folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    Dreamtn bunu yazdı:
    -----------------------------

Komunistlik halka dayalı bir düşünce sistemi peki

1- Komunizmin kurucusu marx göre din yoktur din afyondur buna bakılırsa komunistler inanmıyodur ... ?

2- Komunizm sosyalizmin uygulanışı ilerisi devamı bi nevi o zaman sol görüşte dine inanmıyodur ?

3- Komunizmin amacı tam olarak nedir ?

4- Komunizmi yaymak için neler yapıldı bu ülkede deniz gezmiş vs.. gibi ?

aklıma gelen sorular bunlar merakımdan aslında bilmediğim şeyler değil ama bir iki kişiden 2 3 yerden okudum bu işte dava adamı olan bir arkadaşın cevap vermesini isterim . bakalım sorulara cevabı nasıl olcak ...

1- Komünizmin belli bir kurucusu yoktur, Komünizim insanlığın yüzyıllar süren politi-ekonomik birikimine, deneyimine dayanan en ileri siyasi ve okonomik modeldir. Marx sosyalizmi bilimsel temele oturtmuştur. Bunu yaparken kendi geliştirdiği DİYALEKTİK METARYALİZMİ kullanır. Diyalektik metaryalizimde olayların kökeni madde ile neden-sonuç ilkesine dayanarak açıklanır. Neden-sonuç bilimin kullandığı yöntemdir. Örneğin: Dün kaldırımda ayağımı burktum. İdealizm bunu şöyle açıklar "Tanrının verdiği şey, KAZA" Marx ise durumu "Belediye bazı inşaat şirketlerine daha fazla para kazandındırmak için 1 yılda 4. kez kaldırımları kazdı. Ben evde oturmanın verdiği sıkıntıyla yürürken kaldırımda ayağımı burktum." Kısacası Olaylar olduğu gibi açıklanır, doğa olaylarında AMAÇ olmayacağı için amaca dayanarak açıklama yapmaz. DİN: Olayları vahiye dayanarak açıklayan DOGMATİK (Kesin) bir bilgidir. Açıklaması metfiziğe dayanır. Bu durum yıllarca egemen sınıflarca suhistimal edilmiştir. Hatta avrupada din bezirganları egemenliğe yükselmiştir. Bu durum ne bilime ne gerçeklere uygundur. Bilimsel bir devlet içinde bu yüzden din uyutucu saklayıcı bir tehlkike durumundadır. Afyon nasıl ki bir bilim adamının elinde yararlı bir araç iken bir keşin elinde insana zarar veriyorsa. Dinde öyledir. Kişiselken halkın huzurunu sağlarken, egemenlerin elinde sadece uyutur ve uyuşturur. KISACASI MARX'İZİM DİN KARŞITLIĞI DEĞİL DİN'İN YANLIŞ KİŞİLERCE KULLANIMINA KARŞIDIR. Avrupada bile kapitalist ekonomiler bundan korkarak (ne kadar kendileri en büyük işbirlikçi olmuş olsada) Laiklik sistemini getirmştir. Bu gün bu konuyu tartışmamızın sebebi ise SSCB'nin 30 yıl boyunca tüm ibadethaneleri kapatmasıdır. Daha sonradan yanlışını anlamış ve bu kurumları yine açmıştır.

2- Birincide anlattığım gibi... Öte yandan sol ile sosyalizm farklı şeylerdir. SOL-SAĞ kavramları Magna karta zamanında fransada  Kralın soluna oturan bujuvalar ile sağına oturan soylulara dayanır. O zaman için ilerici bir tezi olan burjuva ile bu günkü kokuşmuşluğun sebebi olan bujuvayı karıştırmayalım. Sol bu bağlamda Mevcut düzende çıkarları olmadığı için, ezildiği için yenilik isteyenlerdir. Sağ ise sistemden çıkarı olduğu için sistemin korunmasını isteyenlerdir. Günümüzde bunu uygularsak genel olarak PROLETERYA (emekçi sınıfı) ezildiği için yenilik ister (kurtuluşa götüren yolun marx'izimde olduğunu bilerek), Ancak üretim araçlarına sahip küçük kesim sistemde en fazla payı kendileri aldığı için bunu istemez...

3- Komünizmin amacı sosyalizmi tamamlamaktır. Tüm dünyada sosyalist devrim tamamlandıktan sonra sınıfların hatta devletin ortadan kalktığı ve insan ırkının birliğine dayanan, sınırların olmadığı ileri medeniyeti oluşturmak.

