Yeni Dilimiz Kürtce Hayırlı Olsun !!!
-
buzul demiş ki ;
isviçrenin 3 tane anadili var ama parçalanmıyor a.q nedense biz hemen ota boka parçalanıyoruz anlamadım gitti...
Kürtlerin sayısı oldukça fazladır ve görmezlikten gelinemez eğer sen kürtlere böyle hakklar tanımazsan apo gibi dtp gibi orosbu çocuklarıda bakın Türk milleti sizi eziyor bilmem ne bilmem ne ile kandırır o insanları neden biliyormusun dışlandıkları için ve bu başta bizim düşmanlarımızın işine gelir herkesin kültürüne dinine ve diline saygı duymaktır en güzeli.
eğer sen saygı duymazsan biri kalkar hadi gidelim der diğeri kalkar otur bok yeme der ondan sonrada herkesin çektiği elinde kalır olan vatana millete olur biraz mantıklı düşünün...
-------------------------
tamamen katılıyorum , devletin olmadığı yerde pkk oluyor , pkk kürtçe yayın yaparak kendi propagandasını yapıyordu , şimdi devlet kürtçe yayın yaparak bunun önüne geçecek ve pkk nın elindeki bir kozuda eli,nden almış olacak .
-
student bunu yazdı:
-----------------------------buzul demiş ki ;
isviçrenin 3 tane anadili var ama parçalanmıyor a.q nedense biz hemen ota boka parçalanıyoruz anlamadım gitti...
Kürtlerin sayısı oldukça fazladır ve görmezlikten gelinemez eğer sen kürtlere böyle hakklar tanımazsan apo gibi dtp gibi orosbu çocuklarıda bakın Türk milleti sizi eziyor bilmem ne bilmem ne ile kandırır o insanları neden biliyormusun dışlandıkları için ve bu başta bizim düşmanlarımızın işine gelir herkesin kültürüne dinine ve diline saygı duymaktır en güzeli.
eğer sen saygı duymazsan biri kalkar hadi gidelim der diğeri kalkar otur bok yeme der ondan sonrada herkesin çektiği elinde kalır olan vatana millete olur biraz mantıklı düşünün...
-------------------------
tamamen katılıyorum , devletin olmadığı yerde pkk oluyor , pkk kürtçe yayın yaparak kendi propagandasını yapıyordu , şimdi devlet kürtçe yayın yaparak bunun önüne geçecek ve pkk nın elindeki bir kozuda eli,nden almış olacak .
-----------------------------bu nasıl bir anlayıstır anlamadım gitti, bircok arkadasımız orda konuyu oldukca acık bir şekilde izah etmiş bunun birkac adım sonrasını dusunemiyormusun, bagımsiz uniter bir devletin dili ve yasası tekdir... bu ulkenin resmi dili turkcedir kardesim ve anayasl kanunlar gecerlidir... şimdi gelelim senin gibi zihniyetlerin soylediklerine, ozaman bu ulkede ne kadar etnik ırk varsa (laz,cerkez,abazha,bosnak,bulgar, ve hatta ermeniler) onlar icinde ayrı bir kanal acılması gerekir madem eşitlikden yanasınız bunların hakkını neden sormuyorsunuz. sizlere cok bildiginiz 1 dortlugu hatırlatmak istiyorum ve bu cumleleride beyninize kazıyın artık
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.evet gercektende cok yakın
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
pkk kürtce egitim,tv,radyo yanını,konusma hakkı vs için varolmus olan bir örgüt degil ki yapılanlar önceden yapılsaydı pkk olmazdı denilebilsin.Çıkışı kökleri cumhuriyet öncesine dayanan bir çok yapılanmanın bu günlere bırkatıgı bir ideoloji çıkar çatışmasının ürünüdür.60'larda dünyayı saran marksist hareket vs ile yandas toplamya basladı 80'lerde bölgeden pay alıcaklar tarafındna beslendi büyütüldü.Bunlar yapılsaydı pkk olmazdı demek onların "bize hakkımızı vermiyorlar bizde onun için savasıyoz" saçmalıgını dogrulamıs olmak demektir.Oysa ki pkk nın tek amacı vardır topraktan pay alabilmek k.ırakteki kürtler ile birleşmek abilerinin ellerini öpmek, sınır boylarından kacakcılık vs ile para akısını silahlı güçle kontrol altına alıp büyük sehirlerde mafyalasmak,toplum düzenini bozmak....Yani öyle veya böyle yine yandas toplayacaklardı.Çünkü öncelikli yandas toplama taktikleri ana hatları ile konusma hakkı vs degil..
Bilginiz ve ezberiniz kuvvetli olmalı ki pusulanızı sarsırmayın..
