folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

Komunizm Nedir ? Bir Koministen Dinlemek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

Dreamtn bunu yazdı:
    -----------------------------
    Protesto bunu yazdı:
    Dreamtn bunu yazdı:
    peki hoca deniz gezmiş diosun deniz gezmiş dini seven bi adammıdır ? yoksa marx gibi mi düşünüodur ? yani bu komunizm dava elamanları dinine bağlı komunistlermidri yoksa marx gibimidir ?

Sosyalizm Ve Din…
    Bugünkü toplum, tamamen geniş emekçi kitlelerin nüfusunun ufak bir azınlığı; yani toprak sahipleri ve kapitalistler sınıfı tarafından sömürülmesi esası üzerine kurulmuştur. Bütün yaşamları boyunca kapitalistler hesabına çalışan “özgür” işçilere sadece kazanç sağlayan kölelerin yaşamını sürdürmeye, kapitalist köleliğin güvenini ve sürekliliğini sağlamaya yetecek oranda geçim olanağı “tanındığından”, bu toplum bir köle toplumudur.

İşçilerin ekonomik baskı altında olmaları, kaçınılmaz biçimde her türlü siyasal baskıya, toplumsal aşağılanmaya, kitlelerin ruhsal ve moral çöküntüsünün artmasına yolaçar. İşçiler ekonomik kurtuluşları adına az ya da çok ölçüde siyasal özgürlük elde etmek için savaşabilirler. Ne var ki, kapital gücü yönetimden yok edilmedikçe ne oranda olursa olsun elde edilecek siyasal özgürlük, işçileri yoksulluktan, işsizlikten ve baskıdan kurtaramayacaktır. Başkaları hesabına çalışmaktan, yerine getirilmeyen isteklerden ve yalnız bırakılmışlıktan yılmış halk kitleleri üzerine her yerde büyük ağırlıkla yüklenen ruhsal baskı biçimlerinden biri dindir. Doğaya yenik düşen ilk insanların tanrılara, şeytanlara, mucizelere ve benzeri şeylere inanmasına yol açışı gibi, sömürülen sınıfların sömürenlere karşı mücadeledeki yetersizliği de kaçınılmaz olarak ölümden sonra daha iyi bir yaşamın varlığına inanmalarına yol açar. Din, bütün yaşamı boyunca çalışan ve yokluk çekenlere, bu dünyada azla yetinmeyi, kısmete boyun eğmeyi, sabırlı olmayı ve öteki dünyada bir cennet umudunu sürdürmeyi öğretir. Oysa yine din, başkalarının emeğinin sırtından geçinenlere bu dünyada hayırseverlik yapmayı öğreterek, sömürücü varlıklarının ceremesini pek ucuza ödemek kolaylığını gösterir ve cennette de rahat yaşamaları için ehven fiatlı bilet satmaya bakar. Böylelikle din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir. Din, sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir.

---------------------------------

sonuna kadar dinin bir çeşit afyon olduğuna katılıyor olsamda :) bunu marx söylediği için değil veya sosyalizm komünizm bunu gerektirdiği için değil kendi düşüncelerim çerçevesinde bu yoruma katılıyorum :) önemli olanda budur

hayattaki amacını sorabilirmiyim ?  

ben söleyeyim 2 birayla sarhoş olmak baykuş modunda takılıp sınırsız kredi kartlarıyla emperyalist düzene sonuna kadar ayak uydurmak vs 

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:
    Dreamtn bunu yazdı:
    ontedi bunu yazdı:

Soru 1: Denizler'in dine bakışı

Cevap 1: MLM (Marksist Leninist Maoist) Feslefesini biraz da olsa kendinde gören insandan bu literatürü görmek haksızlık olur.

Soru 2: Maymundan geliyormuşuz, doğru mu?

Cevap 2: Harun Yahya denen pezevenke sormak gerekir ilk olarak. (Pezevenke pezevenk denir, hakaret etmedim:))

Soru 3: Marks, dini afyon olarak görüyordu. Böyle bir söylenti doğru mu?

Cevap 3: Bu cevabı iyi belle, "Halkların birlikteliğine zarar verici her şey afyondur". Bilmem anlatabildim mi.

harun yahya ne yaptı pezevenk oldu şimdi ?

