folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek

r3b3l bunu yazdı:
    -----------------------------

Dreamtn bunu yazdı:
    rebel peki lenin sence doğrumu düşünüyor bence yanlış düşünüyor din afyon olmamıştır hiç bi zaman Bir Amerikalı düşün bir şeye inanmayan Birde Türk düşün Harbiden Müslüman şimdi hacı amerikalının bi amacı yoktur hayatta birasını alkolunu açar karıyı ... hayatın keyfini çıkarır peki bu insan neden yaratıldı ? niçin yaratıldı insan bir hücrenin evrim geçirmesiylemi oluştu herşey bu kadar tesadüfenmi oldu . Çicekler,İnsanlari,Hayvanlar bunların dna ları hatta Ateist bazı bilim adamları müslüman olmuşlar burdan şurayı bağlıcam hacı din gereklidir ! Dinde hiç bir şey insanın zararına değildir. ve hadi öbür taraf için hazırlanırlar müslümanlar . Hadi öyle bi yer yok diye düşün bişi kaybetmezler ama varsa bence hacı diyorumki din gereklidir komunizm gereksizdir ;) gerekli olsaydı şuana kadar olurdu mantıksız ... !
    Bu kadar kavram karmasası icinde inan bende bilmiyorum dogrumudur yanlısmıdır ben neciyim ama iyi kotu bir yerlerden tutup insanları bilgilendirmek yollarını cizmelerine yardımcı olmak gerekir.

Darwin teorisi cökertileli cok oldu boyle birsey olmasıda zor tabi ama senin yaptıgın dostum komunizmi dinsizlige baglamak direk =) Dinsiz olan komunisttir, inanclı olan komunist olamaz diyorsun.Bu noktaya katılmıyorum bir cok arkadasım var inadıkları halde komunist sistemi benimsemis, biraz insanın kendi vicdanına bırakmasıdır aslında.

Din sorusunda sordugun soruya gelince örnekle acıklamaya calısayım..Komunizm,sosyalizm gibi sistemlerde dinin sükrancılık yonune aşırı derecede karsı cıkılır.Örnegin babasından kalan fabrikayla paraya para demeyen bir evlat ve o fabrikanın bir işcisi..Atıyorum fabrika sahibi aylık 100 milyar kazanıyor, işci 400lira işcideki durum "bunada şukur Allah obur dunyada yardımcı olur" karsı cıkılan sey bunun gibi biey oluyor kesin bilinmeyen birsey hakkında insanların bu yolla aza yetinmeleri, daha rahat somurulmeleri saglanıyor..Sadece obur dunya inancıyla.Komunizmde kesin olmayan birseyle somuruluyorsunuz vs der..

Simdiye kadar biraz papaganlık yaptım okuduklarımı,birikimlerimi anlattım..Bana kisisel sorucak olursan siyasal konusmayı pek sevmiyorum =) Ama her 2 tarafda dinin var olup olmadıgını suanda ispatlayamaz gibi geliyor..Bu durumda ister ateisti ister teisti olsun ne derlerse desinler bunu ispatlayamadıklarına gore buyuk bi tartısmaya gerek gormuyorum "vardı,yoktu,iyidir,kotudur" vs diye..

teşşekkür ederim sana aslında istediklerimi aldım biraz senden konuları amaçları azda olsa öğrendim belki benimsemedim ama ... Zaten amacım benimsemek değil öğrenmekti bak benim duyduğum okuduğumdu kominizm=dinsizlik marx lenin cart curt bu elemanlar bunu kuruyo sende buna inanıosun ama istediklerin konulara inanıosun istediklerine inanmıosun burda bi tezat var gibime geliyor dini afyon olarak gören bu insanlar kuruyor bu felsefeyi bunlara inanıyorsan önderlerin onlarsa onlar gibi ilerlemek lazımdır diye düşünüyorum Mesala benim Milliyetçilikte önderim Atatürk Dini Açıdan Hz.Muhammed Anlatabilmişimdir heralde biraz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Komunizm derki banane senin dini inancindan.Komunist olmak dinsiz olmak demek degildir.Zaten temelde senin kisisel haklarina mudahele olamaz.

Marx komunzmin fikir babasidir.

Komunizmn amaci tam olarak sinifsiz ve esit toplumdur.Yani butun insanligin kafasindaki modeldir.Yani gulluk gulistanlik deyimi , yani paranin saltanatinin yikildigi vs...