-----------------------------Pkk 94'de Bundan sonraki eylemlerini ana dilde eğitim hakkı için verceğini duyurdu
-
Son derece gereksiz bişey.Türkiye nin resmi dili Türkçe dir Kürtçe de neymiş :S Bu topraklarda yaşıyosan Türkçe konuşacaksın,devlet sana kürtçe yayın yapmak zorunda değil. Sen illa kürtçe konuşacam diyosan,bu ülkede yaşayıp ülkenin dilini kullanmıyosan,öğrenme zahmetine bile girmiyosan bu ülkeye ihanet ediyosun demektir..
-
Ben bir sakınca görmüyorum devletin Kürtçe yayın yapmasında,yalnız şu var bildiğim kadarıyla kürtçe yayın zaten serbest,şuan için değilse bile şu olmalıydı,Tr de yapılan Kürtçe tv ler serbest bırakılmalı,yapılacak iş sadece teftiş den ibaret olmalıydı,devlet kanalının bunu yapmasına gerek yoktu ama neticede pkk yandaşı yayın izleyeceklerine gelsin devletimizin kanalını izlesinler ne var ki bunda?
Bi düşünün millet aman pkk sempatizanı değilse zaten sorun yok vatanını seven kürt yokmu bu memlekette..Okey burda zaten sorun değil mi..E amaç zaten pkk nin kaynaklarını kurutmak,bugün medyanın empoze gücü çok yüksek..En kolay propoganda aletlerinden biri..Hepimizin çıkarına olacaktır emin olun..Başlık tamamen ortamı aleve vermek için,mantıklı düşünün ve empati yapın..
-
EnT_X bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:-----------------------------
pkk kürtce egitim,tv,radyo yanını,konusma hakkı vs için varolmus olan bir örgüt degil ki yapılanlar önceden yapılsaydı pkk olmazdı denilebilsin.Çıkışı kökleri cumhuriyet öncesine dayanan bir çok yapılanmanın bu günlere bırkatıgı bir ideoloji çıkar çatışmasının ürünüdür.60'larda dünyayı saran marksist hareket vs ile yandas toplamya basladı 80'lerde bölgeden pay alıcaklar tarafındna beslendi büyütüldü.Bunlar yapılsaydı pkk olmazdı demek onların "bize hakkımızı vermiyorlar bizde onun için savasıyoz" saçmalıgını dogrulamıs olmak demektir.Oysa ki pkk nın tek amacı vardır topraktan pay alabilmek k.ırakteki kürtler ile birleşmek abilerinin ellerini öpmek, sınır boylarından kacakcılık vs ile para akısını silahlı güçle kontrol altına alıp büyük sehirlerde mafyalasmak,toplum düzenini bozmak....Yani öyle veya böyle yine yandas toplayacaklardı.Çünkü öncelikli yandas toplama taktikleri ana hatları ile konusma hakkı vs degil..
Bilginiz ve ezberiniz kuvvetli olmalı ki pusulanızı sarsırmayın..
-----------------------------Pkk 94'de Bundan sonraki eylemlerini ana dilde eğitim hakkı için verceğini duyurdu
ABD 2003'de ırak'a özgürlük götürecegini söyledi.
-
olur tabi Keşke adam gibi MHP olsada soykırım yapsak.
SOYKIRIMA EVET
-
hocam 21. yüzyılda yaşıyoruz insanlar özgür olmalıdır kürtçe tv açıldı diye hemen ülkeyi böldünüz a.q askeriye borumu lan kolaymı bu ülkeyi bölmek ? Türk diyorsun Türk...
ama önemli değil ben sizi anlıyorum sizin gibi zihniyetler yüzünden koca osmanlı parçalandı reformdu meformdu bir noktadan sonra işe yaramaz...
olaydan anlamayanlar dışarıdan bakanlar araştırmayanlar hemen göze batıyor zaten kürtçe ile pkk yı bir tutmayın.
mağdem öyle asıyorsunuz kesiyorsunuz neden bu pkk meleti daha ortada ?? bazı şeyler savaşla askeriye ile bitmiyor hocam birazda siyasi işlem gerekiyor bunun içinde önce dtp ye darbe vuracaksın bununda böyle yöntemleri olur başka türlü hiçbirşey yapamazsın... akp li değilim ama helal olsun akp ye olaya şu açıdan bakın Türkiye cumhuriyetinde yaşayan herkes Türktür doğuda neler oluyor bitiyor hiçmi haberiniz yok abi ya ?
oradaki insanları sen hor görürsen sırf kimliğinden kürt olmasından dolayı zaten kendin bölersin ülkeyi pkk ya ne gerek var ? o insanlar bizi hor görüyorlar diye sana bağlanmaz kopar... gider dağa çıkar sonra kardeşinin biri askerken biri pkk lı olur gelde ayıkla pirincin taşını bakalım nasıl ayıklayacaksın ?
