Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Hahaha , vay anasını arkadaş ya , ulan bir siz biliyorsunuz di mi bu işleri , bir siz araştırıyorsunuz di mi ? :)
Serser1 , bir şey bilmediğimi düşünüyorsun , ama öğretmek için bir şey yapmıyorsun ki beklemiyorum zaten , bildiğini zanan tikitay komolardan birisin sen de muhtemelen . Sen komo olmadan önce nasıl konuşulacağını öğren , sonra gel , belki tartışırım .
Ontedi , bana kimse bir şey söylemedi , bu konuda şüphen olmasın . Söylenen şeyleri araştırmadan , düşünmeden , tartmadan kendime benimsemem . Gerçek solcu çok var etrafımda merak etme , her ne kadar şu an komünizm düşüncesini benimsemese bile , çok yakın akrabam olan bir insan , Maltepe içer , deli gibi kitap okur , tek bir Amerikan malı kullanmaz . Ha böyle bir akrabaya sahip olmasan nolurdu , hiç bir şey değişmezdi . Gene başka bir solcu (gerçek :) ) bulup konuşurdum , birebir tecrübelerini dinlerdim .
-----------------------------Bizim oralarda bir laf vardır "insanın zikri neyse fikri de o" diye bir cümle. Bilgi cümleye yansır, komün toplumda devlet yoktur :). Bir cümlende kavram sorunsalı yaşamışsın. Bu ise bana bundan önceki gibi bir cevap hakkını kazandırır :). Akraban içinse sevindim :).
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Hahaha , vay anasını arkadaş ya , ulan bir siz biliyorsunuz di mi bu işleri , bir siz araştırıyorsunuz di mi ? :)
Serser1 , bir şey bilmediğimi düşünüyorsun , ama öğretmek için bir şey yapmıyorsun ki beklemiyorum zaten , bildiğini zanan tikitay komolardan birisin sen de muhtemelen . Sen komo olmadan önce nasıl konuşulacağını öğren , sonra gel , belki tartışırım .
Ontedi , bana kimse bir şey söylemedi , bu konuda şüphen olmasın . Söylenen şeyleri araştırmadan , düşünmeden , tartmadan kendime benimsemem . Gerçek solcu çok var etrafımda merak etme , her ne kadar şu an komünizm düşüncesini benimsemese bile , çok yakın akrabam olan bir insan , Maltepe içer , deli gibi kitap okur , tek bir Amerikan malı kullanmaz . Ha böyle bir akrabaya sahip olmasan nolurdu , hiç bir şey değişmezdi . Gene başka bir solcu (gerçek :) ) bulup konuşurdum , birebir tecrübelerini dinlerdim .
-----------------------------Bizim oralarda bir laf vardır "insanın zikri neyse fikri de o" diye bir cümle. Bilgi cümleye yansır, komün toplumda devlet yoktur :). Bir cümlende kavram sorunsalı yaşamışsın. Bu ise bana bundan önceki gibi bir cevap hakkını kazandırır :). Akraban için ise sevindim :).
-----------------------------Söylediğin laf burada da var , sonuna kadar katılıyorum sana .
Komün toplumda devlet yoktur , evet , ben vardır demiyorum . Fakat günümüze veya zamanında uygulanmak istenen komünizme baktığımızda , totaliterlik vardır . Devlet üstünlüğü vardır , SSCB , Küba (tam emin değilim bu ülkeden) , Kuzey Kore vs. gibi "komünist" ülkelere baktığımızda her şey , birey bile devlete âittir .
Dürüst olarak söylemek gerekirse , "komün toplumda devlet vardır." gafını başka bir yerde yapmıştım , o yüzden bunu biliyorum , hata ile öğrendim bunu :)
-
Chingis bunu yazdı:
Serser1 , bir şey bilmediğimi düşünüyorsun , ama öğretmek için bir şey yapmıyorsun ki beklemiyorum zaten , bir bok bildiğini sanan tikitay komolardan birisin sen de muhtemelen , ama gerçek şu ki boş adamsın . Sen komo olmadan önce nasıl konuşulacağını öğren , sonra gel , belki tartışırım .
-----------------------------
evet nasıl konuscağımıda snden öğrencem..güzel..bn sana okuyabiliyosan bi hakaret yazmamısım..ama gel gör ki düzgün konusmaktan aciz insalardan nasıl konuscağımız öğreneceğiz..
şimdi gelelim konuya..bn bu konularda mesajlarımda belirtmişimdir neyi nie savunduğumu..che avatarıp koyup şöyle böyle tikilik yaptığımı vs. şöylemişsin..
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=66509&sayfa=7#639538
bu konuda da belirtmişim..daha bni tanımadan atıp tutuyorsun..
birde araştırıyorum demişin ya..harbi gülüyorum..komünist devlet hee..way bee..nerden araştırıyon bi söyle yaw..
ondan sonrada bos adam olduğumu idda etmişsin..üretim araçları topluma aittir bu sistemde(ek bilgi olsun sana)..
çok bilgin varsa gel tartısalım..bilgilerinle yaz ama doğru kaynaklardan öğrenerek..o zmn bakalım kim bos..