Nam-ı diğer Adnan Oktar. Haremler, kızları ağına düşürmeler vs.. uzayıp gider. Her ağzını açışında "Materyalizm şöyle, böyle" demekten alıkoyamıyor kendini.

haremler kızları düşürmesiyle ilgili bi dokuman belge bulabilirmisin . Materyalizm harbiden b.k gibi bişidir bence . 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

Dreamtn bunu yazdı:
    ontedi bunu yazdı:
    Dreamtn bunu yazdı:
    ontedi bunu yazdı:

Cevap 1: MLM (Marksist Leninist Maoist) Feslefesini biraz da olsa kendinde gören insandan bu literatürü görmek haksızlık olur.

Cevap 2: Harun Yahya denen pezevenke sormak gerekir ilk olarak. (Pezevenke pezevenk denir, hakaret etmedim:))

Cevap 3: Bu cevabı iyi belle, "Halkların birlikteliğine zarar verici her şey afyondur". Bilmem anlatabildim mi.

Nam-ı diğer Adnan Oktar. Haremler, kızları ağına düşürmeler vs.. uzayıp gider. Her ağzını açışında "Materyalizm şöyle, böyle" demekten alıkoyamıyor kendini.

haremler kızları düşürmesiyle ilgili bi dokuman belge bulabilirmisin . Materyalizm harbiden b.k gibi bişidir bence . 

internette ara adnan hocanın motorları diye bir dünya bulursun

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo
    Kominst değil Komünist!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek

Sosyalizm Ve Din… Bugünkü toplum, tamamen geniş emekçi kitlelerin nüfusunun ufak bir azınlığı; yani toprak sahipleri ve kapitalistler sınıfı tarafından sömürülmesi esası üzerine kurulmuştur. Bütün yaşamları boyunca kapitalistler hesabına çalışan “özgür” işçilere sadece kazanç sağlayan kölelerin yaşamını sürdürmeye, kapitalist köleliğin güvenini ve sürekliliğini sağlamaya yetecek oranda geçim olanağı “tanındığından”, bu toplum bir köle toplumudur. İşçilerin ekonomik baskı altında olmaları, kaçınılmaz biçimde her türlü siyasal baskıya, toplumsal aşağılanmaya, kitlelerin ruhsal ve moral çöküntüsünün artmasına yolaçar. İşçiler ekonomik kurtuluşları adına az ya da çok ölçüde siyasal özgürlük elde etmek için savaşabilirler. Ne var ki, kapital gücü yönetimden yok edilmedikçe ne oranda olursa olsun elde edilecek siyasal özgürlük, işçileri yoksulluktan, işsizlikten ve baskıdan kurtaramayacaktır. Başkaları hesabına çalışmaktan, yerine getirilmeyen isteklerden ve yalnız bırakılmışlıktan yılmış halk kitleleri üzerine her yerde büyük ağırlıkla yüklenen ruhsal baskı biçimlerinden biri dindir. Doğaya yenik düşen ilk insanların tanrılara, şeytanlara, mucizelere ve benzeri şeylere inanmasına yol açışı gibi, sömürülen sınıfların sömürenlere karşı mücadeledeki yetersizliği de kaçınılmaz olarak ölümden sonra daha iyi bir yaşamın varlığına inanmalarına yol açar. Din, bütün yaşamı boyunca çalışan ve yokluk çekenlere, bu dünyada azla yetinmeyi, kısmete boyun eğmeyi, sabırlı olmayı ve öteki dünyada bir cennet umudunu sürdürmeyi öğretir. Oysa yine din, başkalarının emeğinin sırtından geçinenlere bu dünyada hayırseverlik yapmayı öğreterek, sömürücü varlıklarının ceremesini pek ucuza ödemek kolaylığını gösterir ve cennette de rahat yaşamaları için ehven fiatlı bilet satmaya bakar. Böylelikle din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir. Din, sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir.

Şu yazıya karşı sadece gülüyorum din bizim ülkemizde satılık bilet değildir . 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    Chaoser bunu yazdı:

Dreamtn bunu yazdı:
    ontedi bunu yazdı:
    Dreamtn bunu yazdı:
    ontedi bunu yazdı:

internette ara adnan hocanın motorları diye bir dünya bulursun

internette her yazan şey doğrumu hurriyetin yada bütün önemli yayın organları doğanın yani subjektif olarak düşünüyorum harun yahyayıda savunmam ama materyalizm fikrini sonuna kadar savunurum ...   

