Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum
-
Komilerin patronlarına başkaldırarak herkes komi olcak.patron matron şef fln bişey yok artık.bukadar ulan demesidir.
-
Bir sosyalist olarak komünizm ideolojisinin uygulanmaya çalışıldığı sovyetlerde kuzey korede baskı ve şiddet olduğu doğrudur.Ve sistemi ayakta tutmak için zorbalık yöntemi uygulanıp komunuzm dediğiniz şey mutlak bi faşizm olmaya başlamıştır.Yani arkadaşlar ister sağcı ister solcu olalım şunu bilelimki her ideoloji teoride iyi pratikte kötüdür.mesela marx herşeyi sabit kabul eder diyalektik metaryalizme göre.Ama insan faktörünün göreceliliği ve değişkenliği göz önune alınadığı zaman yönetimde zorbalıklar dökülen kanlarda mutlak olacaktır.Bkz.sovyetler,kuzey kore,80 öncesi çin falan...
-
Suradan dinle istersen, seni tatmin edecektir..
http://www.marksist.com/marksist_tutum/temel_goruslerimiz.htm
Yaratıcı'nın adıyla adalet yerine zulm isleyenler yüzünden Yaratıcı'ya küsmüs insanlarin adil düzen arayisidir bence komünizm.. Bir ütopyadir.. Güzel konusur ama onu uygulamaya gelince insanin dogasindaki bencillik ve kötülükten bir türlü gercege dönüsemez.. Onbinlerce yillik bir realite olan din ile barissa dünyanin en güzel sistemini olusturacaktir kanimca..
-
Bu sistem dünyada gerçekleşemeden çökmüştür , teoride de , pratikte de eline vermişlerdir komünizm yanlılarının , hâlâ neyin uğraşıdır bu , anlamak güç .
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Bu sistem dünyada gerçekleşemeden çökmüştür , teoride de , pratikte de eline vermişlerdir komünizm yanlılarının , hâlâ neyin uğraşıdır bu , anlamak güç .
-----------------------------kapitalizm daha mi iyidir diyorsun kardeşim.. senin tabirinle, çökerten, teori ve pratikte "eline veren" kapitalizmdir cünkü, sence kapitalizm, insanlarin, hatta yerküre ve gökkürenin "eline vermemis midir?"
-
IsLaMiC_ForCe bunu yazdı:
-----------------------------Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Bu sistem dünyada gerçekleşemeden çökmüştür , teoride de , pratikte de eline vermişlerdir komünizm yanlılarının , hâlâ neyin uğraşıdır bu , anlamak güç .
-----------------------------kapitalizm daha mi iyidir diyorsun kardeşim.. senin tabirinle, çökerten, teori ve pratikte "eline veren" kapitalizmdir cünkü, sence kapitalizm, insanlarin, hatta yerküre ve gökkürenin "eline vermemis midir?"
-----------------------------Kapitalizm daha iyidir dediğimi de nereden çıkardın hocam :) Bu iki sistemin arasında fark yoktur bana göre , birinde üretim araçları burjuvaların elindedir , diğerinde ise devletin , dolayısıyla devletin başındakilerin . Arada pek fark yok .
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Kapitalizm daha iyidir dediğimi de nereden çıkardın hocam :) Bu iki sistemin arasında fark yoktur bana göre , birinde üretim araçları burjuvaların elindedir , diğerinde ise devletin , dolayısıyla devletin başındakilerin . Arada pek fark yok .
-----------------------------
harbi hiç bişi bilmiyosunuz konusuyorsunuz.. -
kominizm zalim devlet
faşizm zalim patron
(kominizm+faşizm)/2 =( zalim devlet+zalim patron)/2
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------IsLaMiC_ForCe bunu yazdı:
-----------------------------Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Kimler sana söylemişse yalan söylemiş hele ki "devlet" lafıyla iki defa yalan söylemiş. Mesajlarla öğrenilecek sey değildir bunlar. Gerçek solcularla tanışırsanız görürsünüz. İstanbul'da iseniz Boğaziçi Üniversitesi'ne gidin. Anakara'da iseniz ODTÜ'ye gidiniz. Yaşam tarzlarını, giydiklerini, dile getirmek istediklerini, yediklerini vs.. analiz ederseniz görürsünüz.
-
Hahaha , vay anasını arkadaş ya , ulan bir siz biliyorsunuz di mi bu işleri , bir siz araştırıyorsunuz di mi ? :)
Serser1 , bir şey bilmediğimi düşünüyorsun , ama öğretmek için bir şey yapmıyorsun ki beklemiyorum zaten , bir bok bildiğini sanan tikitay komolardan birisin sen de muhtemelen , ama gerçek şu ki boş adamsın . Sen komo olmadan önce nasıl konuşulacağını öğren , sonra gel , belki tartışırım .
Ontedi , bana kimse bir şey söylemedi , bu konuda şüphen olmasın . Söylenen şeyleri araştırmadan , düşünmeden , tartmadan kendime benimsemem . Gerçek solcu çok var etrafımda merak etme , her ne kadar şu an komünizm düşüncesini benimsemese bile , çok yakın akrabam olan bir insan , Maltepe içer , deli gibi kitap okur , tek bir Amerikan malı kullanmaz . Ha böyle bir akrabaya sahip olmasan nolurdu , hiç bir şey değişmezdi . Gene başka bir solcu (gerçek :) ) bulup konuşurdum , birebir tecrübelerini dinlerdim .