Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Serser1 bunu yazdı:
-----------------------------Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Orada "komünist devlet" derken neyi kastettiğimi , Ontedi'ye yazdığım mesajda belirtmişim , bunu tekrar tekrar karşıma koymanın manası ne ? Okumadın mı o yazdığımı ? Okudun , maksat hamaset olsun .
Üretim araçları topluma âittir diyorsun fakat toprağa bile el koyan devlet , nasıl oluyor da bir üretim aracını topluma bırakıyor , anlamak ilginç . Ama mantığın "Komünizmde devlet : birey" ise , ona bir şey diyemem .
-----------------------------
hee işte tekrar soruyorum sana nerden araştıyon sn bunları..devlet kim orda neyi kastediyor acaba..proleter devrimi falan nedir bilir msn..bilirsen devletin ne anlama geldiğinide anlarsın o sistemde heralde..işçinin emekçinin devletle ilişkisini..yanib bosubosuna denmiyor o kdr işçi sınıfı vs..
-----------------------------Boşver hocam, imzan en güzel şekilde açıklıyor zaten
"Dil, kültür,renk değil emek yücedir."
Gerçi bunlara göre "ırk" yücedir.
Evet "bunlara" göre ırk yücedir,size ne oluyor?
yine konunun ortasında balıklama biri atladı..o kadar tartısma sonucunda bırak ya neyse..kime ne oluyorsa..
-
Keyfimizden yazmadık o yazıyı.Sen birilerine taşlama yaparsan ,cevap geldiğinde birileri balıklama atladı diye şikayet edemezsin.Gerçekten konuyu saptırma amacım olsaydı çok daha farklı şeyler yazardım.Ama forum bir ortamdır,birilerinin düşüncesine bir taşlama varsa,dokunduruluyorsa cevap yazdıldığında neden cevap yazılıyor demeyeceksin.
-
ya bu che yi filan örnek alacağnıza gidin Mustafa Kemal Atatürk ü örnek alın che nin yaptıklarının kat ve kat üzerini gerçekleştirmiş bir insandır ve ayrıca öz be öz Türk tür hatta Türk ün atasıdır !
-
selim_pusat bunu yazdı:
ya bu che yi filan örnek alacağnıza gidin Mustafa Kemal Atatürk ü örnek alın che nin yaptıklarının kat ve kat üzerini gerçekleştirmiş bir insandır ve ayrıca öz be öz Türk tür hatta Türk ün atasıdır !
-----------------------------Olur mu hocam :)
Onlar hem komünist Che'yi , Lenin'i , hem de Türk Milliyetçisi Atatürk'ü örnek alırlar , komünistler aynı anda Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı olabilen , yüce insanlardır :P
-
selim_pusat bunu yazdı:
Bravo kardeşim.Ben bunu yüzlerce kez dile getirdim.Seni şu anda ayakta alkışlıyorum.Bizim tarihimiz ve bugünümüz kahramanlar ile dolu.Titryip kendinize gelin millet.Yabancı hayranlığı nereye kadar gidecek? -
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------selim_pusat bunu yazdı:
Onlar hem komünist Che'yi , Lenin'i , hem de Türk Milliyetçisi Atatürk'ü örnek alırlar , komünistler aynı anda Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı olabilen , yüce insanlardır :P
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? :D -
selim_pusat bunu yazdı:
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? :D
-----------------------------Serser1 ve Ontedi'yi gerçekte tanımıyorum , durduk yere bok atmak da ayıp olur ama , bir de komo geçinenlerin farklı türleri vardır , Converse giyerler ve genelde Burger King , KFC vs. gibi yerlerde takılırlar , onları görünce ortamda koşarak uzaklaşmak lâzımdır . Deniz Gezmiş , Mahir Çayan vs. muhabbetine bir girer , kafan olur top mermisi , anlat anlat bitmez , adam masturbasyonunu yapar resmen :)
-
Chingis bunu yazdı:
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? :D
-----------------------------Serser1 ve Ontedi'yi gerçekte tanımıyorum , durduk yere bok atmak da ayıp olur ama , bir de komo geçinenlerin farklı türleri vardır , Converse giyerler ve genelde Burger King , KFC vs. gibi yerlerde takılırlar , onları görünce ortamda koşarak uzaklaşmak lâzımdır . Deniz Gezmiş , Mahir Çayan vs. muhabbetine bir girer , kafan olur top mermisi , anlat anlat bitmez , adam masturbasyonunu yapar resmen :)
-----------------------------Şu lafı duya duya bir hoş oldum. Klasik müzik sıktı. Tayyip kötü diye İslamiyet de kötü olacak diye bir kural yok. O kişileri o düşüncenin temsilcisi olarak görmekten vazgeçin
@Antioksidan, taşlama ilk olarak bize yapıldı hadi buyur buradan yak.