4-  Komünizim asla gerçeleştirilmediği için yayılması için birşeyler yapılmasıda mümkün değildir :) Sosyalizim için  soruyorsan sorun yanlış olur. Çünkü sosyalizim en ileri aşamadır ve doğa yasalarına göre ilerleme durdurulamaz (yavaşlatılabilinir). Eğer sosyalizmi engellemek için ne yapıldı dersen en kısasından 80 faşist darbesi diyebilirim...

Olayları marx ile açıklarsan herşeyi doğru tahlil edersin. Bu yüzden diyorum ki ister sol ol ister sağ yöntemin diyalektik metaryalizm olsun.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

Delegado_Zero bunu yazdı:

selim_pusat bunu yazdı:

Delegado_Zero bunu yazdı:

İnsan tüm diğer canlılardan farklı olarak emegini kullanma becerisi gösterse ve isine yarayacak basit aletler yapabilse de, tek basina hayatta kalabilmesi mumkun degildi.Bu yuzden topluluklar halinde yasıyordu.Yabani hayvanların saldırılarına karsı koyabilmek,avlanmak ve emegini gelistirmek için birarada olmak zorundaydı.Ayrıca üretimin ilerlemesi ve iş deneyimlerinin korunması da buna baglıydı.

Diğer yandan insanın ve kullandıgı aletlerin gelişmesi henüz çok ilkel düzeyde de olsa, dogal bir iş bolumunu ortaya cıkarmıstı.Giderek erkekler ava gidip et ve deri ihtiyacını karsılarken kadınlar bitki topluyor,cocuklara bakıyor,evin duzenini saglıyor, yaslılar iş avadanlıkları yapıyordu.bu dogal iş bolumu anı zamanda emek üretkenligini ve uzmanlasmayı arttırıyordu.

Bütün bunlar bir insanın tek basına basarabilecekleri işler degildi. Ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var.Cok elin de cok sesi oluyordu elbette.İşte atalarımız da guclerini toplu halde calısmalarından ve ortak duygularından alıyorlardı.

Bu ilk insanların olusturdugu ilkel topluluklar sınıfsız,insanın insan tarafından somurulmedigi topluluklardı.

İşte bu yuzden "İlkel komunist toplum" olara da adlandırıldılar.Toplulugun bir üyesi topladıgı bitkiyi,avladıgı hayvanın etini-derisini veya yaptıgı avadanlıgı diger üyelerle paylaşırdı.

Kuşkusuz özellikle vurgulandıgı gibi ilkel komünist toplum insanın bilincli ve iradi eylemleriyle olusmus bir toplumsal sistem degil,tam tersine doganın zorunlu kıldıgı bir ortak yaşayış düzeniydi.

Anlatmak istedigim zaten insan komünist olarak yaratılmıs. özel mülkiyetle birlikte sömürü düzeni tarih sahnesinde yer almaya başlamış.

sen insan komunist yaratılmış demekle bir yaratıcının varlığınıda kabul ediyorsun demektir yanlışmıyım ?

ben müslümanım. dinimin gereklerini yerine getirip getirmemem ayrıdır.Burada dikkat edilmesi ve toplumun bilinclendirilmesi gereken nokta komunistlerin dinsiz olmadıgıdır.

dediğin gibiyse sorun yok o zaman ama çoğu komi inanmıyor din afyondur diyorlar hede döde diorlar o yüzden yazdım kusura bakma

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    kominist diye değil, komünist diye yazılır :=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cepni
    cepni's avatar
    Erkek
    Kardeş, sonu '' -izm '' le biten hiçbir akımdan Türk milletine yarar gelmez, çünkü bu '' -izm '' lerin hepsi sömürüye dayanır. Bizim tek çıkar yolumuz var o da Milli Devlet-Milli İktidardır.

Bizim oralarda VATAN SATSA BİR KİŞİ ANINDA BİTER İŞİ! / "Türkçe"m, ana dilim, ata sesim, ses bayrağım, Bu koskoca dünyada beni sen Türk edensin." / Benim bozkurt yurdumda çakalların işi ne!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    bilimdir

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

cold-m4 bunu yazdı:
    kominist diye değil, komünist diye yazılır :=)

olsun ben halk ağzıyla konuşuyorum halka iniyorum :DDDDD

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

cepni bunu yazdı:
    Kardeş, sonu '' -izm '' le biten hiçbir akımdan Türk milletine yarar gelmez, çünkü bu '' -izm '' lerin hepsi sömürüye dayanır. Bizim tek çıkar yolumuz var o da Milli Devlet-Milli İktidardır.

söylenen birşey vardı kitapta ne kadar doğru bilmiyorum fakat leninizm, marksizmin amerikan idolojileri olduğu idi.

