folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Bir de aklıma gelmişken yazayım,fransız komunist partisinden tkpye gelirler.Duvarda Türk bayrağı yoktur,neden diye sorduklarında o burjuvazinin bayrağı diyerek bir savunma yaparlar.FKP(Fransız kom.partisi) genel sekreteri de "tarihte emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını vermişsiniz,nasıl duvara asmıyorsunuz?o sizin ulusal bayrağınız" diyerek tepki koyar.Bunu komunist bir abim anlattı,çoğunuz da tanırsınız :) Türkiyede solculuk ve komunizm gerçekten de olması gereken gibi değil,ülke için çalışmaları gerekirken ülkeye sövmek,millete sövmek,dağdaki teröristi övmek onların çoğu için daha önemli.

Not: Bu son söylediğim cümle ontedi,serser1 falan hiçbirinie değil genel konuşuyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

Komünizm Bir Yılan Gibidir Görüldüğü Yerde Başı Ezilmelidir. Mustafa Kemal Atatürk

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

Şu lafı duya duya bir hoş oldum. Klasik müzik sıktı. Tayyip kötü diye İslamiyet de kötü olacak diye bir kural yok. O kişileri o düşüncenin temsilcisi olarak görmekten vazgeçin

@Antioksidan, taşlama ilk olarak bize yapıldı hadi buyur buradan yak.

@selim_pusat, bir şarkı vardır "sana kırmızı çok yakışıyor" şimdi onun "size önyargı çok yakışıyor" diye olanını düşle.

önyargı değil gerçekler sen hiç hayatında hem stalinist hemde troçkist kominist gördüjnmü bilmem ama ben gördüm ve hakikaten benle birlikte bunu duyan arkadaşlarımda aklından benim daha önce deidğim gibi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu lafını akıllarından geçirdiler bence bu önyargı değilde tamamen gerçekleri yansıtıyor

ayrıca şunuda sölüyeyim eğer bazı arkadaşlar kendilerine çok kominist birini almak istiolarsa gitsinler SULTAN GALİYEV i kendilerine örnek alsınlar (sanırım komunizme de milliyetçiliği katmayı başardım işte size lahana turşusu çok seversiniz biliyorum)

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

ExcaliburTBT bunu yazdı:

Komünizm Bir Yılan Gibidir Görüldüğü Yerde Başı Ezilmelidir. Mustafa Kemal Atatürk

Bu sözün Atatürk'e ait olmadığı ispatlandı Sayın Güçhan :).

Her ne kadar kapiçtalist dünyada yaşasak bile inkar etmiyorum, zaten onunla yaşıyoruz sorun bu ya :).

Forumdaki cevap anlayışı bilgi paylaşımından çok, birbirine diş geçirme olayına gitmektedir.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Bırakın devletler kurmayı,

Herkesin eşit olduğu bir dünyayı,

Birlikte yaşama çabasını,

Demokrasiyi, sosyal hakları,

Komünizm; hepsinden önce,

insanın kendini yeniden yaratma çabasıdır.

Yeni insan yaratma çabasıdır. Ve insan kendini yeniden yarattığı zaman diğerleri kendiliğinden ortaya çıkacaktır zaten.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ExcaliburTBT bunu yazdı:

halamı aynı söz..halamı aynı gazel

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

ExcaliburTBT bunu yazdı:

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

mustafa kemal in komunizm ve bolşeviklik hakkında ki düşünceleri kaynaklarıylabirlikte verilmiştir aşağıda zaman ayırısanız M.Kemal in bu konuda ne düşündüğünü anlıyabilirsiniz...

"Bolşeviklere gelince, bizim memleketimizde bu doktrinin hiçbir şekilde bir yeri olamaz. Dinimiz, adetlerimiz ve aynı zamanda sosyal bünyemiz tamamiyle böyle bir fikrin yerleşmesine müsait değildir. Türkiye'de ne büyük kapitalistler, ne de milyonlarca zanaatkar ve işçi vardır. Diğer taraftan zirai bir problemimiz yoktur. Son olarak, sosyal bakımdan dini prensiplerimiz bolşevizmi benimsemekten bizi uzak tutmaktadır." (Atatürk'ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, IV., 1917-1938, Ankara, 1964, s.78)

6 Şubat 1921'de,

"Komünizm içtimai bir meseledir. Memleketimizin hali, memleketimizin içtimai şeraiti, dini ve milli ananelerinin kuvvetli, Rusya'daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini teyit eder bir mahiyettedir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. III, 2. Baskı, s .20)

2 Kasım 1922'de,

"Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare, bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşevizim ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir." (Ag.e, c .3, 2. Baskı, s. 20)

21 Haziran 1935'te,

"Türkiye'de bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü, Türk Hükümeti'nin ilk gayesi halka hürriyet ve saadet verme, askerlerimize olduğu kadar, sivil halkımıza da iyi bakmaktır." (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99)