Denizlerin komunizmi yaymak gibi bir amaci yoktu.Komunist propaganda icin parti ve dernekler kurulur,tuzuklerindede marksist ideolojiyi benimsediklerini belirtmislerdir.

Yani komunizm ocu degildir,insanlik dusmani degildir.Komunizm kapitalizme dusmandir.Yani senin benim sistem karsisinda degerlendirilirken,cebindeki parana,ailenin fertlerine bakilmadigi "salt insan" olarak degerlendirildigimiz...kol gucunun hayat oldugu vs vs vs birsuru hoca ne yazalim ki?

Bu arada dava adami degilim , 2yildir siyasetle falan zerre ilgilenmyiorum,donegim,libosun tekiyim.Kendimden baskasini pek dusunmuyorum 2yildir...ama ondan onceki 19 senem cocuklugumdan beri hani 5-6 yaslarimdan beri kuru ekmegi paylasmisligim var insanlarla,olume yurumuslugum,harbiden dusuncelerim dogrultusunda yasadigim koca 19 yil var... donekligimin nedenini sorarsanda,ben olurken-kalp krizini gecirirken yuzlerce insanin gozumun icine bakip yardim etmemesi,ben yerde debelenirken,yanimdan suursuzca gecen yuzler...ulan ben sizin mutlulugunuz ,daha guzel yarinlariniz icin hayatimi harcamisim...krizden sonra 1hafta yataktan kalkamadim,en son kaltkim ayaga ciktim sokaga,yurudum caddelerde,buraya kadar dedim...kafesindeki kusun kafesinin kapisi acip ,hadi uc demene ragmen cikmiyorsa kafesinden yapacak fazlada birsey yok...sen elinle cekip atsan kafesten,ucar gider baska bir kafese girer...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:

Komunizm derki banane senin dini inancindan.Komunist olmak dinsiz olmak demek degildir.Zaten temelde senin kisisel haklarina mudahele olamaz.

Marx komunzmin fikir babasidir.

Komunizmn amaci tam olarak sinifsiz ve esit toplumdur.Yani butun insanligin kafasindaki modeldir.Yani gulluk gulistanlik deyimi , yani paranin saltanatinin yikildigi vs...

Denizlerin komunizmi yaymak gibi bir amaci yoktu.Komunist propaganda icin parti ve dernekler kurulur,tuzuklerindede marksist ideolojiyi benimsediklerini belirtmislerdir.

Yani komunizm ocu degildir,insanlik dusmani degildir.Komunizm kapitalizme dusmandir.Yani senin benim sistem karsisinda degerlendirilirken,cebindeki parana,ailenin fertlerine bakilmadigi "salt insan" olarak degerlendirildigimiz...kol gucunun hayat oldugu vs vs vs birsuru hoca ne yazalim ki?

Bu arada dava adami degilim , 2yildir siyasetle falan zerre ilgilenmyiorum,donegim,libosun tekiyim.Kendimden baskasini pek dusunmuyorum 2yildir...ama ondan onceki 19 senem cocuklugumdan beri hani 5-6 yaslarimdan beri kuru ekmegi paylasmisligim var insanlarla,olume yurumuslugum,harbiden dusuncelerim dogrultusunda yasadigim koca 19 yil var... donekligimin nedenini sorarsanda,ben olurken-kalp krizini gecirirken yuzlerce insanin gozumun icine bakip yardim etmemesi,ben yerde debelenirken,yanimdan suursuzca gecen yuzler...ulan ben sizin mutlulugunuz ,daha guzel yarinlariniz icin hayatimi harcamisim...krizden sonra 1hafta yataktan kalkamadim,en son kaltkim ayaga ciktim sokaga,yurudum caddelerde,buraya kadar dedim...kafesindeki kusun kafesinin kapisi acip ,hadi uc demene ragmen cikmiyorsa kafesinden yapacak fazlada birsey yok...sen elinle cekip atsan kafesten,ucar gider baska bir kafese girer...

Bir şeyi belirtmekte fayda var, Denizleri tamamiyle Marks felsefesine dahil etmedim. 1919 sürecini anti-emperyalist duruşuyla hayli benimseyen insanlardır. Eskinin solcularını görseniz farkedersiniz. Özellikle 68 kuşağı gençlerine :).

