Kimsenin Çözemediği Bilgisayar Arızası (Allah Rızası İçin Yardım)
-
yalnizturk bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Ekran kartını sök, üstündeki soğutucuyu sök, kurumuş diş macunu gibi şeyi ıslak pamukla sil, termal macun sür (sadece 1 damla) sonra parçaları yeniden tak. Hepsi bu.
Oyun ekran kartını zorladığından ve termal macun kuruduğundan kartı ısıtıyor. Sonra firefox da grafik kartı ile çizim yaptığından takılıyor.
şeyhim eski ekran kartımda bu arızayı yaptı yeni aldım sıfır kartta yapar mı birde teknik detayı bilmiyorum yaparsa garantiye gönderecem
Yeni kartta yapmaz hocam. yeni kart aldın ve devam ediyorsa psu fanın dönüyormu ona bak. Çünkü eğer o şey dönmüyorsa ekran kartın daha çok watt çektikçe psu daha çok ısınır, daha çok ısınınca rezistansı düşer ve yüksek voltaj vermeye başlar. belli eşiği aşınca bileşenler sapıtmaya başlar.
-
HolyOne bunu yazdıyalnizturk bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Ekran kartını sök, üstündeki soğutucuyu sök, kurumuş diş macunu gibi şeyi ıslak pamukla sil, termal macun sür (sadece 1 damla) sonra parçaları yeniden tak. Hepsi bu.
Oyun ekran kartını zorladığından ve termal macun kuruduğundan kartı ısıtıyor. Sonra firefox da grafik kartı ile çizim yaptığından takılıyor.
şeyhim eski ekran kartımda bu arızayı yaptı yeni aldım sıfır kartta yapar mı birde teknik detayı bilmiyorum yaparsa garantiye gönderecem
Yeni kartta yapmaz hocam. yeni kart aldın ve devam ediyorsa psu fanın dönüyormu ona bak. Çünkü eğer o şey dönmüyorsa ekran kartın daha çok watt çektikçe psu daha çok ısınır, daha çok ısınınca rezistansı düşer ve yüksek voltaj vermeye başlar. belli eşiği aşınca bileşenler sapıtmaya başlar.
Seyhim muridin yazdigi bi mesajda biosa giremedigi yaziyor bence pcu olacagini pek sanmiyorum sorun bana kalirsa kuzey-guney koprusunun arasindaki ya microislemcide yada aradaki diger elemanlardan kaynalaniyor hatta biosda bile ariza olabilecegini dusunuyorum anakart yuk testine girse sorunu direk goreceklerdir diger bir secenek ialemci ama oda yuzde 10 larda. Birde anladigim kadariyla anakart 1800 mhz yi desteklemiyor ramlarde bu frekansi uretip anakartin sapitmasina sebebiyet verir diye dusunuorum forumun donanimcisi bi gelse(rene) direk tehsisi koyar ama bilgim dahili boyle dusunuyorum.
-
ayhun bunu yazdıHolyOne bunu yazdıyalnizturk bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Seyhim muridin yazdigi bi mesajda biosa giremedigi yaziyor bence pcu olacagini pek sanmiyorum sorun bana kalirsa kuzey-guney koprusunun arasindaki ya microislemcide yada aradaki diger elemanlardan kaynalaniyor hatta biosda bile ariza olabilecegini dusunuyorum anakart yuk testine girse sorunu direk goreceklerdir diger bir secenek ialemci ama oda yuzde 10 larda. Birde anladigim kadariyla anakart 1800 mhz yi desteklemiyor ramlarde bu frekansi uretip anakartin sapitmasina sebebiyet verir diye dusunuorum forumun donanimcisi bi gelse(rene) direk tehsisi koyar ama bilgim dahili boyle dusunuyorum.
hocam anakart oc ile 2133 mhz destekliyordu ama oc yapmadım ek olarak dediğim gibi olabilir anakartın garantisi devam ediyormuş bugün gönderecem şeyhede pm attım bakalım ne diyecek psu yada işlemcidede arıza var mı acaba
-
Bilgisayarı açıyorum kini zaman sıkıntısız başlıyor ve oyuna giriyorum 20 dalka oyun oynadığımda bilgisayarım donmaya başlıyor oyundan çıkaam bile fareti oynatınca bi ilerliyor bi donuyor.