"Bugün Avrupa'nın doğusunda bütün uygarlıkları ve hatta bütün insanlığı tehdit eden yeni bir güç belirmiştir. Bütün maddi ve manevi imkanlarını top yekün bir şekilde, dünya ihtilali gayesi uğruna, seferber eden bu korkunç kuvvet, üstelik Avrupalılar ve Amerikalılarca henüz malum olmayan, yepyeni siyasal metodlar tatbik etmekte ve rakiplerinin en küçük hatalarından bile mükemmelen istifade etmesini bilmektedir. Avrupa'da çıkacak bir savaşın başlıca galibi ne İngiltere, ne Fransa, ne de Almanya'dır. Sadece bolşevizmdir. Rusya'nın yakın komşusu ve bu memleketle en çok savaşmış bir millet olarak biz Türkler, orada cereyan eden olayları yakından izliyor ve tehlikeyi bütün çıplaklığıyla görüyoruz. Uyanan Doğu milletlerinin düşünce yapılarını mükemmelen sömüren, onların milli ihtiraslarını okşayan ve kinleri tahrik etmesini bilen bolşevikler, yalnız Avrupa'yı değil, Asya'yı da tehdit eden başlıca kuvvet halini almışlardır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 94-95)

ayrıyeten Büyük Önder Atatürk Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektupta komünizm tehlikesine karşı Türk Milleti adına duyduğu endişeyi şöyle dile getirmiştir:

"Komünistliğin memleketimizde değil, henüz Rusya'da bile tatbik kabiliyeti hakkında açık kanaatler hasıl olamadığı anlaşılmaktadır. Bununla beraber içerden ve dışardan çeşitli maksatlarla bu akımın memleketimizi içine girmekte olduğu ve buna karşı akla uygun tedbir alınmadığı takdirde milletin pek çok muhtaç olduğu birlik ve sükununu bozan durumların ortaya çıkması da imkan dairesinde görülmüştü. ..." (31 Ekim 1920, SD, IV, s. 360-361, Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektuptan)

Atatürk, tüm dünyayı tehdit eden bu tehlikeye karşı, milletin düşüncelerinde ve sosyal kurumlarda uygulanacak yöntemleri çözüm olarak görmektedir. Bu tehlikeye karşı öngördüğü değişiklikleri ise kendi sözleriyle şöyle özetlemek mümkündür:

"Rusya hariç olmak üzere bütün dünyada, her kişi menfaat ve zararı kendine ait olmak üzere hayatını düzenler. Yalnız her kişiye çalışmalarında yeni yasal vasıtalar ve haklar verilir." (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 68)

"Devlet bireyin yerini alamaz, fakat, bireyin gelişme ve kalkınması için genel koşulları göz önünde bulundurmalıdır. Devlet eliyle yapılacak işler, bireyin büyük kar getirmediğinden dolayı yapmayacağı işler veya milli çıkarlar için gerekli olan ekonomik işleri kapsar. Özgürlüklerin ve yurt bağımsızlığının sağlanması ve korunması ile iç işlerinin düzenlenmesi nasıl devletin görevi ise, devlet vatandaşların öğretimi, eğitimi, sağlığıyla ilgilenmek zorundadır. Devlet, memleketin asayiş ve savunması için yollarla, demir yolları ile, telgrafla, telefonla, memleketin hayvanlarıyla, her türlü taşıtlarıyla, milletin genel servetiyle yakından ilgilidir. Memleket yönetiminde ve savunmasında, bu saydıklarımız, toptan, tüfekten, her türlü silahtan daha önemlidir. ... Özel çıkarlar çoğunlukla, genel çıkarlarla tezat halinde bulunur. Bir de, özel çıkarlar, en nihayet rekabete dayanır. Oysa, yalnız bununla ekonomik düzen kurulamaz. Bu kanıda olanlar kendilerini, bir serap karşısında, aldatılmaya terk edenlerdir. ...Bir de, ferdin kişisel çalışmaları, ekonomik kalkınmanın esas kaynağı olarak kalmalıdır. Ferdin inkişafına (gelişme) mani olmamak bilhassa iktisadi sahadaki özgürlük ve teşebbüsler önünde devletin kendi faaliyeti ile bir engel yaratmaması demokrasi prensibinin önemli esasıdır. (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 46-47)