@selim_pusat, bir şarkı vardır "sana kırmızı çok yakışıyor" şimdi onun "size önyargı çok yakışıyor" diye olanını düşle.
-
Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------Komunistlik halka dayalı bir düşünce sistemi peki
Komunizmin kurucusu marx göre din yoktur din afyondur buna bakılırsa komunistler inanmıyodur ... ?
Komunizm sosyalizmin uygulanışı ilerisi devamı bi nevi o zaman sol görüşte dine inanmıyodur ?
Komunizmin amacı tam olarak nedir ?
Komunizmi yaymak için neler yapıldı bu ülkede deniz gezmiş vs.. gibi ?
aklıma gelen sorular bunlar merakımdan aslında bilmediğim şeyler değil ama bir iki kişiden 2 3 yerden okudum bu işte dava adamı olan bir arkadaşın cevap vermesini isterim . bakalım sorulara cevabı nasıl olcak ...
1- Komünizmin kurucusu diye birsey yok. Karl Marx kapitalizmin elestirisini yapmistir.Dolayisiyla savunmus oldugu ideoloji komünlere dayandigindan ötürü komünist bir önderdir.
Karl Marx`in cümlesi "Din toplumlarin afyonudur" bu sekildedir. Bu cümleden yola cikarak dini yok sayiyoruz diye bir yorum dogmamasi gerekmektedir. Bu zihinle yola cikmak sadece provakatif bir giris yapmaktan ötürü gitmemek olur.
Dinin günümüzde insanoglunu yasamin bircok alaninda emperyalizm tarafindan sürekli olan saldirilar esnasinda , kitlenin ilgisini farkli alanlara cekmesinde kullanildigini görmemek, toplumu analiz edememe göstergesidir.
Karl Marx`in ve benim gibi bu ideolojiye inananlar, materyalizmi savunurlar. Bunun tek sebebide insanoglu somut bilimsel gelismelerle ilerleyecegini benimsedigimizden dolayidir. Materyalist olmak, dinin yoklugunu diretmek anlamina gelmez. Ancak herseyide kutsalliga dayamamayi insanlara asilar. Bu nedir? ör: karabasan konusu daha bugün forumda konusuldu. Karabasan diye birsey yoktur, bilimsel olarak bu yari felctir.
Iki perspektiften konuya bakilir, biri bizim gibi bilimi savunanlarin, dayanikli analizi.
Bir digeride efsanevari bir analiz.
Karl Marx `in tezini umarim bu sekilde acikliyabilmisimdir.
2- Herkezin bu konudaki tutumu farklidir. Kimi inanir kimi inanmaz. Ne Komünizm nede sosyalizm allaha inanmayin diye birseyi diretmiyor. Bizi farkli kilan tek sey dini arac olarak kullanmiyoruz.
3- Komünizmin amacini tam olarak ne oldugunu bilmeden, neden iddialarla dolu olan direktiflerinle konu aciyorsun?
Komünizm, isci sinifinin cikarlarini savunur. Komünal bir yasami amaclar. Herkezin esit hakki, esit geliri, esit gideri vardir. Ekonomi politikasi öyle iki üc cümleyle anlatilabilinecek kadar basit degildir.
Özet olarak, zengin fabrikatörler yoktur, yoksul acliktan ölen sokak cocuklari yoktur. ya herkez yoksuldur ya herkez zengindir. Din,irk,dil farki yapilmaz. Amacin komünizme olan ilgin olmadigindan ötürü, detaya girmenin lüzumsuz oldugunu düsünüyorum.