-
Sayın arkadşımız.Seni 40 yaşlarında ve eski Sovyetler Birliği dönemini yaşamış bir insan ile tanıştırabilirim.Kominizmi ondan dinlemeni isterdim doğrusu.
-
Serser1 bunu yazdı:
Serser1 , bir şey bilmediğimi düşünüyorsun , ama öğretmek için bir şey yapmıyorsun ki beklemiyorum zaten , bir bok bildiğini sanan tikitay komolardan birisin sen de muhtemelen , ama gerçek şu ki boş adamsın . Sen komo olmadan önce nasıl konuşulacağını öğren , sonra gel , belki tartışırım .
evet nasıl konuscağımıda snden öğrencem..güzel..bn sana okuyabiliyosan bi hakaret yazmamısım..ama gel gör ki düzgün konusmaktan aciz insalardan nasıl konuscağımız öğreneceğiz..
şimdi gelelim konuya..bn bu konularda mesajlarımda belirtmişimdir neyi nie savunduğumu..che avatarıp koyup şöyle böyle tikilik yaptığımı vs. şöylemişsin..
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=66509&sayfa=7#639538
bu konuda da belirtmişim..daha bni tanımadan atıp tutuyorsun..
birde araştırıyorum demişin ya..harbi gülüyorum..komünist devlet hee..way bee..nerden araştırıyon bi söyle yaw..
ondan sonrada bos adam olduğumu idda etmişsin..üretim araçları topluma aittir bu sistemde(ek bilgi olsun sana)..
çok bilgin varsa gel tartısalım..bilgilerinle yaz ama doğru kaynaklardan öğrenerek..o zmn bakalım kim bos..
-----------------------------Orada "komünist devlet" derken neyi kastettiğimi , Ontedi'ye yazdığım mesajda belirtmişim , bunu tekrar tekrar karşıma koymanın manası ne ? Okumadın mı o yazdığımı ? Okudun , maksat hamaset olsun .
Üretim araçları topluma âittir diyorsun fakat toprağa bile el koyan devlet , nasıl oluyor da bir üretim aracını topluma bırakıyor , anlamak ilginç . Ama mantığın "Komünizmde devlet : birey" ise , ona bir şey diyemem .
-
mr66tr bunu yazdı:
-----------------------------Sayın arkadşımız.Seni 40 yaşlarında ve eski Sovyetler Birliği dönemini yaşamış bir insan ile tanıştırabilirim.Kominizmi ondan dinlemeni isterdim doğrusu.
-----------------------------İnşallah mümkün olur birader . Sonuçta birebir yaşamış kişileri dinlemek çok daha faydalıdır , ama fikrimin değişeceğini zannetmem . Ben komünizmi Aral Gölü'nde veya Doğu Türkistan'da gördüm , ben komünizmin ortalığın anasını bellediğini gördüm .
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------mr66tr bunu yazdı:
-----------------------------Sayın arkadşımız.Seni 40 yaşlarında ve eski Sovyetler Birliği dönemini yaşamış bir insan ile tanıştırabilirim.Kominizmi ondan dinlemeni isterdim doğrusu.
-----------------------------İnşallah mümkün olur birader . Sonuçta birebir yaşamış kişileri dinlemek çok daha faydalıdır , ama fikrimin değişeceğini zannetmem . Ben komünizmi Aral Gölü'nde veya Doğu Türkistan'da gördüm , ben komünizmin ortalığın anasını bellediğini gördüm .
Bende kominizme sempati besleyen birisi değilim.Tanıştırmayı düşündüğüm kişi de bu düşünceye karşı zaten. -
mr66tr bunu yazdı:
Bende kominizme sempati besleyen birisi değilim.Tanıştırmayı düşündüğüm kişi de bu düşünceye karşı zaten.
-----------------------------Hangi komünizmi gördünüz sorabilir miyim. Yaşanmışta bizim mi haberimiz olmamış :). Terim karmaşasında kalmayın, Fatih Terim demedim :).
SSCB Lenin'den sonra çökmeye mahkumdu. Bknz: Tek Ülkede Sosyalizm.
-
ontedi bunu yazdı:
Bende kominizme sempati besleyen birisi değilim.Tanıştırmayı düşündüğüm kişi de bu düşünceye karşı zaten.
-----------------------------Hangi komünizmi gördünüz sorabilir miyim. Yaşanmışta bizim mi haberimiz olmamış :). Terim karmaşasında kalmayın, Fatih Terim demedim :).
-----------------------------Çin'in Doğu Türkistan'a , SSCB'nin de Kafkasya'ya ve Orta Asya'daki Türkî Cumhuriyetlere yaptıklarını bir araştır .
Tek ülkede sosyalizmmiş , bilmem neymiş , beni ırgalamaz bunlar , komünizm mi komünizm , ister komünizmin kendisi evrensel olsun , ister sosyalizm başka türlü olsun . Sonuçta bu adamlar "komünizm" adı altında yaptı bunları .
-
ontedi bunu yazdı:
evet bnde bunu söyleyecektim..komünizm için sosyalizmin tam zaferi gerekir oda zamanla bazı faktörlerden dolayı yıpratılmıstır..