folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

anakarti bi guncelle hocam ayni hata bendede vardi ram uyumsuzlugundan yapiodu bide ekran kartinin bagli oldugu pci yin oradaki micro elamanlardanda olabilir isindiginda degerleri degisiodur bu sebepten dolayi takilma yapiodur pc yani uzun lafin kisasi anakartta prob degistir duzelir

hocam ekran kartını anakarttaki diğer yuvalarada taktım aynı sorunu verdi ram uyumsuzluğu olabilir onun için biosa girmeye çalıştım girilmiyor bilgisayar görüntü vermiyor ramler 1866 mhz fakat test programı 1600 mhz görülüyor

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nights_judge
    nights_judge's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

anakarti bi guncelle hocam ayni hata bendede vardi ram uyumsuzlugundan yapiodu bide ekran kartinin bagli oldugu pci yin oradaki micro elamanlardanda olabilir isindiginda degerleri degisiodur bu sebepten dolayi takilma yapiodur pc yani uzun lafin kisasi anakartta prob degistir duzelir

hocam ekran kartını anakarttaki diğer yuvalarada taktım aynı sorunu verdi ram uyumsuzluğu olabilir onun için biosa girmeye çalıştım girilmiyor bilgisayar görüntü vermiyor ramler 1866 mhz fakat test programı 1600 mhz görülüyor

hocam ankaradaymıssın madem yarın ogleden sonra getirirsen necatibeye gösterelim, kuzenimin teknik servisine güveniyorum, halledecektir. 

Yıllarca parazit gibi yaşayıp kim güçlüyse ona yakınlaşıp bizde sizdeniz pozu veren kişilik yoksunu yalaka köpekler;Bizim VATAN sevgimizi hayal bile edemezsiniz.Bizim adımız SONSUZLUĞA uzanırken; Çok ucuza sattığınız karekterlerinizi,büyük bedeller ödeyipte geri alamadığınız zaman adınızın sadece OYUNCAKÇI dükkanlarında satılan ucuz kuklalara verildiğini göreceksiniz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

anakartin arizali degis duzelir sorunun bide baska ram bul biosu guncelle bi sekilde sorun duzelir en kotu ihtimal degis anakarti

harici ekran kartini sok dahiliye bagla 1 ram birak pc de hdd leri sok biosa girmeye calis olmadi dusuk hizli bi ram tak 1600 veya alti sorun %90 duzelir anakartinla ramlerin uyusmuo ben 1 ay ugrastim hergece bu sebepten dolayi sorun buydu bende

ayhun tarafından 30/Haz/14 00:24 tarihinde düzenlenmiştir

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Problem güçle alakalı gibi görünüyor,

bu şekilde bir sik başıma geldi daha önce 30 makinada,

en sonunda 938 pin gigabytle boardlarla, 6pin güç girişi olmayan(daha düşük model) modellerin güç yetersizliği nedeniyle çalışmadığını keşfettik.

30 tane ekran kartını değiştirmişti ithalatçı firma.

Anakart ekran kartını yeterince besleyemiyor olabilir.

Düşük güçlü, harici güç girişi olan bir ekran kartıyla denemen gerekir.

Birinci söylediğimi denedikten sonra da, düşük frekanslı 1 adet ram'le dene emin olmak için.

Başka birşey olacağını sanmıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı
    yalnizturk bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

anakartin arizali degis duzelir sorunun bide baska ram bul biosu guncelle bi sekilde sorun duzelir en kotu ihtimal degis anakarti

harici ekran kartini sok dahiliye bagla 1 ram birak pc de hdd leri sok biosa girmeye calis olmadi dusuk hizli bi ram tak 1600 veya alti sorun %90 duzelir anakartinla ramlerin uyusmuo ben 1 ay ugrastim hergece bu sebepten dolayi sorun buydu bende

hocam anakartı değiştirecem fakat yeni işlemcilet 4 kanal rami desteklemiyormuş ve z97 çipset işlemciler 1866 mhz desteklemiyormuş anakartı değişince ramide değişmem gerekecek mi 

bu arada zalimadam la telefonla görüştük sağolasın yardımcı oldu anakart arızası olduğunu söyledi oda bakalım şimdi bios güncelleme deneyecem 

yalnizturk tarafından 30/Haz/14 02:04 tarihinde düzenlenmiştir

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Problem güçle alakalı gibi görünüyor,

bu şekilde bir sik başıma geldi daha önce 30 makinada,

en sonunda 938 pin gigabytle boardlarla, 6pin güç girişi olmayan(daha düşük model) modellerin güç yetersizliği nedeniyle çalışmadığını keşfettik.

30 tane ekran kartını değiştirmişti ithalatçı firma.

Anakart ekran kartını yeterince besleyemiyor olabilir.

Düşük güçlü, harici güç girişi olan bir ekran kartıyla denemen gerekir.

Birinci söylediğimi denedikten sonra da, düşük frekanslı 1 adet ram'le dene emin olmak için.

Başka birşey olacağını sanmıyorum.

usta tam olarak anlayamadım power supply değişsem düzelir mi sence 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı
    crimeangel bunu yazdı

Keşke 2000 lira ota boka vermeden konu açsaydın. 

Bana kalırsa önce bi format at. 

Sonra birden fazla ram varsa tek tek dene.

Oda olmazsa öncelikle sıkıntın psu da başka psu ile denemelisin.

Buda degilse anakarttan çıkacak sıkıntın. 

Arkadaşların biri çizgiye yolla demiş. Onu yap öncelikle. Sanki anakartın işlemcinin ordaki mosfetlerden bir yada birkaçı sıkıntılı gibi geldi bana.