Bende milliyetçiyim hoca ama gözüm kör değil körü körüne milliyetçilik olmaz... siz bu şekilde düşünürseniz ne ermeni meselesi biter ne kürt sorunu biter bunlar düşmanlarımızın istemediği şeyler olması bu açıdan çok iyidir tıpkı satranç gibi düşünün adımlarını iyi atarsan mat edersin düşmanlarını...
sizin dediğiniz yöntemlerle bitseydi bu işler çoktan bitmesi gerekiyordu...pkk gücünü cahil insanlardan alıyor hocam insanları bilinçlendirmek lazım pkk neden doğuda okul açılmasını istemiyor ?? neden fabrikaların açılmasını istemiyor bana söyleyin neden doğuya yatırım yapılmasını istemiyor ????
kürtçe tv doğuya bir yatırımdır oranın insanının bilinçlendirilmesi gerekiyor bunuda en iyi şekilde televizyon ile yaparsın hocam.Neden trt derseniz herkese ulaşması için trt başka açıklamaya gerek varmı ?
-
kemalperk bunu yazdı:
-----------------------------olur tabi Keşke adam gibi MHP olsada soykırım yapsak.
SOYKIRIMA EVET
ee soykırım yaptın sonra ne olacak tamamını yok edemeyeceksin soykırım bir kısmını öldürebilirsin hepsini değil sonra o ufak toplulukda çıkar bir sürü zırvalık çıkarır ve millet marsa giderken sen daha soykırımla uğraşır durursun geç bunları bunlar işe yaramaz o dediğin 1000 yıl önceydi...israil bile bombalı saldırı yaptı geçtiğimiz günlerde 400 kişinin ölümünden dolayı dünya ayağa kalktı...
fizik gücüyle değil zihin gücüyle alt edebilirsin düşmanlarını bu devirde...
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
MinervaL bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------Fathi bunu yazdı:
İngiLizce ne kadar Dilse Kürtce'de O Kadar DİLDİR....BEn Kürdüm ama Her Kürt Pkk'lı değildir.ÖLe Olsayıd Coktan Ankaraya bayrak dikilmişti....
-----------------------------siktir lan. pkk lı olduğunu belli ettin zaten.
evet her kürt pkk lı değildir ama her kürt pkk lı olsada bi bok olmazdı... cürmünüz kadar bile yer yakamazsınız amq.
-----------------------------Olması istediğinle gerçek olacağın arsındaki çizgiyi iyi çiz .. Ben sadece kürtlerin yaşadığı köyler biliyorum..Ve onları savunmuyorum ama kendi değerşerine bizden çok değer veriyorlar..Ben sıcak odamda otururken o benim yaşımda inandığı değer için dağa çıkıyor.Ve ben de şunu diyorum .. Her kürt PKK olsaydı o bayrak ankaraya dikilirdi.Ama kaç milyon kişi ölürdü onu allah bilir.
Sen götünü sıcak bişeye dayamış olup sıcaklığı hissedebilirsin hoca ama her Türk götünü sıcağa dayamıyor bunu da bil. Tartışma çok yanlış zaten her kürt pkk lı olsa????
Böyle bişey olamazken tartışmak nefret çıkartır ortaya.
Ama hadi oldu diyelim...
biz o bayrağı dikeriz merak etme.
Anlamıyorum aq biz vatanı sevince faşist oluyoruz.
Bebeler inandırıldığı mal değerler (:D:D:D)uğruna dağa çıkınca ağlamaklı oluyor bazıları aq.
Çok pis küfür edesim var.
-----------------------------o çocuk doguda yaşıyor diye bebe diyemezsin..Ne önüne konulan koyunlar nede işsiz kalması onun kendi tercihi ailesinin pkk yı desteklemesinde ne payı var ?
Bu çocuk o ideolojiyi değerlendirip onaylamıyor ana pkk baba pkk görüp öğreniyor yanlışta olsa doğruda olsa.. ve ben o çocuklara gerçekten ağlamaklı oluyorum bir kez geldikleri bu dünyada haketmediklerini yaşlayan ezilen halklar.
ve sizin gibiler onları düşüncesizce aşağıladıkça size kurşunu babası istediği için değil kendi nefretinden sıkacak sonun onun oğlu ..ve bu kısır dönd sizin zihniyetinizle ilerleyecek o çocukları şimdiden bağrımıza bassak,yaradandan ötürü sevsek ne kaybederiz.