"Biz büyük savaşlar görmüş, büyük bir milletiz.. Ama savaşçı değil, barışçı felsefeyi benimsemiş bir milletiz. ... Kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Dünya nimetlerinin emperyalist ülkeler tarafından zaman zaman pervasızca paylaşıldığını ve bu paylaşma esnasında gelişmemiş ülkelerin tarihten silindiğini hafızalardan silmek kadar gaflet olamaz. Dünyanın bugünkü durumu hiç de parlak görünmüyor. Her ülke, gençliğini bir başka ideolojiye sahip olarak yetiştirme gayreti içinde. İtalya faşizm ideolojisine dört elle sarılmış. Bu ülkenin diktatörü olan Mussolini ülkesinin sekiz milyon faşist gencinin süngüsü üzerinde yaşadığını haykırıp duruyor... Almanya'da Hitler'in yaratarak geliştirmekte olduğu Nazilik de faşizmin bir başka, bir büyük tehkileli benzeridir. Hitler bir ırkçıdır. Dikkat buyurunuz, milliyetçi demiyorum, ırkçıdır diyorum. Alman ırkını en üstün ırk olarak gören bir mecnundur. Tekmil Alman gençliğini peşine takmış, onlara bu ideali aşılamıştır. Moskova'da oynanan oyun ise bir başka türlüdür. Stalin yalnız kendi gençliğine değil, dünya gençliğine komünistlik ideolojisini aşılamaya çalışıyor. Komünistlik propagandasının, fukarası ve cahili çok ülkelerde ne kolay taraftar topladığı ise ortada bir gerçektir." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.155)

"... Hayır. Ne komünizm ne de faşizm... Bu iki ideoloji de memleketimizin, ulusumuzun gerçeklerine karakterine asla uymaz. Şunu da hemen ilave edeyim ki, ne faşizmin ne de Nazizm'in sonu yoktur." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.159)

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

devır ekmek devrı

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Arkadaslarim, müsadenizle gözlemledigim bir seyi söylemek istiyorum..

Nasıl ki günümüz ülkü ocaklarindaki bazi insanlara ya da milliyetci gecinen bir kisim güruha bakarak Alpaslan Türkeş ve 9 Işık, mafyacilik, haraççilik, sokak kavgalari vs denemeyecegi, nasil ki müslümanlik kimligini tam olarak yasattigini fikri ve zikriyle gösteren bir kisim insanlarin hatalariyla, müslümanligin iki yüzlü, basini ört ama kicini ac diyen, haram yiyen, kitleleri sömüren bir inanc ya da düsünce oldugunu söyleyemeyecegimiz gibi,

sosyalist ve sol düşüncenin bayraktarligini yaptigini iddia eden gerek devlet, gerek rejim, gerekse yönetimlere, işte sosyalizm budur, pırt oldunuz tırt oldunuz demek DOGRU DEGILDIR, hazira konmaci kolayci bir anlayistir, degil mi..

Ben hic bir ideolojinin, hic bir kalipsal düsüncenin adami degilim, bana disina cikmamayi emreden tek bir yer olabilir, bu yüzden sadece O'nun sözlerini ve felsefesini sorgulamiyorum, geriye kalan her sey benim icin, iyi ve kötü diye minciklanacak seylerdir.. Ne ülkücüyüm, ne şeriatciyim, ne de tam manasiyla solcuyum, fakat milliyetciligi yurtseverlige, seriatciligi dinperverlige, solculugu emege emekciye ve halklara saygi sevgiye dönüstürerek harmanlayan biriyim, beni bir taraf olarak görmeyin de, bizzat hepinizden birazim, o yüzden yanli algilamayin..

"Bence" sosyalizmi savunan buradaki arkadaslara haksizlik yapiyorsunuz, bu yüzden bir türlü daha burayi asamadiginizdan kisir tartismalardan baska ilerleyememis fikir paylasimi.. Hala sosyalizme inanmayan arkadaslar, geçmişteki deneyimleri öne sürüp dururken, sosyalizme inanan arkadaslar onlarin belirli bir dönemden sonra amacindan sapmis rejimler oldugunu anlatmakla ugrasiyor..

Sizlerin, kendini iyi anlatamamis güzel günlere baska bir dünyaya inanan insanlar oldugunuzu iyi biliyorum, kapitalizmi biraz yontarak burjuvazinin sirin gösterdigi sosyal demokrasilere medet baglayip ömür cürütmektense, biraz bazi gerceklikleri kabul etmis, 21.yya da uyum göstermis bir dünya sosyalizmini yasamayi tercih ederim..

Kemalizmin 1923den günümüze bazi hata ve yanlislar disinda bu ülkeyi tasiyabildigine inaniyorum bunu belirteyim, ancak bir sey soracagim kemalizme sorgusuz sualsiz gönül vermis arkadaslara.. Sene 2223, sizce hala kemalizm bu ülkeyi ve o cagi kaldiracak mi, hala savunacak misiniz, arkasinda asla bir dogma birakmamayi felsefe edinmis bir insanin arkasindan, samimi cevaplar bekliyorum..

Selametle..

"ALLAH, kuluna yetmez mi?" Zümer/36
Toplam Hit: 19047 Toplam Mesaj: 127