Bilgilendirme için sağol hemşom.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    compu pm attım bakın benimde demek istediğim komunizm olsa bile böyle yaşamk isteseler bile insanlar dinle yaşamalıdır ben böyle yaşamak istemem aslında ben osmanlının kanuni fatih dönemi kafasındayım açıkçası hoşgörülü samimi dine sadık saltanat olan belki anlatabilmişimdir ama ? He şöyle düşünmeyin Atatürk bunları deiştirdi sen Atatürkü sevmiosun dedirtmem ! Atatürke laf attırmam !  Ama  Osmanlının havası  hiç birisinde yok gibi ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkroasted
    Darkroasted's avatar
    Erkek

darwinin savunduğu düşünceyi kısaca şöyle özetleyebiliriz ;

boş bir arazide 3 tane tuğla var ve bunlar zamanla üst üste geliyor ve üç katlı bir tuğla şeklini alıyor.

Akla mantığa sığmıyor bence çözümlemek isteyen varsa buyursun,,

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca simdi kubada kilise var, adam gidip ibadetini yapiyor...Kimsede niye gidiyorsun diyemez...Evet gecmiste uygulama modellerinde ibadet yerlerinin yasaklanmasi gibi yanlislar olmustur ama devlet yonetiminin dini yoktur...Yani devlet bireyin dini inanclarini yasayabilecek bir ortam saglamakla yukumludur,devlet musluman olmak,hristiyan olmakla yukumlu degildir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Serser1
    Serser1's avatar
    Erkek

evet marxın öyle bi sözü vardır..ama türkiyeden tut dünyaya da baksak siyasette din her zaman burjuvazinin yanında yer almıştır..bu bakımdan gerçekden bi afyon gibidir..ama şuda ayrı bi konudur..herşey kişide biter..yani tanrı ile insan arasındaki ilişkiye kimse bişi diyemez..o kendi inancıdır çünkü..

he bide şurdan bakarsak marxın yakın arkadaşı engelsinde bi sözü vardır 'ne mutlu ki o insanlara öbür dünya onlarındır ve ne mutlu ki o insanlara bir gün bu dünyada onların olacak' tam hatırlamıyorum bilen varsa doğrusunu yazsarsa sevinirim..yani burda işçiye emekçiye söyleniyor..

dil, kültür, renk değil..emektir yüce olan..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Komunizm işçi sınıfını destekleyen yaşam biçimidir.Komünizm eskiyi değiştirmeye yöneliktir ama eskiye göre varolduğu bugünden bu yana birçok eleştiriye uğramış bir düşüncedir.Komünnizm çoğu kez komünizmin ne olduğunu bilmeyen kişiler tarafından kötülendi önceden bizim birçok yoldaşımız katledildi mesela ibrahim yoldaş ibrahim kaypakkaya faşistler tarafından doğranıp bir torbaya doldurulup bir köşeye attılar cesedini isteyen babasına bile cesedi vermediler bunun gibi daha birçok yoldaşımız katledildi.İşkencelerde öldürülüp hastane önlerine atıldı hiçbirşey olmamış gibi.Şu anda gidip sorsan o faşistlere komünizm nedir diye seni oırada bi döverler üstüne küfür yersin ama ne olduğunu daha bilmiyorlar.Komünizm denilince hep akla marx & lenin gelir bunlar ayrılmaz ikili gibidirler çünkü bunlar komünizmin kuruculuarındandırlar komünizmin eleştirilcek yanı yokmu diyorsanız tabiikide var.Komünizmle yönetilen bir ülkede devlet diye birşey olmuyor tamamen sınıfsız bir toplum oluyor yani üreten biziz yöneten istemiyoruz hesabı sana ayrıcalıklar tanımıyor ve senin kendine ait mülkün ve eşyan olmuyor hepsi devlete ait oluyor ama sonucunda herkes toplum önünde eşit oluyor ve hiçbir türlü ayrıcalık tanınmıyor tabiiki sana oturacak yer veriyor karnını doyuruyor komünizm işçinin köylünün tek umudu olmuş durumda şu anda .Komünizmle yalnızca insanın insan yüzünden sömürülmesi ortadan kaldırılmakla kalmaz toplumsal sınıflar ve bunlarla birlikte, toplumsal işbölümü de ortadan kalkar.Komünizmle kapitalist bir ülkeye ait hiçbirşey kalmaz paralar kalkar.Komünizm, özgür ve bilinçli emekçilerin yüksek düzeyde örgütlenmiş bir toplumu, kamu-oto yönetiminin kendisini yansıtacağı bir düzen olacaktır. Komünizmde önce devletin zayıflaması, sonra insanların yönetiminden, eşyanın yönetimine geçişi sağlayacaktır.

