun olduğunu kabul edip öncelikle 1TBlık diski sistemden çıkarıp test yapacaksın, sorun devam ediyorsa problem SSDde olabilir diyebiliriz, sorun devam etmiyorsa sorun 1tblık diskte kabul edebiliriz.
    * Sorunun disklerden olabileceğine kesin kanaat getirirsek ve yeni firmware güncellemesi varsa yedekler alınacak ve kendin yapmayı kabul edersen kendin firmware güncellemesi yapacaksın, yapamam dersen bilgisayarcıya götürüp yaptıracaksın.
    * Bu adımlara kadar olan seçeneklerin hiç biri işe yaramıyorsa format atarak şansını deneyebilirsin. Formattan sonra yine durum düzelmiyorsa işlemci ve anakartı test ettirmek gerekir.
    * Anakart asus olduğundan dolayı çizgi elektroniğe rma kaydı oluşturacaksın, problemini belirteceksin işlemcinle beraber yollayacaksın. Ücret talep etmiyorlar. Sorun varsa ücretsiz tamir edip geri gönderiyorlar. Kargo masrafı da ödemiyorsun.

Ek olarak; yukarıda föxcüğümün dediği gibi direk format atarak bir dene bana kalırsa. Ayrıca etrafında ramlerini ödünç alabileceğin biri varsa onunla da test et. Ramleri ihtimaller dışında tuttum yeni çıkan ramlerde bu tür sorunlara pek rastlanmıyor çünkü ayrıca garantileri de bayağı uzun oluyor.

hocam testleri yapıyorum şuan konuya ekleyecem bu arada psu yeni almadım 2 yıl önceki cooler master 912 haf taki psu

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

sen harddiskleri test et psuyu da test ederiz stress testine sokarız.

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

sen harddiskleri test et psuyu da test ederiz stress testine sokarız.

tamamdır hocam sağolasın ssd de sorun yok malesed hdd dede yok gibi duruyor %35 te şuan aid64 le yaptığım stress testte takıldı bilgisayar dondu ondaki sıcaklık voltaj değerlerinide ekleyecem hdd taraması bitince

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

yapamazsan bana yolla yapiyim yolliyim 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    the_behulder bunu yazdı

yapamazsan bana yolla yapiyim yolliyim 

ankaradamısın hocam

Toplam Hit: 16362 Toplam Mesaj: 149