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Protesto
    Protesto's avatar
    Erkek
    Chaoser bunu yazdı:

Dreamtn bunu yazdı:
    Protesto bunu yazdı:
    Dreamtn bunu yazdı:
    peki hoca deniz gezmiş diosun deniz gezmiş dini seven bi adammıdır ? yoksa marx gibi mi düşünüodur ? yani bu komunizm dava elamanları dinine bağlı komunistlermidri yoksa marx gibimidir ?

Sosyalizm Ve Din…
    Bugünkü toplum, tamamen geniş emekçi kitlelerin nüfusunun ufak bir azınlığı; yani toprak sahipleri ve kapitalistler sınıfı tarafından sömürülmesi esası üzerine kurulmuştur. Bütün yaşamları boyunca kapitalistler hesabına çalışan “özgür” işçilere sadece kazanç sağlayan kölelerin yaşamını sürdürmeye, kapitalist köleliğin güvenini ve sürekliliğini sağlamaya yetecek oranda geçim olanağı “tanındığından”, bu toplum bir köle toplumudur.

İşçilerin ekonomik baskı altında olmaları, kaçınılmaz biçimde her türlü siyasal baskıya, toplumsal aşağılanmaya, kitlelerin ruhsal ve moral çöküntüsünün artmasına yolaçar. İşçiler ekonomik kurtuluşları adına az ya da çok ölçüde siyasal özgürlük elde etmek için savaşabilirler. Ne var ki, kapital gücü yönetimden yok edilmedikçe ne oranda olursa olsun elde edilecek siyasal özgürlük, işçileri yoksulluktan, işsizlikten ve baskıdan kurtaramayacaktır. Başkaları hesabına çalışmaktan, yerine getirilmeyen isteklerden ve yalnız bırakılmışlıktan yılmış halk kitleleri üzerine her yerde büyük ağırlıkla yüklenen ruhsal baskı biçimlerinden biri dindir. Doğaya yenik düşen ilk insanların tanrılara, şeytanlara, mucizelere ve benzeri şeylere inanmasına yol açışı gibi, sömürülen sınıfların sömürenlere karşı mücadeledeki yetersizliği de kaçınılmaz olarak ölümden sonra daha iyi bir yaşamın varlığına inanmalarına yol açar. Din, bütün yaşamı boyunca çalışan ve yokluk çekenlere, bu dünyada azla yetinmeyi, kısmete boyun eğmeyi, sabırlı olmayı ve öteki dünyada bir cennet umudunu sürdürmeyi öğretir. Oysa yine din, başkalarının emeğinin sırtından geçinenlere bu dünyada hayırseverlik yapmayı öğreterek, sömürücü varlıklarının ceremesini pek ucuza ödemek kolaylığını gösterir ve cennette de rahat yaşamaları için ehven fiatlı bilet satmaya bakar. Böylelikle din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir. Din, sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir.

---------------------------------

sonuna kadar dinin bir çeşit afyon olduğuna katılıyor olsamda :) bunu marx söylediği için değil veya sosyalizm komünizm bunu gerektirdiği için değil kendi düşüncelerim çerçevesinde bu yoruma katılıyorum :) önemli olanda budur

hayattaki amacını sorabilirmiyim ?  

ben söleyeyim 2 birayla sarhoş olmak baykuş modunda takılıp sınırsız kredi kartlarıyla emperyalist düzene sonuna kadar ayak uydurmak vs 

murat her şeyi ne çok iyi biliyosun amk benim kartımı benim yaşam amacımı benden iyi biliosun anlayamadım...

sınırsız dediğin kartı ödemek için haftanın 6 günü it gibi çalışıyorum ?  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo
    Dreamtn bunu yazdı:

Anca Gülersin Zaten,Amacını Anladım Senin "Bi Konu Açymda Burda 2 dinsize laf sokym" Diyerek Geldin Muhtemelen

Anlamakmış, 3 Sayfa Şey Yazıyo Okusan  Senin Gibi Adama 3 Yıl Yetecek Bilgiler Var Bi Kulağından Giriyo Diğerinden Çıkıyo