4- TKP ile ilk partili mücadelesi baslayan komünist bir tarih vardir. Artik onuda sen arastir.
edit: Bahsettigim TKP suanki TKP ile alakasi yoktur. Mustafa Suphi dönemindeki TKP `den bahsediyorum. -
RedMILITAN bunu yazdı:
-----------------------------Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------Komunistlik halka dayalı bir düşünce sistemi peki
Komunizmin kurucusu marx göre din yoktur din afyondur buna bakılırsa komunistler inanmıyodur ... ?
Komunizm sosyalizmin uygulanışı ilerisi devamı bi nevi o zaman sol görüşte dine inanmıyodur ?
Komunizmin amacı tam olarak nedir ?
Komunizmi yaymak için neler yapıldı bu ülkede deniz gezmiş vs.. gibi ?
aklıma gelen sorular bunlar merakımdan aslında bilmediğim şeyler değil ama bir iki kişiden 2 3 yerden okudum bu işte dava adamı olan bir arkadaşın cevap vermesini isterim . bakalım sorulara cevabı nasıl olcak ...
1- Komünizmin kurucusu diye birsey yok. Karl Marx kapitalizmin elestirisini yapmistir.Dolayisiyla savunmus oldugu ideoloji komünlere dayandigindan ötürü komünist bir önderdir.
Karl Marx`in cümlesi "Din toplumlarin afyonudur" bu sekildedir. Bu cümleden yola cikarak dini yok sayiyoruz diye bir yorum dogmamasi gerekmektedir. Bu zihinle yola cikmak sadece provakatif bir giris yapmaktan ötürü gitmemek olur.
Dinin günümüzde insanoglunu yasamin bircok alaninda emperyalizm tarafindan sürekli olan saldirilar esnasinda , kitlenin ilgisini farkli alanlara cekmesinde kullanildigini görmemek, toplumu analiz edememe göstergesidir.
Karl Marx`in ve benim gibi bu ideolojiye inananlar, materyalizmi savunurlar. Bunun tek sebebide insanoglu somut bilimsel gelismelerle ilerleyecegini benimsedigimizden dolayidir. Materyalist olmak, dinin yoklugunu diretmek anlamina gelmez. Ancak herseyide kutsalliga dayamamayi insanlara asilar. Bu nedir? ör: karabasan konusu daha bugün forumda konusuldu. Karabasan diye birsey yoktur, bilimsel olarak bu yari felctir.
Iki perspektiften konuya bakilir, biri bizim gibi bilimi savunanlarin, dayanikli analizi.
Bir digeride efsanevari bir analiz.
Karl Marx `in tezini umarim bu sekilde acikliyabilmisimdir.
2- Herkezin bu konudaki tutumu farklidir. Kimi inanir kimi inanmaz. Ne Komünizm nede sosyalizm allaha inanmayin diye birseyi diretmiyor. Bizi farkli kilan tek sey dini arac olarak kullanmiyoruz.
3- Komünizmin amacini tam olarak ne oldugunu bilmeden, neden iddialarla dolu olan direktiflerinle konu aciyorsun?
Komünizm, isci sinifinin cikarlarini savunur. Komünal bir yasami amaclar. Herkezin esit hakki, esit geliri, esit gideri vardir. Ekonomi politikasi öyle iki üc cümleyle anlatilabilinecek kadar basit degildir.
Özet olarak, zengin fabrikatörler yoktur, yoksul acliktan ölen sokak cocuklari yoktur. ya herkez yoksuldur ya herkez zengindir. Din,irk,dil farki yapilmaz. Amacin komünizme olan ilgin olmadigindan ötürü, detaya girmenin lüzumsuz oldugunu düsünüyorum.
4- TKP ile ilk partili mücadelesi baslayan komünist bir tarih vardir. Artik onuda sen arastir.
Arkadaşlar şu anda uykum geldi yatmaya gidiyorum.Ancak size bir kaç "Keyword" bırakıp gidiyorum.Lütfen bu anahtar kelimeleri araştırın.Karmatiler, Şeyh Bedrettin , Türkiye Amele fırkası gibi.Ve kominizmin sadece bir fantazi olduğu dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman başarılı olmadığını iyice anlayın.İyi geceler