Amerika tez ve antitez yapıyor sürekli komünizm-faşizm bunu her eyrde uyguluyor iki görüştede amerika parmağı var(Türkiye de olmasında)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scream_vasiyet
    scream_vasiyet's avatar
    Erkek

komünizmi her alanda "eşitlik" diye kısaca tanımlayabiliriz.komünizm ütapyadır bunu çoğu komünist bilir.ama insanın inandığı şeyler için savaşması gerekir.şu ana kadar komünizm gerçekleşmedi.ama sosyalist devletler var.

açım diye ağlama marketleri yağmala xP
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scream_vasiyet
    scream_vasiyet's avatar
    Erkek

mesala Türkiye sosyalist bir devlet olsa pkk kalmaz.öldürmeyle bombardımına tutmakla işin çözüleceğine inanan bir beyin faşist bir beyindir.wayyy 2000000 pkk lı öldürdük!! eee? bitcek mi? eşitliğin olmadığı bir düzende tekrar yetişmicek mi ?halbu ki silahsız,kayıpsız ve barış içinde tek bir çatı altında yaşamak mümkün.ama faşistler yani amerikan uşakları(bu ergenekon olayında orgeneraller çıktığında hiç şaşırmadım..) kan dökülsün ülke parçalansın istiyor...bu arada  komünizm sömürge falan filan değil.tam tersi sömürge düşmanı emparyalist devletlere düşman bir düşünce akımı..

açım diye ağlama marketleri yağmala xP
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nazmanya
    nazmanya's avatar
    Erkek

üniden aldığım eğitimle insanların fiziksel,ruhsal  gelişimlerinin ve öğrenme yöntemlerinin neredeyse istinasız aynı olduğunu öğrendim. peki bu aynı gelişim düzeyi içinde olanlar niye farklı düşünce sistemleri yarattılar. insanlar ve düşünce sistemleri arasında tek fark var oda ÇIKAR. biri faşizmin, başkası sosyalizmin, ötekisi kominizmin doğru olduğunu savunur. oysaki bunlara derinlemesine inmeden bakarsan yüzeysel olarak bütün düşünce sistemleri hemen hemen aynıdır. küçük farklılıkları yüzünden binlerce insan ölmüş ve yeryüzü büyük tahribat almıştır. bunlar ne birbirinin zıttıdır nede tamamlayıcısı. yani kominist olmak için ateist, faşist olmak içinde dinine acayip bir şekilde bağlı olmak gerekmez din ayrı şeydir kominizm ayrı şeydir. kominizm öğretilerine göre gerçek , iyi bir dindarın amaçları ile koministin amaçları neredeyse aynıdır temelde eşitlik vardır. peki bu çıkarım niye başarısız oldu yanlış olan nedir tabiki insan faktörü. elimizi attığımız her yeri kuruttuk. sırf toplumda yerimiz olsun diye bu düşünce sistemleri üretildi bizde koyun sürüsü gibi ben milliyetçiyim ben koministim yok ben ateistim yok ben buyum diye kendimize bir safhada yer seçtik. bu seçimler tamamen insanın bir şeylere inanma amacından doğuyor dinde böle ortaya çıktı kendinden büyük bir şey var ona inanmalıyım arzusu. düşünce sistemlerini dogmatikleştirmeye çalıştılar ama başaramadılar şimdide sen aynı şeyi yapıyorsun hiçbir düşünce sistemi kötü değildir ve sabit değildir senin düşündüğünün zıttıda olsa. arkadaşın biri düşmanını tanı demiş ne düşmanı çocukmu eğliyon. sana tavsiyem hepsini araştır eminim hepsinde iyi bir şeyler bulacaksındır ama hiçbirine sonsuz inanma kendinide bunların bir köşesine yerleştirme işte o zaman yitip gidersin çünkü bu öğretilerin hiç biri insana uygun değildir insan sürekli farklı şeyler yapar ve yaptıkları bu öğretilerin yüzde onuna bile uymaz. sonrada kendini sorgulamaya girersin ben buydum niye böle yaptım diye. unutmaki kimse senin düşmanın değil farklı düşüncede olsa bile kimse sana düşündükleri ile zarar veremez. bu sistemler anlam veremdiklerini anlaman için hayatında bir araç olmalı senin hayatını yönlendiren amaç olmalılı. eğer amaç edinirsen bilki araç olan şey sensin.

ey tahribat cemaat bırakın şu kamplaşmayı kim fayda gördükü biz görelim. ama postları okurken çok sevindim çok güzel cevaplar verilmiş ve kimse bu cevapları veren arkadaşları suçlamamış istisnalar hariç. 

http://www.speedtest.net/result/926625321.png
Toplam Hit: 19028 Toplam Mesaj: 127