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

Dreamtn bunu yazdı:
    rebel peki lenin sence doğrumu düşünüyor bence yanlış düşünüyor din afyon olmamıştır hiç bi zaman Bir Amerikalı düşün bir şeye inanmayan Birde Türk düşün  Harbiden Müslüman şimdi hacı amerikalının bi amacı yoktur hayatta birasını alkolunu açar karıyı ... hayatın keyfini çıkarır peki bu insan neden yaratıldı ? niçin yaratıldı insan bir hücrenin evrim geçirmesiylemi oluştu herşey bu kadar tesadüfenmi oldu . Çicekler,İnsanlari,Hayvanlar bunların dna ları hatta Ateist bazı bilim adamları müslüman olmuşlar burdan şurayı bağlıcam hacı din gereklidir ! Dinde hiç bir şey insanın zararına değildir. ve hadi öbür taraf için hazırlanırlar müslümanlar . Hadi öyle bi yer yok diye düşün bişi kaybetmezler ama varsa bence hacı diyorumki din gereklidir komunizm gereksizdir ;) gerekli olsaydı şuana kadar olurdu mantıksız ... !
    Bu kadar kavram karmasası icinde inan bende bilmiyorum dogrumudur yanlısmıdır ben neciyim ama iyi kotu bir yerlerden tutup insanları bilgilendirmek yollarını cizmelerine yardımcı olmak gerekir.

Darwin teorisi cökertileli cok oldu boyle birsey olmasıda zor tabi ama senin yaptıgın dostum komunizmi dinsizlige baglamak direk =) Dinsiz olan komunisttir, inanclı olan komunist olamaz diyorsun.Bu noktaya katılmıyorum bir cok arkadasım var inadıkları halde komunist sistemi benimsemis, biraz insanın kendi vicdanına bırakmasıdır aslında.

Din sorusunda sordugun soruya gelince örnekle acıklamaya calısayım..Komunizm,sosyalizm gibi sistemlerde dinin sükrancılık yonune aşırı derecede karsı cıkılır.Örnegin babasından kalan fabrikayla paraya para demeyen bir evlat ve o fabrikanın bir işcisi..Atıyorum fabrika sahibi aylık 100 milyar kazanıyor, işci 400lira işcideki durum "bunada şukur Allah obur dunyada yardımcı olur" karsı cıkılan sey bunun gibi biey oluyor kesin bilinmeyen birsey hakkında insanların bu yolla aza yetinmeleri, daha rahat somurulmeleri saglanıyor..Sadece obur dunya inancıyla.Komunizmde kesin olmayan birseyle somuruluyorsunuz vs der..

Simdiye kadar biraz papaganlık yaptım okuduklarımı,birikimlerimi anlattım..Bana kisisel sorucak olursan siyasal konusmayı pek sevmiyorum =) Ama her 2 tarafda dinin var olup olmadıgını suanda ispatlayamaz gibi geliyor..Bu durumda ister ateisti ister teisti olsun ne derlerse desinler bunu ispatlayamadıklarına gore buyuk bi tartısmaya gerek gormuyorum "vardı,yoktu,iyidir,kotudur" vs diye..

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    EnT_X bunu yazdı:
    Dreamtn bunu yazdı:

Anca Gülersin Zaten,Amacını Anladım Senin "Bi Konu Açymda Burda 2 dinsize laf sokym" Diyerek Geldin Muhtemelen

Anlamakmış, 3 Sayfa Şey Yazıyo Okusan Senin Gibi Adama 3 Yıl Yetecek Bilgiler Var Bi Kulağından Giriyo Diğerinden Çıkıyo

yazıyı okudum dinsizlere laf sokmak değil amaç aslında amacım benim düşüncemin karşıtının savunmasını almak doğru aslında biraz gaza gelmiş olabilirim bundan  dolayı özür dilerim kendi düşüncemi savundum hemen peki .. bnm gibi adam he :) Soner yalçının bütün kitaplarını okudum ... bu nedemektir solcu görüşü inan solcu olmamama rağmen solcuyum diye geçinen binlerce kişiden daha çok biliyorum ve karşılaştırıyorum komunist insanların amaçlarınıda okudum bunları birleştirip kendime göre harmanlayıp ve kendi doğrularımı çıkartıyorum bilmem anlatabildimmi  

Toplam Hit: 19035 Toplam Mesaj: 127