2000 Liraya yeni sistem toplasan daha ucuza gelirdi sana :)

aynen öyle hocam bu dediğini bilgisayarcı anlayabilir mi tekrar götürsem

adam gibi işten anlayan biriyse zaten şimdiye çözmüştü :)

sen ilk burda konu açsaydın, emn ol elindeki paranın yarısından aza halledilirdi. en fazla, işin ehli bi arkadaş yanına gelir, bütçene göre sorunu çözerdi. ama bana göre :

1- psu

2- anakartında sıkıntı var.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

(yazılanları okumadım)

başka bi işlemci bulup deneseydin. sorun görünmemiş ama denemekte fayda var bence. hee bir de işlemci fanını da bi değiş bakalım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı
    yalnizturk bunu yazdı
    crimeangel bunu yazdı

Keşke 2000 lira ota boka vermeden konu açsaydın. 

Bana kalırsa önce bi format at. 

Sonra birden fazla ram varsa tek tek dene.

Oda olmazsa öncelikle sıkıntın psu da başka psu ile denemelisin.

Buda degilse anakarttan çıkacak sıkıntın. 

Arkadaşların biri çizgiye yolla demiş. Onu yap öncelikle. Sanki anakartın işlemcinin ordaki mosfetlerden bir yada birkaçı sıkıntılı gibi geldi bana.

2000 Liraya yeni sistem toplasan daha ucuza gelirdi sana :)

aynen öyle hocam bu dediğini bilgisayarcı anlayabilir mi tekrar götürsem

adam gibi işten anlayan biriyse zaten şimdiye çözmüştü :)

sen ilk burda konu açsaydın, emn ol elindeki paranın yarısından aza halledilirdi. en fazla, işin ehli bi arkadaş yanına gelir, bütçene göre sorunu çözerdi. ama bana göre :

1- psu

2- anakartında sıkıntı var.

hocam şanssızlık işte psu arızasını test edebileceğim bi r program var mı bu arada eski kartımda olan benmarktaki fpsnin 0 1  olması sorunu bu karttada oluyor yani analart yada psu garanti ama hangisi test ederek bulabilirmiyin dvd romu harddiski fanlarıda çıkarttım 2 ramide söktüm 2 ram ekran kartı ve işlemci kaldı aynı sorun devam ediyor 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo
    yalnizturk bunu yazdı

Hocalar 1 aydır çektiğimi bi ben bi Allah biliyor.  bilgisayarımda birden bire meydana gelen sorunu ve durumu özetleywyim. Bilgisayarı açıyorum kini zaman sıkıntısız başlıyor ve oyuna giriyorum 20 dalka oyun oynadığımda bilgisayarım donmaya başlıyor oyundan çıkaam bile fareti oynatınca bi ilerliyor bi donuyor, firefox açılmıyor giremiyorum internete fakar torente baktığımda sorunsuz up yapılıyor

bilgisayarı memtest e tabi tuttum sorun çıkmadı işlemci restini açınca bilgisayar tam yükte oldu ve aynı şekilde dondu donmaktan kastik takılıyor ama aralıksız fakat test sonucu enteresan şekilde temiz çıktı. bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarı adam bakmadan direk ekran kartı bozulmuştur dedi bende bilgisayarı vatan bilgisayara gönderdim onlarda ekran kartı bozuk dedi garantisi dolan 580 ı göndermek yerine R9 290 ekean kartı ve daha büyük bir kasa aldım ısınma sorunu oluyor olabilir diye bilgisayarı aldım 1800 lira ödedim eve geldim sorun aynı şekilde devam ediyor bilgisayar ya düzgün a,çılmıyor internete giremiyorum oyun açılmıyor takılıyor yada uzun süre sonra oluşuyor

bilgisayarı aldım farklı bir bilgisayarcıya götürdüm abi arıza tespit  ne ladar dedim 20 lira dedi 40 versim iki katı test yaptı fakar bilgisayarda arıza bulamadığını söyledi test ettim orada düzgün çalışıyor adam evinde topraklama yoksa yapıyordur dedi eve topraklama hattı çektirdim 200 de oraya gitti fakat bilgisayar aynı soruna devam etti elektirikciyi çağırdım eve eleltirik düşük voltajda geliyordur dedi  enerjisa geldi inceleme yaptı akım düzgün sorun varsa evim elektirik hattında gevşeme vardır dedi elektirikçiyi tekrar çağırdım bilgisayar takıldığı sırada voltojı ölçtü fakat voltaj normaldi

bi ümit belki güç kablosu bozktur dedim yeni güç kablosu aldım 2 gün bilgisayaradüzgün girdim oyunlarda takılma donma olmadı sevindim adak adamıştım yerine getirdim fakat bilgisayar bugün yine çalışmıyor

bunu çözse çözse tbt deki hocalar çözer 2100 lira haybeye para verdim fakat sorunu halada çözemedim

bilgisayarın içi tozluydu fakat temizlettim işlemciye macun çekildi vatanbilgisayarda son olaral bugün pyuna girdiğimde donunca bilgisayardanda ses çıkarmayı başladı 

Allah rızası yardım edin müridler

yüce isa ve tanrılar senin bilgisayarını kısa sürede onaracaktır...

2100 lira amelelere para verecegine neden yeni bir bilgisayar almadın hocam..

tanrılara sana akıl vermesi için dua edeceğim.

wh0 tarafından 30/Haz/14 10:48 tarihinde düzenlenmiştir

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
Toplam Hit: 16358 Toplam Mesaj: 149