Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum
-
çaktım köfteyi tamam.
-
Başkada sormak istedeğin varsa sor....
-
komünizm bana göre kurtuluştur...
ahmete göre tam bir saçmalıkdır...
mehmete göre gerçekleşse'de gerçekleşmesede farketmez...
---------------------
ek olarak;
sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum;
hitlerin: KAVGAM adlı kitabını al oku...
ardından
CHE GUEVARAnın BOlİVYA GÜNLÜĞÜ adlı kitabı oku...
sonra;
ÇILGIN TÜRKLER adlı bi kitap var bilirsin meşhur kitap al onu oku...
en son olarak;
DAR AĞACINDA ÜÇ FİDAN'ı oku
tam olarak kafandaki görüş yerleşecek...hangi yolu seçecegine karar vereceksin..
Faşizmide seçsen komunizmide seçsen farketmez...kafanda yerleşen bir ideolojiyi seçmişi olmak en mutluluk veren şeydir...
umarım kendine göre en olumlu,ve kafandaki soru işaretlerini yok eden bir ideolojiyi seçersin...
-
çılgın türkleri okudum öbürkülerini okumadım hitlerin hayatını kısaca okumuşutm gerçi ama bu che nin son mektubumu ne varmış kızına bıraktığımı o varsa yayınlarmısınz
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------komünizm bana göre kurtuluştur...
ahmete göre tam bir saçmalıkdır...
mehmete göre gerçekleşse'de gerçekleşmesede farketmez...
---------------------
ek olarak;
ardından
sonra;
en son olarak;
tam olarak kafandaki görüş yerleşecek...hangi yolu seçecegine karar vereceksin..
Faşizmide seçsen komunizmide seçsen farketmez...kafanda yerleşen bir ideolojiyi seçmişi olmak en mutluluk veren şeydir...
umarım kendine göre en olumlu,ve kafandaki soru işaretlerini yok eden bir ideolojiyi seçersin...
-----------------------------Hepsini okudum bolivya günlüğü çok güzel ama afrika rüyası daha güzel yoldaş onu okumanı öneririm...
Buda çocukarına yazdığı son mektubu che 'n
Sevgili Hildacık, Aleidacık, Camilo, Celia ve Ernesto
Eğer bu mektubu okumanız gerekirse bu, sizlerin arasında olmadığımdan olacaktır. Beni zar zor hatırlayacaksınız, en küçükleriniz ise hiç hatırlamayacaktır. Babanız düşündüğü gibi hareket eden bir adamdı ve kesinlikle inançlarına bağlıydı.
İyi bir devrimci olarak yetişin. Doğaya egemen olmayı olanak kılan tekniğe egemen olmak için çok çalışın. Devrimin önemli olduğunu ve bizlerin yalnız başımıza hiçbir değerimizin olmadığı hatırda tutun. Herşeyden önce de dünyanın herhangi bir yerinde hehangi bir kişiye karşı yapılan herhangi bir haksızlığı daima yüreğinizin en derin yerinde hissedebilin. Bu, bir devrimcinin en güzel niteliğidir. Sizi ufaklıklar, hep görmeyi umuyor ve kocaman kucaklıyorum.
Babanız Ernesto -
lordvader89 bunu yazdı:
---------------------
ek olarak;
ardından
sonra;
en son olarak;
-----------------------------bu ideoloji seçme olayına hak veriirmde orada yazdığın kitaplar bence eksik (eğer bu kitapların bir ideolojiyi temsil ettiğini sölemek istediysen) bu kitapların tek başlarına bir anlam ifade etmezler
bence bunları eklemelidin
Kral Marx ın das kapitali
Engels köylüler savaşı
lenin devlet ve devrim
Ziya Gökalp Türkçülüğün Esasları
Nihal Atsız ın eserleri ( Bozkurtların Ölümü , bozkurtların Doğusu, Delikurt,Makaleleri ...)
bunları ekliyebilirdin....
-
selim_pusat bunu yazdı:
-----------------------------bu ideoloji seçme olayına hak veriirmde orada yazdığın kitaplar bence eksik (eğer bu kitapların bir ideolojiyi temsil ettiğini sölemek istediysen) bu kitapların tek başlarına bir anlam ifade etmezler
Engels köylüler savaşı
lenin devlet ve devrim
Nihal Atsız ın eserleri ( Bozkurtların Ölümü , bozkurtların Doğusu, Delikurt,Makaleleri ...)
-----------------------------yazdıklarından okuduklarım var...
ama henüz hiç birşey bilmeyen bir insan bunları okursa nolur :) ?