Yazının o kadarını okudum ve HDD sıkıntısının olduğu kanaatine vardım. Bir aralar biglisayar teknisyenliği yaparken böyle bir arıza ile karşılaşmıştım. HDD değişeceksin.
-
ilk önce ekran kartını cıkart onboard varsa o sekılde calıstır makınanı aynı sorunu yapıcakmı sonra baska bırınden hdd bul o sekılde sıstem kur dene bakalım bırde sata kablolarını degıstır gene olmazsa ve ekran kartın cok ısınıyorsa sıkıntın %90 power supplydendır... ben eskişehirdeyım buralardaysan gel bakayım kardesım
-
Malesef ankaradayım ve onboard yok hocam hdd hd tune da bad sector vermedi arıza hdd çıkartıncada devam ediyor sistem ssd ye kurulu bad sektör vermedi yinede arıza olabilir mi
-
Hocam anakart cpu soketinde 1 pin şu şekilde yamulmuş bu sebepten garanti kapsamı dışında kalırmı asus çizgi eleltronik
yalnizturk tarafından 30/Haz/14 14:13 tarihinde düzenlenmiştir
-
@yalnizturk cpu soketini değiştirip varsa garantisi garanti dışı kapsamına alırlar, garantisi yoksa zaten yine garanti dışı kapsamına alırlar para isteyeceklerini sanmıyorum bedavaya yapıp yolluyorlar. Kendin cımbız veya kürdanla da düzeltebilirsin.
pesimistzombie tarafından 30/Haz/14 14:23 tarihinde düzenlenmiştir -
pesimistzombie bunu yazdı
@yalnizturk cpu soketini değiştirip varsa garantisi garanti dışı kapsamına alırlar, garantisi yoksa zaten yine garanti dışı kapsamına alırlar para isteyeceklerini sanmıyorum bedavaya yapıp yolluyorlar. Kendin cımbız veya kürdanla da düzeltebilirsin.
garantisinin bitmesine 8 ay var hocam düzeltmeye çalışsam kırılırsa diye korkuyorum her halükarda garanti kapsamı dışında kalır diyorsun yani
-
Cpu pinini iyi bir işcilikle düzeltebilirsin
Konunun sadece 2 sayfasını okudum ama sana tavsiyede bulunacağım uyarsan tabi
hardware monitör programını indir ve çalıştır o arkaplanda çalışırken
Passmarkın burn in test yazılımını indir çalıştır hardware monitördeki değerlere bak wolaj ve sıcaklık değelerine
hatta ekran görüntüsüde koyabilirsin sonra burn in test bitince yine aynı firmanın performace test programını indir çalıştır bide onunla değerlere bak passmark bitince
sonra bide 3dmark ve pcmark programlarını calıstır yanlız ayrı ayrı :D ısı ve voltaj degerlerini 4 programla test etmiş olursun sorunun kaynağına yaklaşmış olabiliriz
Neden passmark ürünleri derseniz daha onceki çalıştığım firmanın kendi pc markası vardı ve o markayı almak için cihazı TSE ye gönderdik içinden passmarkın programları cıktı yani tse nin kullandığı program yaklasık 2009 dan beri makinaları once passmarkla sonra 3dmark ve pcmarkla test ederim
Sorun hdd olabilr çünkü ısınınca yada voltajı az alınca sıkıntı cıkabilir
Voltajı az veren psu olabilir yani power supplyda olabilir
ekran kartının yeni oldugunu söylemişssin testlerde cıkacaktır sonucu ona bişi demiyorum şimdi
Ramlerde ısı ve voltaj kaynaklı sıkıntı olur hoop geldikmi yine power a
işlemcin intel oldugu için cok takılmadım işlemci işine
Son çare çizgi ile görüş kasayı gönder çizgiye 4 defa başımıza geldi anakartta sorun yok dediklerinde sorunla karşılaşınca servisle görüşüp komple sistemi gödneriyordum anakartta sorun olduğunu anlayıp tamir yada değişimle işi çözüyodum
Ekran görüntüsünü pm ile gönder yada dediğim programları indir teamviewer ile bağlanıp gerekli desteği elidmen geldiğince sağlayım
Kolay gelsin