Kısacası Komünizm = Eşitlik özgürlük demokratik ülke

Faşizm = kan cinayet ayrımcalık (siyah beyaz ayrımı hristiyan müslüman ayrımı türk kürt ayrımı )

Vede kimse kimsenin dinine karışamaz komünizmde böyle brieşy yer almaz...

susarsam cıglık(isyan) olur konuşursam DEVRİM

"Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharı öldüremezsiniz." (CHE)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    Claros bunu yazdı:

Komunizm işçi sınıfını destekleyen yaşam biçimidir.Komünizm eskiyi değiştirmeye yöneliktir ama eskiye göre varolduğu bugünden bu yana birçok eleştiriye uğramış bir düşüncedir.Komünnizm çoğu kez komünizmin ne olduğunu bilmeyen kişiler tarafından kötülendi önceden bizim birçok yoldaşımız katledildi mesela ibrahim yoldaş ibrahim kaypakkaya faşistler tarafından doğranıp bir torbaya doldurulup bir köşeye attılar cesedini isteyen babasına bile cesedi vermediler bunun gibi daha birçok yoldaşımız katledildi.İşkencelerde öldürülüp hastane önlerine atıldı hiçbirşey olmamış gibi.Şu anda gidip sorsan o faşistlere komünizm nedir diye seni oırada bi döverler üstüne küfür yersin ama ne olduğunu daha bilmiyorlar.Komünizm denilince hep akla marx & lenin gelir bunlar ayrılmaz ikili gibidirler çünkü bunlar komünizmin kuruculuarındandırlar komünizmin eleştirilcek yanı yokmu diyorsanız tabiikide var.Komünizmle yönetilen bir ülkede devlet diye birşey olmuyor tamamen sınıfsız bir toplum oluyor yani üreten biziz yöneten istemiyoruz hesabı sana ayrıcalıklar tanımıyor ve senin kendine ait mülkün ve eşyan olmuyor hepsi devlete ait oluyor ama sonucunda herkes toplum önünde eşit oluyor ve hiçbir türlü ayrıcalık tanınmıyor tabiiki sana oturacak yer veriyor karnını doyuruyor komünizm işçinin köylünün tek umudu olmuş durumda şu anda .Komünizmle yalnızca insanın insan yüzünden sömürülmesi ortadan kaldırılmakla kalmaz toplumsal sınıflar ve bunlarla birlikte, toplumsal işbölümü de ortadan kalkar.Komünizmle kapitalist bir ülkeye ait hiçbirşey kalmaz paralar kalkar.Komünizm, özgür ve bilinçli emekçilerin yüksek düzeyde örgütlenmiş bir toplumu, kamu-oto yönetiminin kendisini yansıtacağı bir düzen olacaktır. Komünizmde önce devletin zayıflaması, sonra insanların yönetiminden, eşyanın yönetimine geçişi sağlayacaktır.

Kısacası Komünizm = Eşitlik özgürlük demokratik ülke

Faşizm = kan cinayet ayrımcalık (siyah beyaz ayrımı hristiyan müslüman ayrımı türk kürt ayrımı )

Vede kimse kimsenin dinine karışamaz komünizmde böyle brieşy yer almaz...

susarsam cıglık(isyan) olur konuşursam DEVRİM

"Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharı öldüremezsiniz." (CHE)

peki birinci sorum diyosunki ayrıcalık tanınmıyor bence her insan ayrıcalık yapıyor ufak yada büyük ? komunistlerde yapıyodur kendi davasındaki elamanla öbür elemanı aynı savunmaz ikinci sorum biraz daha açarak Komünizm, özgür ve bilinçli emekçilerin yüksek düzeyde örgütlenmiş bir toplumu, kamu-oto yönetiminin kendisini yansıtacağı bir düzen olacaktır. Komünizmde önce devletin zayıflaması, sonra insanların yönetiminden, eşyanın yönetimine geçişi sağlayacaktır. konuyu pm atarsan sevirim :) veya buraya yaz 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Esyanin yonetiminden kasiti felsefi olarak aciklayayim sana hocam.Simdi Fight Club'u hatirla , tyler ne diyor ,insanlar araba aliyor,yeni bir kanepe aliyor ve sorunlarinin cozuldugunu saniyorlar."Bir zamanlar sahip olduklari esyalar , zamanla insanlarin sahibi oluyor" . Iste esyalari insanin sahibi olmadigi bir sisteme evrilmeden bahsediliyor burada.

Toplam Hit: 19027 Toplam Mesaj: 127