önerdiğim kitaplar en son jenerasyonun anlatıldığı kitaplar...
ama senşn önerdiğin kitaplarda güzel tabi hepsini okumadım sadece içlerinden;
nihat atsız'ın; bozkurtların doğuşunu adlı kitabı okudum
nutuk zaten baş yapıttır..
das kapital'de okuduğum kitaplar arasında..
önerilerin için teşekkürler hoca...
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
selim_pusat bunu yazdı:
Engels köylüler savaşı
lenin devlet ve devrim
-----------------------------yazdıklarından okuduklarım var...
ama henüz hiç birşey bilmeyen bir insan bunları okursa nolur :) ?
önerdiğim kitaplar en son jenerasyonun anlatıldığı kitaplar...
ama senşn önerdiğin kitaplarda güzel tabi hepsini okumadım sadece içlerinden;
nihat atsız'ın; bozkurtların doğuşunu adlı kitabı okudum
nutuk zaten baş yapıttır..
das kapital'de okuduğum kitaplar arasında..
önerilerin için teşekkürler hoca...
-----------------------------valla hoca ilk sırada yazdığım kitaplar engels filan doğru söylüyorsun onları hiç birşey bilmeyen birisi okursa bişi anlamaz ama altta yazdığım kitapları hiç birşey bilmeyen birisi okursa anlar tabi terste tepebilir ( ogün samat , ismi aklıma gelmedi gazeteciyi vuran şimdide gazeteci olarak dolaşan yaşlı ( tecavüzden yargılanan gazeteci vs..))
-
selim_pusat bunu yazdı:
-----------------------------valla hoca ilk sırada yazdığım kitaplar engels filan doğru söylüyorsun onları hiç birşey bilmeyen birisi okursa bişi anlamaz ama altta yazdığım kitapları hiç birşey bilmeyen birisi okursa anlar tabi terste tepebilir ( ogün samat , ismi aklıma gelmedi gazeteciyi vuran şimdide gazeteci olarak dolaşan yaşlı ( tecavüzden yargılanan gazeteci vs..))
-----------------------------yazık ettiler kendilerine...gencecik çocuklar...tecavüzden yargılanan şu adamın adını bende hatırlayamadım zaten hakkında fazla bi bilgim de yok :S
vel hasıl yazık ettiler...dediğin gibi ters tepti..
-
alacakaranlik bunu yazdı:
-----------------------------sosyalizm:2 ineğiniz varsa birini komşuya vermeniz gerekir.
komünizm:2 ineğiniz varsa devlet ikisini de alır ve size bir madalya verir.
faşizm:2 ineğiniz varsa devlet ikisini de alır size süt sağar.
nazizm:2 ineğiniz varsa,devlet ikisini de alır toplama kampıuna gönderir.
kapitalizm:2 ineğiniz varsa,brini satıp boğa almaya çalışırken öbür ineği de satmak zorunda kalırark boğanızla başbaşa kalırsınız.
Bürokrasizm:2 ineğiniz varsa,devlet ikisini de alır,birini öldürür;diğerini satar ve elde edılen sütün bir örneğini arşive kaldırır.
liberalizm:2 ineğiniz varsa,onları serbest bırakmanız gerekir.
modernizm:2 ineğiniz varsa onları çokdan satmış olmanız gerekir.
post-modernizm:2 ineğiniz varsa onları hayvanat bahçesine bağışlar,rsmini duvara asarsınız.
satanizm:2 ineğiniz varsa sütünü satıp kanını içersiniz.
laisizm:2 ineğiniz varsa derilerini nereye vereceğinizi biliyorsunuz demektir.
jakobenizm:2 ineğiniz varsa,onları ceylan olduklarına ıkna etmenız gerekir.
realizm:2 ineğiniz varsa,sadece 2 ineğiniz olduğuna kendınızı inandırmanız gerekir.
sürrealizm:2 ineğinizn olması onların geçmişte buzağı,gelecekte kavurma olmalarını değiştirmez.
septisizm:2 ineğiniz var sanıyorsunuz,bu sadece yanılsamadır.
THK’izm:2 ineğiniz varsa bu ikisinin de derisinin bizim olduğu anlamına gelmektedir.
-----------------------------iyi hoş söylüyorsunda daha ilkinden coz..Komünizm bir rejim değildir.Komünizmin rejimi sosyalizmdir.Komünizm bir düşüncedir uygulanışı sosyalizmdir.Nazizim dediğin olay bir faşistin kendine göre rejimidir.